Καλησπερα σε ολους!
Νεος στο φορουμ και εδω και 3 μηνες κατοχος ενος gen2 z750 08'.
Εχω κανει ενα γενικο σερβις στο μηχανακι (λαδια, φιλτρο, μπουζι, παραφλου και καθαρισμο φιλτρου Kn) ομως απο την πρωτη μερα που το πηρα παρατηρησα το εξης: Στα χαμηλά κυρίως, (μεχρι 4-5 χιλιαδες στροφες, ομως ισως και παραπανω απλα να χανεται ο ηχος λογω θορυβου) ακουγεται ενας ηχος απο το μοτερ σαν ''ρευμάτισμα'' και επειδη ειχα οδηγησει αρκετες φορες ενα z750s (εντελως εργοστασιακο και με περιπου 35κ χιλιομετρα τοτε) του πατερα μου, το μηχανακι μου φαινεται οτι χαμηλα εχει χασει σε σχεση με το πως θα επρεπε να πηγαινει. Ενδεικτικά φοράει ενα φιλτρο kn και μια racetech με μαμα λαιμους χωρις προγραμμα (πιστευω) και εχει θεωρητικα 75κ χιλιομετρα. Γενικα δουλευει μια χαρα και με καλο και σταθερο ρελαντι και ψηλα δειχνει τη δυναμη του καθως ακομα και με fz8 με φιλτρο εξατμιση και 2 δοντια περισσοτερα πισω ειμαστε μαζι στα ψηλα.
Επισης οταν ειναι πληρως ζεσταμενο παρατηρω μια σχετικη δυσκολια στην εκκινηση σα να θελει λιγη παραπανω ωρα μιζαρισμα. Το μυαλο μου παει σε πολλαπλασιαστες οι οποιοι με οπτικο ελεγχο τουλαχιστον οταν αλλαξα προσφατα μπουζι φανηκαν οκ.
Υπαρχει δυνατοτητα να ελεγξει καποιος με διαγνωστικο καποια βλαβη missfire η lean rich μειγμα αισθητηρες λαμδα knock tps κλπ κλπ στο συγκεκριμενο μηχανακι η ειναι παλιοτερης τεχνολογιας?
Βαλβιδες δεν εχω ελεγξει και με καμερα που κοιταξα μεσα στην εισαγωγη τα σωματα οι πεταλουδες κλπ φαινονται καθαρα.
Εχει καποιος καποια παρομοια εμπειρια η αν εχει να μου προτεινει κατι ?
Επισης εχω δοκιμασει και 2 3 φορες καθαριστικο συστηματος καυσιμου στη βενζινη αλλα δεν ειδα καποια διαφορα.
Σκεφτομαι επισης καποια στιγμη αφου ελεγξω αυτο το θεμα να κανω και εναν ελεγχο βαλβιδων και να προχωρησω και με ενα προγραμμα γιατι θεωρω πως ισως λογω ελευθερης εξατμισης το μηχανακι εχει κρεμασει χαμηλα. Επισης στο φιλτροκουτι δεν εχει γινει καποια παρεμβαση οπως τρυπημα κοψιμο κλπ που κανουν σε αυτα τα μηχανακια απ οτι εχω διαβασει.
Ευχαριστω για την οποια συμβουλη!