Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 47

Θέμα: "Τράπεζα", η μεγαλύτερη μαφία..

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

"Τράπεζα", η μεγαλύτερη μαφία..

"Επειδή, ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία.." Α' Τιμόθεον 6:10

Κατάφερα (επιτέλους) να βρώ δουλειά (μερικής απασχόλησης) ως Δάσκαλος αγγλικών σε ένα φροντιστήριο. (Μιλάμε πάντα για Σλοβακία).
    Όταν ρώτησα για τον τρόπο πληρωμής, μου ανέφεραν πως γίνεται ΜΟΝΟ μέσω τραπέζης και θα πρέπει να τους δώσω εναν αριθμό κατάθεσης.

Πήγα λοιπόν (ο κεχαριτωμένος) να ανοίξω έναν νέο λογαριασμό σε τράπεζα για να τοποθετώ τις εισπράξεις της δουλειάς μου... και κάπου εκεί άρχισε το γλέντι..

Σε κάθε τράπεζα σου "προσφέρουν" μια πιστωτική κάρτα για τις αγορές σου απο καταστήματα, η για να βγάζεις χρήματα απο το μηχάνημα.. και άμεσο μήνυμα στο κινητό για οποιαδήποτε συναλλαγή έχει γίνει στον τραπεζικό σου λογαριασμό.. ως εδω καλά..

Έλα όμως που την κάρτα την πάρεις δεν την πάρεις, όπως και το μήνυμα στο κινητό, θα αφαιρούνται 5€ (4.99) απο τον λογαριασμό σου μηνιαίως και με τσαμπουκά..!
    Άρα, ποσοστό απο τις ώρες εργασίας μου θα ανήκει στην Τράπεζα, θέλοντας η μη..

Στην τελική (για να μην το κουράζω) για να έχεις δουλειά την σήμερον ημέρα, πρέπει να έχεις λογαριασμό Τραπέζης, ειδάλως θα κάτσεις... ξέρετε πού..

Όλοι φυσικά γνωρίζουμε πως πλέον όλα (η έστω σε μεγαλύτερο ποσοστό) στην Γή κινούνται μέσω τραπέζης.. κάτι που τους έχει δώσει τον "αέρα" να εκμεταλλευτούν σε μικρό βαθμό (μέχρι στιγμής) τις εργατοώρες του πληθυσμού...

Μαγκιά..?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της T.R.E

Re: "Τράπεζα", η μεγαλύτερη μαφία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από menos

Μαγκιά..?

Νταβατζηλίκι.

"Τράπεζες; Ούτ' απόξω μην περνάς! " Παπαδάκης Νικόλαος
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Έλα όμως που την κάρτα την πάρεις δεν την πάρεις, όπως και το μήνυμα στο κινητό, θα αφαιρούνται 5€ (4.99) απο τον λογαριασμό σου μηνιαίως και με τσαμπουκά..!
    Άρα, ποσοστό απο τις ώρες εργασίας μου θα ανήκει στην Τράπεζα, θέλοντας η μη..

Δεν μπορώ να ξέρω τι παίζει στην Σλοβακία, αλλά λίγο αυθαίρετο μου φαίνεται να σε χρεώνουν 5€ το μήνα για να έχεις cash card. Στην Ελλάδα είναι σίγουρα δωρεάν, εκτός και εννοείς όντως πιστωτική κάρτα -δηλαδή σου έχουν εγκρίνει και όριο αγορών- και όχι χρεωστική, οπότε σου χρεώνουν τη συνδρομή της κάρτας μ΄αυτόν τον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τους ρωτήσεις από που προκύπτει αυτή η "αναγκαστική" παροχή. Δεν νομίζω οι Σλοβάκοι να δίνουν έτσι χαλαρά 5€ το μήνα. Κάποιο παράθυρο αποφυγής θα υπάρχει.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ελα με τις κωλοτραπεζες λεμε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Re: Re: "Τράπεζα", η μεγαλύτερη μαφία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
    Δεν μπορώ να ξέρω τι παίζει στην Σλοβακία, αλλά λίγο αυθαίρετο μου φαίνεται να σε χρεώνουν 5€ το μήνα για να έχεις cash card. Στην Ελλάδα είναι σίγουρα δωρεάν, εκτός και εννοείς όντως πιστωτική κάρτα -δηλαδή σου έχουν εγκρίνει και όριο αγορών- και όχι χρεωστική, οπότε σου χρεώνουν τη συνδρομή της κάρτας μ΄αυτόν τον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τους ρωτήσεις από που προκύπτει αυτή η "αναγκαστική" παροχή. Δεν νομίζω οι Σλοβάκοι να δίνουν έτσι χαλαρά 5€ το μήνα. Κάποιο παράθυρο αποφυγής θα υπάρχει.
    Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα χρεώνει ένα ποσόν για ετήσια διατήρηση χρεωστικής (που φυσικά είναι και αναλήψεων κτλ)
    Αυτό πάλι;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

βρε ουστ...

Μίλησε κι ο ταβερνιάρης ... :rotflmao:

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

Re: Re: "Τράπεζα", η μεγαλύτερη μαφία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από baron

Σε ΚΑΘΕ τράπεζα χρεώνουν δυστυχώς... βρήκα μόνο μια γερμανική (Volksbank) που χρεώνει 4€.
    Απο την στιγμή που είσαι εργαζόμενος, πληρώνεσαι μέσω τραπέζης, μόνο οι μαθητές μέχρι την ηλικία των 26 ετών δεν πληρώνουν...
    Στην Γερμανία ισχύει το ίδιο αλλά με μικρότερο ποσό (νομίζω 2€).

Απο που προκύπτει αυτή η "αναγκαστική" παροχή, δεν έχω ιδέα.. ακόμη και αν το ψάξω, δεν θα αλλάξει κάτι.. "παραθυράκια" δεν παίζουν εδώ.. και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σε μια χώρα που ο μηνιαίος μισθός είναι 520€..

Μάλιστα η πιο γνωστή τράπεζα εδώ (Tatra Bank) σου μειώνει την μηνιαία συνδρομή στα 2.5€ εφόσον κάνεις 10 αγορές μηνιαίως με την κάρτα...

Στην τελική... πρέπει να πληρώνω 60€ ετησίως στην τράπεζα, για να πληρώνομαι απο την εργασία μου...

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    άλλα κόλπα, στην Αγγλία αν δεν είσαι τουλάχιστον 3 χρόνια στη χώρα ή ανοίγεις απλό λογαριασμό (σε όσες το επιτρέπουν) που η κάρτα σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ΑΤΜ, κάτι που για Αγγλία δεν είναι και τόσο πρακτικό είτε πληρώνεις 7-8 λίρες το μήνα για το λεγόμενο passport account για να έχεις κάρτα τύπου visa debit

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    άλλα κόλπα, στην Αγγλία αν δεν είσαι τουλάχιστον 3 χρόνια στη χώρα ή ανοίγεις απλό λογαριασμό (σε όσες το επιτρέπουν) που η κάρτα σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ΑΤΜ, κάτι που για Αγγλία δεν είναι και τόσο πρακτικό είτε πληρώνεις 7-8 λίρες το μήνα για το λεγόμενο passport account για να έχεις κάρτα τύπου visa debit
    Εγώ ήμουν 3 ώρες στη χώρα και άνοιξα κανονικά στην Barclays λογαριασμό και αμέσως μου έκδοσαν και πιστωτική (πιστωτική, όχι απλά χρεωστική).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Και εδώ γίνεται σε κάποιες τράπεζες (βλέπε millenium), σου βγάζουν από μόνοι τους και την κάρτα ανάληψης, και πιστωτική. Αλλά επειδή ο λογαριασμός είναι μισθοδοσίας, είναι χωρίς συνδρομή. Έχει μόνο κάποια έξοδα διαχείρησης λογαριασμού (μόνο ΑΝ την χρησιμοποιήσεις) κάπου 0,6€ κάθε φορά που βγαίνει το statement.

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    η κάρτα σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ΑΤΜ,
    cash point βρε αστοιχείωτε!!!:rotflmao:

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων