Καλησπέρα σε όλους,
ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς διαδικασίες και κόστος για να φέρει κάποιος μοτοσυκλέττα από το εξωτερικό;
Ευχαριστώ
Καλησπέρα σε όλους,
ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς διαδικασίες και κόστος για να φέρει κάποιος μοτοσυκλέττα από το εξωτερικό;
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα...
Kαλως ηρθες.
www.mobile.de??????????????????/
Γνωστο site για να σου βγουν τα ματια με το ποσο τα πουλανε εξω τα τροχοφορα.!!!!!!!
Θέλω να μάθω πως μπορώ να αγοράσω από το εξωτερικό μία μοτοσυκλέττα και να την φέρω εδώ για μόνιμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από 17inchwheeler
Τι θες να μαθεις?
Ευχαριστώ
Εαν ειχε εισαχθει(δηλ. υπαρχει αριθμος εγκρισης),μπορεις να την φερεις(για μονιμα πρεπει να βγαλεις ελληνικες πινακιδες)
always bet on black
Καταρχας , απο ποια χωρα θελεις να την φερεις , γιατι παιζει ΜΕΓΑΛΟ ρολο.
![]()
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Λέω για μοτοσυκλέττα η οποία κυκλοφορεί και στην Ελλαδα. πχ να πάρω μια ZX9R από την Αγγλια να την φέρω εδώ και να της βγάλω ελληνικές πινακιδες.
Οι χώρες που με ενδιαφέρουν είναι Αγγλια, Γερμανία και ίσως ΗΠΑ.
Πριν λιγο καιρο το εψαχνα και εγω.Αν θυμαμαι καλα μου ειπαν οτι πληρωνεις γυρω στο 7% της αξιας της μηχανης συν κανα 400αρι ακομα.
Το σαιτ που κοιτουσα εγω ηταν το
http://www.motorbiking.co.uk/sales.html
τους πηρα τηλεφωνο και μαλιστα την φερνουν στην ελλαδα.Κοστιζει 350 ευρο η μεταφορα.Ειναι ευγενεστατοι και εχουν υπομονη να σου εξηγησουν τα παντα.
Επισης υπαρχουν εκτελωνιστικα γραφεια που αναλαμβανουν τα παντα.Θα προσπαθησω να ξαναβρω ενα τηλεφωνο για να σου εξηγησουν καλυτερα.
Εγω το σταματησα γιατι δυστηχως δεν ειχα τα μετρητα.Παντως ειναι ρισκο ετσι?Παιρνεις κατι που δε το βλεπεις και δεν εχεις επιλογη,εκτος αν πας ο ιδιος εκει.
Γιαννης
http://www.geocities.com/jsalcon33/
Εννοεις το 7% της τιμής αγοράς? Δηλαδή αν την αγοράσω 5000? θα δώσω 350??Αρχικά δημιουργήθηκε από sallako
Πριν λιγο καιρο το εψαχνα και εγω.Αν θυμαμαι καλα μου ειπαν οτι πληρωνεις γυρω στο 7% της αξιας της μηχανης συν κανα 400αρι ακομα.
Το σαιτ που κοιτουσα εγω ηταν το
http://www.motorbiking.co.uk/sales.html
τους πηρα τηλεφωνο και μαλιστα την φερνουν στην ελλαδα.Κοστιζει 350 ευρο η μεταφορα.Ειναι ευγενεστατοι και εχουν υπομονη να σου εξηγησουν τα παντα.
Επισης υπαρχουν εκτελωνιστικα γραφεια που αναλαμβανουν τα παντα.Θα προσπαθησω να ξαναβρω ενα τηλεφωνο για να σου εξηγησουν καλυτερα.
Εγω το σταματησα γιατι δυστηχως δεν ειχα τα μετρητα.Παντως ειναι ρισκο ετσι?Παιρνεις κατι που δε το βλεπεις και δεν εχεις επιλογη,εκτος αν πας ο ιδιος εκει.
Ενδιαφέρον site....
Αν βρεις το τηλέφωνο εκτελωνιστικού γραφείου πες μου γιατί με ενδιαφέρει.
Όσο για το ρίσκο μπορεί κάποιος να πάει να την αγοράσει και να την φέρει οδικώς, ευκαιρία και για ταξίδι
![]()
Απο Αγγλια και Γερμανια μπορεις να φερεις,απο Αμερικη οχι(αλλες προδιαγραφες/bye bye ελλ. πινακιδες/"πολλα" μεταφορικα)
Αυτο που ισχυει μεχρι τελος 2005 ειναι:
μεχρι 800κ.εκ πληρωνεις δασμους(τελωνειο)8% επι της τιμης αγορας
απο 800κ.εκ πληρωνεις δασμους(τελωνειο)12% επι της τιμης αγορας
Εχει σημασια τι ποσο θα δηλωθει ως κοστος αγορας(Εγω την υποτιμολογισα)
Σε αυτα υπολογιστε ΚΑΙ την αμοιβη του εκτελωνιστη
Η διαδικασια ειναι διαφορετικη αν η μοτο αγοραζεται απο μαγαζι ή απο ιδιωτη
Σε καθε περιπτωση πρεπει να κατατεθουν οι πινακιδες της μοτ/κλετας και να εξαχθει με φορτωτικη σαν αντικειμενο αφου μιλαμε για οχημα χωρις πινακιδες και χωρις ασφαλεια
always bet on black
Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει να βγάλεις πινακίδες;
Ο εκτελωνιστής πόσα παίρνει περίπου?Αρχικά δημιουργήθηκε από 17inchwheeler
Απο Αγγλια και Γερμανια μπορεις να φερεις,απο Αμερικη οχι(αλλες προδιαγραφες/bye bye ελλ. πινακιδες/"πολλα" μεταφορικα)
Αυτο που ισχυει μεχρι τελος 2005 ειναι:
μεχρι 800κ.εκ πληρωνεις δασμους(τελωνειο)8% επι της τιμης αγορας
απο 800κ.εκ πληρωνεις δασμους(τελωνειο)12% επι της τιμης αγορας
Εχει σημασια τι ποσο θα δηλωθει ως κοστος αγορας(Εγω την υποτιμολογισα)
Σε αυτα υπολογιστε ΚΑΙ την αμοιβη του εκτελωνιστη
Η διαδικασια ειναι διαφορετικη αν η μοτο αγοραζεται απο μαγαζι ή απο ιδιωτη
Σε καθε περιπτωση πρεπει να κατατεθουν οι πινακιδες της μοτ/κλετας και να εξαχθει με φορτωτικη σαν αντικειμενο αφου μιλαμε για οχημα χωρις πινακιδες και χωρις ασφαλεια
Τα έξοδα για τις ελληνικές πινακίδες?
Νομίζω πως αν βάλει κανείς κάτω:
7% επί της αξίας
το 400άρι
τα μεταφορικά
τις πινακίδες
το ρίσκο της αγοράς μιας μηχανής από φωτογραφία,
δεν συμφέρει με τίποτε, αφού η τιμή έρχεται πάρα πολύ κοντά στις τιμές της ελληνικής αγορας