Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 30

Θέμα: Στο παγκάκι

Στο παγκάκι

Ζέστη, πολλή ζέστη!
    Όπως επερπάτουνα στην πόλη το έκαμε η τύχη και πέρασα μέσα από το μικρό πάρκο των Χανίων, το "Ειρήνης και Φιλίας των Λαών" για να κόψω δρόμο.
    Αλλά εκεί ήταν τόσο ήρεμα και ήσυχα, παρόλο που είναι πάνω σε 2 πολύβουους δρόμους, που αποφάσισα να κάτσω για 2 λεπτά σε ένα παγκάκι να πω με τον εαυτό μου δυο κουβέντες. Με τη φράπα στη χέρα άραξα στο παγκάκι κάτω απ το δένδρο.
    Στιγμές μετά, περνάει ένα κοπέλι από το δρομαλάκι παραδίπλα, ξανοίγει κατά το μέρος μου, κοντοστέκεται...Πάει να ξεκινήσει να φύγει, ξαναγυρνάει προς τα 'μενα, σα να έκανε μια κίνηση να έλθει κοντά μου, το μετανιώνει και συνεχίζει το δρόμο του...
    Τα κάνει αυτά η ζέστη, σκέφτομαι.
    Δεν περνάνε 2 λεπτά και ξανάρχεται.
    Με πιο τοπλμηρό βήμα από πριν, τονε βλέπω να έρχεται προς το μέρος μου.
    Φτάνει κοντά στο παγκάκι όπου κάθομαι. το προσπερνά και προχωράει παραδίπλα.
    Παραδίπλα...
    Παραδίπλα, στο παγκάκι, κάθεται μαζί με όλη του την πραμάτεια, όλο του το σπιτικό σε δυο σακούλες, ένας ηλικιωμένος άστεγος άνθρωπος.
    Το κοπέλι τονε πλησιάζει, γονατίζει, του πιάνει τον ώμο, αρχίζει να του μιλάει.
    Δεν ακούω τι λένε, μα στοιχηματίζω ότι θέλει να τον βοηθήσει. Πράγματι, ανοίγει το πορτοφόλι του, βγάζει κάποια χρήματα και του τα βάζει στο χέρι. Ο άστεγος κοιτάζει σαν χαμένος, δε λέει τίποτε...
    Το κοπέλι σηκώνεται, χαιρετάει και αρχίζει να απομακρύνεται ερχόμενος προς το μέρος που κάθομαι.
    Τότε ο άστεγος σηκώνεται, και του φωνάζει με το χέρι υψωμένο προς αυτόν: "Eεεε, γιατί; "
    To κοπέλι γυρίζει και με χαμόγελο του απαντάει: "Γιατί όχι; "

Εικόνες της πόλης...
    Όπως μπορεί ο καθένας, ό,τι μπορεί, όπου μπορεί...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Σαν ταινια μικρου μήκους

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who

Re: Στο παγκάκι

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Ζέστη, πολλή ζέστη!
    Όπως επερπάτουνα στην πόλη το έκαμε η τύχη και πέρασα μέσα από το μικρό πάρκο των Χανίων, το "Ειρήνης και Φιλίας των Λαών" για να κόψω δρόμο.
    Αλλά εκεί ήταν τόσο ήρεμα και ήσυχα, παρόλο που είναι πάνω σε 2 πολύβουους δρόμους, που αποφάσισα να κάτσω για 2 λεπτά σε ένα παγκάκι να πω με τον εαυτό μου δυο κουβέντες. Με τη φράπα στη χέρα άραξα στο παγκάκι κάτω απ το δένδρο.
    Στιγμές μετά, περνάει ένα κοπέλι από το δρομαλάκι παραδίπλα, ξανοίγει κατά το μέρος μου, κοντοστέκεται...Πάει να ξεκινήσει να φύγει, ξαναγυρνάει προς τα 'μενα, σα να έκανε μια κίνηση να έλθει κοντά μου, το μετανιώνει και συνεχίζει το δρόμο του...
    Τα κάνει αυτά η ζέστη, σκέφτομαι.
    Δεν περνάνε 2 λεπτά και ξανάρχεται.
    Με πιο τοπλμηρό βήμα από πριν, τονε βλέπω να έρχεται προς το μέρος μου.
    Φτάνει κοντά στο παγκάκι όπου κάθομαι. το προσπερνά και προχωράει παραδίπλα.
    Παραδίπλα...
    Παραδίπλα, στο παγκάκι, κάθεται μαζί με όλη του την πραμάτεια, όλο του το σπιτικό σε δυο σακούλες, ένας ηλικιωμένος άστεγος άνθρωπος.
    Το κοπέλι τονε πλησιάζει, γονατίζει, του πιάνει τον ώμο, αρχίζει να του μιλάει.
    Δεν ακούω τι λένε, μα στοιχηματίζω ότι θέλει να τον βοηθήσει. Πράγματι, ανοίγει το πορτοφόλι του, βγάζει κάποια χρήματα και του τα βάζει στο χέρι. Ο άστεγος κοιτάζει σαν χαμένος, δε λέει τίποτε...
    Το κοπέλι σηκώνεται, χαιρετάει και αρχίζει να απομακρύνεται ερχόμενος προς το μέρος που κάθομαι.
    Τότε ο άστεγος σηκώνεται, και του φωνάζει με το χέρι υψωμένο προς αυτόν: "Eεεε, γιατί; "
    To κοπέλι γυρίζει και με χαμόγελο του απαντάει: "Γιατί όχι; "

Εικόνες της πόλης...
    Όπως μπορεί ο καθένας, ό,τι μπορεί, όπου μπορεί...
    Κλαυσιγελως.Ελεος ρε Στελιο,ελεος.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Kάποιοι θα ξαναγίνουμε άνθρωποι, το μόνο σίγουρο κι ένα απ'τα καλά επακόλουθα αυτής της ιστορίας..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Κοιτα ρε ενα παιδι πρωι πρωι

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    πρωι πρωι

Eδά ξυπνάς;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Στέλιο, το τελευταίο καιρό σε έχει βαρέσει η ζέστη στο κεφάλι βλέπω...

Πάντως, σημάδι των καιρών, πριν όχι πολύ καιρό όλο και κάτι δίναμε στους κάθε λογής ζητιάνους.
    Τώρα ούτε λεπτό.

Προχθές όμως, καθώς επέστρεφα από τη καθιερωμένη απογευματινή επίσκεψη στις κούνιες της γειτονιάς με το γυιό μου, με πλησιάζει ο καθαροντυμένος και περιποιημένος μελαμψός κύριος, που κρατούσε από το χεράκι τη (κορούλα του υποθέτω) μικρή.

"Φίλε, ντρέπομαι που το λέω, αλλά μήπως έχεις 50 λεπτά να πάρω μισό κιλό ψωμί να φάμε για βράδυ; Δεν έχω δουλειά πια", μου λέει και μου ραγίζει τη καρδιά.
    Αδειάζω τη τσέπη μου από τα ψιλά που είχα και του τα δίνω.

Και η σκέψη που με τυρανάει, και νάχα μαζί μου περισσότερα χρήματα, θα τα έδινα;

Ακόμη και σε αυτόν που φάνηκε ειλικρινέστατος.

Κάνουμε πλέον οικονομία και στο 50αράκι....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος

Eδά ξυπνάς;

απο τις 7 αλλα τωρα ανοιγει το ματι!

Τελειωσε (σχεδον) και η εξεταστική και δεν μπαινουν φοιτητριουλες επαε να ανοιξει με μιας!

Δε σπαμαρουμε εδω!

εκκλησια Αγιας Μαρινας προχτες...κουβαλαω με την μανα μου ενα σωρο φαγητα για να ταισουνε τους κληρικους... α ρε μανα την καλοσυνη σου μεσα και τις μαλακιες που σου πασαρουν...μας πλησιαζει ενα παλλικαρακι...δεν ηταν πρεζακι...εμοιαζε με αστεγο...ηταν δεν ηταν στην ηλικια μου...
    ''εχμμμμ...συγγνωμη....(το βλεμμα κατω...απο αμηχανια?απο ντροπη?)...και παλι συγγνωμη που σας ενοχλω...μηπως εχετε κατι να φαω???'' πρεπει να του μυρισαν του καημενου τα φαγητα...
    ''και βεβαια'' και παω να ξετυλιξω ενα απο τα αλουμινοχαρτα...η μανα μου κολλαει και μου λεει (οχι με κακια) ''αστα κατω'' και συγχρονος ενας απο τους σεκιουριταδες για την εκδηλωση φωναζει κακην κακος να φυγει και να παει πιο κατω...φανταστηκα πιο κατω εχει φαγητο...το παλλικαρακι πλησιαζει παλι με κατεβασμενο το βλεμμα τον ΧΟΝΤΡΟ σεκιουριτα και μιλοντας του στον πλυθηντικο προσπαθουσε να εξηγησει οτι απλα πειναει και ζηταγε συγγνωμη αν ενοχλουσε...ο σεκιουριτας του λεει παλι με ''στομφο'' και με αγριο τροπο φωναζοντας ''ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ...ΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΕ...???''...το παλλικαρακι κατεβαζει ακομα πιο κατω το κεφαλι πριν ολοκληρωσει την φραση ο ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ και κανει μεταβολη....ερχετε στο μερος μου...
    ''ελα εδω''
    ''συγγνωμη κυριε (αισθανθηκα ρε πουστη μου γαμισετα με αυτο το κυριε)...δεν ηθελα να ενοχλησω και παλι σας ζηταω συγνω....''
    ''πεινας μωρε??''
    ''εεεεεεεεεεεεε....να...τωρα....''
    βγαζω ενα 5ευρω...οσο κανουν ενα απο τα πολλα πακετα τσιγαρα που μου γαμανε και την υγεια...με κοιταει αποσβολωμενος....
    ''παρτο''
    ''εεεεεεεεεε...μα...δεν ξερω...δεν πρεπει''
    ''ειπαμε πεινας αρα το παιρνεις....εδω πισω εχει καλαμποκι αλλα δεν θα χορτασεις...στα 20 μετρα εχει σαντουιτσαδικο...εκει να πας''
    με κοιταει με κλεφτες ματιες και ντρεπετε να παρει τα λεφτα...αισθανθηκα ακομα πιο χαλια...ακουγετε απο το βαθος η φωνη του μαλακα σεκιουριτα...''ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ...ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ???''
    παει να φυγει χωρις να παρει τα λεφτα...
    ''ωραια πραγματα...γιορτη της εκκλησιας και διωχνετε ετσι ανθρωπους που εχουν πραγματικα αναγκη...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ''
    του τα δινω τελικα με το ζορι...ενω εφευγα τον ακουγα να μου λεει συνεχεια ευχαριστω...ολοι στα παγκαρια που ειχαν στησει λογω του πανηγυριου με κοιταζαν σαν εξωγηινο...
    η τελευταια μου κουβεντα που με ακουσαν ολοι...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

δεν αισθανθηκα καμμια στιγμη χαρα η ικανοποιηση οτι εκανα την καλη μου πραξη και παω τωρα να κοιμηθω στο σπιτακι μου με τις ανεσεις μου και τα φαγητα μου κλπ...μονο ΝΤΡΟΠΗ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    ......

δεν τον εφτυσες στα μουτρα τον σεκιουριτα?

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    δεν τον εφτυσες στα μουτρα τον σεκιουριτα?

και μπουκετα να παιζαμε δεν θα αλλαζε κατι...απλα ελπιζω να καταλαβε οτι εκτος απο μαλακας ειναι και σκουλικι...

και μπουκετα να παιζαμε δεν θα αλλαζε κατι.....

ίσως λίγο η εμφάνιση σου

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who

δεν αισθανθηκα καμμια στιγμη χαρα η ικανοποιηση οτι εκανα την καλη μου πραξη και παω τωρα να κοιμηθω στο σπιτακι μου με τις ανεσεις μου και τα φαγητα μου κλπ...μονο ΝΤΡΟΠΗ...

[/B]
    Ακομα και πρεζακι να ειναι υπαρχει λυση.Τον βουτας απ το χερι και τον πας στο πρωτο φαγαδικο.Καθεται,τρωει κι εσυ πληρωνεις.

Α ναι,μην ξεχασω.
    ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ?
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

εκκλησια Αγιας Μαρινας

.

.

.

....μονο ΝΤΡΟΠΗ...

Να μην αρχίσω μόνο με τα εκκλησιαστικά...

να μην αρχίσω...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  2. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ στο YARD..(24/12/2003)
    από ireneepi στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2004, 15:50
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2003, 10:53
  4. 7 Χρονια Στο Θιβετ!!!
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 10:26
  5. Χαμος στο wild thing!!!!!!!!!!!!!!!!!
    από BIKENEST στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 13:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF