οκ.....
λοιπόν... κοιτώντας το από άλλη οπτική γωνία και μιλώντας ουδέτερα, θα εκφέρω έναν προβληματισμό μου και από κει και πέρα συμπληρώστε, διορθώστε κ.λ.π.
Τα νέα παιδιά με τα παπάκια και Scooterακια τα οποία βλέπω να μετακινούνται καθημερινά προς το σχολείο, στην καφετέρια στην τσάρκα μέσα στην κίνηση της πόλης ......
Πιστεύετε πως ΑΥΤΟΙ είναι οι μελλοντικοί μοτοσυκλετιστές.......ή με την πρώτη ευκαιρία ( μόλις βγάλουν δίπλωμα και μόλις βρουν το οικονομικό "σκαλοπάτι") θα αγορασουν ένα αυτοκίνητο για να ξεγράψουν προσωρινα ή οριστικα τους 2 τροχούς? Θέλω να πω.....τα "πιτσιρίκια" είναι συνειδητοί αναβάτες ή καβαλάνε επειδή είναι μονόδρομος το παπάκι και το σκουτεράκι (ή και το εντουράκι) ?
από τη μία στον κόσμο των γυμνασιο-λυκειόπαιδων η κατοχή μοτό σε ανεβάζει (STATus) στην μικρη σχολικη κοινωνία . Με την ίδια λογική όμως ίσως θεωρήσουν το αυτοκίνητο το επόμενο λογικό βήμα... και ξεχάσουν τις "χαρες" και ευκολίες της μετακίνησης με μοτο....
Εσείς τι λέτε? ενας μαθητης περιμενει ανυπομονα ποτε θα βγαλει το "μεγαλο " δίπλωμα για να αγορασει μια πιο ολοκληρωμενη - μεγαλυτερων κυβικων μοτοσυκλετα? ή θα προτιμησει την λυση του αυτοκινήτου , λέγοντας "τωρα πια δεν ειμαι πιτσιρικος να καβαλαω μηχανακια με ζεστη και με κρυο, θέλω την άνεση του αυτοκινήτου"