Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: Το Ταξίδι μου..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 700_Thespieis

Το Ταξίδι μου..

Αγαπητοι Συμφορουμιτες,

Ειμαι ετοιμος για την ΑΛΛΑΓΗ.Τελειωσα σχολη,τελειωνω στρατιωτικο και φευγω για Master Αγγλια(απο,τι φαινεται).Το MSc θα είναι στη Λογιστικη και χρηματοοικονομικα-Accounting and Finance,για οποιον γνωριζει.

Τι θελω από σας?Συμβουλες,γνωμες αποψεις.Ολο και καποιος θα υπαρχει στην οικογενεια του μοτο, που να μπορει να με βοηθησει να καθαρισω το τοπιο.

Στο 8εμα μας.Τα πανεπιστημια που μεχουν δεχ8ει εως τωρα είναι

1)Uneversity East Anglia(Norwich)
    2)Bangor(Ουαλια)
    3)Durham
    4)Kingston

Από αυτά, τα 3 πρωτα είναι εξισου καλα συμφωνα με τις καταστασεις, στο συγκεκριμενο Μαστερ.Το Kingston είναι αρκετα πιο χαμηλα και βρισκεται Λονδινο(με τα καλα και τα κακα του)
    Τελος περιμενω ακομα απαντησεις από Reading, Kent και από Tilburg= Ολλανδια(Τιφο με γειωσαν δυστυχως όλα τα υπολοιπα εκει και θα αρκεστω με την Αγγλια)

Στο σημειο αυτό να σημειωσω πως το ταξιδι μου σκεφτομαι να το κανω με τη μηχανη.Οχι μονο για το συγκεκριμενο ταξιδι αλλα και για να γυρισω οση από την Ευρωπη μπορω,στην πρωτη ευκαιρια που θα βρισκω.

Όπως ξερετε ηδη καποιοι από σας εχω το Versys.Σκεφτομαι εδώ και αρκετο καιρο το κατι παραπανω.Οι επιλογες μου είναι οι εξης προς το παρον.

1)ΒMW 1200 GS adv.Πολλα τα λεφτα Αρη..Και αντε πες το παιρνω..Μετα?Δεν εργαζομαι πλεον, δε ξερω αν θα αντεξω μια τοσο δαπανηρη συντηρηση/καταναλωση κτλ.
    2)Παω με το versys,του βαζω θερμαινομενα,βαλιτσες,καγκελα κτλ και κανω το ταξιδι μου.Οχι με την ανεση που χρειαζομαι δυστυχως.
    3)Παω Aγγλια και βρισκω μεταχειρισμενο Gs.Εχω ακουσει για μεταχειρισμενα σε πολύ καλη κατασταση και όχι τοσο ακριβα οσο εδώ.

Ειμαι 1.95.Που παει να πει ότι το versys ακομα και με την Givi κουραζει.Δε ξερω τι άλλο μπορω να κανω για να βελτιω8ει η κατασταση..Ειναι και συνη8εια το ταξιδι δε λεω αλλα με τα εντος Ελλαδας ταξιδιωτικα μου δεν ειμαι πολύ αισιοδοξος.Μιλησα με τον Panvas και αλλους και συμφωνουν πως μονο ενας..Μαστοδοντας μπορει να μου παρεχει την ανεση που ζηταω.

Σιγα σιγα θα κανω καποια test ride.GS,990 adv,SMT,tiger. Περιμενα καιρο το Τενερε..Απογοητευτικα από την τιμη του,από το υψος σελας,από το ότι αργησε πολύ να ερ8ει.Και δεν μπορω να το κανω και test ride.

Το ταξιδι μου θα πραγματοποιη8ει μαλλον στα μεσα Σεπτεμβρη.Εχω λοιπον κοντα 3 μηνες να οργανω8ω.Οσα πραγματα δεν μπορεσω να παρω μαζι μου,σκεφτομαι τη λυση της μεταφορικης. Στα πλανα μου είναι και ένα ταξιδι-τεστ στην Κωσταντινουπολη τελος αυγουστου.

Αυτά προς το παρον.Κα8ε απαντηση καλοδεχουμενη,για οποιοδηποτε μερος του κειμενου μου.
    Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Κατ' αρχην με το καλό!

:ale: :ale: :ale: :ale: :ale:

Επειτα, ασχετως πανεπιστημίων που δε γνωρίζω, σαν πόλεις μονο θα πήγαινα ή Bangor ή Durham.

Σε οτι αφορά τη μηχανή, επειδή πάνω παιζουν πολλες προσφορές σε μεταχειρισμενα, οι τιμες ειναι μικρότερες γενικά, θα έλεγα να πουλήσεις το versys και να αγοράσεις πανω ενα μοτορι. Ασε που θα ειναι κατ' ευθείαν σε μίλια και δε θα χρειάζεσαι μετατροπές.

Προσοχη στην οδήγηση εκεί, ειδικα σε διασταυρώσεις και roundabouts

Καλό δρομο
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Το καλοκαίρι έκανα 7200 χιλιόμετρα με το Versys, άνετα και ξεκούραστα. Στην θέση σου θα πήγαινα με το Versys επάνω, έχει και αρκετά καλό community στην Αγγλία (versys.co.uk ).

Δοκίμασε το πρώτα και αν δεις οτι δεν σε βολεύει πούλα το και πάρε κάτι εκεί, οι τιμές εκεί πρέπει να είναι χαμηλότερες.

Καλά χιλιόμετρα!
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

Πέφτουλας
    απο εξοδα συντηρησης τι λεει επανω?

Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
    Δοκίμασε το πρώτα και αν δεις οτι δεν σε βολεύει πούλα το και πάρε κάτι εκεί, οι τιμές εκεί πρέπει να είναι χαμηλότερες.
    Καλά χιλιόμετρα!
    Οι τιμές ειναι γενικά χαμηλότερες, αρα και το βερσυς θα το πουλησει λιγότερο. Γι' αυτο λεω να το δώσει εδω και να παρει απο εκει

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    +1 captain.

Δινεις την μηχανη εδω και αγοραζεις μεταχ. απο πανω σε καλη κατασταση και καλες τιμες.
    Quod me nutrit... me destruit.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Οι τιμές ειναι γενικά χαμηλότερες, αρα και το βερσυς θα το πουλησει λιγότερο. Γι' αυτο λεω να το δώσει εδω και να παρει απο εκει

Στα Versys δεν είναι μεγάλες οι διαφορές, παίζουν γύρω στις 2500 έως 3500 λίρες. Βέβαια δεν ξέρω αν μπορεί να το πουλήσει (εκτελωνισμοί κτλ) αλλά εγώ θα του έδινα πρώτα μια ευκαιρία. Βέβαια αν βρει να το δώσει εδώ με καλά λεφτά μπορεί με τα ίδια να πάρει κάτι καλύτερο επάνω.

Εγώ θα το κράταγα, πινακίδα ξένης χώρας είναι cool.
    Fun times!

Λεωφορειολωριδάκιας
    Γειά χαρά

Εχω περάσει 4 χρόνια στο Κινγκστον. Γαμω τα μέρη αλλά πολύ ακριβή η ζωή νομίζω. Βέβαια τελείωσα το '99 και τα πράγματα θα έχουν αλλάξει αλλά δεν νομίζω να άλλαξαν προς το φθηνότερο...
    Κανένα μισάωρο αν θυμάμαι καλά απο το Λονδίνο με το τρένο.

'Εχει δίπλα το ποτάμι με πολλές pub στη σειρά και θυμάμαι ανοιξη-καλοκαίρι γινότανε χαμός. Ωραίο μέρος.
    Για τα άλλα που γράφεις δεν έχω άποψη εκτός του Kent, το οποίο γαμάει..αλλά βέβαια είναι χωριό.

Τώρα για μηχανή τι να σου πω ρε φίλε. Τοτε οι μηχανόβιοι ήταν ελάχιστοι και βέβαια μη σχολιάσω τον απερίγραπτο καιρό για μηχανη. Θυμάμαι στο παρκιν του πανεπιστημίου ζήτημα να υπήρχαν 10 μηχανές. Και οι μάγκες βέβαια ήταν φουλ κομπλέ. Διηθήσεις και κέρατα δεν ξέρω αν επιτρέπονται αλλά η τροχαία εκεί είναι τσίτα.

Ευχομαι τα καλύτερα αδερφέ σε οτι και αν κάνεις..

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα Norwich. Καλή σχολή το East Anglia Uni, πολλά λιβάδια-γρασίδια-δασάκια τριγύρω, κοντά στα παράλια και κοντά στο Cambridgeshire που σφύζει από νεαρόκοσμο και ζωή, απίθανες pub στα χωριά τριγύρω, ομιλούν την αγγλικήν όπως την καταλαβαίνουμε εμείς ( ) και γενικά ήρεμα πράγματα χωρίς το έντονο βούισμα του Λονδίνιουμ.
    Οι μηχανές δεν είναι πολλές που κυκλοφορούν λόγω καιρού αλλά τις κλέβουνε εν ριπή οφθαλμού, κάτι παρόμοιο με εδώ...ειδικά μέσα από πανεπιστήμια, εστίες και πάρκινγκ με κερματοδέκτη και μπάρα (!). Η διατήρηση μηχανής εκεί για τις σπουδές είναι για εμένα τόλμημα αλλά αν συλλογιστώ πόσες ώρες τρώγαμε κολλημενοι στην κίνηση με το αυτοκίνητο θα σου έλεγα να το τολμήσεις.
    Αν όντως το πράξεις να θυμάσαι ότι τα όρια ταχύτητας τηρούνται ευλαβικά (με είχαν γράψει με ποδήλατο γιατί "έτρεχα" σε μια κατηφόρα τύπου γήλοφος), ο πλήρης εξοπλισμός είναι αληθινή ανάγκη (άσε το κρύο, πέσεις στην καλά συντηρούμενη άσφαλτο θα αφήσεις εκεί όλο το εξωτερικό σου περίβλημα) και η βρόχα τώρα-λιακάδα μετά 2 λεπτά-βρόχα ξανά ρουτίνα όλο το χρόνο.
    Βέβαια...στην αγγλία πας, όχι στη σουηδία http://www.youtube.com/watch?v=X8rrFP2RMmo
    αλλά όπως και να έχει...
    Καλά να περάσεις.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας

@Εχετλαιος Ειχες μεινει Νοριτς η καπου αλλου στην Αγγλια?Γιατι αν εμενες εκει να σε πρηξω περισσοτερο
    Η αλη8εια ειναι οτι το σκεφτομαι περισσοτερο απο τα υπολοιπα.Μπηκα βικιπιδια και ελεγε βροχοπτωση περιπου οσο η Α8ηνα,μακραν τη λιγοτερη αποσα μεχουν διαλεξει.Επισης ειναι η πιο ριζοσπαστικη επαρχια της Αγγλιας με το μεγαλυτερο ποσοστο α8εισμου και γενικα ειναι πολυ cool τυποι
    Παντως αν ειναι να παρω τη μηχανη και να φοβαμαι να μου την κλεψουν μεσα απο παρκινγκ..να το ξανασκεφτω

@Captain.To ιδιο μου προτεινε και ο Panvas..Πρεπει να ναι και η σωστη επιλογη,απο την αλλη βεβαια 8α 8ελα να κανω αυτο το ταξιδι..Οι πολλες ωρες απραξιας στο στρατο μαλλον φταινε

Επισης δε ξερω τι παιζει μενα μηχανακι απο Εξωτερικο.Αν γυρισω Ελλαδα να μεινω σενα χρονο 8α πρεπει να το περασω απο τελωνειο?Και 8α καταληξω να δωσω τα λεφτα που 8α κερδισω απο μια φθηνοτερη αγορα πανω..

Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
    [...]Επισης δε ξερω τι παιζει μενα μηχανακι απο Εξωτερικο.Αν γυρισω Ελλαδα να μεινω σενα χρονο 8α πρεπει να το περασω απο τελωνειο?Και 8α καταληξω να δωσω τα λεφτα που 8α κερδισω απο μια φθηνοτερη αγορα πανω..
    Πουλας το versys εδω, ανεβαινεις αεροπορικώς, τσιμπας εκει ενα μηχανακι, το κρατάς ενα χρονο και ή το φέρνεις Ελλαδα ή το πουλάς.

Γλυτωνεις τελωνεία και έξοδα ταξιδιού πηγαινελα.

Επίσης, εκτός εαν εχεις χρονο, το ταξιδι προς την Αγγλια δεν ειναι κατι ιδιαίτερο. Εκτός εαν εχεις χρονο ξαναλέω και το κανεις όλο απο επαρχιακους, να περάσεις Αλπεις και ή Rheinland ή Αλσατία/Λωρραινη/Νορμανδία.

Αλλιως δε λεει κατι, ατελείωτες ωρες διεκπεραίωσης αυτοκινητοδρόμου ειναι. Απο την Αγγλια δε, γυρνας όλο το νησι + κατεχομενα βόρειας Ιρλανδίας + Eire (συνιστώνται ανεπιφύλακτα) + μια Ισλανδία απο τα φερόες + εννοείται Ολλανδίες, Δανιες, Γερμανίες.

:newcastlebrownale: :newcastlebrownale: :newcastlebrownale:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δεν ξέρω πώς είσαι απο οικονομικής άποψης, αλλά θα πρέπει να ξέρεις οτι στο Λονδίνο θα χρειάζεσαι πολύ περισσότερα χρήματα απο τις άλλες πόλεις.
    Επίσης να ξέρεις οτι η ασφάλεια για GS1200 θα σε σκίσει κανονικά.

Καλές σπουδές!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σωστά! Αυτό με τις ασφάλειες είναι μεγάλο θέμα. Ψάξε λίγο ή ρώτα σε κάποιο uk forum για τιμές γιατί είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Μιλάμε για χιλιάρικα...

Έχει υπέροχους επαρχιακούς το κωλονήσι, πάρε ένα δικύλινδρο 600άρι να τους λιώσεις!

Newcastle Brown Ale

ΥΓ: Και για να μην ξεχνιώμαστε, πόσο δίνεις το Versys; :wacko:

Cheddar Gorge

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	cheddar gorge - aerial view.jpg 
Προβολές:	612 
Μέγεθος:	96,5 KB 
ID:	201736
    Fun times!

Αγγλικο κλιμακιο anyware?

Κατι εχει παρει και μενα το αυτι μου για τις ασφαλειες.Γιαυτο αναρωτιεμαι και γω και λεω πως αν ειναι να δωσω +600,700 ευρω για την ασφαλεια και +καποια λεφτα για οταν(αν) την φερω Ελλαδα τοτε γιατι να μην την παρω απο εδω.Σιγουρα και με το βερσυς να παω 8α πληρωσω καπου 500 ευρω και για κλοπης,να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Ελπιζω,καποιος που να μενει στο νησι να μας διαφωτισει.

Πολυ μπερδεμα

@Qspec 8α εισαι ο 1ος που 8α πω τιμη πωλησης:smilea:

Γράψου σε κάποιο Αγγλικό forum και ρώτα για τις ασφάλειες. Στο versys.co.uk που παρακολουθώ αναφέρονται αρκετά συχνα σε τέτοια θέματα.
    Fun times!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τί είναι αυτό που μου χάλασε το ταξίδι;
    από bonepeeler στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2013, 19:56
  2. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ-ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ
    από Vagelis Gar στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2010, 07:46