χαίρετε!
πρώτο ποστ!
εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να αποφασίσω ποια θα είναι η πρώτη μου μηχανή. οδηγάω 15 χρόνια σκουτεράκια και παπάκια, γενικά δεν έχω πρόβλημα και φόβο με κάτι μεγαλύτερο -οδηγώ πολύ συντηρητικά έτσι κι αλλιώς-, έχω οδηγήσει αρκετές φορές cb400sf, το οποίο και σκεφτόμουν πολύ σοβαρά ως επιλογή μιας και είναι ό,τι καλύτερο για έναν καινούριο οδηγό. η πρώτη μου σκέψη ανέκαθεν ήταν μια 650gs, λόγω value for money και χρηστικότητας ή γενικά κάποιο on-off. εδώ και κάμποσο καιρό έχω καταλήξει σχεδόν σίγουρα στο fmx. έχω τσεκάρει χαρακτηριστικά και επιδόσεις και γενικά τι προσφέρει το μηχανάκι και δε με προβληματίζει κάτι, ίσως μόνο η έλλειψη στροφόμετρου. για τη χρήση που το θέλω (πόλη και βόλτα σε μικρή διαδρομή και ίσως και χώμα χαλαρά) αυτά που δίνει είναι υπεραρκετά και ο σχετικά αδύναμος κινητήρας μου δίνει και μια έξτρα σιγουριά με δεδομένη την απειρία μου. μη φάμε και τα μούτρα μας σε προχωρημένη ηλικία, κρίμα είναι.
αυτό που με απασχολεί είναι οι διαστάσεις της μηχανής. είμαι 1.85 - 80kg και με δεδομένο ότι θα έχω πολύ συχνά συνεπιβάτιδα (ευτυχώς αρκετά μικρόσωμη!) μου φαίνεται ότι το μηχανάκι είναι αρκετά μικρό και κοντό και φοβάμαι μήπως είναι πολύ άβολο τελικά. Θα επιθυμούσα απάντηση κυρίως από κάποιον που έχει fmx ή κάποιον που γνωρίζει ακριβώς τι παίζει. Στο δρόμο δεν το έχω δει εν κινήσει με αναβάτη (πόσω μάλλον και δικάβαλο), αλλά παρκαρισμένο στο δρόμο καθώς και σε φωτογραφίες με αναβάτη στο ίντερνε μου μοιάζει σαν 125άρι εντουράκι σε μέγεθος.
Παρακαλώ για τα φώτα σας!