Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: Αγοράζω μεταχειρισμένη - πως να είμαι σίγουρος για τα χιλιόμετρα?

Αγοράζω μεταχειρισμένη - πως να είμαι σίγουρος για τα χιλιόμετρα?

Γεια και χαρά παιδιά,
    Ψάχνω για μια BMW Dakar ή Yamaha XT660Z. Το ερώτημά μου είναι: τώρα με τα ηλεκτρονικά κοντέρ είναι εύκολο για τον κάθε ιδιώτη ή έμπορο λαμόγιο να "πειράξει" τα αναγραφόμενα χιλιόμετρα? Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εξετάσει κανείς τι πέρνει? Συμβουλές δεκτές, ευχαριστώ.
    Νίκος
    Έλληνες Φοράτε Κράνος!

-------------------- Το avatar του/της jfx
    ευκολο ή δυσκολο, σιγουρα γίνεται.

για να καταλαβεις χιλιόμετρα, κοιταξε ποσο εχουν φαγωθει δισκόπλακες και γλύστρα της αλυσίδας.
    Επίσης αν το μηχανακι που θες εχεις λαστιχένια πατάκια κι οχι σκετα σιδερένια δες κι αυτωνων τη φθορά, ειναι κι αυτα μια καλή ενδειξη.

Αν θυμηθω και κανενα αλλο.. θα σε ενημερώσω
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Ευχαριστώ.

Ψάχνω και για αγγελίες από ιδιώτες για αυτές τις μηχανές (πιο πολύ για το Dakar) και δεν βρίσκω παρά μόνο 3-4 σε Χρυσή Ευκαιρία και Μοτο-Τρίτη. Καμιά ιδέα σχετικά με το ψάξιμο?

Νίκος
    Έλληνες Φοράτε Κράνος!

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75
    δοκίμασε και στο car.gr

The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Δες λαστιχα, αλυσιδα,γλυστρα αλυσιδας, πατακια, γκριπ, δισκοπλακες, τακακια,λαιμους εξατμισης,εξατμιση, σελα...ρωτα ποσες φορες εχει αλλαξει λαστιχα αλυσιδα...δες το κοντερ...δες τον κατοχο, το γκαραζ του (αν εχει), το σπιτι του, το κρανος του, το μπουφαν του, ρωτα αν εχει ταξιδεψει και που...δες αν εχει αλλη μηχανη ή αυτοκινητο...ρωτα τον που δουλευει...
    Οταν τα δεις ολα αυτα και σου απαντησει ειλικρινα τοτε και παλι δεν θα εισαι σιγουρος για τον αν ειναι αληθινα τα χιλιομετρα αλλα θα εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει οτι μπορουσες για να σιγουρευτεις....

καλες αγορες φιλαρακι
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Αθόρυβο μέλος Το avatar του/της ledz
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    ... κοιταξε ποσο εχουν φαγωθει δισκόπλακες και γλύστρα της αλυσίδας...
    Δηλαδη, το δικο μου ειχε 300.000χμ παρολο που ελεγε 23.000 οταν το πηρα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Silence in the studio!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    AN το γιαμαχα φοραει το ιδιο κοντερ με το ΧΤΧ και το ΧΤR μη το φοβασε

Οσα χλμ λεει τοσα ειναι

Από το mybike (το χω βάλει 2 φορές σήμερα ):

ΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Τα χιλιόμετρα που γράφει... είναι πραγματικά? Ίσως το κυριότερο ερώτημα κάποιου που θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο. Και καλά να είναι από ιδιώτη... (αν και κάποιοι τα "γυρίζουν" τα χιλιόμετρα) αλλά τα καταστήματα είναι σίγουρο ότι θα γυρίσουν τα χιλιόμετρα αν είναι πολλά για την ηλικία της μοτοσυκλέτας.

Έτσι λοιπόν παίρνουμε για παράδειγμα, ότι θέλουμε να αγοράσουμε μια μοτοσυκλέτα 3ων ετών, η οποία "έχει" 10000χιλ.
    Εμένα ας πούμε τα 10000χιλ μου φαίνονται λίγα για μια τριών χρονών μοτοσυκλέτα (όχι ότι αποκλείεται κιόλας) κι έτσι αρχίζω το ψάξιμο. Θεωρούμε πως τα φυσιολογικά χιλιόμετρα μιας μοτοσυκλέτας το χρόνο, είναι τα 10000χιλ, και με αυτό το σκεπτικό, εύκολα μπορούμε να συνδυάσουμε χιλιόμετρα με χρόνια.

1) Δισκόπλακες... τι φθορά έχουν?. Αν έχουν δημιουργήσει "νύχι" στην άκρη τους ή έχουν υπερβολικές χαρακιές, τότε μόνο 10000χιλ δεν έχει η μοτοσυκλέτα!

2) Κοιτάμε τα μαρσπιέ του οδηγού. Τι φθορά έχουν? Αν είναι λαστιχένια και λείπει πολύ υλικό από πάνω τους... τότε μονο 10000χιλ δεν έχει η μοτοσυκλέτα.

3) Αλυσογράναζα. Αν η αλυσίδα κάνει "γωνίες" και τα δόντια του πίσω γραναζιού είναι μυτερά, τότε μονο 10000χιλ δεν έχει το μηχανάκι! (Όχι βέβαια ότι δεν μπορεί να γίνει έτσι η αλυσίδα και το γρανάζι μέσα σε 10000 χιλ! Μπορεί να γίνει όταν έχει ελλειπή συντήρηση ή και καθόλου συντήρηση) Όμως πάντα ό,τι βλέπεις, το συνδυάζεις και με τους άλλους σου ελέγχους που έκανες ή θα κάνεις.

4) Αν η μοτοσυκλέτα είναι εντουροειδές (μοταρντ, ον οφ) συνήθως έχει κάποιες "γλίστρες" για την αλυσίδα μετάδοσης της κίνησης στο τροχό. Αυτές οι γλίστρες βρίσκονται κοντά στο μπροστινό γρανάζι, εκεί που δένει το ψαλίδι με το πλαίσιο. Συνήθως υπάρχει μια πλατιά τοποθετημένη πάνω στο ψαλίδι που σέρνεται η αλυσίδα και κάποια (ή κάποιες) σε μορφή ράουλου (κυλινδρικές) πάνω και κάτω από την αλυσίδα, τοποθετημένες στο πλαίσιο εκεί που ενώνεται με το ψαλίδι. (Σκύψε λίγο...θα τις δεις)

Αν αυτές οι γλίστρες λοιπόν έχουν βαθιές χαρακιές από το σύρσιμο της αλυσίδας πάνω τους... τότε μόνο 10000 χιλ δεν έχει η μοτοσυκλέτα!

5) Έλεγχος της εξάτμισης για τυχόν σκουριές ή και τρύπες από την σκουριά (ειδικά στο κάτω μέρος όπου συσσωρεύονται τα νερά και οι υγρασίες)... είπαμε...αν δεν σκύψεις αρκετά... δεν θα δεις τίποτα)

Συνεπώς, αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως κάποια από αυτά τα υλικά είναι με σοβαρές φθορές, πάει να πει πως η μοτοσυκλέτα έχει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα στην πλάτη της απ' όσα λέει ο χιλιομετρητής της!!!

Αν όλα όμως είναι καλά και αποδεκτά (δηλαδή φυσιολογική φθορά 10000χιλιομέτρων) , συνεχίζουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Επειδή το Τενερέ δεν μπορεί να είναι πάνω 14 μηνών ότι και να γίνει, αν βρεις κάποιο γράψε εδώ να σου πούμε τι να κοιτάξεις....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Έγινε ρε παιδιά, είστε μάγκες και ωραίοι.
    Καταλαβαίνω πολύ καλά τι μου λέτε. Όλα αυτά τα ράουλα, τα γρανάζια, τις αλυσίδες κτλ τα άλλαζα μόνος μου στο ΧΤ600Ε που είχα. Του έκανα 16-18 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο, αλλά στην Εθνική δεν πήγαινε το άμοιρο... Αν μπορώ να ταξιδεύω με 130-135 χλμ/ώρα χωρίς να ζορίζεται το μηχάνημα θα είμαι ευτυχισμένος.
    All the best,
    Nikos
    Έλληνες Φοράτε Κράνος!

Κλείνω πολύ περισσότερο προς το Dakar. 2002-2003 μοντέλο με λιγότερα από 40.000 πραγματικά χιλιόμετρα και χωρίς να έχει φάει πολύ χώμα... Αν έχετε κανέναν γνωστό που να πουλάει σφυρίξτε κλέφτικα :-)
    Έλληνες Φοράτε Κράνος!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Blancfang
    Κλείνω πολύ περισσότερο προς το Dakar. 2002-2003 μοντέλο με λιγότερα από 40.000 πραγματικά χιλιόμετρα και χωρίς να έχει φάει πολύ χώμα... Αν έχετε κανέναν γνωστό που να πουλάει σφυρίξτε κλέφτικα :-)
    Δεν περνάς και από τις αγγελίες καμιά βόλτα?

http://www.moto.gr/forums/showthread...ighlight=dakar

Ως πότε νέο μέλος; Το avatar του/της arakis
    Σωστά όλα τα προηγούμενα, επίσης:

1) Βεβαιώσου πως δεν έχει αλλαχθεί το κοντέρ ή ο πίνακας οργάνων γενικώς.

2) Αφού δεις πως τα προγραφόμενα συνάδουν με τη γενική εικόνα της μοτοσυκλέτας κι εφόσον έχει αναλογικό κοντέρ, τσέκαρε τα νούμερα στο οδόμετρο: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ που αλλάζει τις 100ντάδες. Αν όχι, κάποιος κατέβασε τα χιλιόμετρα...

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος

Tenere-Tenere

Καλή αγορά!

Μέλος προς δωρεά Το avatar του/της Vagelis Gar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    Δες λαστιχα, αλυσιδα,γλυστρα αλυσιδας, πατακια, γκριπ, δισκοπλακες, τακακια,λαιμους εξατμισης,εξατμιση, σελα...ρωτα ποσες φορες εχει αλλαξει λαστιχα αλυσιδα...δες το κοντερ...δες τον κατοχο, το γκαραζ του (αν εχει), το σπιτι του, το κρανος του, το μπουφαν του, ρωτα αν εχει ταξιδεψει και που...δες αν εχει αλλη μηχανη ή αυτοκινητο...ρωτα τον που δουλευει...
    Οταν τα δεις ολα αυτα και σου απαντησει ειλικρινα τοτε και παλι δεν θα εισαι σιγουρος για τον αν ειναι αληθινα τα χιλιομετρα αλλα θα εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει οτι μπορουσες για να σιγουρευτεις....

καλες αγορες φιλαρακι
    +750 Το africanaki μου έχει 80.000.Αυτή τη στιγμή (απο γενικό service λάστιχα,γρανάζια,αλυσίδες) αν το κατέβαζα στις 40.000 δεν θα την έπαιρναν γραμμή οι 7 απο τους 10 που θα ερχόταν για να την αγοράσουν.
    Το blog μου:
    http://northcape2010.blogspot.com/

Βάση Δεδομένων:
    http://www.earthexplorer.weebly.com/

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ!!
    από jinks στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2005, 10:59
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2005, 21:32