Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: Αδεια-Πινακιδα

Νέο μέλος

Αδεια-Πινακιδα

Εχουμε ένα μηχανάκι χωρίς χαρτιά αλλα με πωλητηριο απο κατάστημα που αναφέρει αριθμο πλαισιου και κινητήρα κι οτι πουλήθηκε για ανταλλακτικά
    Αν βρούμε σκελετό για το ιδιο μηχανακι με χαρτιά στο εξωτερικό (Γερμανία) και το φέρουμε βγάζει ελληνική πινακίδα?

Μηχανάκι χωρίς χαρτιά θεωρείται αυτόματα κλεμμένο, άσχετα αν πωλείται ολόκληρο ή για ανταλλακτικά.

Νέο μέλος
    Δηλαδη ολα τα κλασσικα μηχανακια του 50-60 με πινακιδες φιλμπα θεωρουνται κλεμμένα?
    Γιατί για κάτι τέτοιο μιλάμε...........

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dvamv Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη ολα τα κλασσικα μηχανακια του 50-60 με πινακιδες φιλμπα θεωρουνται κλεμμένα?
    Γιατί για κάτι τέτοιο μιλάμε...........
    Όχι βέβαια, οι πινακίδες που χορηγεί η ΦΙΛΠΑ είναι νόμιμες
    http://www.philpa.gr/el/classic-car-...in-greece.html

Και εννοείται ότι χορηγούνται στους νόμιμους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι είναι ... ιδιοκτήτες από τα χαρτιά που έχουν ή αυτά που θα μπορούσαν να αναπαράξουν από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αν όμως δεν υπάρχουν τέτοια χαρτιά, τότε όπως σου είπαν υπάρχει θέμα.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Όχι βέβαια, οι πινακίδες που χορηγεί η ΦΙΛΠΑ είναι νόμιμες
    http://www.philpa.gr/el/classic-car-...in-greece.html

Και εννοείται ότι χορηγούνται στους νόμιμους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι είναι ... ιδιοκτήτες από τα χαρτιά που έχουν ή αυτά που θα μπορούσαν να αναπαράξουν από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αν όμως δεν υπάρχουν τέτοια χαρτιά, τότε όπως σου είπαν υπάρχει θέμα.
    Σωστά
    Το μεγαλύτερο ποσοστό των οχημάτων με ιστορικές πινακίδες δεν είχαν χαρτιά (αδεια κτλ) για αυτό και εβγαλαν ιστορική πινακίδα (εκτός απο καποιους που δεν ήθελαν να πλρώνουν τελη κυκλοφορίας κτλ)
    Τα ειχαν βρει απο παπουδες που πέθαναν η παρατημένα κτλ κτλ

Αρα μην λέμε ότι οχημα χωρίς χαρτιά θεωρήται αυτοματως κλεμμένο........γιατί αν παω το μηχανακι μου με το πωλητήριο που εχω απο το μαγαζί στη φιλμπα θα βγαλω πινακιδες ιστορικου (εφοσον ειναι σε άριστη κατασταση χωρίς μαιμουδιες)
    Αρα είμαι νομιμος??

Βεβαια η ερωτηση ήταν αν φερω σκελετο απο ευρωπη και τον εκτελωνισω κανονικά βγαζει πινακιδα η χρειάζεται και κάτι άλλο??

Το μεγαλύτερο ποσοστό των οχημάτων με ιστορικές πινακίδες δεν είχαν χαρτιά (αδεια κτλ) για αυτό και εβγαλαν ιστορική πινακίδα
    εισαι 100% λαθος!

οι ιστορικες πινακιδες ειναι προς αντικατασταση των υπουργικων.
    αν πας το μηχανακι σου χωρις χαρτια στη φιλπα για να σου βγαλουν ισοτρικες πινακιδες μαλλον θα σε κυνηγισουν!!!!
    συν του οτι οι ιστορικες πινακιδες αναφερονται σε ιστορικα οχηματα δλδ 30 χρονων τουλαχιστον.

αυτο που αναφερεις το να φερεις μηχανη απο εξω κ να χρησιμοποιησεις τα χαρτια του για αλλο οχημα σημαίνει οτι πρεπει να παραποιήσεις τον αριθμο πλαισιου του εγχωριου οχηματος
    κατι το οποιο ειναι παρανομο κ διώκεται ποινικά
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Νέο μέλος
    Απ οσο το εχω ψαξει οι ιστορικες πινακιδες δεν ειναι για αντικατασταση των συμβατικων αλλα για να μπορεσει να σωθει ενα οχημα αντικα ανω των 30 ετων που δεν εχει χαρτια η για αντικατασταση συμβατικων

Το δικο μου μηχανακι ειναι του 1954 και απο οτι μου ειπαν οταν τελειωσει η ανακατασκευη βγαζει πινακιδα αντικας εφοσον δεν εχει μαιμουδιες

Αυτο που ρωτησα αφορουσε το σκελετο κι οχι να φερω ολο το μηχανακι....και να χρησιμοποιησω τον σκελετο..που θα φερω...οχι να παραποιησω αριθμους πλαισιου κτλ

Μην παει κατευθειαν το μυαλο στο πονηρο

ευχαριστω παντως

Απ οσο το εχω ψαξει οι ιστορικες πινακιδες δεν ειναι για αντικατασταση των συμβατικων αλλα για να μπορεσει να σωθει ενα οχημα αντικα ανω των 30 ετων που δεν εχει χαρτια η για αντικατασταση συμβατικων

Το δικο μου μηχανακι ειναι του 1954 και απο οτι μου ειπαν οταν τελειωσει η ανακατασκευη βγαζει πινακιδα αντικας εφοσον δεν εχει μαιμουδιες
    Ψάξε το λίγο καλύτερα γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων. Ρίξε κανα τηλ σε καμία λέσχη κλασσικών που θα μπορέσουν να σου δώσουν άμεσα απάντηση. Κάνε και κανα pm στο Sapila racing...
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Νέο μέλος
    Μπορει να εχω λαθος.....
    Ευχαριστω
    Τελευταία τροποποίηση από dvamv; 26/08/2012 στις 00:43.

φανταζομαι οτι πατησες τουλαχιστον το λινκ που σου εδωσε ο sergiosm

Εχουμε ένα μηχανάκι χωρίς χαρτιά αλλα με πωλητηριο απο κατάστημα που αναφέρει αριθμο πλαισιου και κινητήρα κι οτι πουλήθηκε για ανταλλακτικά
    Αν βρούμε σκελετό για το ιδιο μηχανακι με χαρτιά στο εξωτερικό (Γερμανία) και το φέρουμε βγάζει ελληνική πινακίδα?
    Ναι. Αν ο σκελετός έχει γερμανική άδεια και πινακπίδα, ουσιαστικά είναι σαν να φέρνεις μεταχειρισμένο από Γερμανία (το ότι είναι σκέτος σκελετός είναι λεπτομέροια που δεν απασχολεί την γραφειοκρατία). Γίνεται. Έχει γράψει ο ταξιδευτής ένα ωραίο how to που περιλαμβάνει και το στάδιο της εκτελώνισης-έκδοσης ελληνικής άδειας στο VFRh αν το βρω θα το ποστάρω.

ΕΔΙΤ: Το βρήκα, πάρτο, δεν είναι μόνο αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ, θα ξεχωρίσεις όμως το σκέλος που σε ενδιαφέρει >>> http://www.vfrh.net/t417-topic?highlight=Γερμανία

Αφού βγάλεις ελληνική άδεια στον ...σκελετό, του φορτώνεις τα πράγματα από το άλλο και έχεις ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ και ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ μοτό στην ελλάδα.

Οι υπόλοιποι: Μια μηχανή θεωρείται κλεμένη όταν έχει γίνει δήλωση κλοπής από τον ιδιοκτήτη... Αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάνει δήλωση κλοπής, γιατί να θεωρείται ''αυτομάτως'' κλεμμένη; Ειδικά αν έχουμε υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης, ή χαρτιά οριστικής διαγραφής ή και τα δύο... Μην βιάζεστε να γράφετε πράγματα...

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Πηνακίδες ΦΙΛΠΑ βγάζεις και χωρις να έχεις ούτε μισο χαρτι.

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Δεδομενου οτι το όχημα ειναι πανω από 30 χρόνων και σχετικα γνήσιο.

Νέο μέλος
    Eυχαριστω για τις διευκρινήσεις stavrouliasp και πολυμηχανε (ισχουν όλα όσα αναφέρετε ακριβώς)

Κατα την ταπεινή μου γνώμη πριν που πουμε ότι ενα μηχανακι χωρίς χαρτιά αυτομάτως θεωρειται κλεμμένο η ότι καποιος έχει 100% λάθος θα πρέπει εμείς οι ιδιοι να είμαστε 100% σίγουροι γι αυτό που λέμε

Ευχαριστω και πάλι όλους

απο το πιο πανω λινκ:

Πως μπορώ να παραλάβω πινακίδες για το Παλαιό μου Αυτοκίνητο;

Αυτονόητη προϋπόθεση είναι να είστε νόμιμος ιδιοκτήτης του.
    πες μου εσυ πως μπορεις να εισαι νομιμος ιδιοκτητης ενος οχηματος χωρις καποιο χαρτι?

γιατι στη διαφορετικη ερχομαι εγω σου κλεβω το μηχανακι που με τοσο κοπο εχεις φτιαξει/αναπαλαιώσει, παω την επομενη στη φιπλα βγαζω ιστορικες πινακιδες κ εχω μια γαματη νομιμη αντικα με 0 κοστος + αγχος!

μιλαμε παντα για τη νομιμη οδο, αν εχεις ξαδερφο/μπατζανακι/γκομενο κανεναν λεσχιακια (που δεν ειναι κ λιγοι) κ σου βγαλει πινακιδες στη ζουλα αυτο ειναι αλλη ιστορια κ δεν λαμβανεται σοβαρα υπ'οψιν.
    γιατι εχω την εντυπωση οτι σε κατι παρομοιο αναφερονται οι προηγουμενοι, που καποιος γνωστος με καποιον γνωστο κ λιγο 20w50 πηραν τις πινακιδες........

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ