(Οι περιπέτειες ενός πρωτάρη Vol. 1: http://www.moto.gr/forums/showthread...hreadid=103062 )
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. Και οι τέσσερεις μας συμφωνήσαμε πως πρέπει να πάμε. Λίγο από περιέργεια, λίγο για την εμπειρία και λίγο για να αποδώσουμε τα σέβη μας στις βασανισμένες ψυχές.
Καθόμασταν σε ένα τραπέζι και η συζήτηση κατέληξε στο βιβλίο της Hislop, Το Νησί.
Η αρραβωνιαστικιά μου η Μαρία και η αδελφή της η Ευαγγελία το είχαν ήδη διαβάσει και συζητούσαν με πάθος για τα προβλήματα και τους καημούς των κατοίκων του νησιού, τις απλές ανάγκες τους και τη χαρά τους όταν κατάφεραν να ασβεστώσουν τα λιγοστά σπιτάκια που ανηφόριζαν στο λόφο της μικρής βραχονησίδας.
Η πρώτη ιδέα ήταν να πάμε και οι τέσσερεις με αυτοκίνητο.
-Εγώ δεν μπαίνω σε αμάξι με τίποτα, δήλωσε αποφασιστικά ο τέταρτος της παρέας. Ζαλίζομαι, δεν μπορώ.
-Έλα βρε Μανώλη, να οδηγάς εσύ αν θες.
-Δεν μπορώ, και να οδηγάω πάλι ζαλίζομαι.
-Εντάξει, τότε θα νοικιάσουμε εμείς μηχανή!
Μια ιδέα που μας βρήκε όλους σύμφωνους.
Τρείς εβδομάδες μετά, πλησίαζε η Κυριακή της εκδρομής. Εγώ να γίνομαι όλο και πιο ανήσυχος και να συζητάω για τον καιρό περισσότερο και από Άγγλο μεσήλικα.
Είχα τους λόγους μου να ανησυχώ, διότι είχα μάθει πως το “Καταραμένο Παντελόνι του Βρεγμένου Καβάλου” είχε φτάσει στην Κρήτη…….
Κι αν οι αρχαίοι θρύλοι επιβεβαιώνονταν? Κι αν πάθουμε ό,τι έπαθαν αυτοί που κυνηγούσαν τον Ήλιο? Κι αν βουλιάξει το νησί μετά από 142 συνεχόμενες ημέρες νεροποντής?
Ένα ήταν σίγουρο: Ο μάγος γιατρός της φυλής από όπου εκλάπη το “Ιερό (για αυτόν και τη φυλή του) Παντελόνι του Βρεγμένου Καβάλου” δεν θα ησύχαζε εάν δεν τιμωρούνταν οι υπεύθυνοι….
Σάββατο πρωί και ακόμα να βρέξει. Πλέον ήμουν σίγουρος ότι θα τη γλιτώναμε.
Σάββατο μεσημέρι και πάω στον Βαγγέλη.
Μετά από τα διαδικαστικά, πάει και μου βγάζει από το γκαράζ μια BMW F650 GS κίτρινη. Εγώ κολλάω στο χρώμα, το οποίο όμως, συνήθισα και εν τέλει μου άρεσε!