Στο σχολειο η δασκαλα εχει βαλει θεμα για εκθεση ''πως περασα στις διακοπες μου'' ο Τοτος αρχιζει και γραφει....
>>εγω φετος πηγα στο χωριο να δω τον παπου και την γιαγια.στο χωριο ειναι πολυ ωραια εχει πολυ φυση και ολα ειναι ησυχα. ο παπους μου εχει κοτες , κατσικες , κουνελια εναν ταυρο και δυο αγελαδες, μια μαυρη και μια ασπρη ..... ο ταυρος γαμαει συνεχεια την ασπρη....<<
μετα απο μια εβδομαδα η δασκαλα βαζει θεμα για εκθεση "το σπιτι μου'' ο Τοτος γραφει....
>>το σπιτι μας ειναι πολυ ωραιο ... βεβαια δεν εχουμε μονο αυτο εχουμε και ενα στο χωριο οπου ζει ο παπους μου που εχει κοτες , κατσικες , κουνελια εναν ταυρο και δυο αγελαδες, μια μαυρη και μια ασπρη ..... ο ταυρος γαμαει συνεχεια την ασπρη....<<
εν πασει περιπτωση οποιο θεμα και αν εβαζε η δασκαλα στην εκθεση ο Τοτος κατεληγε >>ο παπους μου εχει κοτες , κατσικες , κουνελια εναν ταυρο και δυο αγελαδες,μια μαυρη και μια ασπρη ..... ο ταυρος γαμαει συνεχεια την ασπρη....<<
η δασκαλα τον καλει στο γραφειο της και του λεει:
-Τοτο καταλαβαινω οτι αυτο που ειδες σου εχει κανει μεγαλη εντυπωση και το αναφερεις συνεχεια , αλλα σε παρακαλω να μην χρησιμοποιεις τετοιες λεξεις ... την αλλη φορα γραψε οτι ο Ταυρος εκανε εκπληξη στην ασπρη αγελαδα και εγω θα καταλαβω.....
την επομενη εβδομαδα η εκθεση εχει θεμα ''πως περασα το Σαββατοκυριακο'' ...ο Τοτος γραφει....
>>Το Σαββατοκυριακο περασαμε πολυ ωραια, πηγαμε στο χωριο του παπου μου που εχει πολλα ζωα....εχει κοτες , κατσικες , κουνελια εναν ταυρο και δυο αγελαδες μια μαυρη και μια ασπρη ..... ο ταυρος εκανε εκπληξη στην ασπρη αγελαδα....γαμησε την μαυρη!<<
------------------------------------------------------------------------------------
Σε ενα χωριο της κεντρικης Αφρικης ο τοπικος ηγεμονας παντρευει την κορη του και δινει μεγαλη προικα......για να βρει γαμπρο οριζει μια μερα οπου οσοι πιστευουν οτι ειναι ανταξιοι απο αποψη ''μεγεθους'' για την κορη του μπορουν να παρουσιαστουν και να μετρηθουν....ο μακρυτερος θα παρει και την κοπελα.
Πραγματι μετα απο μια εβδομαδα με την ανατολη του ηλιου αρχιζει ο διαγωνισμος....μπαινει μεσα ο πρωτος βγαζουν τις μεζουρες ....25 εκατοστα.....μπαινει αλλος ......30 εκατοστα....αλλος 32 εκατοστα ...... λιγο πριν δυσει ο ηλιος επικρατεστερος ειναι ενας τυπος με 1,5 μετρο και ηδη εχουν αρχισει να τον συγχαιρονται και να του ευχονται βιο ανθοσπαρτο .....ωσπου ξαφνικα με μια βροντη γκρεμιζεται ο μισος φραχτης του χωριου και εισαβαλλει ενα τεραστιο π....κεφαλο με μια επιγραφη.......
φτανω σε δυο μερες.....
------------------------------------------------------------------------------------
ενας τυπος δεν αισθανεται καλα τωρα τελευταια και παει στον γιατρο για τσεκ-απ .... μετα απο δυο μερες ο γιατρος τον καλει στο Ιατρειο του....
>λυπαμαι κυριε μου οι εξετασεις δεν ηταν και τοσο καλες ....
-πειτε μου γιατρε εξω απο ατα δοντια....
>χαλια σας λεω!!!
-δηλαδη γιατρε μου για να μιλησουμε με νουμερα , ποσος καιρος μου απομενει?
>δεκα....
-τι δεκα?....μηνες?
>οχι
-εβδομαδες?
>οχι
-ημερες?
>ουτε...
-ε τοτε τι δεκα?
>10 ...9....8.....7.....6....5....