Η ηλικια μου 23.. πτυχιουχος ψυχολογιας. μολις τελειωσα και με τον στρατο..καιρο τωρα σκεφτομουν το μελλον μου..το τι θα κανω μετα που θα απολυθω.. λογω μιας υποτροφιας πριν 2 χρονια καταφερα και πηγα στην αγγλια για 6 μηνες στο sheffield university. εκει τα πραγματα ηταν διαφορετικα. θαμπωθηκα στην κυριολεξια απο τις εγκαταστασεις τα εργαστηρια το ποσο κοντα σου ειναι ολοι μα ολοι οι καθηγητες.. οι γονεις μου μου λενε να να κανω οτι μου αρεσει.. ψαχνομαι για δευτερο πτυχιο νομικη..εκει εξω.. γιατι εδω δεν με βλεπω να τελειωνω ποτε αν μπω με κατατακτηριες.. και αν ηταν κατι που μπορει να με κρατουσε εδω ηταν η σχεση μου 2 χρονια τωρα και ισως ενα καλο μεταπτυχιακο σε τομεα που να με ενδιαφερει. για δουλεια εδω? τωρα που εχω αρχισει να ψαχνομαι για κατι προσωρινο βρηκα μια θεση συμβουλευτικου ψυχολογου σε ενα ιδρυμα.. μισθος? 600. χωρις ασφαλιση.. τι να πω..απογοητευση.. που παει η ελλαδα? που παμε ολοι? ποιος να φανταζοταν ποσο μαυρα πραγματικα ειναι τα πραγματα... πως ξεπουληθηκαμε.. αλλα ειναι δυνατον? ειναι δυνατον τοσα εκατομμυρια ευρω? ποσοι μα ποσοι πρεπει να τα εφαγαν? πρεπει να ειναι χιλιαδες και αν οχι εκατονταδες.. ανοιγω τηλεοραση.. τα ιδια...τα ιδια..καθε μερα τα ιδια.. μεχρι πριν απο καποια χρονια σκεφτομουν οτι το χαζοκουτι δειχνει φονους.. μονο ετσι τραβουσε τηλεθεαση.. τωρα πλεον δειχνει το πως δολοφονειται η ελλαδιτσα.. τοσος πλουτος τοσα μερη για αξιοποιηση.. τοσες δυνατοτητες..και αυτοι εκει οι 300 μαλακες στην βουλη με ελαχιστες εξαιρεσεις.. τον παιζουν 8 χρονια και μετα συνταξη... τους βαρεθηκα ολους.. ολα ενα απεραντο μπουδ.. ειδα και απο τον στρατο.. το βισμα ζει και βασιλευει.. ι κομπινα οι καταχρησιες..τοσα οπλα τοσα αρματα..σαπιζουν και βγαινουν μια φορα τον μηνα απλα για συντηρηση..
ενα χαος... ο ελληνας βεβαια ειναι πονηρος.. η παραοικονομια οργιαζει.. ολοι εχουν απο κατι στην ακρη..μια καβατζα.. δεν θα πεινασει..αλλα θα περασει χειροτερα... δωστε μου κυριοι εσεις εκει πανω ενα λογο..ενα λογο να μεινω ελλαδα και θα το κανω..το μονο που με κρατουσε ηταν η κοπελα μου και οι γονεις μου..αλλα βλεποντας τα χαλια δεν αντεχω..βενζινη ακριβη ρευματα νερα δημοτικα τελη.. ερτ.. κλεφτες.. καταχραστες.. λαμογια.. θα φυγω.. τον αν θα γυρισω δεν το ξερω.. ειναι σιγουρο θα μου λειψουν πολλα.. ισως πονεσω... αλλα σκεφτομαι εμενα.. σκεφτομαι πλεον την παρτη μου.. οπως αυτοι εκει πανω σκεφτονταν μονο τον εαυτο τους τοσο καιρο.. τι να πω.. αν συνεχισω το ποστ μου θα γινει τεραστιο.. ακομη θυμαμαι τον κυριο παγκαλο.. που ειχε ερθει στο πανεπιστημιο μου.. οταν ενας απτην Α.Ε.Π γυρισε και τον ρωτησε για την χρηματα σχετικα με την παιδεια.. απαντηση του? με αναρχικους δεν συζηταω.. εκανε την ψευτοκουβεντα με την πασπ.. και εφυγε.. η μπουλντοζα.. ο αχρηστος..το μηδενικο..
θα περασουν πολλα χρονια..για να γινουν αλλαγες... μεχρι να ξεβρωμισει ο τοπος.. απο αυτους.. ακομα και 100 να φτασουν..παλι θα κυβερνουν.. χρειαζομαστε κατι το διαφορετικο.. οχι επανασταση.. κατι που θα μας δωσει ελπισα.. ελπιδα για ενα μελλον..
αλλα εγω κατι τετοιο..δεν το βλεπω..και φευγω...
οπως ελεγε και ο σεφερης.. οπου και να παω η ελλαδα με πληγωνει...