Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: Μπορουμε τελικα να κανουμε τπτ...???

Μπορουμε τελικα να κανουμε τπτ...???

με αφορμη αυτο αλλα κ τοσα παρομοια περιστατικα αναρωτιεμαι εαν υπαρχει κατι που μπορουμε να πραξουμε ως μοτοσυκλετιστες.ως ποτε ραμολια 80+ετων θα εχουν -αυτο το οπλο μαζικης καταστροφης που λεγεται- τιμονι στα χερια τους?
    μια πορεια ισως οργανωμενη απο επισημη μοτολεσχη?μερικα αρθρα σε ενα μοτοπεριοδικο/εφημεριδα κτλ...?
    καθημερινα βλεπουμε/βιωνουμε/αποφευγουμε ισως πολλες τετοιες καταστασεις,υπαρχει αραγε καποια μορφη αντιδρασης/κινητοποιησης?
    σαφως η σκεψη μου δεν εχει να κανει με το ''αδειασμα'' των δρομων απο ολους τους αλλους αλλα μηπως λεω ειναι καιρος να ακουστουμε καπως...απο καπου πρεπει να ξεκινησει...

ξερω κ γω..πρωι ειναι ακομα...συμπαθατε με...

Ένα απλό τηλεφώνημα στις εταιρείες διεκπεραίωσης διπλωμάτων (συνήθως εδράζονται -και- απέναντι από τις δνσεις μεταφορών της εκάστοτε πόλης) και το ανανεωμένο δίπλωμα έρχεται στο σπίτι σας χωρίς να ταλαιπωρηθείτε με γιατρούς κτλ. Α, όσο ετών και να 'στε. Ακόμη και αν είστε ολοκληρωτικά ανίκανος να κινείστε, με 85% σωματική αναπηριά, με νόσο Paget, 100% κόφωση, γλαύκωμα και στα 2 μάτια και αν υποφέρετε και από ιλίγγους.
    Παράδειγμα στο ευρύτερο οικογ. περιβάλλον μου!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Ένα απλό τηλεφώνημα στις εταιρείες διεκπεραίωσης διπλωμάτων (συνήθως εδράζονται -και- απέναντι από τις δνσεις μεταφορών της εκάστοτε πόλης) και το ανανεωμένο δίπλωμα έρχεται στο σπίτι σας χωρίς να ταλαιπωρηθείτε με γιατρούς κτλ. Α, όσο ετών και να 'στε. Ακόμη και αν είστε ολοκληρωτικά ανίκανος να κινείστε, με 85% σωματική αναπηριά, με νόσο Paget, 100% κόφωση, γλαύκωμα και στα 2 μάτια και αν υποφέρετε και από ιλίγγους.

εχω δει μπροστα μου μουμια 90 ετων να βγαινει απο αυτοκινητο 1,5 τονου (λιμουζινατο) και να στηριζεται απο το 1ο βημα σε Π !!

και το λεω αυτο γιατι οταν εχεις ρευματισμους και αλλα νευρολογικα /ορθοπεδικα προβληματα , δεν ειναι μονο οτι δεν περπατας "καμαρωτος" σαν παληκαρι... αλλα κι οτι το μυαλο σου δεν εχει τοσο αμεση σχεση με το υπολοιπο σωμα... άλλα νομιζεις οτι κανει το ποδι π.χ. του γκαζιου και αλλα κανει στην πραγματικοτητα

ο νομος στην Ελλαδα λεει για 65+ ανανεωση καθε 5χρονια .ο λογος που εμπλεκονται 1.οφθαλμιατρος +2.Παθολογος ή καρδιολογος ειναι ακριβως αυτος...

για να μην αναχωρησει το "κινουμενο μνημα" γαντζωμενος στο τιμονι και παρει μαζι του οικογενειες και παιδακια.....

εχει ξαναγινει η συζητηση... εγω θα το ξαναπω... υπαρχουν οι κακοι οδηγοι επειδη δεν θελουν (Μαλακες ανεπιδεκτοι) και οι κακοι οδηγοι επειδη δεν μπορουν (65-70+ Ετων)
    Accipere quam facere praestat injuriam

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    και να ταν μονο οι παππουδες....http://www.moto.gr/forums/showthread...hreadid=124175
    αλλα ουτε γι αυτα θα κανουν τιποτα...
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Στέλιο, αυτό με την κώφωση πάρτο πίσω σε παρακαλώ.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
    Στέλιο, αυτό με την κώφωση πάρτο πίσω σε παρακαλώ.....
    Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο άνθρωπο δικό μου, Δημήτρη, 85 ετών, που πληροί όλα τα παραπάνω που έγραψα και όμως του βγάζανε δίπλωμα τηλεφωνικώς.
    Προφανώς και ένας κωφάλαλος μπορεί να οδηγάει όπως και ο καθένας από εμάς (άσχετα αν δε θα μπορέσει ποτέ, δυστυχώς, να ακούσει ένα ηχητικό σήμα μια δύσκολη στιγμή).
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Moderator
    Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο άνθρωπο δικό μου, Δημήτρη, 85 ετών, που πληροί όλα τα παραπάνω που έγραψα και όμως του βγάζανε δίπλωμα τηλεφωνικώς.
    Προφανώς και ένας κωφάλαλος μπορεί να οδηγάει όπως και ο καθένας από εμάς (άσχετα αν δε θα μπορέσει ποτέ, δυστυχώς, να ακούσει ένα ηχητικό σήμα μια δύσκολη στιγμή).
    Πάρτε του τα κλειδιά, κρύψτε το αμάξι!
    Θα πάρει κανέναν στον λαιμό του και είναι κρίμα, άσε που επειδή είναι και μικρός ο τόπος εκεί παίζει να είναι και από το περιβάλλον σας. (χτύπα ξύλο)
    Είχα κι εγώ τέτοιο άτομο συγγενικό μου και ο γιος του απλά του πήρε το αμάξι χωρίς πολλά πολλά
    Σε ότι αφορά τι ηχητικό σήμα που λες, Στέλιο, πιθανώς και να έχεις δίκιο, απλά από την δική μου πλευρά στα 26 χρόνια που οδηγώ αμάξια και μηχανές (δουλεύω πάνω από 10 χρόνια ως οδηγός) δεν έχει προκύψει κάτι διότι "ακούω" με τα μάτια μου

πιστεύω οτι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε (μιας και ζούμε στο Ελλαδιστάν με όλα αυτά τα ωραία τραγελαφικά πράματα με τα διπλώματα) είναι την προσευχή μας να μην τους απαντήσουμε στον δρόμο μας....

όλα τα άλλα είναι ουτοπικά.... ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχουν τόσα προβληματα.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
    Πάρτε του τα κλειδιά, κρύψτε το αμάξι!
    Θα πάρει κανέναν στον λαιμό του και είναι κρίμα, άσε που επειδή είναι και μικρός ο τόπος εκεί παίζει να είναι και από το περιβάλλον σας. (χτύπα ξύλο)
    Έπεσε με το παπί, θρυμάτισε το σκελετό του, τονέ μαζέψανε με μια κουβέρτα και τώρα χώθηκε όλη η οικογένεια στο τι θα απογίνει και ποιός/ποτε/πως θα τονε φροντίζει.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    είναι δύσκολο όταν απόσυρεσαι τελικά από τη ζωή...

Είναι δύσκολο να πρέπει να παραδεχθείς ότι δε θα κάνεις πράγματα λόγω ηλικίας...

Είχα πάρει κάποτε ένα παππού με το ταξί που είχε μια ΒSΑ.επειδή εγώ σαν ανθρώπος προσωπικα μου αρέσει να μιλάω με μεγάλους ανθρώπους και κατά περίεργο τρόπο τα βρίσκω καλύτερα μαζί τους παρά με τους συνομηλίκους και με μικρότερους,πιάσαμε κουβέντα μέχρι το σπίτι του.

Μου είπε λοιπόν ότι μέχρι και πριν 1 βδομάδα καβάλαγε τη μότο του για μικρές βόλτες εκεί κοντά στο σπίτι του.
    Μερικές μέρες πριν τα παιδιά του ,του πήραν την μοτοσυκλέτα γιατί πίστευαν ότι κινδύνευε κόσμος λόγω του προσχώρημενου της ηλικίας .

Δεν ξέρω πως πραγματικά ένοιωθε γι'αυτό αλλά όσοι ώρα συζητούσαμε για το ΒSΑ του είχε τόση χαρά στη φωνή του σαν να ήταν 20 χρόνων...

Βέβαια μου εξομολογήθηκε ότι καταλάβαινε γιατί του την πήραν και έτσι έπρεπε να γίνει...

Η ψυχή θέλει ,το κορμί αδυνατεί...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf

Αυτό μόνο, τα λέει όλα.

Ας μην ξεχνάμε ότι ΟΛΟΙ θα βρεθούμε εκεί, μηδενός εξαιρουμένου...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider

Είναι δύσκολο να πρέπει να παραδεχθείς ότι δε θα κάνεις πράγματα λόγω ηλικίας...

Είχα πάρει κάποτε ένα παππού με το ταξί που είχε μια ΒSΑ.επειδή εγώ σαν ανθρώπος προσωπικα μου αρέσει να μιλάω με μεγάλους ανθρώπους και κατά περίεργο τρόπο τα βρίσκω καλύτερα μαζί τους παρά με τους συνομηλίκους και με μικρότερους,πιάσαμε κουβέντα μέχρι το σπίτι του.

Μου είπε λοιπόν ότι μέχρι και πριν 1 βδομάδα καβάλαγε τη μότο του για μικρές βόλτες εκεί κοντά στο σπίτι του.
    Μερικές μέρες πριν τα παιδιά του ,του πήραν την μοτοσυκλέτα γιατί πίστευαν ότι κινδύνευε κόσμος λόγω του προσχώρημενου της ηλικίας .

Δεν ξέρω πως πραγματικά ένοιωθε γι'αυτό αλλά όσοι ώρα συζητούσαμε για το ΒSΑ του είχε τόση χαρά στη φωνή του σαν να ήταν 20 χρόνων...

Βέβαια μου εξομολογήθηκε ότι καταλάβαινε γιατί του την πήραν και έτσι έπρεπε να γίνει...

Πολύ μελό και ομολογουμένως συγκινητική περιγραφή.. μέχρι να σε πάρει κάτω από τις ρόδες του ο "παππούλης" όπως συνέβη και σε εμένα ..
    Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Red Rider
    Πολύ μελό και ομολογουμένως συγκινητική περιγραφή.. μέχρι να σε πάρει κάτω από τις ρόδες του ο "παππούλης" όπως συνέβη και σε εμένα ..
    Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης..
    Μωρέ χίλια δίκια σου δίνω και συμφωνώ στο να τους παίρνουν το δίπλωμα...εν μέρει όμως...

Γιατί αν ενας παππούς είναι υγιέστατος και έχει σώας τα φρένας παίζει φίλε μου να είναι πολύ καλύτερος οδηγός από πολλά νέαρα κουλαδια που κυκλοφορούν και είναι δημόσιοι κίνδυνοι...

Μωρέ χίλια δίκια σου δίνω και συμφωνώ στο να τους παίρνουν το δίπλωμα...εν μέρει όμως...

Γιατί αν ενας παππούς είναι υγιέστατος και έχει σώας τα φρένας παίζει φίλε μου να είναι πολύ καλύτερος οδηγός από πολλά νέαρα κουλαδια που κυκλοφορούν και είναι δημόσιοι κίνδυνοι...
    θετε λύση???

να πάρουν τα παιδάκια του το μπι ες ει, να τον πάνε σε μία ερημιά και να τον αφήσουν να βολτάρει κανα τεταρτάκι.....

στο κάτω κάτω πατέρας τους είναι, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να του δίνουν χαμόγελο....

και ο νοών νοείτω....

Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
    θετε λύση???

να πάρουν τα παιδάκια του το μπι ες ει, να τον πάνε σε μία ερημιά και να τον αφήσουν να βολτάρει κανα τεταρτάκι.....

στο κάτω κάτω πατέρας τους είναι, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να του δίνουν χαμόγελο....

και ο νοών νοείτω....

τελικά ο ανθρώπος είναι περίεργο ον...

Από εκεί που ξεκινά ,στα ίδια καταλήγει...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο?
    από Sapadak στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2010, 19:37
  2. The Shift...Όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι
    από γεροπιτσιρικος στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2007, 15:43
  3. Πότε επιθυμείτε να κάνουμε την εκδρομή?
    από Adventure-R στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2004, 07:57
  4. αυτό έπρεπε να κάνουμε οι ψιλόκωλοι...
    από NLS στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2004, 07:55

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF