Καταρχήν, να πω την καλησπέρα μου σε όλους, μιας και δεν την λέω και πολύ συχνά τελευταία...
Και μπαίνω στο ψητό....
Παρατηρώ εδώ και καιρό μια αλλαγή ως προς την αντιμετώπιση των μελών, και ειδικά των νέων, από άλλα μέλη τα οποία θεωρούνται, ή θέλουν να θεωρούνται, παλαιότερα. Δεν στέκομαι σ' αυτόν τον ανόητο και ανούσιο διαχωρισμό των μελών, ο οποίος το μόνο που εξυπηρετεί είναι να δικαιολογεί εν μέρει την όποια οικειότητα μεταξύ των παλιών, καθαρά και μόνο επειδή είναι φυσιολογικό να γνωρίζονται καλύτερα, να έχουν πιει και πέντε καφέδες ρε αδερφέ... Πέρα από αυτό, εμένα τουλάχιστον δε μου λέει κάτι αν κάποιος είναι παλιός ή νέος στο χώρο αυτό!!
Όμως, με αφορμή πρόσφατα θέματα, και αιτία αρκετά παλιότερα, από την αλλαγή της δομής του forum και μετά, έχω να επισημάνω αντιδράσεις και γραφόμενα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως θα έπρεπε, ή όπως ήταν παλαιότερα. Αρκετές φορές έχει γραφτεί εδώ στο moto η άποψη πως είναι ένα forum με ανθρώπινο χαρακτήρα, ανοιχτές απόψεις, ελεύθερη έκφραση και εν πάσει περιπτώσει πάντα παρουσιάζεται σαν ένας χώρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, με τα καλά και τα στραβά του ο καθένας!! Δεν είναι και λίγες οι φορές που έχουν κατηγορηθεί γειτονικά και ομοϊδεατά forums για την αυστηρή πολιτική που ακολουθούν ή για την ανάρμοστη συμπεριφορά, κυρίως από απλά μέλη, ούτε καν από τους άρχοντες του εκάστοτε forum... και "εδώ στο moto δεν είμαστε έτσι", "εσείς εκεί είσαστε έτσι κι αλλιώς", και ένα κάρο άλλες διαμάχες, που ποτέ δεν κατέληξαν κάπου.... Παρόλα αυτά λοιπόν, παρατηρώ μια τάση να κυριαρχήσει μια τέτοια συμπεριφορά και στο moto. Μια συμπεριφορά του στυλ "πες ελεύθερα ο,τι θέλω εγώ" ή ακόμα χειρότερα "πες ο,τι θες, αλλά με τον τρόπο που θέλω εγώ", αλλιώς θα ακούσεις (ή μάλλον θα διαβάσεις) ο,τι δεν χωράει ο νους σου.... Φυσικό επακόλουθο είναι να δημιουργούνται εντάσεις από το πουθενά και χωρίς αιτία, και άτομα που εισέρχονται στο χώρο αυτό με σκοπό να επικοινωνήσουν και να πουν το κοντό και το μακρύ τους, να αποκρούονται με τρόπο άκομψο και ιδιαίτερα προσβλητικό!!! Πάντα (ή σχεδόν πάντα αν θέλετε...) υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να πεις σε κάποιον την άποψή σου για την άποψή του, χωρίς να του δείχνεις τα δόντια σου... Ορισμένες φορές, νομίζω ξεχνάμε πως πρόκειται για γραπτή διαδικτυακή επικοινωνία, η οποία θεωρώ πως όλοι μας καταλαβαίνουμε τα υπέρ αλλά και τα κατά της!!! Και είναι κατά πολύ χειρότερο, όταν το επισημαίνουμε αυτό το γεγονός στον άλλον, θέλοντας να του δείξουμε το λάθος του, χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε πως κι εμείς πρώτοι πέφτουμε σ' αυτήν την παγίδα...
’ποψή μου λοιπόν, και αυτήν και μόνο εκφράζω, είναι πως τέτοιου είδους αντιδράσεις και συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές, τις περισσότερες φορές είναι κατακριτέες, και γενικότερα δεν έχουν θέση σε μια κοινωνία όπως καλή ώρα ετούτη εδώ, στο moto.gr!!! Ας είμαστε λιγότερο υπερόπτες, παντογνώστες και γενικότερα ερειστικοί και αρνητικοί απέναντι σε άτομα που είναι νεοεισερχόμενα όχι μόνο σε μοτοσυκλετιστικό site, αλλά πολλές φορές και γενικότερα στη μοτοσυκλετιστική κοινωνία!!! Και, εν τέλει, αν αντικειμενικά κάποιος λέει ασυναρτησίες, ή να το πω κι αλλιώς, αν κάποιος λέει μαλακίες.. ε, ας μην τρέξουμε να του πούμε κατευθείαν "λες μαλακίες" έτσι ξερά... Είναι νομίζω πιο φρόνιμο πρώτα να του πούμε το σωστό, ελπίζοντας πως θα αντιληφθεί από πάρτη του το λάθος και να επανακάμψει... Ίσως έτσι, να εκτειμάται και περισσότερο η "σωστή άποψή μας"....
Ας μην ξεχνάμε εν τέλει, πως όλοι μας το "σωστό" από κάπου το διδαχτήκαμε, δεν ξεκινήσαμε "σωστοί"...
Αυτά τα ολίγα είχα να πω...
Με μοτοσυκλετιστικούς χαιρετισμούς σε όλους.....