"Επειδή, ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία.." Α' Τιμόθεον 6:10
Κατάφερα (επιτέλους) να βρώ δουλειά (μερικής απασχόλησης) ως Δάσκαλος αγγλικών σε ένα φροντιστήριο. (Μιλάμε πάντα για Σλοβακία).
Όταν ρώτησα για τον τρόπο πληρωμής, μου ανέφεραν πως γίνεται ΜΟΝΟ μέσω τραπέζης και θα πρέπει να τους δώσω εναν αριθμό κατάθεσης.
Πήγα λοιπόν (ο κεχαριτωμένος) να ανοίξω έναν νέο λογαριασμό σε τράπεζα για να τοποθετώ τις εισπράξεις της δουλειάς μου... και κάπου εκεί άρχισε το γλέντι..
Σε κάθε τράπεζα σου "προσφέρουν" μια πιστωτική κάρτα για τις αγορές σου απο καταστήματα, η για να βγάζεις χρήματα απο το μηχάνημα.. και άμεσο μήνυμα στο κινητό για οποιαδήποτε συναλλαγή έχει γίνει στον τραπεζικό σου λογαριασμό.. ως εδω καλά..
Έλα όμως που την κάρτα την πάρεις δεν την πάρεις, όπως και το μήνυμα στο κινητό, θα αφαιρούνται 5€ (4.99) απο τον λογαριασμό σου μηνιαίως και με τσαμπουκά..!
Άρα, ποσοστό απο τις ώρες εργασίας μου θα ανήκει στην Τράπεζα, θέλοντας η μη..
Στην τελική (για να μην το κουράζω) για να έχεις δουλειά την σήμερον ημέρα, πρέπει να έχεις λογαριασμό Τραπέζης, ειδάλως θα κάτσεις... ξέρετε πού..
Όλοι φυσικά γνωρίζουμε πως πλέον όλα (η έστω σε μεγαλύτερο ποσοστό) στην Γή κινούνται μέσω τραπέζης.. κάτι που τους έχει δώσει τον "αέρα" να εκμεταλλευτούν σε μικρό βαθμό (μέχρι στιγμής) τις εργατοώρες του πληθυσμού...
Μαγκιά..?