Αν υποθεσουμε πως ειμαστε με μια οικονομικη μοτο (nc 750) και διαλεξουμε στο gps διαδρομες χωρις διοδια και κοιμαμαι μονο σε καμπινκ και τρωω μανιταριατι μπατζετ θελω? πειτε μου κατι εφικτο γιατι το ονειρευομαι για αυτη τη ζωη οχι την επομενη
Αν υποθεσουμε πως ειμαστε με μια οικονομικη μοτο (nc 750) και διαλεξουμε στο gps διαδρομες χωρις διοδια και κοιμαμαι μονο σε καμπινκ και τρωω μανιταριατι μπατζετ θελω? πειτε μου κατι εφικτο γιατι το ονειρευομαι για αυτη τη ζωη οχι την επομενη
Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό
στάλα τη στάλα συναγμένο απ' το κορμί σου
σε τάσι αρχαίο, μπακιρένιο αλγερινό,
που κοινωνούσαν πειρατές πριν πολεμήσουν..
Εχω την ιδια ακριβως απορια για του χρονου που το σχεδιαζω..
Δεν εχω κανει υπολογισμους ακομη,αλλα το δουλευω στο μυαλο μου..
Γιατί δεν το ξεκινας google maps αθηνα-nordcapp με επιστροφή, επιλογές δρόμοι χωρίς διόδια, οτι βγάλει το παίρνεις με κατανάλωση 4,3λ/100χλμ και να η απάντηση στις βενζινες.
Μετά ανοιγεις booking.com και κοιτάς μέσες άκρες τιμές δωματίων εκεί που θέλεις να κοιμηθεις...
επεξεργασία: το Viamichelin.com με αφετηρία Αθήνα και προορισμό Nordkapp βγάζει βενζίνες 504 ευρώ και διόδια 23. Δεν μπορεί να υπολογίσει διαδρομή χωρίς διόδια "due to a technical problem". 4951 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 2076 αυτοκινητόδρομοι. Επίσης δεν μπορεί να βγάλει ξενοδοχεία κλπ στην διαδρομή, λόγω τεχνικού προβλήματος. Μα κακό και αυτό...
Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, ξεκινάς με ένα χιλιάρικο σε βενζίνες και ανεβαίνεις (να μην πω 1300 γιατί βάζεις και λάστιχα που θα τελειώσουν στο ταξίδι)
Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 02/03/2014 στις 18:59.
Δεν τελειωνουν τα λαστιχα σε 10.000..
Περυσι εβαλα λαστιχα πριν ξεκινησω,και μετα απο 8.100 χλμ φουλ φορτωμενο γυρισα και εκανα αλλα 7000 χλμ πριν τα αλλαξω.
Οι βενζινες και το κοστος εξαρτωνται κατα πολυ απο το πως και το τι οδηγει ο καθενας,και με τι μεση ωριαια ταχυτητα.
Εγω π.χ δεν ταξιδευω ποτε πανω απο 90 χ.α.ω στο εξωτερικο,ειτε εθνικη ειτε επαρχιακο.
Απάντηση στο ερώτημα δεν έχω, απλά ξέρω ότι η Νορβηγία είναι τραγική πανάκριβη για τα δικά μας βαλάντια, παίζει μια ατομική πίτσα ας πούμε να έχει 7-8 ευρώ...
Ναι ειναι πολυ ακριβη,και το ζητημα σκηνη εκει βασει των συνθηκων ειναι λιγο δυσκολο αν κρινω απο τα λεγομενα συμφορουμιτων που πηγαν...
Αν ειναι ο σκοπος σου απλα να πας στο τερμα και να γυρισεις χωρις να δεις Νορβηγια, θα κοψεις αρκετα απο μερες/χλιομετρα αλλα θα χασεις παρα πολλα αλλα.
Επισης, διοδια εχει μονο στην Ιταλια και σε καποια ειδικα σημεια (πχ σηραγγες, γεφυρες), καθως και στο ιδιο το Νορντκαπ. Δεν ειναι τα διοδια το προβλημα. Εκ των πραγματων θες πολλες μερες = αρκετα χρηματα.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Μηπως να ξεχασεις το στοχο της ακρης...και απλα να απολαυσεις μια ομορφη διαδρομη;;;
Απο οτι εχω δει απο ενα σημειο και περα δεν ειναι και το πιο ομορφο τοπιο...
Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό
στάλα τη στάλα συναγμένο απ' το κορμί σου
σε τάσι αρχαίο, μπακιρένιο αλγερινό,
που κοινωνούσαν πειρατές πριν πολεμήσουν..
Καποιος το έκανε το καλοκαίρι 35 μερες και του πήγε λιγο κατω απο 2500 ευρω.
Αν εξαιρέσουμε την προετοιμασία της μοτοσυκλετας (λάστιχα,ενα καλο service κτλ) πιστεύω οτι με πολυ τσιγκουνιά και τις ελάχιστες διαθέσιμες μερες (για μένα 3 βδομάδες ειναι το ελάχιστο που θες) θα ριξεις οριακά το μπατζετ στα 2000.
Οι βενζίνες μονο ειναι 1000 ευρω,για να μην πω παραπάνω...
Ρίξε μια ματιά...Δεν ειναι και απο τα καλύτερα που έχω διαβάσει,αλλα κάπου στο τέλος γράφει το κόστος!
http://motoadv.gr/2014/01/19/nordkapp2013/
Θεωρητικά με δικάβάλλο θα σου έρθει φτηνότερα...
Υπολογίζω 2500 - 3000 ευρώ οτί φτάνουν για τα βασικά (άρα κάτω από 2κ έκαστος)
Φυσικά τα έξοδα είναι περισσότερα αν υπολογίσεις και τις φθορές των αναλόσιμων της μηχανής...
Θα συμφωνήσω στο ότι δεν βρίσκω κανένα σοβαρό λόγο για την επιλογή "βόρειο ακρωτήρι" ως μοτοταξίδι-όνειρο ζωής... Μαρκετινίστικες επιβολές... Με τα ίδια φράγκα υπάρχουν άπειρες επιλογές σε πολύ ενδιαφέροντα μέρη που απλά έχουν προβληθεί λιγότερο ή καθόλου... Διάλεξε κάτι που γουστάρεις εσύ και όχι ότι κάνουν οι άλλοι...
Καλά σχέδια