Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: Μικρό πέσιμο και αμφιβολίες

Νέο μέλος

Μικρό πέσιμο και αμφιβολίες

Η μηχανή ξάπλωσε για τρίτη φορά απο τότε που την πήρα και πρώτη φορά μη στατικά, αρχίζω να έχω σκέψεις μήπως τελικά δεν είναι για μένα το πράγμα. Είχα μόλις βάλει λάστιχο (προηγουμένως χρησιμοποιημένο αλλά σε πολύ καλή κατάσταση) και φεύγω απο το συνεργείο. Παω να φύγω και τα αισθάνομαι να γλιστράνε πααααρα πολύ. Το παω εκ του ασφαλους λοιπον αλλά 200 μέτρα αργότερα έχω να κάνω μια περίεργη στροφή, αριστερά περνώντας το αντίθετο ρεύμα και καρφί δεξιά για να μπείς στην κάθετη, χωρίς να είναι η γωνία της στροφής πολύ δύσκολη και την έχω ξαναπάρει. Στο δεύτερο σκέλος λοιπόν αφου έχω πάρει κλίση για να πάω δεξιά είμαι με 15χλμ και δίνω ανεπαίσθητο γκάζι ίσα για να πιάσω 30, το πίσω παραπονιέται για ενα κλάσμα κλάσματος του δευτερολέπτου αλλά δεν προλαβαίνω να το σώσω και αρχίζουμε να γλιστράμε μαζί για 4-5 μέτρα. Η ζημιά σε μένα ελάχιστη και περιορίζεται σε μικρές εκδορές απο ότι φαίνεται, παρότι θα πάω νοσοκομείο αύριο για σιγουριά και σε αυτά που δε φαίνονται. Πιο φθαρμένο βγήκε το εγώ μου

Η αλήθεια είναι οτι οι 2 στατικές πτώσεις που είχα ήταν αρκετά παιδικές ωστε να μη το σκέφτηκα ιδιαίτερα, αλλά αυτο μου έχει δημιουργήσει αμφιβολίες αν θέλω να συνεχίσω το χόμπι αφού πρόσεχα (θεωρώ) και δεν κατάφερα να προστατευτώ επαρκώς. Μήπως να μείνω στο σκούτερ;

Ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου.

Μεταχείρω λάστιχα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και καπάκι λες γλίστρησαν πααααρα πολύ.
    Περαστικά και γύρνα στο σκούτερ.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Μεταχειρισμένα ελαστικά "σε καλή κατάσταση" και να γλιστράνε έτσι; Θεόξερα πρέπει να ήταν, αυτός που τα έβγαλε προφανώς είχε λόγο....το ότι "έχουν" ακόμα πέλμα δεν λέει κάτι.
    Η θα φροντίζεις σωστά το μηχανάκι (ελαστικά σωστά, τακάκια σέρβις κ.λ.π) η γυρνάς στο σκούτερ όπως προειπώθηκε...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος
    Τι να σου πω φιλε μου, το επιβεβαιωσε και το συνεργειο πριν τα βαλω... Αληθεια δεν καταλαβα πως εγινε αυτη η πτωση. Μου μπηκε μια σκεψη επειδη γυαλιζαν αρκετα, μηπως τα περασε ο αλλος με γυαλιστικο ελαστικων, χωρις να το εχω χρησιμοποιησει ποτε για να ξερω ποια ειναι η αισθηση του. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια παντως.

Παλαιό μέλος
    μοντελο μηχανης και ηλικια ελαστικών ?

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaszx Προβολή μηνύματος
    Τι να σου πω φιλε μου, το επιβεβαιωσε και το συνεργειο πριν τα βαλω... Αληθεια δεν καταλαβα πως εγινε αυτη η πτωση. Μου μπηκε μια σκεψη επειδη γυαλιζαν αρκετα, μηπως τα περασε ο αλλος με γυαλιστικο ελαστικων, χωρις να το εχω χρησιμοποιησει ποτε για να ξερω ποια ειναι η αισθηση του. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια παντως.

Από "επιβεβαιώσεις" συνεργείων έχουν χορτάσει τα ματάκια μου(μας)....
    Κάποιος που βγάζει τα ελαστικά του και βάζει καινούργια, δεν είναι ανόητος και έχει λόγο που το κάνει, όπως είπα, αυτό να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου όταν προσπαθούν να σου πουλήσουν "καλομεταχειρισμένο" το οτιδήποτε και ειδικά, ελαστικά.

Αν τα πέρασαν γυαλιστικό για να δείχνουν "όμορφα" πρόκειται για τεράστιο φάουλ, ειδικά όταν πρόκειται για ελαστικά μοτοσυκλετών, για προφανείς λόγους.
    Δούλευα σε έκθεση αυτοκινήτων, το γυαλιστικό το έβαζα πάντα μόνο στο πλάι του ελαστικού που δεν έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο!
    Εγώ θα πήγαινα να τους τα περάσω κολάρο.. .
    Βάλε σοβαρό ελαστικό καινούργιο σε βουλκανιζατέρ μοτό, κάνε λίγα χλμ. Να στρώσουν και πες μας μετά αν θα μείνεις στο σκούτερ....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Άμα είναι να μετράμε και τις στατικές πτώσεις, άστο θα πάμε για απόσυρση.
    Την ηλικία των ελαστικών μπορείς πανευκολα να τη διαβάσεις στο πλάι τους, μη δίνοντας σημασία στο τι λέει ο καθείς που τα πουλάει.
    Ο δρόμος στο σημείο ήταν εντάξει; Κάποιοι δρόμοι είναι για πατινάζ και τώρα το καλοκαίρι με τη ζέστη, χειροτερεύει το πράγμα και χάνεται εύκολα η πρόσφυση.

Δεν ξέρω για τι μηχανάκι μιλάς αλλά θα έδινα λίγο περιθώριο ακόμα πριν την απόσυρση του, αφού έμπαινε όμως σωστό λάστιχο.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

μοιάζει με περίπτωση συνεργείων που πιάνουν Κώτσο (πως να το πω κομψά) μη έμπειρους αναβάτες. περαστικά και να σου γίνει μάθημα. κάνε ένα απλό research , υπάρχει ΤΟΣΗ πληροφορία εκεί έξω... λίγο κριτική σκέψη θέλει.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Καλημέρα.
    Πολύ ταλαιπωρία από ότι διαβάζω για να κερδίσεις τι; Μοτοσυκλέτα αντί για σκούτερ;
    Δεν μπορώ να καταλάβω καν πως μπορεί κάποιος να έχει στατική πτώση σταματημένος-μην το πάρεις στραβά πλιζ δεν κάνω κακόβουλη κριτική .
    '' αλλά αυτο μου έχει δημιουργήσει αμφιβολίες αν θέλω να συνεχίσω το χόμπι αφού πρόσεχα (θεωρώ) και δεν κατάφερα να προστατευτώ επαρκώς. Μήπως να μείνω στο σκούτερ; ''
    Μείνε στο σκούτερ και κάνε την ζωή σου ευκολότερη χωρίς αμφιβολίες και πτώσεις,μια χαρά κάνεις το χομπυ σου σαν μοτοσυκλέτιστής και με ένα ωραίο σκούτερ,
    καλημέρα φίλε και περαστικά όπως και να έχει !
    when life gets complicated... i ride.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    ...προηγουμένως χρησιμοποιημένο αλλά σε πολύ καλή κατάσταση..
    Γιατί το άλλαξε ο προηγούμενος; μήπως ήταν λάστιχο καινούργιας μοτό;

Το γλίστρημα που περιγράφεις, χρεώνει και την ανάρτηση. Μήπως την έχεις σφικτή για να παίρνεις συνεπιβάτη;

Χρειάζεσαι να σε δεί και να πιείς καφέ με κάποιον έμπειρο. Αν είχες θέμα με λαβύρινθο θα φαινόταν και σε σκάλες, στο ποδήλατο κ.λπ.
    Στο πλάϊ το λάστιχο έχει ένα παραλληλόγραμμο με τέσσερα ψηφία πχ (2321) δείχνει ημ. κατασκευής την 23 εβδομάδα του 2021.
    Χρειάζονται 20'-30' σε διαδρομή για να ζεσταθούν.
    Χρειάζεσαι και εσύ να δεις κάποιον έμπειρο με την δική σου μοτό αν δεν έχεις δει ήδη.

Πλύνε το λάστιχο με υγρό για πιάτα πριν το δοκιμάσεις ή πας για αλλαγή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Τουλαχιστον είσαι εσύ καλά. Αυτο ειναι το πιο σημαντικό.

Μεταχειρισμένα λάστιχα χωρίς εμπειρία ποτέ. Όχι μόνο δεν έχεις την εμπειρία να τα αξιολογήσεις αλλά το χειρότερο, δεν έχεις την εμπειρία να χειριστείς σωστα τη συμπεριφορά τους.
    Το "καλη κατάσταση" είναι εντελώς ασαφες και αόριστο. Επίσης και η ακινησία τα "γυαλιζει" ελαφρως.

Αν σου αρέσει το σπορ, πρόσθεσε στο (όποιο) κόστος της ζημιάς κι ένα ζευγαρι καινουργια λάστιχα, σιγουρα υπάρχουν φτηνές και αξιολογες προτάσεις, αρκεί να ρωτήσεις!

Πρόσφατα είχα κι εγω τουμπα, πιθανότατα και απο τα λάστιχα. Μόλις το ξαναέβγαλα στο δρόμο πήγα καρφί για καινουργια. Ε άλλη αίσθηση ασφάλειας, μετάνοιωσα που δεν τα άλλαξα τόσο καιρό που έλεγα οτι πρέπει να τα αλλάξω.

Επειδή ανέφερες το σκούτερ, αν και σε αυτό έβαζες μεταχειρισμένα θα μπορουσες ανετα να πάθεις το ίδιο.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα.
    Πολύ ταλαιπωρία από ότι διαβάζω για να κερδίσεις τι; Μοτοσυκλέτα αντί για σκούτερ;
    Δεν μπορώ να καταλάβω καν πως μπορεί κάποιος να έχει στατική πτώση σταματημένος-μην το πάρεις στραβά πλιζ δεν κάνω κακόβουλη κριτική .
    '' αλλά αυτο μου έχει δημιουργήσει αμφιβολίες αν θέλω να συνεχίσω το χόμπι αφού πρόσεχα (θεωρώ) και δεν κατάφερα να προστατευτώ επαρκώς. Μήπως να μείνω στο σκούτερ; ''
    Μείνε στο σκούτερ και κάνε την ζωή σου ευκολότερη χωρίς αμφιβολίες και πτώσεις,μια χαρά κάνεις το χομπυ σου σαν μοτοσυκλέτιστής και με ένα ωραίο σκούτερ,
    καλημέρα φίλε και περαστικά όπως και να έχει !
    Εϋκολα! Ο δάσκαλός μου μου είχε πει πως πάνω σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (δε θυμάμαι ακριβώς το νούμερο, αλλά ήταν όντως μεγάλο) οι περισσότερες πτώσεις με μοτοσυκλέτα είναι στατικές (ή σχεδόν στατικές).
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της asxetost
    Το χω σπαμάρει τόσο πολύ, λες και παίρνω ποσοστά..
    Αν σε ενδιαφέρει να οδηγείς μοτοσυκλέτα και το θέμα σου είναι οτι δεν ξέρεις αν το έχεις για εμένα τσέκαρε και τα σχολεία ασφαλούς οδήγησης..
    Είναι σε τέτοιο βαθμό η σιγουριά που αποκτάς όταν φεύγεις από εκεί, όπως και τόσο ωραίο να βλέπεις τα άτομα που έχουν κάνει και τα πιο προχωρημένα επίπεδα να πετάνε κυριολεκτικά που δεν μπορεί κανείς να μην το βλέπει και να μην το μοιράζεται.
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

Παρόμοια θέματα

1. Αναμεσα σε μικρο μοτοσυκλετακι 125 και παπι
    από psixlou στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 75
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2015, 16:47
  2. ΜΙΚΡΟ,ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...
    από nikos force στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 17/07/2009, 16:43
  3. Μικρός ο τράκος, μικρό και το κακό
    από SnakeMJK στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2009, 21:34
  4. Μικρο και καλο!!
    από rsp στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ