Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 4 από 4

Θέμα: Πρέβελη

Πρέβελη

Στην ουρά για το ταμείο της τράπεζας, σήμερα το πρωί, και η νύστα ψυχοπλακώνει τη βαρεμάρα της Δευτέρας…Και οι διπλανοί μου, με το ηλίθιο χαρτάκι στο χέρι με τον αριθμό μια από τα ίδια. Κανείς δε μιλάει, όλοι αλλού θα ήθελαν να βρίσκονται, υποθέτω…
    Πάνω από το ταμείο βλέπω μια φωτογραφία. Δείχνει κάτι γνώριμο…Μα ναι! Είναι το Φοινικόδασος στην Πρέβελη του Ρεθύμνου!
    Σα χτες ήταν που πρωτοπήγαμε εκεί 18 χρονώ κοπέλια με το αμάξι τση μάνας μου! Είδαμε και πάθαμε να κατέβουμε τα βράχια για να φτάσουμε στο ποτάμι που σα γαλαζοπράσινο φίδι διέσχιζε τον τόπο με τους φοίνικες! Δύσκολη η κατάβαση (δρόμοι φτιάχτηκαν μερικά χρόνια μετά) αλλά άξιζε ο κόπος! Στήσαμε μέσα στους φοίνικες τα σκηνάκια και όλη μέρα κάναμε μπάνιο στο αμόλυντο Λυβικό πέλαγος. Κάπου-κάπου κολυμπούσαμε και μέσα στο ποτάμι και ψάχναμε για καβρουδάκια ή χελώνες πιο ψηλά…Τα πρωινά, δε, ήταν υποχρέωσή μας να κάνουμε μια τροζή βουθιά μέσα στα κρύα νερά του ποταμού για να ανοίξει το μάτι καθότι ξενυχτούσαμε γύρω από τη φωτιά της παραλίας και εμείς και τα άλλα κουζουλοκόπελα από λογής-λογής τόπους ερχομένα. Και περνούσανε τα καλοκαίρια όμορφα, και ξέγνοιαστα… Μονάχα άνε πιάναμε κάνα ψάρι για βραδυνό ή άνε έπρεπε κιανείς να ανέβει στο χωριό να αγοράσει καμιά πατάτα να τηγανήσουμε. Ο ήλιος, τα παμπάλαια δένδρα, το κρυστάλλινο του ποταμού, όλα σου λέγανε να μη βιάζεσαι, να μην αγχώνεσαι και να μη στεναχωράσαι…
    Μετά ήρθε ο πολιτισμός και ο φάστ-φουντ τουρισμός…Και το μέρος της παιδικής μας ανεμελιάς εγέμισε ξαπλώστρες και το φοινικόδασος εγέμισε σκουπίδια και κωλόχαρτα…Και δε ματαξαναπήγα, ήθελά το στο νου μου όπως τότε, μπάρεμου 20 χρόνια πιο πριν…
    «Το κάψαμε και αυτό, άκουσες για τη φωτιά το καλοκαίρι; » μου λέει ο γεροντής που κραδαίνει το δικό του χαρτάκι με το νούμερό του να πλησιάζει.
    Και ξυπνάω…
    Και πονεί το κεφάλι μου…

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ΠΡΕΒΕΛΗ.jpg 
Προβολές:	248 
Μέγεθος:	72,8 KB 
ID:	214248
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Τη μέρα πριν καεί ο Πρέβελης είχαμε ξεκινήσει από Χανιά (με αμάξι) με σκοπό να πάμε Σφακιά -Φραγκοκάστελο-Σπήλι και επιστροφή Χανιά μετά από διανυχτέρευση.
    Τίποτα από αυτά δεν κάναμε...
    Στο Φραγκοκάστελο που επιχειρήσαμε να κάνουμε μπάνιο,ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που δεν μπορούσαμε να βγούμε από τ'αμάξι.Οι τουρίστες κάνανε οχτάρια από τις ριπές του ανέμου...ο πόνος από την άμμο και το χώμα ήταν ανυπόφορος.
    Ξενερώσαμε και φύγαμε...
    Στον Κόρακα κάτω από το Ροδάκινο καταφέραμε και κάναμε ένα αξιοπρεπές μπάνιο.
    Φεύγοντας για το Σπήλι (αλλά και πιο πριν) η οδήγηση ήταν στα όρια του ακατόρθωτου.Νόμιζες θα τούμπαρε τ'αμάξι,παράθυρα δεν τολμούσες ν'ανοίξεις...
    Ξενέρα και πάλι...
    Καφεδάκι στο Σπήλι και βουρ επιστροφή στα Χανιά,μιας και αν συνέχιζε αυτός ο άνεμος ( που δυστυχώς συνέχισε) θα πήγαινε στράφι το διήμερο
    Το πρωί της Κυριακής μάθαμε ότι ο Πρέβελης και έκταση γύρω από το Ροδάκινο είχαν καεί

Τέτοια ένταση ανέμου δεν έχω ζήσει ποτέ...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	100_1311 [800x600].jpg 
Προβολές:	235 
Μέγεθος:	89,1 KB 
ID:	214253
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Το έζησα πριν από 4 χρόνια όταν κάηκε το ελατόδασος γύρω από τη λίμνη τσιβλού. Πήγαινα μοναχικά 2ήμερα με τα 2 μου σκυλιά και την άραζα και έφευγε το μυαλό μου. Όταν μου είπε η Χρύσα ότι κάηκε το Τσιβλό δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου χωρίς να μπορώ να τα σταματήσω.

Σε ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Έχεις ένα τρόπο να τα λες ρε φίλε!!!!!

Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF