Οδηγώ μοτοσυκλέτα για περίπου 15 χρόνια όπως και αυτοκίνητο. Τα τελευταία 7-8 χρόνια χρησιμοποιώ το μηχανάκι πιο πολύ γιατί με βολεύει στην κίνηση της πόλης και φτάνω στη δουλειά μου χωρίς νεύρα και χωρίς να έχω καπνίσει κανα πακέτο τσιγάρα. Μιλάμε τώρα για μια απόσταση 20 χλμ. απο το σπίτι μου στο γραφείο μέσω εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Καβάλας. Δεν έχω διανοηθεί να πάρω το αυτοκίνητο καθημερινή και να βγω εθνική. Πρέπει να είσαι τρελός έλεγα και μαλάκας να κάθεσαι στην κίνηση ώρες και ώρες όταν μπορείς να πάρεις το τραίνο κ.τ.λ. Είμαι τυχερός με το μηχανάκι. Το τι έχω δει όμως αυτά τα χρόνια στο κομμάτι αυτό της εθνικής δεν περιγράφεται και μάλλον όλα αυτά τα προσθέτω στις εμπειρίες που έχω αποκομήσει όλα αυτα τα χρόνια που οδηγώ. Δεν το παίζω έξυπνος αλλά μου αρέσει η οδήγηση και πάντα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δηλ. εκεί που πιο παλιά όταν πλησίαζα φανάρι με πράσινο πέρναγα χωρίς να κόψω τώρα κόβω γιατί κάποτε είδα το χάρο με τα μάτια μου. Απλό. Πολλές τέτοιες περιπτώσεις έχουν συμβεί και όλο μαθαίνω μέχρι στο σημείο που τώρα πια η οδήγηση με το μηχανάκι στην πόλη έχει γίνει για εμένα τρόμος σχεδόν και κουραστική. Είναι πάρα πολυ κουραστικό όταν έχει 4 λωρίδες γεμάτες σταματημένα κουτιά εσύ να περνάς ανάμεσα και να προσπαθείς να προσέχεις αν κάποιος οδηγός μέσα στα νεύρα του αλλάξει λωρίδα τη στιγμή που θα περνάω εγώ αλλά και κάποιους άλλους μαλάκες μηχανόβιους που κολλάνε από πίσω μου και προσπαθούν να με περάσουν πάση θυσία και από όπου βρουν. Γιατί αυτό γίνετε ΠΑΝΤΑ το 90% των οδηγών θα αλλάξει λωρίδα χωρίς να κοιτάξει. Ή θα κοιτάξει την ώρα που το μισό αμάξι θα έχει στρίψει. Μην πω για το φλας έτσι... Πόσο βοηθάει όταν χρησιμοποιείς το φλας ρε οδηγέ. Μέ όλα αυτά που βλέπω καθημερινά τα παίρνω πια στο κρανίο και αν κάποιος κάνει μαλακία και πάει να με ρίξει πάω δίπλα και του τη λεω. Μερικές φορές βρίζω και μερικές φορές βρίζω πολύ. Σίγουρα κάποιος θα με καταλάβει εδώ μέσα. Δεν είναι ωραίο να βρίζεις αλλά είναι και επικύνδινο όμως όταν βλέπεις ότι η αδιαφορία του άλλου μπορεί να σε στείλει τότε θυμώνεις. Σήμερα πήρα το μάθημα μου όμως και έμεινα με την απορία. Ένα αμάξι ενώ εγώ ήμουν στη λωρίδα μου κανονικά είχε κολλήσει πίσω μου γιατί ήθελε να με περάσει. Που να με περάσει πάνω στη γέφυρα γαμώτο μου βγαίναμε στην εθνική. Τελικά με πέρασε αλλά πάρα πολύ ξυστά. Του κάνω και εγώ την κλασσική χειρονομία και τα πέρνει ο τύπος (ένας πιτσιρικάς ήταν με ενα ΒΜW tzip μεγάλο) κόβει ταχύτητα και πάω δίπλα στο παράθυρο του λέω "γιατί με πέρασες τόσο ξυστά και με έκοψες" Εσύ με έκοψες λέει και με φτύνει! Πάει να φύγει ξανακόβει και βγαίνει από το παράθυρο και μου πετάει και ένα κουτι αναψυκτικού γεμάτο. Στο κράνος το έφαγα. Κόβει αριστερά και φεύγει. Με το XR 125 που να τον προλάβω. Και τι να προλάβω δηλ. αν πήγαινα κοντά του σίγουρα θα με έριχνε κάτω. Τι κάνουμε ρε παιδιά όταν θυμώνουμε πάνω στο μηχανάκι? Τελικά το να βρίζεις δεν βγάζει πουθενά δεν θα βάλει μυαλό ο άλλος και στη χειρότερη περίπτωση θα σου κάνει ότι έκανε σε εμένα. Αν δεν φόραγα το κράνος θα μου είχε ανοίξει το κεφάλι.