Και ναι λοιπόν, αποφάσισα να πάρω το πρώτο μη-CAN κράνος μου.
Ψάχνοντας στο ebay για ανοιγόμενα κράνη, μου κίνησε το ενδιαφέρον το caberg konda 2010, διάβασα και μερικές καλές κριτικές και τσουπ άρχισε το κυνήγι της τιμής Προς έκπληξή μου, το βρήκα οικονομικά στο gamoto. Πέρασα για βόλτα και από stelpet το είχανε και αυτοί. 169. Τους λέω το έχω βρει πιο οικονομικά στον Πειραιά και πολύ πιο οικονομικά από έξω, μήπως γίνεται να μοιράσουμε τη διαφορά, να το συζητήσουμε λίγο? Ο πωλητής με χαρακτηριστική αδιαφορία μου είπε ότι ούτε ευρώ δε θα κόψει από την τιμή. Κι εγώ του είπα ευχαριστώ. Πήγα Πειραιά, τα βρήκαμε και όλα καλά (ακόμη περιμένω βέβαια το μέγεθός μου).
Πρώτη παρατήρηση. Ρε παιδιά, εσείς που αγοράζετε και ακριβά κράνη και συχνότερα ίσως από εμένα, καινούριο φρούτο είναι αυτή η υπεροπτική αδιαλλαξία των Ελλήνων εμπόρων? Τι στυλάκι είναι αυτό "σιγά μη σου κάνω και καλύτερη τιμή, σιγά μην το συζητήσουμε κιόλας!"? Λες και δεν έχω επιλογές!!! Την επόμενη φορά και φθηνότερα να μην το βρω θα προτιμήσω να πάρω από έξω και ας είναι τα ίδια λεφτά. Έλεος, λίγη λογική και ειδικά στις μέρες μας. Εγώ ήθελα να τα δώσω σε ελληνικό κατάστημα, αλλά όχι σε τέτοιο... Τέσπα, μετά ήθελα να περάσω να του κάνω σπάσιμο αλλά δεν είχα άλλο χρόνο.
Δεύτερο και ουσιαστικότερο. Το κρανάκι είναι εξαιρετικό στην εφαρμογή στην κεφάλα μου. Δεν έχω και καμιά μεγάλη εμπειρία αλλά μου άρεσε το εσωτερικό του υλικό, το γυαλάκι ηλίου, το υποσιάγωνο (το χειμώνα ευελπιστώ ότι το πηγούνι μου δε θα βγαίνει παγάκι.)
Τρίτο, ο Τζωρτζόπουλος μου πούλαγε ως το απόλυτο κράνος ένα marushin. Τι λένε αυτά? Τα έχει κανένας? Παρομοίως και για τα HELD από το STELPET που ο πωλητής διερρύγνυε τα ιμάτιά του ότι είναι επώνυμη μάρκα κρανών απλά είναι οικονομικά γιατί έχει τιμές γνωριμίας (άρα είναι μια επώνυμη μάρκα που τώρα ξεκινάει? Το επώνυμο το αγόρασε από κάπου ή το κληρονόμησε? Τέσπα κι αυτό...)
Τέταρτο, με περίμετρο κεφαλής να πάρω M ή S? Το Μ λέει 57-58 και μου έκατσε ωραία αλλά φοβάμαι ότι αν ανοίξει λίγο τότε θα χαλαρώσει...Δεν είχε S να δοκιμάσω.
ΥΓ μη σκάσετε στα γέλια που θεωρώ ακριβό και καλό κράνος ένα entry level...