Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: Ερωτήσεις για μηχανή or not...

Νέο μέλος

Ερωτήσεις για μηχανή or not...

Καλησπέρα!
    Καταρχήν παρόλο που διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ, είναι η πρώτη φορά που ζητάω τη βοήθειά σας για κατι.
    Είμαι φοιτητής στην Αθήνα στο τέταρτο έτος φέτος και αποφάσισα πως μετά απο 3 χρόνια και αρκετή ταλαιπωρία με τα ΜΜΜ ενα μηχανάκι είναι μονόδρομος. Ύστερα απο αρκετό ψάξιμο και διάβασμα κατέληξα πως ήθελα κάτι σε scooter. ΔΕΝ θέλω παπί ούτε μικρή μηχανή στα 125cc.
    Αφού το πήρα απόφαση τι θέλω πήγα στη σχολή οδηγών που ήξερα και ξεκίνησα μαθήματα τα οποία κάναμε με μια CBF250. Από τότε μου έχει ανάψει φωτιές και σκέφτομαι πλέον σοβαρα να παρω μηχανη σε 250..
    Η χρήση για την οποία προορίζεται το μηχανάκι που θα πάρω είναι μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας οπου και μένω, πήγαινε-έλα καθημερινά ως τη σχολή στου ζωγράφου, πήγαινε-έλα μέχρι τη δουλειά 2 φορές τη βδομάδα στον πειραιά και καμια βόλτα προς φίλους σε άλιμο, ηράκλειο κλπ.
    Τα σκούτερ είναι σίγουρα πιο ευχρηστα και πιο βολικα για ψώνια κλπ αλλα δέν νομίζω να αποτελέσει πρόβλημα αυτο. Προσαρμόζομαι εύκολα..
    Απο προσωπικές σας εμπειρίες πιστεύετε αξίζει μια τέτοια μηχανή για τη δουλειά που το θέλω η θα ήταν το scooter η πιο έξυπνη επιλογή. Ρωτάω γιατι εμένα μου κόλλησε η μηχανή και ίσως χτυπάω το κεφάλι μου στο τέλος. Η κατανάλωση δε με τρώει ιδιαίτερα, πόσο να καίνε πια τα ρημάδια με μια λογική οδήγηση.

Έχω καταλήξει σε 2 scooter και την προαναφερόμενη cbf250. Για scooter μετά απο αποκλεισμό πολλών άλλων κατέληξα στα εξής:

Kymco agility city 150 καινούριο
    Honda pcx 125 καινούριο

Τέλος, για μηχανή δέν θέλω κατι πάνω απο την 250 για αρχη, αργοτερα βλέπουμε..
    Ο καθηγητής που μου κάνει τα μαθήματα και είναι εντάξει άνθρωπος δίνει τη CBF της σχολής 2000-2200ευρώ με 3300ΚΜ, μοντέλο του 07. Τον ρώτησα και με μαθητές έχει κάνει λέει γυρω στα 1Κ χιλιόμετρα. Την δίνει γιατι θέλει να πάρει μια μικρή της yamaha που έχει και επιλογή για αυτόματο.. (δεν ξέρω ποιά).
    Απο αυτές τις 3 επιλογές τι θα μου προτείνατε? ξέρω είναι διαφορετική η φιλοσοφία τους αλλα μια δεύτερη γνώμη θα με βοηθούσε αρκετά!
    Ευχαριστώ πολυ και συγνώμη για το μεγάλο post!

εγω την cbf θα επερνα...

Τωρα αν σε περνει να βαλεις λιγα ευρα ακομα κοιτα και το νιντζακι το 250... Αστερι...

ειπαμε..fournas Το avatar του/της fournas
    καλη επιλογη το cbf αλλα

δεν θα κοιταζα ενα μηχανακι που το εχουν καβαλησει τοσοι αρχαριοι...

ψαξε καλητερα απο αγγελειες ιδιωτων και αν μπορεις να εχεις εναν φιλο μαζι με καποια εμπειρια στο θεμα οταν θα πας να το δεις...

καλες αγορες

καλως ηρθες στην παρεα

ΠΑΝΤΑ με εξοπλισμο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    έχω το cbf που λες, για τη χρήση που περιγράφεις είναι άριστο.
    Έχει λίγο περίεργο σασμαν αλλά αφού λες ότι το οδήγησες και σου άρεσε δεν τίθεται θέμα
    Τα λεφτά που στο δίνει είναι καλά όμως -επειδή δεν υπάρχει κανένα yamaha με επιλογή σε αυτόματο- καλά είναι να το δει και ένας μάστορας
    Προσωπικά δεν συμπαθώ τα σκούτερ και το πρόβλημα χώρου λύνεται με μια μπαγκαζιέρα

Νέο μέλος
    Σίγουρα θα το έβλεπε ενας μάστορας αν το επέλεγα και για 3300ΚΜ ποσο ταλαιπωρημένο μπορεί να είναι απο αρχάριο? Δεν έχω εμπειρία όμως οπότε πάω πάσο.. Περιμένω κιάλλες απαντήσεις μπας και με βοηθήσουν να καταλήξω κάπου.. Πόσα χλμ και ευρά είναι οκ για μεταχειρισμένο για να κοιτάξω?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Για να καταλάβεις το δικό μου που είναι 07 με 9000 χλμ σε άριστη κατάσταση αν το πούλαγα δεν θα το έδινα μόνο 2300 με τίποτα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Adrazil
    Σίγουρα θα το έβλεπε ενας μάστορας αν το επέλεγα και για 3300ΚΜ ποσο ταλαιπωρημένο μπορεί να είναι απο αρχάριο? Δεν έχω εμπειρία όμως οπότε πάω πάσο.. Περιμένω κιάλλες απαντήσεις μπας και με βοηθήσουν να καταλήξω κάπου.. Πόσα χλμ και ευρά είναι οκ για μεταχειρισμένο για να κοιτάξω?

απλα ενα παιδι που μαθαινει ΙΣΩΣ θα "καρφωσει" και μια ταχυτητα,ΙΣΩΣ θα πιεσει την μιζα λιγο παραπανω..κοκ

γενικοτερα ενα μηχανημα που δεν ειναι αποκλειστικα "ενος"...σιγουρα δεν θα ειναι τοσο προσεγμενο απο ενα που ειναι "ενος"....

τα χλμ ειναι λιγα και λογικο ειναι να μην εχει ιδιαιτερες φθορες
    απλα ΕΓΩ θα κοιταγα αλλου...

φιλικα

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fournas
    απλα ενα παιδι που μαθαινει ΙΣΩΣ θα "καρφωσει" και μια ταχυτητα,ΙΣΩΣ θα πιεσει την μιζα λιγο παραπανω..κοκ

γενικοτερα ενα μηχανημα που δεν ειναι αποκλειστικα "ενος"...σιγουρα δεν θα ειναι τοσο προσεγμενο απο ενα που ειναι "ενος"....

τα χλμ ειναι λιγα και λογικο ειναι να μην εχει ιδιαιτερες φθορες
    απλα ΕΓΩ θα κοιταγα αλλου...

φιλικα

έχεις δίκιο, αν τελικά κινηθώ προς το CBF θα κοιτάξω για κάποιο άλλο. Με μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες είδα πως βρίσκεις αν θες καποια καλά κομμάτια.

το budget είναι 2500 χιλιαρικα και είμαι ανοικτός σε προτάσεις..

skoοter μονόδρομος απο μενα.

για αυτα που περιγραφεις scooter....

εισαι απο αθηνα η' οταν θα τελειωσουν οι σπουδες θα πας στην πολη σου/στο χωριο σου/κτλ... ?

Νέο μέλος
    εισαι απο αθηνα η' οταν θα τελειωσουν οι σπουδες θα πας στην πολη σου/στο χωριο σου/κτλ... ?
    Απο Γιάννενα είμαι αλλά όταν τελειώσω τις σπουδές (3 χρόνια ακόμα υπολογίζω.. 5ετης σχολη) είται θα μείνω Αθήνα είται θα φύγω για εξωτερικό οπότε και θα πουλήσω το μηχανάκι. Την 250 την ήθελα για το γαμώτο περισσοτερο γιατι ξέρω πως ενα σκουτερ θα με βόλευε περισσότερο στην πόλη..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Adrazil
    Απο Γιάννενα είμαι αλλά όταν τελειώσω τις σπουδές (3 χρόνια ακόμα υπολογίζω.. 5ετης σχολη) είται θα μείνω Αθήνα είται θα φύγω για εξωτερικό οπότε και θα πουλήσω το μηχανάκι. Την 250 την ήθελα για το γαμώτο περισσοτερο γιατι ξέρω πως ενα σκουτερ θα με βόλευε περισσότερο στην πόλη..

τοτε κατι που θα εχει ΚΑΙ καλη μεταπωληση...

που και τα 3 πιστευω ειναι κοντα σε αυτον το τομεα ,με τα σκουτερ ισως να υπερτερουν για λιγο...

η λογικη μονο που λεει για αθηνα...σκουτερ

αλλα εγω δεν τα "παω" με τιποτα και θα κοιτουσα την cbf..

ελπιζω να βοηθησα και οχι να σε μπερδεψα

Νέο μέλος
    τοτε κατι που θα εχει ΚΑΙ καλη μεταπωληση...

που και τα 3 πιστευω ειναι κοντα σε αυτον το τομεα ,με τα σκουτερ ισως να υπερτερουν για λιγο...

η λογικη μονο που λεει για αθηνα...σκουτερ

αλλα εγω δεν τα "παω" με τιποτα και θα κοιτουσα την cbf..

ελπιζω να βοηθησα και οχι να σε μπερδεψα

βοήθησες φίλε αρκετά και σευχαριστώ! και γω εκεί κολλάω πάντως. Βολεύει το σκούτερ αλλά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ggelos
    Σαν πρώην κάτοχος cbf εγώ να πω τα καλύτερα...η μηχανή δε μου ζήτησε απολύτως τίποτα!!!
    2 χαζοτούμπες είχα φάει και δεν χρειάστηκε τίποτα απολύτως!!!
    Ακούραστη(αν αλλάξεις γκριπς) και δεν λέει ποτέ όχι σε ταξίδια...εγώ μαζί της έκανα 2 φορές Αθήνα Λάρισα...
    Μετά από κάποιο καιρό όμως θα το βαρεθείς !!!Γι αυτό κ εγώ θα διάλεγα το ninjaκι...πολύ όμορφο και πιο γρήγορο

Η επιλογή είναι δική σου και ΠΑΝΤΑ τον απαραίτητο εξοπλισμό
    If you gonna die...

... die with your boots on

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. aprilia pegasos. to buy or not to buy?
    από mormegil στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2005, 10:47
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2005, 10:13
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2004, 15:08
  4. Ερωτήσεις για ιδιοκτήτες MONO Transalp 600!
    από transalper600 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2004, 20:13
  5. Πλυντήριο ΓΙΑ μηχανή
    από NLS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2004, 15:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας