Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: Caberg Konda

Παλαιό μέλος

Caberg Konda

Και ναι λοιπόν, αποφάσισα να πάρω το πρώτο μη-CAN κράνος μου.
    Ψάχνοντας στο ebay για ανοιγόμενα κράνη, μου κίνησε το ενδιαφέρον το caberg konda 2010, διάβασα και μερικές καλές κριτικές και τσουπ άρχισε το κυνήγι της τιμής Προς έκπληξή μου, το βρήκα οικονομικά στο gamoto. Πέρασα για βόλτα και από stelpet το είχανε και αυτοί. 169. Τους λέω το έχω βρει πιο οικονομικά στον Πειραιά και πολύ πιο οικονομικά από έξω, μήπως γίνεται να μοιράσουμε τη διαφορά, να το συζητήσουμε λίγο? Ο πωλητής με χαρακτηριστική αδιαφορία μου είπε ότι ούτε ευρώ δε θα κόψει από την τιμή. Κι εγώ του είπα ευχαριστώ. Πήγα Πειραιά, τα βρήκαμε και όλα καλά (ακόμη περιμένω βέβαια το μέγεθός μου).
    Πρώτη παρατήρηση. Ρε παιδιά, εσείς που αγοράζετε και ακριβά κράνη και συχνότερα ίσως από εμένα, καινούριο φρούτο είναι αυτή η υπεροπτική αδιαλλαξία των Ελλήνων εμπόρων? Τι στυλάκι είναι αυτό "σιγά μη σου κάνω και καλύτερη τιμή, σιγά μην το συζητήσουμε κιόλας!"? Λες και δεν έχω επιλογές!!! Την επόμενη φορά και φθηνότερα να μην το βρω θα προτιμήσω να πάρω από έξω και ας είναι τα ίδια λεφτά. Έλεος, λίγη λογική και ειδικά στις μέρες μας. Εγώ ήθελα να τα δώσω σε ελληνικό κατάστημα, αλλά όχι σε τέτοιο... Τέσπα, μετά ήθελα να περάσω να του κάνω σπάσιμο αλλά δεν είχα άλλο χρόνο.
    Δεύτερο και ουσιαστικότερο. Το κρανάκι είναι εξαιρετικό στην εφαρμογή στην κεφάλα μου. Δεν έχω και καμιά μεγάλη εμπειρία αλλά μου άρεσε το εσωτερικό του υλικό, το γυαλάκι ηλίου, το υποσιάγωνο (το χειμώνα ευελπιστώ ότι το πηγούνι μου δε θα βγαίνει παγάκι.)
    Τρίτο, ο Τζωρτζόπουλος μου πούλαγε ως το απόλυτο κράνος ένα marushin. Τι λένε αυτά? Τα έχει κανένας? Παρομοίως και για τα HELD από το STELPET που ο πωλητής διερρύγνυε τα ιμάτιά του ότι είναι επώνυμη μάρκα κρανών απλά είναι οικονομικά γιατί έχει τιμές γνωριμίας (άρα είναι μια επώνυμη μάρκα που τώρα ξεκινάει? Το επώνυμο το αγόρασε από κάπου ή το κληρονόμησε? Τέσπα κι αυτό...)
    Τέταρτο, με περίμετρο κεφαλής να πάρω M ή S? Το Μ λέει 57-58 και μου έκατσε ωραία αλλά φοβάμαι ότι αν ανοίξει λίγο τότε θα χαλαρώσει...Δεν είχε S να δοκιμάσω.
    ΥΓ μη σκάσετε στα γέλια που θεωρώ ακριβό και καλό κράνος ένα entry level...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν
    αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα

Παλαιό μέλος
    Κανείς, κανένα σχόλιο? Βοηθήστε τον αρχάριο

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Η περίμετρος απ' το κεφάλι σου πόσο είναι? Μέτρησε την και από κει θα καταλάβεις και τι νούμερο πρέπει να πάρεις. Βέβαια σε κάποιος εταιρείες αλλάζει διότι έχουν άλλα καλούπια.
    Αν το Μ κάνει καλή εφαρμογή, σπρώχνει μαγουλάκι και δεν παίζει το κεφάλι σου τότε είσαι οκ, δεν πρέπει να πάρεις παραπάνω.

Αυτό που προσπαθούσε να σου πουλήσει ο Τζωρτζόπουλος προσωπικά το βρίσκω ένα συμπαθητικό κράνος.

Ο κάθε πωλητής- κατάστημα έχει τους δικούς του "κανόνες". Αν η γραμμή είναι δεν κάνουμε κάτι καλύτερο λογικό είναι να τον βρεις αρνητικό και ίσως δε τον εξέφρασε σωστά. Όπως και να έχει δε πρέπει να είναι αγενής με τον πελάτη που θέλει να του αφήσει λεφτά. Την αγένεια δε θα τη βρεις σε όλα τα καταστήματα, υπάρχουν κι αυτά που είναι σωστά, την αγένεια επίσης θα τη βρεις και στο εξωτερικό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Επίσης και να πας και να του δείξεις ότι το πήρες απ' αλλού δε νομίζω να του κάνεις τη μούρη κρέας.

Φιλικά Ε

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Το κρανος ανοιγει στα μαγουλα, αλλα οχι στο δαχτυλιδι που ειναι στο μετωπο σου.

Αν σε ενοχλει στα μαγουλα μονο δηλαδη, τοτε ειναι το σωστο κρανος, αν σου κανει κοκκινιλες στο μετωπο τοτε θελεις μεγαλυτερο νουμερο.

Γιατι ειναι τοσο ανενδοτοι οντως ειναι λιγο περιεργο.

Εγω θα εκανα αυτην τη συζητηση ΑΦΟΥ το ειχα δοκιμασει για κανα 10λεπτο καθως κ την υπολοιπη σειρα της Caberg.

"Επίσης και να πας και να του δείξεις ότι το πήρες απ' αλλού δε νομίζω να του κάνεις τη μούρη κρέας."

Ενταξει... να καθησεις να ασχοληθεις με εναν καταστηματαρχη γιατι θελει να εχει κερδος 30% τουλαχιστον... οχι, σιγα μην ασχοληθω...

Φευγοντας ομως χαλαρα θα του ελεγα οτι θα το παρω απο το ιντερνετ.

(Α κ κατι ακομα, τα Caberg δεν ξερω τι λενε απο ασφαλεια κ λοιπες μλκιες αλλα πραγματικα με καθηλωσαν με το φουτουριστικο σχημα τους. )

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7

Ενταξει... να καθησεις να ασχοληθεις με εναν καταστηματαρχη γιατι θελει να εχει κερδος 30% τουλαχιστον... οχι, σιγα μην ασχοληθω...

Ξεχνατε ολοι το 25%(σχεδον) 1/4 δηλαδη της αξιας που "ακουμπαει" ο μοτοσυκλετιστης για κατι αυτονοητο...οποτε πανω στο κερδος του πωλητη , βαλτε κι αυτο....

Οι υπολοιποι Ευρωπαιοι δεν πληρωνουν τοσο ψηλο ΦΠΑ
    Accipere quam facere praestat injuriam

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    Ξεχνατε ολοι το 25%(σχεδον) 1/4 δηλαδη της αξιας που "ακουμπαει" ο μοτοσυκλετιστης για κατι αυτονοητο...οποτε πανω στο κερδος του πωλητη , βαλτε κι αυτο....

Οι υπολοιποι Ευρωπαιοι δεν πληρωνουν τοσο ψηλο ΦΠΑ

SVX θα ηθελα να μαθω κ τι κερδος εχει ο τελικος πωλητης ομως...

το 3 ή 4 ή 5% παραπανω ΦΠΑ δεν εξηγει κατι... Διαφωνεις ?
    Στην τελικη αγοραζοντας απ εξω πληρωνεις κ 15 ευρω μεταφορικα... (αντικαταβολη)

Παλαιό μέλος
    Σύμφωνοι σε αυτά που λέτε. Ας τα βάλουμε όμως κάτω και ας βρούμε γιατί ένα μικρό κατάστημα όπως το ga..to ήταν φιλικότατο-συζητήσιμο(σε λογικά πλαίσια) ενώ το st..pet που έχει 2-3 υποκαταστήματα ήταν ανένδοτο. Μάλλον απλά ήθελε να βγάλει περισσότερα στην καμπούρα του πελάτη.
    Από την άλλη ακόμη και αν δεν έβρισκα από εδώ κάποια λογική τιμή δε θα κώλωνα ούτε δευτερόλεπτο να το πάρω απ' έξω. Το Κίνα- Αθήνα το έχουν κάνει πολλά τεμάχια για να έρθουν σπίτι μου, το Γερμανία - Αθήνα θα με χαλάσει?
    Όσον αφορά στο μέγεθος, το δοκίμασα το Μ παίδες που λέει ότι είναι για 57,58 εκατοστά περιφέρεια. Αλλά ήθελα να δοκιμάσω το S γιατί το Μ μου μπήκε άνετα, άμα ανοίξει και λίγο...γεια σας... Δεν είχε εκείνη τη στιγμή και δοκίμασα ένα caberg κλειστού τύπου S. Ή τουλάστιχον προσπάθησα γιατί ήταν 4-5 δραματικά δευτερόλεπτα μέσα στον πόνο. Όμως έχει άλλη φόρμα το flip-up...
    Και τέλος, όντως ο πωλητής δε νοιάζεται, αλλά ο υπεύθυνος του καταστήματος θα είχε μια στιγμή δαγκώματος όταν το άκουγε. Δεν πειράζει...

Επίσης, αυτά τα ratings είναι αντικειμενικά?
    http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/caberg-trip
    (αυτό είναι το konda με την προηγούμενη ονομασία του!)

Μια που ειπαμε για S..pet να μπω λιγο

Οντως ειναι λιγο ζωακια οι υπαλληλοι εκει, ειχα παει να αγορασω μια μπαγαζιερα για τον... "παππου".

Ολα ωραια την αγορασα κ στο τελος του λεω, "ρε φιλε επειδη δεν μπορω να την κουβαλησω σπιτι με σακουλες, εχεις κανα κλειδι να την περασουμε εδω ? (σχαρα ετοιμη πανω ολα κομπλε)

μου λεει "φιλε το αφεντικο μας πηρε τα κλειδια γιατι το εχουμε κανει συνεργειο εξω"

Του εξηγω οτι αν δεν μπορεσω να την μεταφερω... δεν μπορω να την αγορασω.

Ε λοιπον ηταν προθυμος να φερει μονωτικες κ σακουλες για να την στερεωσουμε ωστε να καταφερω να την παρω σπιτι., παρα να βιδωσει 2 βιδες...

Εννοειται οτι εφυγα ΑΜΕΣΩΣ.

Παλαιό μέλος
    Χεχε, σωστός.

ΜΕΛΛΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ... Το avatar του/της tifoso4ever
    Μια που ειπαμε για S..pet να μπω λιγο

Οντως ειναι λιγο ζωακια οι υπαλληλοι εκει, ειχα παει να αγορασω μια μπαγαζιερα για τον... "παππου".

Ολα ωραια την αγορασα κ στο τελος του λεω, "ρε φιλε επειδη δεν μπορω να την κουβαλησω σπιτι με σακουλες, εχεις κανα κλειδι να την περασουμε εδω ? (σχαρα ετοιμη πανω ολα κομπλε)

μου λεει "φιλε το αφεντικο μας πηρε τα κλειδια γιατι το εχουμε κανει συνεργειο εξω"

Του εξηγω οτι αν δεν μπορεσω να την μεταφερω... δεν μπορω να την αγορασω.

Ε λοιπον ηταν προθυμος να φερει μονωτικες κ σακουλες για να την στερεωσουμε ωστε να καταφερω να την παρω σπιτι., παρα να βιδωσει 2 βιδες...

Εννοειται οτι εφυγα ΑΜΕΣΩΣ.
    Λυπαμαι, αλλα εισαι 100% ΛΑΘΟΣ...
    ΤΑ εμπορικα καταστηματα ΔΕΝ δικαιολογουν ΚΑΙ τοποθετηση, ΔΕΝ μπορουν να κοψουν παροχη υπηρεσιων, αρα ειναι παρανομο, και ΔΕΝ ειναι μηχανικοι ΟΥΤΕ εχουν τα καταλληλα εργαλεια για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα προξενηθει ζημια (απο αμελεια εστω) στο μηχανακι σου, ακομα κι αν προκειται για μια πανευκολη εφαρμογη...
    Αλλα επειδη καποιοι επιτηδειοι για να μη χασουν την πωληση συμφωνουν να κανουν και τοποθετηση, καλομαθατε ολοι...
    Κανω ακριβως την ιδια δουλεια (ειμαι πωλητης σε καταστημα αξεσουαρ μοτο...), τα χερια μου πιανουν (ειμαι ερασιτεχνης μηχανικος...), αλλα ΔΕΝ κανω τοποθετηση, κι ας χασω την πωληση...
    Το αν πραττω σωστα, ειναι δικο μου θεμα...

ΥΓ. Υπαρχουν και ΠΑΡΑ πολλοι πελατες "ζωακια" οπως λες για πωλητες...Και δεν εργαζομαι στο Σ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
    ΤΑ εμπορικα καταστηματα ΔΕΝ δικαιολογουν ΚΑΙ τοποθετηση, ΔΕΝ μπορουν να κοψουν παροχη υπηρεσιων, αρα ειναι παρανομο, και ΔΕΝ ειναι μηχανικοι ΟΥΤΕ εχουν τα καταλληλα εργαλεια για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα προξενηθει ζημια (απο αμελεια εστω) στο μηχανακι σου, ακομα κι αν προκειται για μια πανευκολη εφαρμογη...
    Αλλα επειδη καποιοι επιτηδειοι για να μη χασουν την πωληση συμφωνουν να κανουν και τοποθετηση, καλομαθατε ολοι...
    Κανω ακριβως την ιδια δουλεια (ειμαι πωλητης σε καταστημα αξεσουαρ μοτο...), τα χερια μου πιανουν (ειμαι ερασιτεχνης μηχανικος...), αλλα ΔΕΝ κανω τοποθετηση, κι ας χασω την πωληση...

ΥΓ. Υπαρχουν και ΠΑΡΑ πολλοι πελατες "ζωακια" οπως λες για πωλητες...Και δεν εργαζομαι στο Σ...

Δεν ειπα οτι ηταν κ υποχρεωμενος να μου κανει τοποθετηση... Δεν προσφερθηκε κ γιαυτο πηρε τα αρχιδακια μου.

Το ιδιο θα γινοταν κ με εσενα αν μου ελεγες οτι δεν εισαι προθυμος να βιδωσεις 2 βιδες.

Υπαρχουν κ αλλοι που θα το κανουν κ θα πουν κ ευχαριστω... Και θα ειμαι κ καλος πελατης τους.

Ετσι ειναι η αγορα !

υγ. ακου κει.. καλομαθαμε

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Δεν ειπα οτι ηταν κ υποχρεωμενος να μου κανει τοποθετηση... Δεν προσφερθηκε κ γιαυτο πηρε τα αρχιδακια μου.

Το ιδιο θα γινοταν κ με εσενα αν μου ελεγες οτι δεν εισαι προθυμος να βιδωσεις 2 βιδες.

Υπαρχουν κ αλλοι που θα το κανουν κ θα πουν κ ευχαριστω... Και θα ειμαι κ καλος πελατης τους.

Ετσι ειναι η αγορα !

υγ. ακου κει.. καλομαθαμε

Τελικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοπρέπεια από καμία πλευρά....αυτό κατάλαβα...
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever

Σεβαστή η άποψή σου αλλά κι ο φίλος έχει δίκιο. Επειδή οι καιροί είναι χαλεποί τα λεφτουδάκια θα τα δώσουμε, αλλά εκεί που θα βρούμε σωστή τιμή αλλά και συμπεριφορά. Δε θα μου έκανε διαφορά να πληρώσω 10 ευρώ παραπάνω αν ο φθηνότερος με ενέπνεε μόνο να βγω γρήγορα από το μαγαζί...
    Δε χαλάμε τις καρδιές μας. Όλοι οι πωλητές με κέρδος πουλάνε. Άλλος για να τα πάρει θα κάνει και μια κίνηση καλής θέλησης στον πελάτη άλλος δεν τον έχει και τόση ανάγκη και (όπως και στη δική μου περίπτωση) του λέει ξεκάθαρα "ή έτσι κι έτσι ή τίποτα". Απλά ας μην έχει παράπονο αν ο πελάτης διαλέξει το δεύτερο...

"αλλα ΔΕΝ κανω τοποθετηση, κι ας χασω την πωληση..."

δεν ξέρω τι πελατεία έχετε αλλά πόσες πωλήσεις αντέχεις να χάσεις αυτόν τον καιρό?

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    Τελικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοπρέπεια από καμία πλευρά....αυτό κατάλαβα...
    Αφου δεν μπορουν να ειναι ανταγωνιστικοι στις τιμες... Ας ειναι στην συμπεριφορα ή στις..."υπηρεσιες" αν σου αρεσει η εκφραση.

Παλαιό μέλος
    Θα μου πει κανένας άλλος επαΐοντας την άποψή του για το konda? Ή σύγκριση με airoh sv55?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Νέο Caberg Justissimo GT
    από anf125 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 22/10/2007, 15:48
  2. Κρανη Caberg
    από Anritsu στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4