Καλησπέρες φίλοι μου αναβάτες..
λέγομαι γιώργος και ειμαι 21.. (χαίρω πολύ)
'Εχω στην κατοχή μου ενα υγειέστατο σκούτερ της γιαμάχα, το X-max 250..
Με το οποίο έχω μείνει πλήρως ευχαριστημένος.. Με έχει πάει παντού με ασφάλεια και χωρίς να ζητήσει τίποτα και είναι ειλικρινά είναι το πιο τίμιο δίκυκλο που είχα ποτέ στην κατοχή μου..
Εδώ και 6 μήνες έχω μετακομίσει (λόγω εργασίας) στο εξοχικό μου το οποίο τώρα πια παίζει το ρόλο μόνιμης κατοικίας..
Έτσι λοιπόν ''άφησα'' τον δυομισάρη φιλαράκο μου πίσω στην πόλη και όλο αυτόν τον καιρό μετακινούμαι με αυτοκίνητο..
Ο λόγος που δεν πήρα μαζι το σκούτερ ειναι γιατι δεν με συγκινεί η ιδέα να πηγαινοέρχομαι Αθήνα-Ωρωπό (60 λεπτά δρόμος)
με το συγκεκριμένο δίκυκλο (το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν)
Στο κυρίως θέμα μας λοιπόν.. Είμαι ένας βαρύς και ψηλός τυπάς (1.87ύψος-100+κιλά) που ψάχνει μοτοσυκλέτα πολλών χρήσεων καθώς θα χρησιμοποιείται και για τις καθημερινές μου μετακινήσεις-βόλτες αλλά και για μίνι-ταξιδάκια Αθήνα-Ωρωπό και ίσως Αθήνα-Κόρινθο ή Λουτράκι..
Το budget μου είναι στα 1500ευρωπουλάκια cash +το scooter που μετά απο γρήγορο ψάξιμο υπολογίζω να το δώσω τουλάχιστον 2 χιλιαρικάκια. (xmax250 μοντ 08 με μόνο 9000χιλ) Άρα συνολο έχω 3500 με 4000 ευρώ διαθέσιμα για αντικαταστάτη του καλόκαρδου αλλα διστυχώς βαρετού πια για μένα σκούτερ..
Έτσι λοιπόν βρίσκομαι στο φόρουμ για να ζητήσω τα φώτα των έμπειρων γιατι είμαι τρελά αναποφάσιστος (προφανώς)για το ποιό μοντέλο να επιλέξω.. Έχω αρκετή πείρα στην μοτοσυκλέτα για την ηλικία μου.. Δέν το παίζω έμπειρος χεράς, αλίμονο.. Αλλά δεν ήταν λίγες οι ''κούκλες'' του πατέρα μου με τις οποίες έχω γυρίσει όλο το λεκανοπέδιο (moto guzzi breva 750- kawa versys- cbf250- 883 sportster και πολλές αλλες δανεικές απο φίλους που θα ξημερώσω ώς που να τις θυμηθώ και να τις γράψω)..
Τα μοντέλα που έχω στις τοπ επιλογές μου είναι μεταξύ τους διαφορετικά αλλά το καθένα έχει τα καλά του.. Τα αναφέρω σε φθίνουσα σειρά ενδιαφέροντος.. TDM 900, FAZER 600 (κατα προτιμηση S2), KTM SUPERDUKE, TRIUMPH 675 DAYTONA ή SPEED TRIPLE και ίσως κατι πολύ πιο σεμνό όπως varadero 1000..
Όπως καταλαβαίνετε έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στον πολύπλευρο χαρακτήρα του τι-ντι-εμ λόγω άνεσης ταξιδίου, άριστη συμπεριφορά στα χαμηλά για την πόλη και παράλληλα ενός πανέμορφου συνόλου (για τα δικά μου γουστα βέβαια) αλλά παράλληλα δέν με αφήνουν ασυγκήνητο οι επιδόσεις του σούπερ-Δούκα και των τρικύλινδρων βρετανών χούλιγκαν, όπως και τα επιθετικά-πανέμορφα λούκ τους..
Έτσι λοιπόν ζητώ τις γνώμες σας.. Τα φώτα σας.. Τις συμβουλές σας και γιατι όχι τις ενστάσεις σας..σε σχέση με την καταστασή μου και το δίλλημα μου..
τι να επιλέξω λοιπόν σεβαστοί μου συνφορουμίτες??
λυπάμαι για τυχών ορθογραφικά λάθη.. και ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Γιώργης![]()