χθες το βραδυ ειχα μια διαδικτυακη κουβεντα με εναν "φιλο" αμερικανο,μηχανικο ομαδας στο sprint cup του nascar...
αφου τελειωσαμε με τις γνωστες φιλοφρονησεις εκατερωθεν,δηλαδη αυτον να με ρωταει πως παει το tuning των scooter που κανω κι εμενα να τον ρωταω ποσα χιλιομετρα βγαζουν στο γαλονι τα φορτηγα που σεταρει αυτος,πιασαμε τα τεχνικα,μια και εχω μια ιδιαιτερη αγαπη για τα αμερικανικα hot rods κι οποτε πετυχαινουμαστε μαζι Online σαλιαριζουμε για τα ρημαδια τους...![]()
απο μοτοσακα δεν εχει ιδεα ,οπως κι απο tuning εγκεφαλων ,αν και ουτως η αλλως οτιδηποτε κατω απο 5 λιτρα το θεωρει χλοοκοπτικη μηχανη...
εκει που λεγαμε περι επιλογης εκκεντροφορων ,ραμπων εκκεντρων,curtain areas κλπ. μου πεταει το κουλο...
"soonish we 're gonna test different spring rates for more valve float,above 8 thou"...
![]()
θεωρωντας ως δεδομενο οτι ο τυπος ξερει οτι το valve float καταστρεφει εκκεντροφορο-βαλβιδες-πιστονια-μπιελες, ολο το μοτερ με λιγα λογια,υπεθεσα οτι το κανουν για αυξηση της διαρκεια ανοιγματος βαλβιδας,οποτε μετα φοβου θεου να μην γινω τσιμπουκι ρωταω...
προφανως θελετε παραπανω διαρκεια σωστα?![]()
ναι μου λεει...(δοξα τον παναγαθο)...
και γιατι δεν βαζετε αλλον εκκεντροφορο με περισσοτερη?(βλακα)...
γιατι απαγορευεται μου λεει...(ασχετε)...
α...και πως ξερετε ρε μαστορα σε ποιο ακριβως σημειο θα κανει επαναφορα ετσι ωστε να μην γινει χριστουγεννιατικο δεντρο?βαζετε καμερα διπλα στο κοκκορακι?![]()
(εξυπνακιας)...
ε ναι μου λεει...πως αλλιως μπορει να γινει???
....(μαλακας)...
οκ...ειπες "more"...δηλαδη το χετε ξανακανει?
φυσικα μου λεει...εδω και δυο χρονια...το ξερουν ολοι οι γνωστες...δεν ειναι μυστικο...τα περισσοτερα ετσι δουλευουν...![]()
αν τυχον τολμησω και τα πω ολα αυτα σε ελληνες αυτοκινηταδες και τους πω επισης οτι οι τυποι βγαζουν 830 ατμοσφαιρικα αλογα απο 5.7 λιτρα μοτερ του '50 με μαντεμενιο μπλοκ ,κινηση βαλβιδων με ωστηρια ,διβαλβιδες κεφαλες,καρμπυρατερ, συμβατικη αναφλεξη και ολο αυτο το πακετο το στροφαρουν στις 9.000 rpms,μαλλον θα με χτυπησουν αλυπητα και πολυ ασχημα...
![]()