Όπως το 2021 τελείωσε με μια δυνατή εξόρμηση, αντίστοιχα όφειλε να ξεκινήσει και το 2022. Όλα ξεκίνησαν σε αυτόν τον μαγικό τόπο μόλις 7 χρόνια πριν. Μέχρι και η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες αγοράστηκε για να μπορέσω να πάω προτίστως εκεί αλλά δευτερευόντως όπουδήποτε περιλάμβανε χωματόδρομο (μόνο βατό είχα τότε στο μυαλό μου φυσικά). Τότε είχα σαν βασικό όχημα ένα R1 συνεπώς οι δυνατότητες για εναλλακτικούς προορισμούς ήταν πολύ περιορισμένη.
Πήρα λοιπόν τότε την απόφαση να αποκτήσω ακόμη ένα μηχανάκι ικανό να βγάζει τη βρωμοδουλειά. Ήταν η πιο σοφή απόφαση που έχω πάρει καθώς ξεκλείδωσαν δυνατότητες που ούτε καν φανταζόμουν. Μια απλή επιλογή μοτοσυκλέτας και μια στοιχειώδης γνώση για το τι υπάρχει πέρα απο την άσφαλτο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Το ότι αυτή η μοτοσυκλέτα ήταν το NC δεν έχει ιδιαίτερη σημασία παρά μόνο ότι απλά έκανε τη ζωή μου πιο εύκολη μη ζητώντας απολύτως τίποτα. Στη θέση του κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα άλλο, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Απλά ίσως είχα μείνει καμια 20αριά φορές στο βουνό για διανυκτέρευση ή ίσως είχα δώσει μερικές χιλιάδες ευρώ σε ζημιές μέχρι σήμερα. Λεπτομέρειες!
Πέρα απο την πλάκα αυτό που μένει είναι ο ανθρώπινος παράγοντας που σε πολλές περιπτώσεις παρακάμπτει τα specs και προχωρά ανεπηρέαστος απο τις κοινές πεποιθήσεις.
Τα Άγραφα λοιπόν ήρθαν πιο κοντά απο ότι ήταν την πρώτη φορά που τα είδα. Πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι μέχρι το χωριό είναι ασφαλτοστρωμένο. Για όλους εμάς που τα γνωρίσαμε αλλιώς δεν μας αρέσει και τόσο. Ήταν κάτι αναγκαίο όμως ώστε να αναβαθμιστεί λίγο η περιοχή. Μην ξεχνάμε ότι το ζόρι το τραβάνε οι μόνιμοι κάτοικοι και αυτοί ήταν οι πρώτοι που ζητούσαν ένα στοιχειώδες οδικό δίκτυο...
Η διαδρομή βέβαια, αν και ημιτελής, πλέον εντάσσεται στις κορυφαίες ασφαλτοστρωμένες της Ευρώπης, όχι απλά της Ελλάδας. Το γιατί θα το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.