http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.c...g-post_16.html
Η "ονείρωξη" ενός ικανού Ελληνικού κράτους δεν μπορεί να ξεκινήσει απο τους σημερινούς Έλληνες και την ισχύουσα νοοτροπία τους.
Η "ονείρωξη" ενός ικανού Ελληνικού κράτους δεν μπορεί να ξεκινήσει απο τους σημερινούς Έλληνες και την ισχύουσα νοοτροπία τους.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Μεγαλη συζητηση...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Το βασικοτερο προβλημα στα δικα μου ματια ειναι η ελλειψη δικαιοσυνης
Κι οσο ειδικα στον τομεα αυτο δεν εχουμε μια ντουζινα ανθρωπους ικανους να τραβηξουν το καρο απο την λασπη,το μελλον διαγραφεται ζοφερο
(Για τους παραμενοντες)
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
Xρειάζεται control-alt-del απ'όλους σχεδόν.
Αλλάζοντας νοοτροπία ο καθένας και μετά ζητώντας να το κάνουν και οι άλλοι.
Στην ουσία εμείς είμαστε τα Αμερικανάκια που περιγράφεις. Βρεθήκαμε με πολλά παιχνίδια, βλέπε υλικά αγαθά, χωρίς υπόβαθρο, βλέπε παιδεία, υπακοή στους νόμους, ελεκτικούς μηχανισμούς κτλ. Θέλουμε το σπίτι μας να είναι καθαρό κι ο δρόμος απ΄'εξω ας βρωμάει.
Γιαυτό και συμφωνούμε, δεν μπορούμε να πάμε μακριά με την εγωιστική μας νοοτροπία.![]()
Ακούστε (μάλλον, διαβάστε) και αυτό.
Χθεσινό περιστατικό στα Χανιά.
Περπατώ στην πόλη και βλέπω ένα 40άρη να μουρμουρίζει και να ξύνει κάτι από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.
Πλησιάζω και βλέπω ότι είναι ένα αυτοκόλλητο "Είμαι γαίδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω! "
"Μα τι είναι αυτό που μου κολλήσανε, αναρωτιέται; Ποιός το έκανε; "
Ένας περαστικός του αποκρίνεται " Αυτές τι μ@λακίες τις κάνουν οι του συνασπισμού και τα κομμούνια! "
Κάνω εγώ το γερμανό και πλησιάζω πιο πολύ...
"Τι σου κολλήσανε; " τον ρωτάω.
"Δεν ξέρω ρε αδερφέ, δε μπορώ να διαβάσω, δε φορώ τα γυαλιά μου..."
Του το διαβάζω.
"Γιατί, τι τους έκανα; ποιόν έβλαψα; " αναρωτιέται και το ύφος του έχει κάτι το γνήσιο.
Κάνω δυο βήματα παραπέρα και σταματάω κάτω από την ταμπέλα με το σήμα "Πάρκινγκ μόνο για αυτοκίνητα ΑΜΕΑ"
Τον καλώ, αυτός έρχεται.
Του δείχνω το σήμα. Αυτός μένει κάγκελλο!
Και ψελίζει "τι μ@λάκας που είμαι, δεν το είδα...έφαγα του αθρώπου τη θέση..."
Εγώ έφυγα, αυτός μπορεί κάτι να έμαθε και απλά να μην εξαγριώθηκε από τη ρήση του πρώτου περαστικού.
Ξέρω 'γω...όλα τελικά δεν είναι μαύρο-άσπρο...
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Πως ξεχωρίζετε τους "συνασπιστές" από τα "κομμούνια" ρε συ Στέλιο ..???Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
οι του συνασπισμού και τα κομμούνια! "![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Τα κομμούνια φωνάζουν, οι άλλοι τσακώνονται μεταξύ τουςΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Πως ξεχωρίζετε τους "συνασπιστές" από τα "κομμούνια" ρε συ Στέλιο ..???![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Τι "μεταξύ τους" ρε Νίκο ..??Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
οι άλλοι τσακώνονται μεταξύ τους
Πόσοι είναι δηλ. ??![]()
(εκτός αν μαλώνουν στον καθρέφτη ..)
Δε γνωρίζω...Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Πως ξεχωρίζετε τους "συνασπιστές" από τα "κομμούνια" ρε συ Στέλιο ..???![]()
Οι συντοπίτες μου, πάντως, συνεχίζουν να με εκπλήσουν "ευχάριστα" με το περιεχόμενό τους.
:wacko:
Δεν είναι τυχαίο, εξ'άλλου, ότι δεν υπάρχει πουθενά και για τίποτε σύμπνοια πια...
Η τελευταία φορά που κάναμε κάτι όλοι μαζί ήταν κατά τη Μάχη της Κρήτης. Έκτοτε η φαιδρή εκπτωτική εικόνα που παρουσιάζουμε ως σύνολο είναι και το μοναδικό συλλογικό που έχουμε να καγχάζουμε ότι μας ανήκει κατ' αποκλειστικότητα.
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Σαν την καλή κουβέντα, δεν έχει ....Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Οι συντοπίτες μου, πάντως, συνεχίζουν να με εκπλήσουν "ευχάριστα" με το περιεχόμενό τους.
:wacko:
Δεν είναι τυχαίο, εξ'άλλου, ότι δεν υπάρχει πουθενά και για τίποτε σύμπνοια πια...
Η τελευταία φορά που κάναμε κάτι όλοι μαζί ήταν κατά τη Μάχη της Κρήτης. Έκτοτε η φαιδρή εκπτωτική εικόνα που παρουσιάζουμε ως σύνολο είναι και το μοναδικό συλλογικό που έχουμε να καγχάζουμε ότι μας ανήκει κατ' αποκλειστικότητα.
![]()
![]()
και οι ηγετες των λαων ..μοναδες ειναι ...μονο που αποφασιζωντας καθοριζουν εκατομυρια ζωες.
Δεν μπορεις να εξαγοραζεις ψηφους στο πολιτικο στρεσαρισμενο παιχνιδι με λαθος τροπους γεματους ΔΙΑΦΘΟΡΑ και μετα να εχεις και απαιτησεις απο τον ΠΛΑΔΑΡΟ εκλογικο κορμο να μην σου γυρισει την πλατη .
Δεν μπορεις να αποποιησε ευθηνων επειτα απο καθε εκλογικη αναμετρηση,να χειραγωγεις αμεσα τα περισσοτερα μεσα ενημερωσης και να εχεις ρολο διαχειρησης θυμου και οργης με κατευθηντικες τασεις απο κοινωνικη ομαδα σε αλλη...
η χαμηλη επιπεδου πολιτικη σε αυτο τον τοπο εφερε το αποτελεσμα της...και τωρα ..τωρα πια να στραφουμε μεσα μας;
ειναι αργα..
Η ελλαδιτσα εχει 3 μεγαλα αστικα κεντρα γεματα με φυλακισμενους των κομματων η περιφερεια εχει και αυτη τα δικα της ,οποτε το παιχνιδι ειναι ευκολο ...
Οι συνηδησεις εξαγοραζωνται , οραμα ''αυταπατης' σε εκλογικο προγραμα συμφεροντων ,προδοσια και ξεπουλημα ,ειναι κοινες τακτικες κομματων.
...α και πανω απο ολα ΤΟ ΚΟΜΜΑ !!!
Τρωνε λοιπον ολοι μαζι ,χορταινουν και μας εδωσαν το λογαριασμο για πληρωμη ,ξαφνικα γιναμε συνενοχοι ...οχι ομως παντου,αλλα εκει που βολευει...και σου πουλαν και πατριωτισμο.
Η πολιτικη της ''ελπιδας ''ξεκινησε ελπιζω το ξυπνητηρι να το ακουνε ολοι.
καλά θα κάνουν οι blogers να στραφούν σε ελεύθερες σκέψεις και να αφήσουν την εσωστρέφεια ...
izzy... αν θέλει ενας λαός να δεί τους ηγέτες του αρκεί να ρίξει μια ματιά στον καθρέφτη. Ή νομίζεις οτι όποιος άλλος ήταν απο τους "αδικημένους" στον λαό , θα έπραττε διαφορετικά στην θέση τους, έχοντας στο μυαλό την ίδια νοοτροπία;
Μην μπερδεύεις την επίγνωση του εαυτού μας και την δυνατότητα να εξελιχθούμε με την εσωστρέφεια.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ναι φίλε Gandalf , οι πολιτικοί είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας.
Ωστόσο υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που δεν δέχονται να μπουν και να μολυνθούν σε αυτό το άρρωστο σύστημα.
Στο κάτω κάτω πολλοί σημερινοί βουλευτές αποτέλεσαν άξια κομματόσκυλα για πολλά χρόνια πρωτού πάρουν προαγωγή.
Δύσκολο θέμα πιάσατε.
Για να το ζωηρέψουμε λίγο..
Μήπως η απειθαρχία που μας χαρακτηρίζει είναι προιόν ελεύθερου νου-σκέψης? *
* που βρίσκει λάθος διέξοδο λόγω ελλείπουσας παιδείας?
dimr1... δυστυχώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ειδικότερα μάλιστα όταν λες και ο ίδιος οτι δεν θέλουν να μετέχουν αυτού του πολιτικού σκηνικού σήμερα.
takis-kk
Ελεύθερο και επαναστατικό πνεύμα είχαν και οι προγόνοι μας σε διάφορα σημεία της ιστορίας , με αποκορύφωμα τον 5ο αιώνα π.Χ. και την πόλη κράτος της Αθήνας. Υπήρχαν και τότε διαφθορές και λαμογιές... με την διαφορά όμως οτι αφήσαν έργο πίσω τους κατά την διάρκεια της ιστορίας μας. Μπορείς να πεί οτι το ίδιο θα κάνει και η Ελλάδα του 1970 μέχρι και σήμερα;