Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 46

Θέμα: Ειδικο τελος θορυβου + ΚΤΕΟ για μηχανες..το ακουσατε?

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider

Ειδικο τελος θορυβου + ΚΤΕΟ για μηχανες..το ακουσατε?

Χτες ακουσα στις ειδησεις του ΣΚΑΙ οτι εκτος απο τα αυτοκινητα που για να μπορουν να κανουν ασφαλεια οι οδηγοι τους θα πρεπει να κομιζουν και το χαρτι απο το ΚΤΕΟ ειπαν οτι στις μηχανες και μηχανακια θα υπαρχει επι πλεον και καρτα θορυβου.
    Κοινως οποιος δεν εχει την γνησια εξατμιση και χωρις τρυπες θα πληρωνει ενα προστιμο 150ευριων.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν και οι δηλωσεις της ρεπορτερ που ειπε οτι ο ηχος μιας μηχανης μπορει να βγαζει τα ιδια db με ενα boing :hypnotize :hypnotize

Ποια αντιδραση προβλεπετε?
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII

Re: Ειδικο τελος θορυβου + ΚΤΕΟ για μηχανες..το ακουσατε?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Χτες ακουσα στις ειδησεις του ΣΚΑΙ οτι εκτος απο τα αυτοκινητα που για να μπορουν να κανουν ασφαλεια οι οδηγοι τους θα πρεπει να κομιζουν και το χαρτι απο το ΚΤΕΟ ειπαν οτι στις μηχανες και μηχανακια θα υπαρχει επι πλεον και καρτα θορυβου.
    Κοινως οποιος δεν εχει την γνησια εξατμιση και χωρις τρυπες θα πληρωνει ενα προστιμο 150ευριων.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν και οι δηλωσεις της ρεπορτερ που ειπε οτι ο ηχος μιας μηχανης μπορει να βγαζει τα ιδια db με ενα boing :hypnotize :hypnotize

καμια καλως να γινει.

Re: Ειδικο τελος θορυβου + ΚΤΕΟ για μηχανες..το ακουσατε?

που να ακουγες μια χοντρουλα που κανει ρεπορταζ διακοπων στη Νετ και ειχε παει στην Αιγινα ξερω γω και ελεγε ολο χάρη η κουράδα..
    οτι εδω περα απο την απαγορευση λεει κυκλοφοριας των αυτοκ. εχει επιτέλους απαγορευτει και η Ελληνική κατάρα !!! που ονομάζεται μηχανακι η μοτοσυκλέτα.

η χοντρούλα (ναι ειμαι ρατσιστης με τις σκατοχοντρες) νομίζει??οτι τα μηχανακια και οι μοτοσυκλετες εκτος του οτι ειναι κατάρα..ειναι και ελληνικό φαινόμενο..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μην λέμε πάλι τα ίδια..

Δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις σε ΚΤΕΟ για να βγάλουν κάρτα θορύβου οπως πρέπει για μοτό.

Αυτό για το ΚΤΕΟ και ασφάλειες... καλό είναι.. ας γίνει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Μην λέμε πάλι τα ίδια..

Δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις σε ΚΤΕΟ για να βγάλουν κάρτα θορύβου οπως πρέπει για μοτό.

Αυτό για το ΚΤΕΟ και ασφάλειες... καλό είναι.. ας γίνει.

Gandalf
    εχει ρε τι λες..δεν ειχα παει με τον μπαμια με μαμα τελειως εξατμιση στο κτμ να το μετρησουνε και του το μετραγε πολυ παραπανω και τον εκοβε?

ε τελικα ο χωρος που μετρανε ειναι στη τσέπη τους..γιατι μολις πηρε 2 20 ευρα..το μετρησε και περασε λέμε ..(φυσικα κ δε το μετρησε απλα εβαλε την υπογραφη του..)

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Καλά Ducasii... ΧΩΣΤΑ ΜΟΥ ΦΙΛΕ.. ΜΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ...

Γράφει ξεκάθαρα το παληκάρι πιο πάνω..

ΚΑΡΤΑ ΘΟΡΥΒΟΥ .. ΚΑΡΤΑ ΘΟΡΥΒΟΥ... ΚΑΡΤΑ ΘΟΡΥΒΟΥ...

Γκάβακας λέμε , το γράφει ξεκάθαρα και εγώ διαβάζω κάρτα ρύππων...

Ε ρε πάμε για γυαλιά και νέο κεφάλι ...χαχαχχαχα

:rotflmao: :rotflmao:

:a24:

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    εχει ρε τι λες..δεν ειχα παει με τον μπαμια με μαμα τελειως εξατμιση στο κτμ να το μετρησουνε και του το μετραγε πολυ παραπανω και τον εκοβε?

ε τελικα ο χωρος που μετρανε ειναι στη τσέπη τους..γιατι μολις πηρε 2 20 ευρα..το μετρησε και περασε λέμε ..(φυσικα κ δε το μετρησε απλα εβαλε την υπογραφη του..)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Αν και δεν με νοιαζει το γεγονος χωρις τζινα δεν ακουγονται εξατμισης,ουτε εχω καν θορυβωδη εξατμιση.Αλλα με εκνευριζει το γεγονος ή τουλαχιστον αυτο βλεπω εγω ενα ακομα μετρο για να μαζεψουν ευρωπουλα σιγα μην νοιαζονται αυτοι για την κοινη ησυχια
    Σε λιγο ποδηλατο να καβαλαμε ολοι μας, θα μας βαλουν φορο στις πεταλιες και ελενχω στην εξαπλετα για θορυβο.
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    Αλλα με εκνευριζει το γεγονος ή τουλαχιστον αυτο βλεπω εγω ενα ακομα μετρο για να μαζεψουν ευρωπουλα σιγα μην νοιαζονται αυτοι για την κοινη ησυχια
    Με την ουσία του μέτρου συμφωνείς ή διαφωνείς;

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αυτο που προβληματιζει ειναι οτι σε ενδεχομενη "αποριψη" πληρωνεις και για να ξαναγυρησεις -σε λιγες μερες- ξαναπληρωνεις....που σε απλα Ελληνικα σημαινει οτι μπορει να σε "γυρησει" πολλες φορες μεχρι να παρεις το χαρτακι οτι εισαι οκ με τον θορυβο που αυτο μεταφραζεται σε πολλα ευρια.

Αυτο που ΔΕΝ μου αρεσει ειναι οτι ακομα μια φορα φαινετε ο "ρατσισμος" στους μοτο-ιδιοκτητες...

Δεν λεω οτι ευχαριστιεμαι οταν περναει το παπακι με την μοτοσπορτ και κανει την σουπερ βαβουρα αλλα ποιος οταν ηταν πιτσιρικας και ειχε παπι δεν ειχε μπουρι για εξατμιση!?

Σε γενικες γραμμες συμφωνω οτι ο δυνατος θορυβος ειναι ενοχλητικος για τους αλλους αλλα ειναι το μετρο που με προβληματιζει..πως το "οργανο" θα κανει τις μετρησεις...πως στον δρομο θα σταματησει καποιον και περιμενει η μετρηση που θα κανει το "οργανο" να ειναι η ιδια με αυτην του ΚΤΕΟ!??

Ειναι γνωστο οτι οι μετρησεις αυτες επηρεαζονται απο το περιβαλλον οπου γινονται και δεν ειναι η τιμη της μετρησης της εξατμισης στο απολυτο.

Παραδειγμα

Πριν πολλα χρονια που ειχα ενα RGV ετυχε να με σταματησουν κοντα στο Θησειο και αφου απο χαρτια κλπ ημουν οκ σκεφτηκαν τα "οργανα" να μου κανουν μετρηση θορυβου!!!
    Σε 2Τ μηχανακι!!!
    Ηθελαν με καθε τροπο να με "φιλοδωρησουν" τα παιδια!!
    Οταν το "οργανο" ανοιξε στο νεκρο,τερμα το γκαζι για να μετρησει ο αλλος με το οργανο την εξατμιση,του τραβηξα το χερι οπως ηταν και του εξηγησα οτι 1.το μηχανακι ηταν στο 2ο στρωσιμο γιατι ειχε χτυπησει μπιελα και αν ξερει κανενα που οδηγει σε στενα και σε μποτιλιαρισμα με 15.000rpm. για να βγαλει τα db που αυτος ηθελε σωνει και καλα να βγαλει για να μου δωσει το "μαγικο ροζ χαρτακι".
    Εκει τα ειδε λιγο δυσκολα,αλλα παρολαταυτα μου εκανε συσταση για θορυβο!

Κατι τετοια ειναι που με προβληματιζουν,οτι στην ουσια το βλεπω σαν ενα ακομα πλιατσικο και ειναι οπου σε πετυχουν.
    Στην μετρηση οταν λεει η αδεια π.χ 100 db ειναι στις Χ rpm σε συνθηκες εργοστασιου και οχι στον δρομο!!

Τα dbkiller θα τα βγαζουν σε ενδεχωμενη μετρηση η οχι???
    Κατι τετοια ειναι που με προβληματιζουν + οτι η κληση θα ειναι στα 150ευρια,για το μουσικο αυτι του "οργανου"
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Αυτο που προβληματιζει ειναι οτι σε ενδεχομενη "αποριψη" πληρωνεις και για να ξαναγυρησεις -σε λιγες μερες- ξαναπληρωνεις....που σε απλα Ελληνικα σημαινει οτι μπορει να σε "γυρησει" πολλες φορες μεχρι να παρεις το χαρτακι οτι εισαι οκ με τον θορυβο που αυτο μεταφραζεται σε πολλα ευρια.

Αυτο που ΔΕΝ μου αρεσει ειναι οτι ακομα μια φορα φαινετε ο "ρατσισμος" στους μοτο-ιδιοκτητες...

Δεν λεω οτι ευχαριστιεμαι οταν περναει το παπακι με την μοτοσπορτ και κανει την σουπερ βαβουρα αλλα ποιος οταν ηταν πιτσιρικας και ειχε παπι δεν ειχε μπουρι για εξατμιση!?

Σε γενικες γραμμες συμφωνω οτι ο δυνατος θορυβος ειναι ενοχλητικος για τους αλλους αλλα ειναι το μετρο που με προβληματιζει..πως το "οργανο" θα κανει τις μετρησεις...πως στον δρομο θα σταματησει καποιον και περιμενει η μετρηση που θα κανει το "οργανο" να ειναι η ιδια με αυτην του ΚΤΕΟ!??

Ειναι γνωστο οτι οι μετρησεις αυτες επηρεαζονται απο το περιβαλλον οπου γινονται και δεν ειναι η τιμη της μετρησης της εξατμισης στο απολυτο.

Παραδειγμα

Πριν πολλα χρονια που ειχα ενα RGV ετυχε να με σταματησουν κοντα στο Θησειο και αφου απο χαρτια κλπ ημουν οκ σκεφτηκαν τα "οργανα" να μου κανουν μετρηση θορυβου!!!
    Σε 2Τ μηχανακι!!!
    Οταν το "οργανο" ανοιξε στο νεκρο,τερμα το γκαζι για να μετρησει ο αλλος με το οργανο την εξατμιση,του τραβηξα το χερι οπως ηταν και του εξηγησα οτι 1.το μηχανακι ηταν στο 2ο στρωσιμο γιατι ειχε χτυπησει μπιελα και αν ξερει κανενα που οδηγει σε στενα και σε μποτιλιαρισμα με 15.000rpm. για να βγαλει τα db που αυτος ηθελε σωνει και καλα να βγαλει για να μου δωσει το "μαγικο ροζ χαρτακι".

Κατι τετοια ειναι που με προβληματιζουν,οτι στην ουσια το βλεπω σαν ενα ακομα πλιατσικο και ειναι οπου σε πετυχουν.
    Στην μετρηση οταν λεει η αδεια π.χ 100 db ειναι στις Χ rpm σε συνθηκες εργοστασιου και οχι στον δρομο!!

Κατι τετοια ειναι που με προβληματιζουν + οτι η κληση θα ειναι στα 150ευρια,για το μουσικο αυτι του "οργανου"
    εχω την εντυπωση πως "γραψιμο " θα πεφτει σε οποιο οχημα θα εχει αφτερμαρκετ εξατμιση και οχι τημαμα και θα σε στελνουν μετα να βγαλεις το φιδι απο τι τρυπα η να βρεις το δικιο σου στο κτεο και στις μετρησεις.
    σιγα σιγα θα βλεπεις εξατμιση με το κυαλι...
    να δω τωρα τα τουμπανα με μαμα εξατμισεις να γαμηθω στα γελια..

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Με την ουσία του μέτρου συμφωνείς ή διαφωνείς;
    Δεν διαφωνω με την ουσια σε καμια περιπτωση σιγουρα ολοι μας εχουμε βλαστημιση την στιγμη που περναει αυτοκινητο ή μηχανακι-μηχανη κατω απο το σπιτι μας και δεν ακουμε τι λεμε.Αλλα ξεκινα να σταματας την εισαγωγη πρωτα απο ολα after market εξατμισεων που εχουν βαλει απο τα 900αρια ιχ και μετα περνα στον ελεχνω,επισης προσφερε κατι στην ασφαλεια του αναβατη γενικοτερα ,ειτε παιδεια ειναι αυτο με σωστη σχολη οδηγησης, ειτε σωστη τοποθετηση μπαριερων και κλεισιμο μερικων απο τις τρυπες που υπαρχουν στους δρομους και αμεσως εγω ειμαι διατεθημενος να πληρωσω για οποιοδηποτε ελενχο.
    Πρωτα πρεπει να ελενχουμε-απαιτουμε εμεις οι δικυκλιστες για την ασφαλεια μας και μετα το κρατος με εκεινες τις τεραστιες τρυπιες τσεπες.

εγώ και πάρα πολλοί άλλοι.

και σε κάθε περίπτωση τί σόι επιχείρημα είναι αυτό;

τώρα σε αυτό που λές

Παραδειγμα

Σε 2Τ μηχανακι!!!

έχεις ένα δίκιο
    Αλλά αυτό (που, αν γίνεται επίτηδες, μπορεί να θεωρηθεί και κατάχρηση εξουσίας) ισχύει για κάθε νόμο.

Μπορεί να σε γράψει ότι δεν φορούσες ζώνη ενώ φορούσες, ότι έκανες προσπέραση ενώ δεν έκανες κλπ

Στην περίπτωση όμως της εξάτμισης μπορείς τουλάχιστον να αποδείξεις ότι δεν κάνει θόρυβο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    Δεν διαφωνω με την ουσια σε καμια περιπτωση σιγουρα ολοι μας εχουμε βλαστημιση την στιγμη που περναει αυτοκινητο ή μηχανακι-μηχανη κατω απο το σπιτι μας και δεν ακουμε τι λεμε.Αλλα ξεκινα να σταματας την εισαγωγη πρωτα απο ολα after market εξατμισεων που εχουν βαλει απο τα 900αρια ιχ και μετα περνα στον ελεχνω,επισης προσφερε κατι στην ασφαλεια του αναβατη γενικοτερα ,ειτε παιδεια ειναι αυτο με σωστη σχολη οδηγησης, ειτε σωστη τοποθετηση μπαριερων και κλεισιμο μερικων απο τις τρυπες που υπαρχουν στους δρομους και αμεσως εγω ειμαι διατεθημενος να πληρωσω για οποιοδηποτε ελενχο.
    Πρωτα πρεπει να ελενχουμε-απαιτουμε εμεις οι δικυκλιστες για την ασφαλεια μας και μετα το κρατος με εκεινες τις τεραστιες τρυπιες τσεπες.

έτερον εκάτερον

όσο για τις after market έχω μία απορία:
    όταν έρχονται, όπως πρέπει να έρχονται (δηλαδή με τις τάπες τους και ό,τι άλλο έχουν) είναι εντός των ορίων;
    μήπως και εμείς τις "πειράζουμε" λιγουλάκι ;....

Σιγουρα υπαρχουν πολλοι που τις πειραζουν σχεδον τις αλλαζουν τα φωτα αλλα υπαρχουν και αλλοι που δεν το κανουν το εκαστοτε οργανο ομως μονο οπτικα χρεωνει την ζημια.Παραδειγμα σε φιλο με καινουργιο αυτοκινητο η εικονα του θυμιζε καγκουρο αμαξο ειχε φιμε τζαμια δηλαδη ζαντες και μια εξατμιση μονο με μια μπουκα πισω καθαρα διακοσμητικη δεν ακουγοταν καν.Εφαγε κλιση για θορυβο πηγε στο κτεο πληρωσε και εκει για ελενχο και γελαγαν οι τυποι με την ατυχια του.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΚΤΕΟ για 90's μηχανες;
    από kostaspetrou στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2012, 14:41
  2. κτεο για μηχανες
    από salivaras στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2008, 17:15
  3. Το άλλο το ακούσατε????????