Ένα ντροπιαστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες,ρίξτε μια ματιά
Κινέζοι αθλητές γυμναστικής![]()
Ένα ντροπιαστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες,ρίξτε μια ματιά
Κινέζοι αθλητές γυμναστικής![]()
Fortis Fortuna Adiuvat
Έχεις την εντύπωση ότι η Βουλγάρα που είχανε φέρει στην Ελλάδα και μας είχε φτιάξει ομάδα ήταν πολύ καλύτερη?
Για ρώτα να μάθεις…
![]()
Δεν βρήκα κάτι το υπερβολικό..
Εχω κουραστεί τόσο πού απο τα blog που μεγαλοποιούν πράγματα χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τι μιλάνε.
ΣΟΚ!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!
ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!
..και άλλα τόσα για να κερδίσουν επισκέψεις στην σελίδα τους.. (ξέρω, το πάω αλλού).
1-2 κλαψουρίσματα απο 8χρονα, δεν το θεωρώ υπερβολή.
Οι Ασιάτες ήταν ανέκαθεν πειθαρχικός λαός.. δεν μπορείς ομως να ονομάσεις ντρόπιασμα τον τρόπο που ετοιμάζουν πρωταθλητές.
Εφόσον επιτρέπουν να κατεβαίνουν στους αγώνες παιδάκια 14-15 ετών, από ποια ηλικία νομίζατε ότι ξεκινάνε για να φτάσουν σ' αυτά τα επίπεδα ευλιγισίας, δύναμης κλπ;
Το παιδάκι των 6 ετών είναι αδύνατον να καταβάλει τη σκληρότατη προσπάθεια αβίαστα και να έχει την αυστηρότατη πειθαρχεία που χρειάζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα προπονήσεων.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Εγώ το θεωρώ ντροπιαστικό μικρά παιδιά στην πρώτη τους επαφή με τον αθλητισμό να δέχονται τέτοια πίεση από τους προπονητές τους.Επίσης αν είχα κόρη ή γιο και έβλεπα τον προπονητή να κάθεται πάνω του και να του τραβολογάει τα πόδια θα του κατέβαζα τα μούτρα,αν έσυ έχεις διαφορετική άποψη για τον αθλητισμό και για την συμπεριφορά των προπονητών απέναντι σε 4χρονα και 5χρονα παιδάκια είναι δικαιώμά σου
Fortis Fortuna Adiuvat
Το παιδάκι που έχει την στόφα του πρωταθλητή είτε με τέτοιου είδους πίεση είτε με απλή παραίνεση και εμψύχωση θα γίνει πρωταθλητής.Το να ταλαιπωρείς παιδάκια σε αυτή την τρυφερή ηλικία να γίνουν με το στανιό πρωταθλητές δεν μου αρέσει,όπως δεν μου αρέσουν αρκετά πράγματα που συμβαίνουν στον σύγχρονο "αθλητισμό".Επίσης η πειθαρχία καλλιεργείται από τον δάσκαλο και τον προπονητή,δεν διεκδικείται με την βία και τον τσαμπουκά
Fortis Fortuna Adiuvat
Αυτό το είχα περάσει και εγώ στα 14 μου σε μια σχολή καράτε που ήμουν.. ο σκοπός ήταν να φτάσεις τα όρια της ευλυγισίας σου... που σε τέτοιες ηλικίες είναι ιδιαίτερα εφικτό, τα παιδιά είναι ακόμη λάστιχα.
Δες όμως το ίδιο παιδί ύστερα πως θα δείχνει σε φίλους και οικογένεια τι μπορεί να κάνει και αυτόματα πόσο περήφανο νοιώθει.
Δεν είναι μορφή βίας αυτό που βλέπεις, είναι απλά άσκηση.![]()
Επειδή έχω ασχοληθεί κάμποσα χρόνια με το Tae Kwon Do γνωρίζω ακριβώς τί εννοείς αλλά υπάρχει μία διαφορά.Η εμψυχωτική φωνή του προπονητή που σε πιέζει να πας ένα βήμα παραπέρα και η επιβλητική του φιγούρα από μόνα τους αρκούσαν τουλάχιστον στη σχολή που πήγαινα εγώ και η αλήθεια είναι ότι τα πηγαίναμε αρκετά καλά σαν σχολή.Είναι άλλο να ξεπερνάς τον εαυτό μόνος σου κάνοντας μικρά βήματα βελτίωσης και άλλο να σε τραβολογάει ο προπονητής.Και μην ξεχνάς πως σε αυτή την ηλικία ειδικά των 5-6-7 ετών τα κόκκαλα και γενικότερα όλα τα όργανα ενός παιδιού είναι ευαίσθητα και ενδεχομένως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και σοβαρά προβλήματα αργότερα
Fortis Fortuna Adiuvat
Και ο Στόνερ κάπως έτσι άρχισε και τώρα λέει πάω για ψάρεμα...
Τα πόδια του τα τραβάει για ν'αποκτήσει ευλυγισία,ειδικά σε μηριαίους δικεφάλους.Χωρίς δεύτερο άτομο απλά δε γίνεται.
Άσκηση είναι αυτό,δεν είναι βασανιστήριο.Την κάναμε και στο μπάσκετ,ειδικά όσοι -ένας απ'αυτούς και' γω-είχαμε περιορισμένη ευλυγισία στα πόδια.
Το βίντεο δεν είναι καθόλου ντροπιαστικό.
Πρωταθλητισμός χωρίς πίεση δε γίνεται.
Να περάσεις σε καλή σχολή στις πανελλήνιες χωρίς πίεση στο διάβασμα δε γίνεται.
Γενικά ο,τιδήποτε καλό χωρίς να στρώσεις κώλο και να ζοριστείς δε γίνεται.
Τα παιδιά θέλουν και συνεχίζουν,οπότε δε μας πέφτει λόγος.
Τώρα σε ό,τι αφορά τις ψιλές που πέφτουν,άλλη κουλτούρα οι κινέζοι.
Μέχρι και πριν λίγα χρόνια ψιλές πέφτανε και σε μας(και δεν πάθαμε τίποτα).