Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 89

Θέμα: Φέτος έχει παραγίνει με τα κράνη...

Φέτος έχει παραγίνει με τα κράνη...

....βασικά με την έλλειψή τους.

Ακόμα και σε σημεία που κάποτε είχαν ενα στάνταρ ασφάλειας. Όπως ξέρετε καποιοι, καθε ΣΚ κατεβαινω Αναβυσσο. Χρησιμοποιώ την Αττική Οδό απο αρχη περιφερειακής Υμηττου μεχρι τέρμα.

ΚΑΘΕ φορά θα πετυχω ακράνοτους τύπους, ειτε μονους, είτε με παρέα, είτε με μεγάλη μηχανή είτε με σκουτερ... Φέτος ειδικά τους πετυχαίνω καθε φορα, θεωρώ απλα οτι γενικότερα έχει ατονίσει καθε έλεγχος και γυρνάμε πολλα χρόνια πισω.

Και καλά σε δημόσιο δρόμο. Σε ιδιωτικό όμως, που φτιάχτηκε με τέτοιες προδιαγραφές ασφαλείας και με κλειστή-ελεγχόμενη πρόσβαση περίμενα άλλα.

Έστειλα ένα mail στην Αττική Οδό, μπορεί να σας φανεί χαζό και politically correct αλλά με ενδιαφέρει να δώ τί θα μου απαντήσουν (θα σας το μεταφέρω)

Παραθέτω:

Κύριοι,

Χρησιμοποιώ για χρόνια την Αττική Οδό, απο την αρχή της λειτουργίας της. Όπως οι περισσότεροι χρήστες, ειμαι πολύ ικανοποιημένος απο το επιπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλα και απο τι γενικότερη κατάσταση του δρόμου. Ειδικα ως μοτοσυκλεττιστής, το τελευταίο το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Τον τελευταίο καιρό ομως και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρώ ενα ανησυχητικό φαινόμενο. Κάθε Σαββατοκύριακο κατεβαίνω προς τα νότια μέσω Περιφεριακής Υμηττού. Πάντα θα πετύχω είτε στα διόδια, είτε στη διαδρομή, μοτοσυκλεττιστές χωρίς κράνος σε μεγάλες ή και μικρές μηχανές.

Το καλοκαίρι δε, η έλλειψη κράνους συνοδεύεται απο την ανάλογη "θερινή" ένδυση. Δεν έχω δει ούτε μία φορά να γίνεται καποιας μορφής νουθεσία, ή κάποια άλλη ενέργεια στα διόδια ή στη διαδρομή, ωστε οι συγκεκριμένοι αναβάτες ή να φοράνε κράνος ή να μην χρησιμοποιούν καθόλου το δρόμο. Θα γνωρίσετε οτι ένας αναβάτης χωρίς κράνος δεν κινδυνεύει μόνο ο ίδιος αλλα μπορεί, χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής, να αποτελέσει κίνδυνο για τους άλλους.

Ειδικά φέτος το ζήτημα έχει εκτραχυνθεί σε βαθμό προκλητικής αδιαφορίας, ανεξήγητης απο μια εταιρία που συνεχώς κόπτεται για την οδική ασφάλεια, έχοντας αφιερώσει τμήμα της ιστοσελίδας για αυτό, όπου αναφέρονται δράσεις, καμπάνιες κλπ. Μια ματιά στις κάμερες ασφαλείας σε ενα οποιοδήποτε σαββατοκύριακο του καλοκαιριού θα σας πείσει.

Θα ήθελα να ξέρω εαν προτίθεστε να κάνετε κάτι για αυτό το ζήτημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    well done
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Kαι αν έχω στείλει παρόμοια mail, επιστολές, δημοσιεύσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Πέρα όμως από την τριχωτή και καλώς κρεμμάμενη @ρχιδιά, τίποτε άλλο δεν έλαβα σαν απάντηση ή ενέργεια.
    Πάντως μπράβο και εύγε για την προσπάθεια. Μακάρι να το έκαναν και άλλοι...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Kαι αν έχω στείλει παρόμοια mail, επιστολές, δημοσιεύσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Πέρα όμως από την τριχωτή και καλώς κρεμμάμενη @ρχιδιά, τίποτε άλλο δεν έλαβα σαν απάντηση ή ενέργεια.
    Πάντως μπράβο και εύγε για την προσπάθεια. Μακάρι να το έκαναν και άλλοι...
    Αν δε λάβω απάντηση, θα ξαναστείλω με κοινοποίηση στα συναρμόδια υπουργεία (υποδομων και δ.ταξης)

Εντάξει, πιθανότατα να μη λαβω απάντηση, αλλα για σκεφτείτε εαν αρχίσει να γεμίζει το Mailbox με αντίστοιχα.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Αν σου απαντησουν που πιστευω θα σου απαντησουν το πιο πιθανο ειναι να σου πουν οτι η ισχυουσα νομοθεσια δεν τους επιτρεπει να κανουν κατι περισσοτερο απο τη συσταση "να φορατε κρανος".
    Ειναι λογικο αλλωστε.
    Εδω η ιδια η αστυνομια δε μπορει να απαγορευσει την κινηση χωρις κρανος, γιατι να μπορει η διευθυνση της αττικης οδου???

Λεωφορειολωριδάκιας
    'Εχοντας 2 διαδρομές για να φτάσω στη δουλειά, μεσω κέντρου ή παραλίας αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι στο κέντρο τα κράνη είναι πολλά σε σχέση με την παραλία..

Οτι δεν είναι αρκετά βέβαια είναι γεγονός..

Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    [...]Εδω η ιδια η αστυνομια δε μπορει να απαγορευσει την κινηση χωρις κρανος, γιατι να μπορει η διευθυνση της αττικης οδου???
    Εννοείς οτι μόνο κληση μπορεί να κόψει;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Vamael
    Κάποτε φωνάζαμε για τις κατασχέσεις, αλλά προφανώς μόνο έτσι καταλαβαίνουμε, ας μας πάρουν το μηχανάκι για κανά μήνα και θα σου πω εγώ αν ξανακαβαλάμε χωρίς κράνος.

Παλαιό μέλος
    Εννοείς οτι μόνο κληση μπορεί να κόψει;
    Ετσι νομιζω.
    Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος.
    Ακινητοποιηση οχηματος δεν εχω δει ποτε να γινεται. Ισως και να γινεται.
    Η μαλλον εχω δει μονο σε ανηλικους.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Σύμφωνα με τον ΚΟΚ , το μόνο που δίνεται ώς ποινή , είναι διοικητικό πρόστιμο των 350ευρώ (που μειώνεται στο 50% αν πληρωθεί στο 10ημερο ) και ποινή 5 πόντων στο Point system.

Δεν υπάρχει άλλη ποινή.

Νομίζω όμως οτι θα πέσουμε πάλι στην λούμπα ποιός φοράει, αν πρέπει να μας υποχρεώνουν κοκ.

Οπότε να το πω απο τώρα. Όποιος πράττει οτι πράττει , οδηγώντας μηχανή, Ι.Χ. ποδήλατο ή δεν ξέρω τι άλλο, να είναι έτοιμος να απολαύσει και τις ευθύνες των πράξεων του... όποιες και αν είναι αυτές.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αν παιζαν Τετοια αντι για αλλες μαλακιες στην τηλιοραση : :

κι ενα απο τα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ μου Ελληνικό !
    Accipere quam facere praestat injuriam

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    @καπ10: σωστός.

Mπραβο cpt , η προσπαθεια μετραει.
    Την απαντηση λιγο πολυ την ξερουμε ολοι.

Μητσε, το πρωτο βιντεακι ειναι πραγματικα σοκαριστικο, αλλα κανει κακο στην wella, στην fructise, στην l'oreal ....
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Μέλος, σκέτο
    Εγώ αντίθετα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εμποδίζεται ο οποιοσδήποτε από το να κυκλοφορεί χωρίς κράνος αλλά και για ποιό λόγο ασχολείστε.
    Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει και η αστυνομία θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της.
    Εκείνο που θα έπρεπε λοιπόν να μας απασχολεί είναι το γιατί απουσιάζει η τροχαία από τους δρόμους και προς αυτή την κατεύθυνση νομίζω θα πρέπει να κινηθούν οι όποιες δράσεις / διαμαρτυρίες / καταγγελίες / you name it.
    Μέχρι τότε, αφήστε ελεύθερο τον κάθε ανεγκέφαλο να υποστεί τις συνέπειες τις βλακείας του...

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf

Re: Φέτος έχει παραγίνει με τα κράνη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Έστειλα ένα mail στην Αττική Οδό, μπορεί να σας φανεί χαζό και politically correct

δεν υπάρχει πολίτικα ορθός λόγος όταν έχει σχέση με την ασφάλεια,και αν έβγαινε κάποιος να σου έλεγε κάτι τέτοιο θα τον κραζαμε ομαδικός εμείς οι άλλοι...

Αλλά ρε κάπτεν ,ήμαρτον ...

Σε παω με χίλια,μου αρέσει ο λόγος σου πολύ αλλά μωρέ αδερφακι μου εσυ είσαι ικανός να λογοκρίνεις και τον εαυτό σου...

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Η παπια εχει προβλημα με τα ηλεκτρικα...
    από Panos1313 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2011, 15:34
  2. Τί εγινε με τα κρανη (sharp);;;
    από bentouza στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 131
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2009, 11:58
  3. Τελικά τι παίζει με τα μεγέθη στα κράνη?
    από schumacher_ στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2006, 11:01
  4. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2003, 10:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ