Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 65

Θέμα: ΑΥΣΤΡΙΑ 2012

ΑΥΣΤΡΙΑ 2012

Σκέφτομαι να πάω Αυστρία μόνος μου για 8-9 ημέρες μαζί με τις ημέρες του καραβιού Πάτρα - Βενετία.
    Θα μείνω σε camping ώστε να έρθει πιο φτηνά. Πόσο κόστος να υπολογίζω περίπου? Η μηχανή θα είναι ένα VFR 800.

Τα εισητήρια του καραβιου μου βγαίνουν περίπου στα 260 € πήγενε - έλα.

Τα μέρη που θα ήθελα να δώ είναι: (Αν θεωρείτε ότι έχει πολύ πιο όμορφα μέρη που θα έπρεπε να δώ είμαι ανοιχτός σε προτάσεις)
    Ljubljana (ίσως και να την γειώσω βέβαια)
    Villach
    Wien
    Litz
    Salzburg
    Innsbruck

Και γενικά απο εξοπλισμό τι προτείνετε? Καλοκαιρινό ή χειμωνιάτικο και να μπαινοβγάζω επενδύσεις? Παντελόνι έχω μόνο διάτρητο και θα με βόλευε να μην κάνω τέτοια έξοδα.. θα την παλέψω ή θα κάνει κρύο και θα πρέπει να έχω κανονικό παντελόνι μαζί. Μπουφάν έχω και απο τα 2 οπότε δεν με προβληματίζει απο θέμα κόστους. Αδιάβροχα υπάρχουν πάνω - κάτω οπότε ούτε αυτα υπολογίζονται στα έξοδα.

πρώτα πρώτα η Αυστρία έχει απίστευτα τοπία. Άρα πέρα της πόλης κοίτα να οδηγήσεις σε επαρχιακούς δρόμους. Οι Αυστρίακες αλπεις για μένα είναι οι ομορφότερες ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να της <πατήσεις>. Αδιάβροχο απαραίτητα. Απόγευμα στα βουνά δεν την παλεύει το διάτρητο παντελόνι . Εάν είσαι οικονόμος με 80 -100 € την μέσα είσαι όκ. Αυτα και βλέπουμε τι άλλο θα σκεφτείς

σε ότι αφορά στο κόστος μπενζίνας, και αφού ξέρεις πόσο καίει το μοτό σου, δες εδώ - καλού κακού βάλε κατιτίς παραπάνω να είσαι μέσα

διόδια πέραν της ιταλίας (τσουχτερά) δεν νομίζω να βρεις.... στην αυστρία μπιλιέτα (ή όπως λέγεται τεσπα) την οποία θα αγοράσεις από το πρώτο βενζινάδικο που θα βρεις μόλις μπεις μέσα..... φτηνή σχετικά με διαφορετικές διάρκειες ισχύος κατά πώς σε βολεύει....

για το φαι, εσύ ξέρεις καλύτερα.... πάντως είναι λίγο τσιμπημένα.....

ΝΕΡΟ, ΜΟΝΟ από σουπερ μάρκετ..... αλλιώς θα το πληρώσεις πιο ακριβά από την μπενζίνα....

Έχετε να προτείνετε καμία διαδρομή βάση των παραπάνω πόλεων - χωριών που έγραψα?
    Κανένα καλό camping κοντά στις περιοχές αυτές?

Σε ότι αφορά το ταξίδι με πλοίο. Θα βρώ καμία θέση να κοιμάμαι το βράδυ με sleeping bag ή θα γίνεται χαμός και η καμπίνα είναι μονόδρομος?

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Γνώμη μου να γειώσεις τη Ljubljana κ να επικεντρωθείς στην Αυστρία.

Αφού έχεις σκοπό να πας στο Innsbruck, την πρωτεύουσα του Τιρόλου, σαφώς να προγραμματίσεις να γυρίσεις τις αυστριακές άλπεις. Φοβερές διαδρομές με αποκορύφωμα το Oetztal. Επίσης πολύ όμορφα (ειδικά χειμώνα με τα χιόνια) είναι τα Kitzbuehel, Ischgl και St. Anton, χωριουδάκια με λίγους κατοίκους που πολλαπλασιάζονται το χειμώνα αφού αποτελούν χιονοδρομικά κέντρα. Κ το καλοκαιράκι όμως είναι φανταστικά !

Όταν θα΄σαι στο Salzburg μην παραλείψεις να πας στο κοντινό ορυχείο εξόρυξης αλατιού. Φοβερή εμπειρία, όπου σε ντύνουν όπως τους εργάτες παλιά και μετά χρησιμοποιώντας τσουλίθρες κατεβαίνεις βαθιά κάτω από τη γη κ βλέπεις πως δουλεύανε μια φορά κ έναν καιρό για να βγάλουν αλάτι. Το αποκορύφωμα είναι ένα tour με βάρκα στον υπόγειο ποταμό μέσα από τις σπηλιές και με θέα σταλκτίτες και σταλαγμίτες ! (Salzburg = κάστρο αλατιού)

Στη Βιέννη οπωσδήποτε καφέ βιενουά κ Sachertorte σε μια από τις ωραίες πλατείες της.

Αυτά απ' όσα θυμάμαι, αν μου' ρθει κάτι άλλο στο μυαλό θα στο γράψω. Καλό σου ταξίδι

ΥΓ: το νερο πίνεται άφοβα από τη βρύση.
    Τελευταία τροποποίηση από foogr01; 28/06/2012 στις 21:49.
    Φύγαμε...

Μπορείς να δείς λίγο τα μέρη που μου έγραψες γιατι για κάποιον λόγο δεν μου τα εμφανίζει. Μου βγάζει ακαταλαβίστικα.
    Για το θέμα του καραβιού - ύπνος έχει κανείς καμία άποψη - συμβουλή?
    Άλλη μία φορά που είχα ταξιδέψει με καράβι Ιταλία προσπαθούσα να κοιμηθώ στο σαλόνι αλλά με ξυπνάγανε συνέχεια τα γκαρσόνια.

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Δεν μπορούσε να εμφανίσει το Umlaut (φωνήεντα με διαλυτικά) οπότε το αντικατέστησα με τη "συμβατική" γραφή (φωνήεν κ έψιλον).
    Φύγαμε...

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foogr01 Προβολή μηνύματος
    Γνώμη μου να γειώσεις τη Ljubljana κ να επικεντρωθείς στην Αυστρία.

Αφού έχεις σκοπό να πας στο Innsbruck, την πρωτεύουσα του Τιρόλου, σαφώς να προγραμματίσεις να γυρίσεις τις αυστριακές άλπεις. Φοβερές διαδρομές με αποκορύφωμα το Oetztal. Επίσης πολύ όμορφα (ειδικά χειμώνα με τα χιόνια) είναι τα Kitzbuehel, Ischgl και St. Anton, χωριουδάκια με λίγους κατοίκους που πολλαπλασιάζονται το χειμώνα αφού αποτελούν χιονοδρομικά κέντρα. Κ το καλοκαιράκι όμως είναι φανταστικά !

Όταν θα΄σαι στο Salzburg μην παραλείψεις να πας στο κοντινό ορυχείο εξόρυξης αλατιού. Φοβερή εμπειρία, όπου σε ντύνουν όπως τους εργάτες παλιά και μετά χρησιμοποιώντας τσουλίθρες κατεβαίνεις βαθιά κάτω από τη γη κ βλέπεις πως δουλεύανε μια φορά κ έναν καιρό για να βγάλουν αλάτι. Το αποκορύφωμα είναι ένα tour με βάρκα στον υπόγειο ποταμό μέσα από τις σπηλιές και με θέα σταλκτίτες και σταλαγμίτες ! (Salzburg = κάστρο αλατιού)

Στη Βιέννη οπωσδήποτε καφέ βιενουά κ Sachertorte σε μια από τις ωραίες πλατείες της.

Αυτά απ' όσα θυμάμαι, αν μου' ρθει κάτι άλλο στο μυαλό θα στο γράψω. Καλό σου ταξίδι

ΥΓ: το νερο πίνεται άφοβα από τη βρύση.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!

Du schoenes Osttirol!

Στη θέση του παιδιού θα πήγαινα και μια βόλτα από ένα κομμάτι της ιστορικής διαδρομής του Orient Express (Innsbruck-St. Anton). Θα έκανα κι εγώ την 1η μου εξόρμηση προς τα πάνω φέτος αλλά τα @$#$να της εφορίας αποφάσισαν αλλιώς!
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

και για μένα αλλιώς έχουν αποφασίσει απλά δεν θα πάρουνε φράγκο χαχαχα Η ψυχική μου υγεία είναι πάνω απ όλα Η ιδέα να φύγω μου ήρθε εχτές και ψάχνω τώρα να δώ που θα βρώ λεφτά καθώς το επιδομα της άδειας δεν φτάνει

Κοιτάζω λίγο τις τιμές στα camping ρε παιδιά και βλέπω κάτι κουλά 25 € , 30 € είναι δυνατόν? Τόσο ακριβά είναι τα camping στην Αυστρία?

http://www.discoverthetrip.com/city/hallstatt.html
    http://www.grossglockner.at/en/
    αυτη ειναι η μαγεία της Αυστρίας μετα το Villach προς Salzburg

http://www.campings.com/camping-spor...oferlgut-bruck
    αυτο το camping εχει 8 ευρω
    ειναι απο εδω http://www.campings.com/austria/camping-austria.htm

στο καράβι, στο πίσω μέρος του επάνω καταστρώματος έχει κατι καλες καβατζες.
    κατσε "επάνω" στον χώρο που θα κοιμηθείς και το βράδι στρώσε
    μεχρι την πρωινή καθαριότητα δεν σου μιλάνε.

Παλαιο τόμαρο
    τι παθατε όλοι με την αυστρία???
    ξαναλέω κι εδώ ότι μπορεί να μην αξίζει τόσο να τραβηχτείς λιουμπλιάνα αλλα μιας και θα κατέβεις βενετία είναι κρίμα να χάσεις τις ιουλιανές άλπεις σύνορα αυστρία ιταλία σλοβενία. Γεμίζεις βενζίνη και συνεχίζεις. Για οικομικότερη διαβίωση να σταματά το πρωί ή απόγευμα νωρίς στα τοπικά σουπερμάρκετ και να παίρνεις προμήθειες.
    γης μαδιαμ...

Επισης (σα γενικό σχόλιο), όταν πατε ταξιδι με μηχανη να αποφευγετε τις μεγάλες και τουριστικές πόλεις. Και ταλαίπα ειναι και δε βλεπετε και τιποτα (ουσιαστικα)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Επισης (σα γενικό σχόλιο), όταν πατε ταξιδι με μηχανη να αποφευγετε τις μεγάλες και τουριστικές πόλεις. Και ταλαίπα ειναι και δε βλεπετε και τιποτα (ουσιαστικα)
    Σωστός ο Καπ10...
    Για το πλοίο...ταξίδεψα για Βενετία χωρις καμπίνα τον Άυγουστο που πέρασε...από 11.30 μέχρι 5.30-6.00 το πρωί είναι χαλαροί σχετικά και στρωματσάδα απλώνεις και κοιμάσε αν δεν είσαι μες στη μέση...Τις υπολοιπες ώρες καναπέδες και πατώματα ξάπλα τα ξεχνάς...καθιστός καμιά σιέστα οκ. Αν αποφασίσεις να βγεις κατάστρωμα καβάτζες υπάρχουν αλλά πρέπει να βιαστείς και ίσως ταλαιπωρηθείς από κρύο, αέρα, φασαρία. Ντουζάκι μια χαρά κανεις και γενικά αν είσαι λίγος χαλαρός τύπος μια χαρά την βγάζεις...εγώ ταξίδευα με την γυναίκα μου....
    Αυστρία...πέρα από τα προαναφερθέντα παίζει και το Γκρόσγκλοκνερ...μοτοσυκλετιστικός και όχι μόνο προορισμός...παίζουν διόδια φυσικά αλλά μάλλον αξίζει...ο παγετώνας όλα τα λεφτά...
    Εξοπλισμός...γνώμη μου πάντα χειμερινό εξοπλισμό χωρίς επενδύσεις, βασικά για λόγους ασφάλειας...Άσε που δεν νομίζω να σε ενοχλήσει η ζέστη...αδιαβροχα υποχρεωτικά πάνω κάτω, γκέτες αν έχεις επίσης. Επενδύσεις προεραιτικά, την παλέυεις και με φουτεράκι...δευτερα γάντια, παγούρι για νερό στάνταρ...γεμίζεις όπου θες... το νερό πίνετε από όλες τις βρύσες...
    Διαμονή... εφόσον είσαι μόνος μάλλον συμφέρει Ηοstel, δες το... Χρήματα μια η άλλη λογικά, θα γλιτώνεις χρόνο στο στήσε ξεστήσε και φόρτωνε ξεφόρτωνε και θα κάνεις και τα κονέ σου λογικά να πιεις καμιά κουβέντα ή να πεις καμιά μπύρα....ή το ανάποδο τεσπά...χαχαχχα
    Και τέλος για να πέτάξω και την μπάλα στην εξέδρα...το καράβι είναι 30ώρες ταξίδι...κάτι να μπεις, κάτι να βγεις κάτι να οδηγήσεις μέχρι Πάτρα 2 μέρες σύνολο...γιατί δεν το κόβεις βόρεια με το VFR να δεις λίγο Βαλκάνια και η Λιουμπλιάνα να σου έρθει φυσικά και επόμενα; Οικονομικά δεν νομόζω να είναι τεράστια διαφορά. Κατι παραπάνω σίγουρα, αλλά άλλο να οδηγάς και άλλο η κρουαζιέρα...

Καλά ταξίδια
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Π'ρου τα ζ'α Το avatar του/της tamar
    Πριν από 5 χρόνια στο Innsbruck είχα μείνει στο Kranebitten που μου είχε φανεί πολύ συμπαθητικό (πλην όμως οικογενειακό). Τιμές δε θυμάμαι - πρέπει να ήταν κανά 15€ τη μέρα.
    ....and you run, and you run
    to catch up with the sun....

έχετε να προτείνετε καμία διαδρομή ? Οι μέρες διαθέσιμες στην Αυστρία θα είναι 7. Απο 25/7 έως και 31/7.
    Αν υποθέσουμε ότι η πρώτη διαδομή θα είναι απο Βενετία προς Villach, για κάντε μου μια διαδρομούλα για τα υπόλοιπα αν δεν βαριέστε . Την Σλοβενία την ξεχνάω ξαθώς καλύτερα να αφιερώσω χρόνο σε Αυστρία μόνο.

Πρέπει να έχω κάνει κράτηση στα camping απο πρίν η μπορώ να πάω έτσι?

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΑΥΣΤΡΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ (Δολομίτες) 2012
    από SOTOS80 στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2012, 20:07
  2. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 23/06/2006, 10:09
  3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012!
    από maintenance στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2005, 18:24