Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 113

Θέμα: Περι ναρκωτικων "ελαφρων"

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider

Περι ναρκωτικων "ελαφρων"

Χτες το βραδι ειχε ενα "ντοκ" στον ΣΚΑΙ περι ναρκωτικων...
    Ηταν μια γυναικα που δεν ειχε καπνισει ποτε χορτα εκτος απο τσιγαρα κανονικα...
    Δοκιμασε διαφορα ναρκωτικα,χασισια,μαριχουανες κλπ περιγράφοντάς το πως αισθανοταν εκεινη την στιγμη...σε καθαρες ουσιες ειχε κρίσεις πανικου σε μειγματα,ευφορια...
    Ολα αυτα ηταν τα εγκυκλοπαιδικά...οταν ομως πηγε σε κεντρα ερευνας τέτοιον ουσιων στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ (που ειναι απελευθερωμενα) και της εξηγησαν και εδειξαν Αξονικη καπνιστη "χορτων" επαθα πραγματικα σοκ!Ηταν και η πρωτη φορα που σκεφτηκα να κοψω το καπνισμα!

Στην Αξονικη ειχε μια εικονα ενος 20χρονου που ο πνευμονας του ειχε ΤΡΥΠΕΣ!!
    Η γυναικα ρωτησε τι σχεση εχει με τα "χορτα" και αν ειναι αναστρεψιμη η κατασταση.
    Απαντηση...Ενα "τσιγαριλικι ισοδυναμει σε τοξικοτητα με 3 τσιγαρα,καπνιστες τετοιων χορτων καταστρεφουν 4 φορες πιο γρηγορα τους πνευμονες και η κατασταση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ"
    Σε εναν καπνιστη τετοιοι πνευμονες εμφανιζονται σε ηλικια 40-50-60 χρονων και ειναι τα γνωστα αναπνευστικα προβληματα εξαιτιας του καπνισματος"

Οποιος εχει τυχη να παθει πνευμονια 1 φορα μπορει να καταλαβει τι σημαινει να μην μπορεις να αναπνευσεις (ειχα παθει πνευμωνια πριν 3 χρονια και τα ειδα ΟΛΑ),με 2 πνευμονια σουρωτηρι φανταζομαι οτι καποιος πρεπει να αρχίσει να σκεφτεται τον πιο ανωδυνο και γρηγορο τροπο αυτοκτονιας

Ολα μου εκαναν τεραστια εντυπωση (δεν καπνιζω χορτα) για το ποσο λαθος πληροφορηση εχουμε ολοι και κυριως αυτοι που κανουν χρηση...εχω ακουσει απειρες φορες,ειναι πιο υγειηνο απο το τσιγαρο,το αλκοολ ειναι χειροτερο κλπ κλπ.
    εν μερει συμφωνω γιατι οτι ξεφευγει του μετρου γινεται υπρβολη και αρα επικίνδυνο....ομως το να ειναι 100% σιγουρο οτι θα μεινεις αναπηρος (γιατι χαλασμενοι πνευμονες αυτο σημαινει) αξιζει να μην το ξερει αυτος που καπνιζει χορτα?
    Δικαιωμα του ειναι να κανει οτι θελει την ζωη του...αλλα δεν πρεπει πρωτα να ξερει σε τι εχει "ραντεβου"?

Η εκπομπη οσο και να ηθελε να δειξει οτι τα ελαφριά ναρκωτικα κανουν κακο και οτι Τζιζ θα μπορουσα να το παρω σαν τροπο για να φοβισει τον κοσμο,αυτο ομως που αναιρει αυτην την σκεψη ειναι οτι αυτα εγιναν στην Ολλανδια που εκει ειναι νομιμα!!
    οι Ολλανδοι παντως δεν εμοιαζαν και πολλοι χαρουμενοι να μαζευουν ολους τους "χορτοκαπνιστες"....η λεξη που χρησιμοποιουσαν ακομα και αυτη που ειχε το "κοφι σοπ" ηταν ΑΝΩΧΗ.

Οταν ημουν μικρος-δηλ. οταν πηγαινα ακομα σχολειο...για καποιο λογω ηταν μαγκια να καπνιζει κανεις τσιγαριλικια + τσιγαρα...ειχα και 5 -6 συμμαθητες που καπνιζαν...σημερα για εναν περιεργο λογω δεν ειναι μετάξυ μας...εχουν ολοι πεθανει.
    Ηταν καλα παιδια,και την μπαλιτσα μας παιζαμε και την πλακα μας καναμε απλα αυτοι την έβρισκαν και ετσι...αλλα αν ηξεραν φανταζομαι και παλι θα το εκαναν για μαγκια.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ίσα με 600 σελίδες το κόβω... ειδικά απο τους υποστηρικτές της αθωώτητας των μαλακών ναρκωτικών.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της CPANTELO
    Καταρχην εαν προσεξες καλα το θεμα με τις βλαβες στα πνευμονια (τρυπες) αφορουσε καπνιστες χορτου που δεν χρησιμοποιουν καπνο τσιγαρου μεσα στο τσιγαρο αλλα μονο χορτο.Αυτο δεν σημαινει πως απο τη στιγμη που εχει και καπνο μεσα δεν δημιουργει κανενα προβλημα.Ειναι απολυτως λογικο οτι ενας καπνιστης προκαλει προβλημα στα πνευμονια του με οτι και αν καπνιζει αναλογα με την ποσοτητα , την ποιοτητα αλλα και του ειδους του καπνου/ναρκωτικου που εισπνεει.

Ειναι μεγαλη κουβεντα το θεμα των σκληρων ή μαλακων ναρκωτικων .Ενα ειναι σιγουρο παντως πως οτιδηποτε κανει ενας ανθρωπος, απο το φαγητο μεχρι τα ναρκωτικα,απο την ξαπλα μεχρι την αθληση, εαν δεν τα κανει με μετρο τοτε σιγουρα με τον εναν ή τον αλλο τροπο θα δημιουργησει καποιο προβλημα στον οργανισμο του....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Εμενα γνωμη μου να απογορευτουν ολα. Αλλα δεν μπορω να μην τονισω οτι:
    Λες οτι η marijuana ειναι 4 φορες πιο τοξικη απο το τσιγαρο, αρα ενα που καπνιζει mj θα καταστεψει 4 φορες πιο γρηγορα τα πνευμονια του απο ενα που απλα καπνιζει. Ποσο λαθος ειναι αυτο;;
    Οι καπνιστες τσιγαρων αδειαζουν πακετα ολοκληρα καθε μερα ασ πουμε 30 τσιγαρα την ημερα.
    Δεν εχω ακουσει ομως κανεναν να καπνιζει τοση mj σε ημερησια βαση.
    Εχω καπου αδικο;

Και να ξαναπω οτι για μενα ας τα απαγορεψουν ολα. Ό,τι σου δημιουργει παθος σου κανει κακο.-

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER

Re: Περι ναρκωτικων "ελαφρων"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Ενα "τσιγαριλικι ισοδυναμει σε τοξικοτητα με 3 τσιγαρα,καπνιστες τετοιων χορτων καταστρεφουν 4 φορες πιο γρηγορα τους πνευμονες
    Μαθηματικό παράδοξο?
    Life begins at 45°.

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
    Λες οτι η marijuana ειναι 4 φορες πιο τοξικη απο το τσιγαρο, αρα ενα που καπνιζει mj θα καταστεψει 4 φορες πιο γρηγορα τα πνευμονια του απο ενα που απλα καπνιζει. Ποσο λαθος ειναι αυτο;;
    Οι καπνιστες τσιγαρων αδειαζουν πακετα ολοκληρα καθε μερα ασ πουμε 30 τσιγαρα την ημερα.
    Εχω καπου αδικο;

Και να ξαναπω οτι για μενα ας τα απαγορεψουν ολα. Ό,τι σου δημιουργει παθος σου κανει κακο.-
    Πρεπει να πω οτι εχει δικιο ο CPANTELO σε αυτο που συμπληρωσε,ομως και η αξονικη δεν νομιζω να ηταν "μουφα" και ο ιδιωκτητης των πνευμονων ηταν μονο 20 χρονων...αυτο σημαινει οτι οπως και να το κανουμε η καταληξη ειναι αυτη.

Σχετικα με αυτο που λες dmf 30τσιγαρα ειναι 1+1/2 πακετο την ημερα που μιλαμε για εξαρτηση και σιγουρα μελλοντικα προβληματα ομως επειδη δεν ειναι αυτα που λεω εγω αλλα αυτα που λενε οι ειδικοι φανταζομαι οτι εχει σχεση με τον χρονο εισπνοης και κρατησης του καπνου στους πνευμονες.
    Ενας καπνιστης καπνου παιρνει την τζουρα και την αφηνει μετα απο 1-2δευτερολεπτα 9επιφανειακη αναπνοη)ενας καπνιστης χορτου παιρνει τζουρα και την κραταει +5 δευτερολεπτα (κανονικη αναπνοη)
    Οταν οπως τωρα διαβαζεις το ποστ χαλαρος η αναπνοη σου ειναι επιφανειακη δηλαδη δεν γεμιζει ολος ο πνευμονας οξυγονο και μπορεις να το παρατηρησεις απο την διαστολη του θωρακα σου,μικρες πολλες και συντομες αναπνοες...οταν ομως παρεις κανονικη αναπνοη π.χ οταν ειναι να βουτηξεις στην θαλασσα εκει παιρνεις κανονικη/βαθυα αναπνοη και το βλεπεις γιατι ολος ο θωρακας διαστελεται...αρα περισσοτερος ογκος αερα στα πνευμονια αρα στην περιπτωση της τζουρας χορτου το ποσοστο τοξικοτητας ειναι περισσοτερο σε σχεση ογκου αερα που μπαινει στους πνευμονες...η τοξικοτητα μαλλον ειναι κατα πολυ περισσοτερη απο αυτη του κανονικου καπνου και γιαυτο εχει μαλλον το 4πλο αποτελεσμα.
    Μαλλον...
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ίσα με 600 σελίδες το κόβω... ειδικά απο τους υποστηρικτές της αθωώτητας των μαλακών ναρκωτικών.

Gandalf
    Μπα ουτε 3 σελιδες...

Οποιαδηποτε εξαρτηση σε κρατα ναρκωμενο,ειτε τσιγαρο ειτε μαλακο ειτε σκληρο
    ειναι για τα σκουπιδια.

Μπυροίνη και Κρασισι καλη παρεα σε μια καλη βολτα στην παραλιακη

Οπως ΤΩΡΑ
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Παλαιό μέλος
    Εχω καπου αδικο;

καλα αυτο μην το λες!
    ορισμενοι καπνιζουν 30 τσιγαρα mj
    την ημερα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas

Μπυροίνη και Κρασισι καλη παρεα σε μια καλη βολτα στην παραλιακη

Συμφωνώ και με αυτό και με το μέτρο στα πάντα.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Εχω καπου αδικο;

Ναι εχεις παντου αδικο και ξεκιναμε απο την ελευθερια του ατομου να αποφασισει αν θα κανει κατι κακο η οχι, οταν δεν ενοχλει τον συνανθρωπο του.
    Και συνεχιζουμε στο οτι, πολλα πραγματα σε μικρες δοσεις ειναι ευεργετικα ενω σε μεγαλες σκοτωνουν (πχ το φαι, η η ταχυτητα οταν οδηγεις μηχανη). Με την ιδια λογικη, πρεπει να απαγορευτει το τσιγαρο, το κρασι, το πηδημα, και ενας θεος ξερει τι.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Είδα ι εγώ την εκπομπή χθες και να σου πω την αλήθεια εξεπλάγην. Θεωρώ ότι θα γίνει μπόλικος ντόρος για πρόστιμα στο ΕΡΣ. Από την άλλη υπάρχει τελικά το μείζον ζήτημα όχι του τι παρουσιάζεις αλλά πως το παρουσιάζεις. Η Γκόμενα από ελαφρώς χάλια έως εντελώς ακατάλληλη για την πραγματεία του θέματος. Σε κοινωνίες που υπάρχει ποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης, περιθωριοποίηση των χασικλήδων και μη διαχωρισμός τους από τα πρεζάκια σε βάθος δεκαετιών δεν μπορείς έτσι χωρίς καμία προετοιμασία να θίξεις τέτοια θέματα.

Επίσης στην Αγγλία, στην Αμερική αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν παίζουν με το κλασικό "χορταράκι" άντε και κανένα "ψημένο" ή καμία "σοκολάτα". Έχουν καταφέρει να ζευγαρώσουν το "φυσικό" με το "χημικό" και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ τοξικό, όπως επίσης η νοθεία στο χόρτο (συνήθως με γυαλί) είναι καταστροφική.

Οπότε: Μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε.....

Πάντως εμένα προσωπικά η προβολή τέτοιων θεματικών ενοτήτων με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Ναι εχεις παντου αδικο και ξεκιναμε απο την ελευθερια του ατομου να αποφασισει αν θα κανει κατι κακο η οχι, οταν δεν ενοχλει τον συνανθρωπο του.
    Και συνεχιζουμε στο οτι, πολλα πραγματα σε μικρες δοσεις ειναι ευεργετικα ενω σε μεγαλες σκοτωνουν (πχ το φαι, η η ταχυτητα οταν οδηγεις μηχανη). Με την ιδια λογικη, πρεπει να απαγορευτει το τσιγαρο, το κρασι, το πηδημα, και ενας θεος ξερει τι.
    οπως υπαρχει προβλημα με το αλκοολ και την οδηγηση,ετσι υπαρχει προβλημα με τα ναρκωτικα(νομιμα η μη) και την οδηγηση.και αυτο ειναι μονο η αρχη και κατι απλο.ελευθερια δυστυχως δεν υπαρχει ουτε ατομικη,ουτε συλλογικη οποτε δεν μπορω να καταλαβω που βασιζεις την σκεψη σου.

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Εχω καπου αδικο;

πολλοι,πιτσιρικια κυριως, κανουν και 6-7 και 8 "γαρα" την μερα και μαλιστα μαυρο,οχι φουντα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Gandalf
    Αν καΙ όρος "ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ" χρησiμοποιήται λανθασμένα και στην ουσία αφορά μόνο τις οπιούχες ουσίες, τον δέχομαι και σε ρωτάω:
    Το αλκοόλ και η νικοτίνη είναι ή δεν είναι ναρκωτικά? Με βάση τον ορισμό του όρου (σωματικά και ψυχική εξάρτηση κτλ) είναι και παραείναι.
    Εσύ σε τι κατηγορία τις βάζεις τότε αυτές τις δυο ουσίες βάση του κακού που προκαλούν?

Σίγουρα τίποτα δεν είναι αθώο, και το πιο σημαντικό είναι να λέμε την αλήθεια στους νέους, οι οποίοι θα έπρεπε να απέχουν από τα πάντα (ακόμα και τη καφείνη ) όσο ο εγκέφαλος τους αναπτύσσεται.

Τώρα για το "documentary" του ΣΚΑΙ. ¨Οπως πάντα δεν βασίζεται σε long-term-peer reviewed-case controlled (ψάξτε το στο λεξικό) , άλλα σε μία του στυλ "ΑΑΑ ωραία βρήκα έναν με τρύπια πνευμόνια, ΑΑΑΑ έκανε και χρήση κάνναβης- super , θα κάνουμε ντόρο πάλι, δεν έχει καμία σημασία αν έκανε χρήση άλλων ουσιών-δεν έτρωγε-είχε αρρωστήσει, ζούσε δίπλα σε εργοστάσιο λιγνίτη, έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή (μεθ-αμφεταμίνες δηλαδή με συνταγή γιατρού) για ADHD από 6 χρονών κτλ.

Η παρακάτω έρευνα οι οποία ακολουθεί το gold standard της επιστημονικής κοινότητας λέει ακριβώς τα αντίθετα από το ΣΚΑΙ:
    Η αναφορά στην Washigton post

Marijuana and upper respiratory cancer

Α και αυτές:
    Cannabis and Lung function - Cohort study

Cannabis and obstructive lung disease

Hint: Οι δύο τελευταίες έρευνες δεν ακολουθούν το gold standard, καθώς είναι έρευνες που τα ευρήματα τους δείχνουν ενδειξεις και συσχετισμούς που μπορούν να οδηγήσουν τους επιστήμονες σε υποθέσεις τις οποίες τις τεστάρουν με ΜΙΑ long-term-peer reviewed-case controlled study. Δυστυχώς έρευνες του κ... υ δημοσιεύονται συχνά όπως και τα ποσοστά του στυλ "αυξάνει την πιθανότητα να πάθεις μπλα-μπλα 60%", τα οποία όμως είναι σχετικά ποσοστά. Πχ Ας πούμε ότι 1% του πλυθυσμού θα πάθει ούτως η άλλως αιμορροίδες. Κάνουμε μια έρευνα (στατιστική στην ουσία συνδιάζοντας παλιότερες έρευνες και όχι κάνοντας μια καινούργια) και βρίσκουμε ότι το να τρως βατόμουρα αυξάνει τις πιθανότητες ερεθισμού του πισινού σου :rotflmao: 60 %. Τώρα 60% μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά μην ξεχνάτε αυτό είναι σχετικό ποσοστό 1% επί 60% = 1,6%:o το οποίο σε τέτοιου είδους έρευνα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αποδεκτή στατιστική διακύμανση. Για να ξοδέψουν λεφτά σε μια έρευνα της προκοπής το σχετικό ποσοστό θα πρέπει να είναι 300-400%
    Όσο για την τοξικότητα του καπνού της κάνναβης σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου προέρχεται από μια κλασική έρυνα του κ...υ η οποία λέει το εξής: "η κάνναβη έχει 4 φορές περισσότερο πίσσα από το τσιγάρο άρα προκαλέι 4 φορές περισσότερο καρκίνο του πνεύμονα"

Τέσπα βαρέθηκα πάω να παίξω λίγο Left for Dead

Ψάξτε κάλα τα όνοματα τους στο διαδύκτιο- αξίζει .

afrikanos paliouras Το avatar του/της miscelano
    σε οτιδιποτε γινεται καταχρηση ειμαι κατα....οτιδιποτε....και στην εκκλησια αν πηγαινεις συνεχεια καμενος θα καταντησεις...αν αραια και που καπνισεις και κανα μπαφακι δε τρεχει και τιποτα....για ποιο σκληρα πραγματα δεν το συζητω...ειμαι παλι κατα...τωρα η συγκεκριμενη κυρια πηγε στα 40 να πιει μπαφους....που πας κοκονα μου???ρουφιξε λεει 10 τζουρες και ξεφυγε....χαχαχχ...εριξα πολυ γελιο....παντως καλο ειναι να προβαλουν τετοια ντοκιμαντερ...μονο καλο κανουν για μενα προσωπικα
    τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων