Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 2 από 2

Θέμα: Πρώτη ολιγοήμερη εκδρομή: Συμβουλές και προτάσεις

Μέλος Το avatar του/της aris19

Πρώτη ολιγοήμερη εκδρομή: Συμβουλές και προτάσεις

Καλησπέρα! Προς το τέλος του μήνα θα κάνω το πρώτο μου ταξιδάκι με το μηχανάκι μαζί με έναν φίλο και το οποίο θα διαρκέσει 5 ημέρες μαζί με την ημέρα της επιστροφής. Το σκεπτικό μας είναι να κάνουμε μια περιοδεία στην κεντρική -ας το πούμε έτσι- Ελλάδα. Το πλάνο που επιλέξαμε είναι 4 διανυκτερεύσεις σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά και περιήγηση στα τοπικά αξιοθέατα. Την πρώτη ημέρα θα συναντηθούμε στον Βόλο, θα περιπλανηθούμε στο Πήλιο και θα διανυκτερεύσουμε στον Βόλο. Οι επόμενες στάσεις είναι κατά σειρά: Καρπενήσι, Λευκάδα και Ιτέα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα κάνω κάτι αντίστοιχο, θα ήθελα να ζητήσω τα εξής:

1) Προτάσεις για μέρη προς επίσκεψη από όσους έχουν βρεθεί στους προορισμούς που ανέφερα. Έχουμε κάνει και τη δική μας έρευνα αλλά με εξαίρεση τον Βόλο είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούμε σε αυτά τα μέρη, οπότε πολύ πιθανό να μας έχουν ξεφύγει κάποια αξιοθέατα.
    2) Απαραίτητα μικροπράγματα που κάποιος αρχάριος μπορεί να παραλείψει να πάρει μαζί. Αναφέρετε ακόμα και αυτονόητα τύπου αδιάβροχα για περίπτωση βροχής, είπαμε, είναι το πρώτο μου ταξιδάκι.
    3) Προτάσεις για σάκο ουράς. Το μηχανάκι είναι γυμνό (BMW F900R) και δεν υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθούν κάγκελα-πλαϊνές βαλίτσες ή/και μπαγκαζιέρα. Από την δική μου αναζήτηση ξεχώρισα έναν της Givi που είναι ένας καλός συμβιβασμός χωρητικότητας-κόστους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καθημερινή χρήση και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας είναι αδιάβροχος. Προφανώς υπάρχουν και μεγαλύτεροι, πιο ποιοτικοί (πχ της SW Motech) και συνεπώς πιο ακριβοί, όμως θα προτιμούσα να μην ξεφύγει πολύ το κόστος καθώς λόγω περιορισμένου χρόνου τέτοια ταξίδια δεν προβλέπεται να γίνουν ρουτίνα στο άμεσο μέλλον. Στο μηχανάκι έχει μπει tail tidy και το πίσω μέρος του είναι έτσι.

Αναμένω με ανυπομονησία τα φώτα σας και εννοείται ότι μπορούμε να συναντηθούμε με κάποιον που βρίσκεται σε εκείνα τα μέρη αν το επιτρέψει ο χρόνος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Καλησπέρα και με το καλό να βολτάρετε !
    Το ταξίδι με σάκο γίνεται άνετα ,προσωπικά είχα αυτόν σε παλαιότερο σχέδιο χωρίς γράμματα https://www.motoraid.eu/bags/louis-w...bag-50lt-black φτηνός,αδιάβροχος και έγραψε πολλά χλμ μέχρι που καταστράφηκε σε πτώση,το αναφέρω απλά σαν φτηνή εναλλακτική .

Να σκεφτείς πως θα τον δέσεις στην ουρά αν δεν περιέχει ιμάντες θα χρειαστείς 2 ,εγώ τους περνάω χιαστί και δεν κουνιέται πόντο .Βοηθάει επίσης ένα δίχτυ πάνω από τον σάκο για να πιάνω ένα αδιάβροχο πχ,
    κάποια μπλούζα που ίσως χρειαστώ μετά,βέβαια τώρα καλοκαίρι είναι.

Μαζί σου τι να πάρεις , αδιάβροχο σίγουρα γιατί δουλεύει καλά και για το καλοκαιρινό κρύο ,δεν ξέρω το πρόγραμμα σου αλλά αν οδηγήσεις νύχτα το διάτρητο μπάζει .
    Ένα κιτ επισκευής ελαστικού ίσως με μερικές αμπούλες ή μία ηλεκτρική τρόμπα -αχρείαστο να είναι. Οδική βοήθεια φυσικά καλό να έχεις

Γενικά στα ταξίδια-ταξιδάκια με έχει βοηθήσει πολύ ένα μίνι τανκμπαγκ στο τεπόζιτο που το έχω καθαρά για τα μικροπράγματα μου όπως τηλέφωνο-μετρητά κάρτες ,κλειδιά ,fullface,γάντια,ανάλογα την κατάσταση διάφορα τέτοια ώστε να μην ψάχνω τις τσέπες σε παντελόνια μπουφαν.Λογικά το όχημα σου έχει φορτιστή usb οπότε δεν θα έχεις προβλήματα αλλιώς κουβάλα κανένα powerbank,ποτέ δεν ξέρεις.

Κατά τα άλλα η εποχή είναι καλή ,οι αποστάσεις που θα καβαλήσετε σχετικά σύντομες και εντός πολιτισμού δεν πιστεύω πως χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο,ε θα κάνετε και τις στάσεις σας για νερό και λίγη ξεκούραση φαντάζομαι .

Στα της βόλτας αφού θα πάτε προς Καρπενήσι θα μπορούσατε να περάσετε από Φουρνά , στενός δρόμος μέσα στα δάση ,μπορεί να έχει σημεία με πέτρες,χώματα ,θέλει μία προσοχή ,αυτό γενικά να το έχεις στο νου σου
    όταν ανεβαίνεις σε τέτοιες διαδρομές ,έχει πολλές στην Ελλάδα.Από Καρπενήσι μια βόλτα στα Τσααγκαράλωνα αξίζει για την θέα καθώς και μια σύντομη διαδρομή μέχρι το Χιονοδρομικό από πάνω.

Από Λευκάδα προς Ιτέα αξίζει πολύ η διαδρομή εκτός Ιονίας που περνάει από Πάλαιρο-Μύτικα-Αστακό ,επαρχιακός δίπλα στην θάλασσα βέβαια δεν γνωρίζω λόγο εποχής τι κίνηση θα έχει .
    Η διαδρομή Ναυπακτος-Ιτέα επίσης θα σας αρέσει σίγουρα, γρήγορος επαρχιακός πάνω από την θάλασσα.

Από Ιτέα φαντάζομαι θα πάτε βόρεια προς τα πίσω οπότε θα περάσετε από τον Μπράλο οπότε η διαδρομή προς Καλοσκοπή πριν την Γραβιά για να δείτε τα χωριά Οίτη Παύλιανη Αθ.Διάκο , προς τα εκεί γενικά αξίζει 100% .
    Ειδικά η Παύλιανη με αρέσει πολύ

Από εκεί και πέρα εγώ θα πήγαινα επαρχιακό από τα Τέμπη Πλαταμώνα και κάπου εκεί Εγνατία , καλή βόλτα να έχετε !
    when life gets complicated... i ride.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2012, 13:12
  2. Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ?
    από ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟΣ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 131
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2008, 08:09
  3. Αγορά Daelim Daystar 125 και προτάσεις
    από elladion στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2008, 06:19
  4. Φωτο απο χωματινη εκδρομη (Φωκιδα και Φθιωτιδα)
    από XR 600 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 86
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2006, 10:03
  5. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2006, 14:13

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ