Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 35

Θέμα: Πρωτη Honda

Νέο μέλος Το avatar του/της magganas

Πρωτη Honda

Γεια σας μαγκες

Οπου να ναι θα παρω τη πρωτη μου μηχανη και σαν αρχαριος μεχρι αηδιας θελω τη συμβουλη σας..Χωρις να ξερω τον λογο εχω ενα κολλημα με τις Honda και ιδιαιτερα με τις CB..Μεχρι προτινος ηθελα πολυ το hornet 250 λογω λιγων κυβικων αφου θα ηταν η πρωτη μου μηχανη και δεν ηθελα κατι πολυ δυνατο...Ομως φιλοι μου ελεγαν πως πιο πολυ με συμφερει να παρω ενα 400ρι..Αλλα μηπως ειναι υπερβολικα "βαρυ" για πρωτη μοτοσυκλετα?? Τελος παντων τωρα ειμαι μεταξυ hornet 250 και CB400 sf..Μου εχουν πει οτι τα μικρα hornet βγαζουν προβλημα στις ταχυτητες..Ποια ειναι η καλυτερη επιλογη τοσο απο λεφτα,αποδοση, αξιοπιστια οσο και απο θεμα καταλληλοτητας για εναν αρχαριο οδηγο που το μονο δικυκλο που εχει οδηγησει ειναι ποδηλατο

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    το cb400 ειναι το ιδανικο πρωτο μηχανακι .

και το hornet 250 ειανι πολυ καλο, αν και απιθανο να το βρεις ποσο μαλλον σε σωστη κατασταση λογω παλαιοττηας και σπανιοτητας. Εχεις βρει κανενα?
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Τι έγινε ρε όλοι τώρα παίρνουν μηχανές? Εγω ο τριμαλάξ όλες Φεβρουάριο-Μάρτιο τις έπαιρνα. Α ψεματα το παπί Δεκέμβριο το πήρα.
    Πάντως και το 250 δε νομίζω να το βρείς εκτός αν εχεις βρεί ενα ήδη.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Τι έγινε ρε όλοι τώρα παίρνουν μηχανές? Εγω ο τριμαλάξ όλες Φεβρουάριο-Μάρτιο τις έπαιρνα. Α ψεματα το παπί Δεκέμβριο το πήρα.
    Πάντως και το 250 δε νομίζω να το βρείς εκτός αν εχεις βρεί ενα ήδη.
    Καλοκαίρι και κριση
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Γνωστος μου ειχε πει οτι ειχε βρει ενα...Κατα πασα πιθανοτητα μουφες ομως...Δηλαδη εσυ λες οτι το cb400 ειναι το ιδανικο ε? Μια cbf 250??

Υπάρχουν ελάχιστα απ'ότι γνωρίζω. Ίσως να μην εισήχθη ποτέ και επίσημα δεν ξέρω. Το Cb400 καλό είναι αλλά παλιό το γνωρίζεις αυτό. Αρα να περιμένεις και ανάλογη
    κατάσταση. Το Cbf 250 είναι καλό σχολείο αλλα θα το βαρεθείς και γρήγορα. εγω που το είχα παλιά το κράτησα μόλις 8 μήνες και το έδωσα και πήρα ενα Ζ750 μετά. Αλλά βλέπω είσαι πολύ αρχάριος μιας και ούτε παπί δεν ξέρεις να οδηγάς οπότε το CBF θα σου φανεί πύραυλος. Καλά για το 400 δεν το συζητάω, μάλλον θα νομίζεις οτι διακτινίζεσαι.

Σχόλιο 1ο.

Καλωςόρισες.

Σχόλιο 2ο.

Τον τρούπερ τι τον έχεις;

Σχόλιο 3ο.

Πάρα πολύς κόσμος ψάχνει να το γυρίσει στις μοτό έχοντας την εντύπωση πως θα κερδίσει πολύ χρόνο και χρήμα
    χάνοντας μόνο ελάχιστα από τον αυξημένο κίνδυνο και κάνοντας τα κέφια του που δεν είχε κάνει από μικρός,
    είτε από φόβο, είτε από απαγόρευση.
    Ελπίζω σύντομα να μάθεις (διαβάζοντας και εδώ μέσα) ότι χρόνο κερδίζεις λίγο, όχι όμως όσο νομίζεις, χρήμα σχεδόν καθόλου και
    ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο φαντάζεσαι.
    Αν όμως κολλήσεις σωστα΄στις μοτοσυκλέτες θα κερδίσεις γαλήνη ψυχής που δεν αναπληρώνεται εύκολα με άλλο τρόπο.

Σχόλιο 4ο και τελευταίο

Μη κολλάς στα κυβικά, ξεκίνα από κάτι κάπως δυνατότερο από αυτό που νομίζεις ότι θα μάθεις εύκολα γιατί αλλιώς
    θα βαρεθείς πολύ γρήγορα και θα μπεις στο τριπάκι της αλλαγής ακόμα πιο γρήγορα, πράγμα που θα σου στοιχίσει σε
    χρήμα ακόμη περισσότερο.

ΑΛΛΑ. Διάβασε πολύ εδώ μέσα, διάβασε και σε άλλα φόρουμ και σάιτ να αποκτήσεις μια καλή εικόνα
    του πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι ως οδηγός μοτοσυκλέτας και κυρίως να συνηδειτοποιήσεις πως θα
    σου συμπεριφέρονται τα άλλα τροχοφόρα οχήματα.
    Μυαλό και σύνεση είναι τα βασικότερα όπλα που θα πρέπει να αναπτύξεις.

Καλή τύχη και καλές βόλτες.

Eγω και ο εξαδελφος trooper σε ευχαριστουμε για το καλωσορισμα.

Δεν θα εχω μηχανη επειδη θελω να εξοικονομησω χρονο και χρημα..Η μηχανη που θα παρω θα ειναι το ΠΡΩΤΟ μου οχημα.Δεν εχω ουτε αυτοκινητο ουτε διπλωμα αυτοκινητου..Ειχα απο μικρος αρρωστια με τις μηχανες αλλα διαφορα οικονομικα προβληματα με καθυστερησανε αρκετα..Τωρα ομως εχω τη δυνατοτητα και ψαχνω να βρω αυτο που χρειαζομαι.Επισης δεν ηθελα πιο μικρος να παρω παπακια..Δεν εχω ιδιαιτερο θεμα με τα κυβικα απο αποψη ταχυτητας και τετοια..Αλλωστε θα ειμαι χεστης οδηγος ..Αργα και σταθερα χωρις μλκιες...Αλλα ξερω οτι μια μοτοσυκλετα ειναι αυτο που μου ταιριαζει..Βλεπω στο δρομο στρογγυλοφαναρα naked και μου σηκωνεται η τριχα.

Χεστηδες είμαστε όλοι μέχρι να μάθουμε λίγο να οδηγάμε, μετά πάμε σαν τους μακάκες για ενα διαστημα. Αν επιζήσουμε απο αυτό τότε πάμε λίγο πιο λογικά.
    Απλά να ξέρεις οτι με την μηχανή θα έχεις πολλές χαρές αλλά και οι πίκρες είναι πολύ κοντά. Στο λέω σαν παθών. Βεβαια αν γουστάρεις να οδηγάς μηχανή θα
    ξανακαβαλήσεις παρόλα τα κατάγματα που μπορεί να σου έχει δώσει αυτη η καύλα(παθών λέμε).
    Τα μικρά κυβικά σε προφυλάσσουν απο την καγκουριά μέχρι ενα βαθμό αλλα και αυτά είναι εξίσου επικίνδυνα αν δεν τους φερθείς με λογική. Και ξαναλέω
    οταν σε γλυκάνει λίγο το γκάζι θα του πίνεις το άιμα. Πήγαινα σαν την κυρία ώσπου μια μέρα έπιασα 265 στην Αττική και είχα στύση 5 ώρες απο την καύλα του
    γκαζιού. Ε εκεί θέλει προσοχή να μην σκοτωθείς απο ταχύτητα.
    Τώρα όσον αφορά το διαβασμα που λέει το παλικάρι πιο πάνω υπάρχει ενα μόνο πράγμα:ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!!
    Οταν διάβασα πώς πρέπει να στρίβεις και τι κάνεις σε μια στροφή έγινα πιο σωστός οδηγός όταν προσπάθησα να το εφαρμόσω. Μάθε να συμπεριφέρεσαι στον δρόμο
    για να είσαι πιο ασφαλής για τον ευατό σου και τους άλλους.
    Οσον αφορά τα στρογγυλοφάναρα πράγματι και εγώ οταν έψαχνα την πρώτη μου(μηχανή πάντα) στρογγυλοφάναρη την ήθελα. Ισως οι καμπύλες μας ελκύουν δεν ξερω.
    Μην κολλάς στα κυβικά αν έχεις σκοπό να τηρήσεις όσα είπαμε. Κοιτά και για CBF 500 που είναι φτηνές και καλές και εχουν αρκετό γκάζι όταν το θελήσεις αλλα το κυριότερο: είναι πιο έυκολες και απο παπια. Δεν ξέρω την οικονομική σου δυνατότητα αλλιώς θα σου έλεγα και για ER6 η GSR 600 αν θές κατι διαφορετικό απο στρογγυλοφάναρα και πιο σύγχρονο σε κινητηρα φυσικά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panagiwths
    + 542,5

1ον Τι ειναι αυτο το +542,5??? (ουτε 24ωρες δεν εχω το λογαριασμο μου εδω,δεν τα ξερω αυτα )

2ον Δεν ηξερα οτι για να μαθεις να οδηγας καλα τη μοτοσυκλετα σου θα επρεπε να διαβαζεις!! Νομιζα η εμπειρια σε κανει να οδηγας καλα..Φαινεται ομως οτι ειμαι ακομα πιο αρχαριος και ασχετος απο οτι νομιζα..Ηδη εχω αρχισει να διαβαζω εδω στο site και θα τηρησω στο επακρο τις συμβουλες σας.Ομως ας παμε σε κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω..Οπως προειπα εχω ενα κολληματακι με τις Honda..Αλλα επειδη δεν ξερω τιποτα απο εταιριες και τετοια,ποια ειναι πιο αξιοπιστη??? Και ποια εχει την καλυτερη εξυπηρετηση?? Επισης απο θεματα ανταλλακτικων ποια εχει φθηνοτερα και ποιοτηκοτερα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από magganas Προβολή μηνύματος
    Βλεπω στο δρομο στρογγυλοφαναρα naked και μου σηκωνεται η τριχα.
    Τρομερό συναίσθημα...
    Ότι και να πάρεις θα το αγαπήσεις σίγουρα.
    Προχώρα άφοβα σε ένα 250 και ανεβαίνεις αργότερα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από magganas Προβολή μηνύματος
    1ον Τι ειναι αυτο το +542,5??? (ουτε 24ωρες δεν εχω το λογαριασμο μου εδω,δεν τα ξερω αυτα )

2ον Δεν ηξερα οτι για να μαθεις να οδηγας καλα τη μοτοσυκλετα σου θα επρεπε να διαβαζεις!! Νομιζα η εμπειρια σε κανει να οδηγας καλα..Φαινεται ομως οτι ειμαι ακομα πιο αρχαριος και ασχετος απο οτι νομιζα..Ηδη εχω αρχισει να διαβαζω εδω στο site και θα τηρησω στο επακρο τις συμβουλες σας.Ομως ας παμε σε κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω..Οπως προειπα εχω ενα κολληματακι με τις Honda..Αλλα επειδη δεν ξερω τιποτα απο εταιριες και τετοια,ποια ειναι πιο αξιοπιστη??? Και ποια εχει την καλυτερη εξυπηρετηση?? Επισης απο θεματα ανταλλακτικων ποια εχει φθηνοτερα και ποιοτηκοτερα?
    Το +542,5 είναι μια παραλλαγή του +1, +100, +1000 (σκέψου το σαν +λέφτά(που θα πόνταρε πχ) παραπάνω οτι βάζει κάποιος σε κάτι που είπε κάποιος). Ε αυτουνού του την βάρεσε να βάλει542,5 ρε αδερφε, ζέστη έχει άστον να βάλει όσα θέλει
    Διαβάζεις για να προσπαθήσεις να κάνεις την θεωρία-πράξη ρε συ. Διάβασε για την θέση οδηγησης, το στήσιμο πάνω στην μηχανή, την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας πάνω στην στροφή κλπ κλπ. Πχ αναρωτήσου αν χρειαστεί να πατήσεις φρένο πάνω στην στροφή πιο θα πατήσεις, πόσο και γιατί??? Σε μια αριστερή στροφή προς τα πού στρίβεις το τιμόνι αριστερά ή δεξιά?? Και που βαζεις πίεση στα χέρια? Πόσο δυνατά κρατιέσαι απο το τιμόνι πάνω στην μηχανή? Και άλλα πολλά που ίσως κάνεις ανεπαίσθητα σωστά η λάθος και μπορείς να διορθώσεις-βελτιώσεις με το διάβασμα.
    Αξιόπιστες εταιρίες είναι πολλές αλλά πάιζει ρόλο και το μοντέλο και η χρονολογία παραγωγής τους και το εργοστάσιο παραγωγής. Εκεί που κοιτάς εσύ απο αξιοπιστία καλά είσαι αλλα απο τιμές οχι τόσο λόγω Σαρακάκη. Πιο φτηνά ανταλλακτικά θαρρώ εχει η Kawasaki. Για πιο συγκεκριμένα πες μας τελικά σε ποια μοντέλα θα καταλήξεις και θα σου πούμε.
    Το CBF 250 πχ έχει τα θεματάκια του με το κιβώτιο ταχυτήτων που είναι σκληρό και ασαφές και μάλιστα είχε βγεί και ανακληση αν θυμαμαι καλά. Αν όχι για τον συμπλέκτη σίγουρα για ανορθωτή-πολλαπλασιαστη η κατι άλλο ηλεκτρολογικό. Αν και είναι τόσα χρόνια που όλα τα μεταχειρισμένα θα έχουν φτιάξει τα προβληματάκια τους.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Τρομερό συναίσθημα...
    Ότι και να πάρεις θα το αγαπήσεις σίγουρα.
    Προχώρα άφοβα σε ένα 250 και ανεβαίνεις αργότερα.
    Και επειδή τον σπάμμερ πολλοί εμίσησαν αλλα το σπαμ ουδείς να σου πώ φίλε μου οτι τον άγγελο των LED ZEPPELIN τον έχει κάνει ο αδερφός μου tatoo σε όλη του την πλάτη!! Ασχετο αλλα σπαμ είναι και έχει υποχρέωση απο την ορολογία του να είναι άσχετο.

Τα πολλα τα ειπαν τα παλληκαρια απο πανω.
    Να προτεινω στα εξοδα της μηχανης, να εχεις υπολογισει το κοστος εξοπλισμου ΠΡΩΤΑ και ει δυνατον να μαζεψεις και λ7 για κανενα σχολειο οδηγησης.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τώρα και αεροπλάνο από τη Honda!
    από skor-billys στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/01/2004, 18:29
  2. H Repsol Honda
    από dimi750 στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2004, 13:49