...πριν λιγο καιρο καναμε κατι δουλειες με τον φιλο μου τον νικο στο γκαραζ , και καθως κοιταζαμε το μηχανακι ενος αλλου φιλου του δημητρη (oπου φιλοξενηθηκε μαζι μας για λιγες μερες τις γιορτες) , παρατηρησαμε οτι το μπροστινο του φτερο ειναι σπασμενο απο μετακινηση της μηχανης με κλειδωμενη την ροδα...
πως ξερω οτι ειναι αυτη η αιτια?..απλο!
..αν κανει καποιος καποιος το λαθος και ξεκινησει με κλειδαρια δισκοφρενου η ροδα γυρναει και η κλειδαρια παει και κοπαναει πισω απο το καλαμι ακριβως στην δαγκανα...ΜΠΑΜ!
...αν η μηχανη μετακινηθει προς τα πισω (πχ να ξεπαρκαρει) και ειναι κλειδωμενη με λουκετακι δισκοφρενου , η ροδα θα γυρισει προς τα πισω και το λουκετο θα στοπαρει πανω στο μπροστινο φτερο...ΚΡΑΚ!
Αυτο βεβαια ισχυει (κυριως) για τις μοτοσυκλετες εφοδιασμενες με usd μπροστινο συστημα , οπου το φτερο ξεκιναει χαμηλα λογω εδρασης στην βαση η οποια ειναι κοντα στον αξονα της ροδας...
...τελος παντων , στεναχωρεθηκαμε για το σπασμενο φτερο του δημητρη , και συνεχισαμε την δουλεια μας....
Δεν περασε ενα δεκαλεπτο που ριξαμε μια ματια στα πλαστικα του FZ1 του νικου ...και τι να δουμε?
Σπασμενο φτερο και αυτο το κακομοιρο ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ και μαλιστα απο την ιδια μερια...τσ τσ τσ!...
(και τα δυο τα μηχανακια ειναι αγορασμενα προσφατα και οι ζημιες αυτες προερχοταν απο τον προηγουμενο ιδοκτητη και στις δυο περιπτωσεις!)
...δεν χρειαζοταν να ''ψηλαφισω'' το μηχανακι μου...ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΟΚ!...(ουφ!).....ρε τους κακομοιρους!
Ολα αυτα βεβαια μεχρι προχτες βραδυ που πηγα να βγαλω το R1 απο το γκαραζ για να παω βολτα....
...η πλακα ειναι πως δεν ξεχασα την κλειδαρια , την θυμηθηκα , αλλα ο μ@λακας ημουν απολυτα σιγουρος οτι την ειχα βγαλει απο το δισκοφρενο....τραβαω την μηχανη πισω και....ΚΡΑΚ! ΦΤΟΥ ΡΕ Π@ΥΣΤΗ!!..ΠΑΕΙ ΤΟ ΦΤΕΡΟ!
η δεξια του μερια εκει που κοντραρε το λουκετο ....αποδημησε εις κυριον...
Απαρηγορητος εβγαλα το φτερο για να δω τι θα κανω.....
![]()