Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 58

Θέμα: Ερωτηση για Go Pro Hero 3...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Ερωτηση για Go Pro Hero 3...

επειδη η παλια μου φωτ. μηχανη χαλασε, ψαχνομαι για μια φωτογραφικη μηχανη-καμερα hd και ειχα επιλεξει να παρω μια olympus tg-1...
    ειχα το πρωτο πρωτο tough μοντελο της olympus και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος, ανεξαρτητα αν μετα απο 5 χρονια πηρε νερο γιατι δεν φροντιζα (και δεν αντικαθιστουσα κυριως) τις τσιμουχες που στεγανοποιουν...
    η olympus tg-1 ειναι το καινουργιο μοντελο και ναυαρχιδα της εταιρειας...με πολλες και ενδιαφερουσες δυνατοτητες...
    εδω θα δειτε τεχνικα χαρακτηριστικα...
    η μηχανη και απο κριτικες που εχω διαβασει στο εξωτερικο χαρακτηριζεται σαν τελειο value for money και γενικα παιρνει και αναβαθμισεις στον φακο με fisheye και tele αν το γουσταρεις...(μεχρι και αδιαβροχη θηκη που κατεβαινει στα 45 μετρα)...

αφου λοιπον ειχα καταληξει, μου ερχεται στο μυαλο να κοιταξω και την καινουργια την Go Pro Hero 3...
    να ξεκαθαρισω οτι επειδη ηθελα πρωτιστως φωτογραφικη και μετα καμερα για να γραφω τις μ@λακιες που κανω, ειχα αποριψει την go pro γιατι ηξερα οτι λογω ευρυγωνιου φακου, εχει παραμορφωση στην φωτογραφια...και ηταν κατι που δεν το ηθελα...
    επισης ημουν και σπασμενος γιατι επρεπε να παρεις μια πολυ ακριβη καμερα και να δωσεις και ενα 100αρι για την οθονη, αφου το λογιζουν σαν εξτρα...:a31:

ουτε φυσικα η olympus ειναι φτηνη αλλα τουλαχιστον, το μονο που πρεπει να παρεις σαν εξτρα ειναι την καρτα αποθηκευσης (λογικο)...

ξερω οτι η go pro ειναι ΚΟΡΥΦΗ στο video αλλα ειπαμε, εγω θελω και φωτογραφια και μαλιστα καλη φωτογραφια (ερασιτεχνικη μεν, αλλα χωρις παραμορφωσεις και καμπυλες στα ακρα)...

ειδα λοιπον στα τεχνικα χαρακτηριστικα της καινουργιας go pro 3 αυτο:
    Improved Sharpness, Less Distortion
    The HERO3's reduced-distortion, 6-element aspherical lens combines with user-selectable Ultra-wide, Medium and Narrow field-of-views to deliver more perspective-capture options than ever before. Add the totally updated flat-lens waterproof housing that delivers stunning image sharpness both above and below water and you've got one of the most powerful and durable image capture solutions on the planet.

η ερωτηση τωρα:
    ΠΟΣΗ και σε ΤΙ βαθμο ειναι η παραμορφωση στην φωτογραφια??
    αν την εχει καποιος και μπορει να ποσταρει φωτο θα ηταν ιδιαιτερα κατατοπιστικο...
    και γενικα θα ηθελα την γνωμη αυτων που εχουν go pro σε σχεση με την φωτογραφια (ειπαμε την ποιοτητα των video την ξερω οτι ειναι καταπληκτικη)...

αν υπαρχει καποια αλλη γνωμη σε σχεση με τις 2 επιλογες μου, θα χαρω να την ακουσω αλλα ας κρατησουμε το spam σε ενα οριο...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος αλλα νομιζω οτι απαντας μονος σου στην ερωτηση σου.

Λες οτι πρωτα σε ενδιαφερει η φωτογραφια και μετα το βιντεο.

Η go pro ειναι μια βιντεοκαμερα που τραβαει και φωτογραφιες.
    Η olympus ειναι μια φωτογραφικη που τραβαει και βιντεο.

Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θες να κανεις με τη μια ή την αλλη αλλά αν η olympus σε καλυπτει απο πλευρας φωτογραφιας (που απ'οτι βλεπω απο τα λεγομενα σου σε καλυπτει και με το παραπανω) δε νομιζω να σε "κρεμασει" στην περιπτωση που θες να τραβηξεις ενα βιντεακι στην πιστα ή να γραψεις τις μαλακιες που κανεις οπως είπες. Μπορεί το βιντεο να μην ειναι ποιοτητας hero3 αλλα σε νοιαζει τοσο πολυ? Τωρα αν δεν εχει τα αντιστοιχα mounts οπως εχει η go pro για το κρανος ή το τιμόνι είναι μια άλλη ιστορια, δεν το ξερω.

Επισης δεν ξερω σε ποια εκδοση της hero 3 αναφερεσαι αλλα νομιζω οτι ειναι αρκετα ακριβοτερη απο την τιμη της olympus που ειδα στο site που παρεθεσες. Το lcd back pack που κανει ενα κατοσταρικο το πουλουσαν εξτρα στη hero 2. Η hero 3 νομιζω εχει οθονη κανονικα (μπορει να διαφερει εκδοση απο εκδοση και η πιο φθηνη να θελει κι αυτη εξτρα οθονη, δεν ειμαι σιγουρος).

Προσωπικα θεωρω οτι η go pro καλη χρυση αλλα κινειται λιγο στα ορια του φετιχισμου. Τη θελεις γιατι ειναι η go pro hero 3 κι αμα βγει η hero 4 θα θες να την πουλησεις για να παρεις εκεινη. Σαν τα iphone ενα πραμα
    Τη θελεις πιο πολυ για το ονομα και το hype παρα γι'αυτά που προσφερει επι της ουσιας. Εκτος κι αν ηθελες καθαρα μια καμερα για να τραβας τα γνωστα βιντεακια που ειναι η ειδικοτητα της. Αλλα ειπες οτι αυτο ειναι δευτερευον και συνεπως δε νομιζω το βιντεο που θα τραβηξει η olympus να ειναι για πεταμα. (Όταν λεω "θελεις" δεν αναφερομαι μονιμως σε εσενα. Μιλαω και γενικα, μην παρεξηγηθω.)

μιά χαρά στα λέει ο πιπάκιας ()

υπάρχει και η άλλη λύση αφού θες να σκάσεις 350 ευρουλάκια....

παίρνεις μία κανονική φωτογραφική (αν θες και αδιάβροχη) και την gopro2 HD για τα βιντεάκια σου......

σιγά, πόσα βιντεο τραβάς?

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Ακούω και στο τσιμποοκλού

:rotflmao:

παίρνεις μία κανονική φωτογραφική (αν θες και αδιάβροχη) και την gopro2 HD για τα βιντεάκια σου......
    Κάτσε ρε συ. Η hero2 βγαίνει περίπου στο 250άρι (συν το ότι αν δεν αγοράσει και την οθόνη που μπαίνει από πίσω η κάμερα είναι πρακτικά άχρηστη). Οπότε 250 + 100 (η οθόνη) = 350.

Αλλά άντε χέσε την οθόνη σου λέω εγώ, ή πες ότι με τα 250 βρίσκει καμιά ευκαιρία hero2 και δώρο την οθόνη. Με τα υπόλοιπα 100 τι σόι κάμερα να αγοράσει? Από τα specs που δίνει καταλαβαίνω ότι δεν ψάχνεται για καμιά lumix του κατοστάρικου ούτε για την αδιάβροχη μιας χρήσης της kodak

Δωσ'του Go Pro αυτουνού και θα κρασάρει ο σωλήνας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος αλλα νομιζω οτι απαντας μονος σου στην ερωτηση σου.

Λες οτι πρωτα σε ενδιαφερει η φωτογραφια και μετα το βιντεο.

Η go pro ειναι μια βιντεοκαμερα που τραβαει και φωτογραφιες.
    Η olympus ειναι μια φωτογραφικη που τραβαει και βιντεο.

Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θες να κανεις με τη μια ή την αλλη αλλά αν η olympus σε καλυπτει απο πλευρας φωτογραφιας (που απ'οτι βλεπω απο τα λεγομενα σου σε καλυπτει και με το παραπανω) δε νομιζω να σε "κρεμασει" στην περιπτωση που θες να τραβηξεις ενα βιντεακι στην πιστα ή να γραψεις τις μαλακιες που κανεις οπως είπες. Μπορεί το βιντεο να μην ειναι ποιοτητας hero3 αλλα σε νοιαζει τοσο πολυ? Τωρα αν δεν εχει τα αντιστοιχα mounts οπως εχει η go pro για το κρανος ή το τιμόνι είναι μια άλλη ιστορια, δεν το ξερω.

Επισης δεν ξερω σε ποια εκδοση της hero 3 αναφερεσαι αλλα νομιζω οτι ειναι αρκετα ακριβοτερη απο την τιμη της olympus που ειδα στο site που παρεθεσες. Το lcd back pack που κανει ενα κατοσταρικο το πουλουσαν εξτρα στη hero 2. Η hero 3 νομιζω εχει οθονη κανονικα (μπορει να διαφερει εκδοση απο εκδοση και η πιο φθηνη να θελει κι αυτη εξτρα οθονη, δεν ειμαι σιγουρος).

Προσωπικα θεωρω οτι η go pro καλη χρυση αλλα κινειται λιγο στα ορια του φετιχισμου. Τη θελεις γιατι ειναι η go pro hero 3 κι αμα βγει η hero 4 θα θες να την πουλησεις για να παρεις εκεινη. Σαν τα iphone ενα πραμα
    Τη θελεις πιο πολυ για το ονομα και το hype παρα γι'αυτά που προσφερει επι της ουσιας. Εκτος κι αν ηθελες καθαρα μια καμερα για να τραβας τα γνωστα βιντεακια που ειναι η ειδικοτητα της. Αλλα ειπες οτι αυτο ειναι δευτερευον και συνεπως δε νομιζω το βιντεο που θα τραβηξει η olympus να ειναι για πεταμα. (Όταν λεω "θελεις" δεν αναφερομαι μονιμως σε εσενα. Μιλαω και γενικα, μην παρεξηγηθω.)

βασικα με ενδιαφερει να εχω ενα πολυεργαλειο που να τα κανει ολα...ενταξει σιγα τα ωα θα μου πεις...αυτο θελουμε ολοι...

οποτε ναι με ενδιαφερει και το βιντεο με mounts για τα μηχανακια και το πρωτο πραγμα που θα επαιρνα για την olympus ηταν αυτο ή και αυτο...

οποτε αν η go pro hero 3 μπορει να τραβηξει καλης ποιοτητας 12mp φωτογραφιες χωρις παραμορφωση και σε χαμηλο φωτισμο (οπως υσχυριζονται στα specs), με ενδιαφερει διοτι ερχεται μαζι με τα mounts και φυσικα ειναι πιο ευχρηστη και μικροκαμωμενη απο την olympus...

αυτος ειναι και ο λογος που το συζηταω...
    και αν παρω την hero 3, θα παρω την silver edition γιατι η black ειναι πολυ εξειδικευμενη στο video που τραβαει και φυσικα πανακριβη...

θελω να αποφυγω να παρω μια φωτ. μηχανη του κατοσταρικου μονο για τις φωτογραφιες και μια go pro 2 για τα video, γιατι απλουστατα θα ειναι δυσχρηστο...

περαν του χωρου, που ειναι δυσκολο να τις κουβαλαω και τις 2 μαζι...(π.χ. το καλοκαιρι τραβαω και video underwater snorkeling σε οποιο νησι παω)...ειναι και το γεγονος οτι η ποιοτητα των φωτογραφιων της μηχανης του κατοσταρικου θα ειναι υποδεεστερες μιας καλης μηχανης...

το μαξιμουμ κοστος δεν θελω να ξεπερασει τα 400€...(και θα προσπαθησω να συμπεριλαβω και την καρτα μνημης μεσα σ'αυτο το ποσο)...

Σταύρο εχω αγοράσει την silver και είναι καλή χρυσή, αλλά σε χαμηλό φωτισμό υστερεί. Αν δεν καίγεσαι για άμεση αγορά, επιστρέφω από Ρόδο στις 5/2. Στην δίνω, προβάρεις και καταλήγεις
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Παντως σοβαρη φωτογραφια απο εργαλειο που αυτοχαρακτηριζεται ως καμερα εγω δεν εχω δει ως τωρα...

Οποτε αν το βασικο σου ειναι η καλη ποιοτητα (ειδικα με χαμηλο φωτισμο) ξεχνα την GoPro καλυτερα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cosgili Προβολή μηνύματος
    Σταύρο εχω αγοράσει την silver και είναι καλή χρυσή, αλλά σε χαμηλό φωτισμό υστερεί. Αν δεν καίγεσαι για άμεση αγορά, επιστρέφω από Ρόδο στις 5/2. Στην δίνω, προβάρεις και καταλήγεις
    Κωστη σ'ευχαριστω προκαταβολικα αλλα επειδη ειναι αυτη που θελω να παρω...θα με βοηθουσε απεριγραπτα να ποσταριζες 2-3 φωτογραφιες...τοπιο, χαμηλο φωτισμο, πορτραιτο (μπορει να ειναι το μηχανακι το θεμα)...κλπ...

δεν καιγομαι για αμεση αγορα...βασικα θελω να την βρω σε μια καλη τιμη απο ebay με καλο πωλητη που να στελνει ετσι οπως θελω εγω για να μην εχω παρατραγουδα στο τελωνειο και φυσικα να αποφασισω ποια απο τις 2 να παρω...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nickald Προβολή μηνύματος
    Παντως σοβαρη φωτογραφια απο εργαλειο που αυτοχαρακτηριζεται ως καμερα εγω δεν εχω δει ως τωρα...

Οποτε αν το βασικο σου ειναι η καλη ποιοτητα (ειδικα με χαμηλο φωτισμο) ξεχνα την GoPro καλυτερα.
    ειπαμε τα θελω ολα...
    επειδη μ'αρεσει και η βραδινη φωτογραφια...χωρις φλας εννοειτε, δεν θα ηθελα να "θυσιαστει" στον βωμο της καλυτερης ποιοτητας video...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Κι εγω καπως ετσι σκεφτομουν και πηρα καμερα.....

και τωρα ψαχνω φωτογραφικη..... αν με εννοεις τι εννοω... ειδικα στις ληψεις με χαμηλο φωτισμο....δραμα....

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Δεν γίνεται οποιαδήποτε GoPro να λειτουργήσει ως φωτογραφικό εργαλείο, έστω και αν οι απαιτήσεις σου είναι λιγοστές. Οι φωτογραφίες που "τραβά" η GoPro είναι επί της ουσίας καρέ video και ο έλεγχος που μπορεί να έχει κάποιος πάνω σε αυτό είναι λιγοστός με φωτογραφικά κριτήρια. Πέρα από τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ο φακός εξακολουθεί να έχει τις παραμορφώσεις της αρκούδας και καλά κάνει, γιατί η δουλειά του είναι να καταγράφει ευρύ πεδίο σε video και όχι να διορθώνει παραμορφώσεις για φωτογραφική χρήση. Μια compact των 150 ευρώ είναι απείρως καλύτερη από την τελευταία GoPro σε ότι αφορά σε φωτογραφία, αλλά για action video, η GoPro απλά δεν έχει αντίπαλο, είναι το απόλυτο εργαλείο. Πολύ απλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Θα σου πρότεινα να την ψάξεις με τις αδιαβροχες - ανθεκτικές στα κοπανήματα compact, όπως την TG-1 της Olympus που αναφέρεις. Πλέον το video τους είναι αξιοπρεπέστατο και μπορούν να ντουμπλάρουν άνετα ως action κάμερες, πολύ περισσότερο απ΄όσο μπορεί να ντουμπλάρει ως φωτογραφική η GoPro.

υ.γ. Αν και η TG-1 είναι ομολογουμένως η καλύτερη ως σύνολο αυτή τη στιγμή, ρίξε και μια ματιά στην Powershot D20 της Canon, χάνει από την Olympus εξω από το νερό, αλλά μέσα στο νερό είναι η καλυτερότερη, άσε που έχει και slo-mo 120fps, σε πολύ μέτρια ποιότητα μεν, αλλά ικανό για δημιουργικές φάσεις και πολύ γέλιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    Κωστη σ'ευχαριστω προκαταβολικα αλλα επειδη ειναι αυτη που θελω να παρω...θα με βοηθουσε απεριγραπτα να ποσταριζες 2-3 φωτογραφιες...τοπιο, χαμηλο φωτισμο, πορτραιτο (μπορει να ειναι το μηχανακι το θεμα)...κλπ...

δεν καιγομαι για αμεση αγορα...βασικα θελω να την βρω σε μια καλη τιμη απο ebay με καλο πωλητη που να στελνει ετσι οπως θελω εγω για να μην εχω παρατραγουδα στο τελωνειο και φυσικα να αποφασισω ποια απο τις 2 να παρω...
    Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου υλικό για να μπορέσω να σου στείλω. Θα πρέπει να κάνεις λίγο υπομονή για να πειραματσιτείς απέυθείας πάνω της
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Δεν γίνεται οποιαδήποτε GoPro να λειτουργήσει ως φωτογραφικό εργαλείο, έστω και αν οι απαιτήσεις σου είναι λιγοστές. Οι φωτογραφίες που "τραβά" η GoPro είναι επί της ουσίας καρέ video και ο έλεγχος που μπορεί να έχει κάποιος πάνω σε αυτό είναι λιγοστός με φωτογραφικά κριτήρια. Πέρα από τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ο φακός εξακολουθεί να έχει τις παραμορφώσεις της αρκούδας και καλά κάνει, γιατί η δουλειά του είναι να καταγράφει ευρύ πεδίο σε video και όχι να διορθώνει παραμορφώσεις για φωτογραφική χρήση. Μια compact των 150 ευρώ είναι απείρως καλύτερη από την τελευταία GoPro σε ότι αφορά σε φωτογραφία, αλλά για action video, η GoPro απλά δεν έχει αντίπαλο, είναι το απόλυτο εργαλείο. Πολύ απλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Θα σου πρότεινα να την ψάξεις με τις αδιαβροχες - ανθεκτικές στα κοπανήματα compact, όπως την TG-1 της Olympus που αναφέρεις. Πλέον το video τους είναι αξιοπρεπέστατο και μπορούν να ντουμπλάρουν άνετα ως action κάμερες, πολύ περισσότερο απ΄όσο μπορεί να ντουμπλάρει ως φωτογραφική η GoPro.
    ευχαριστώ με κάλυψες......

για δες και αυτή ρε μορφονιέ

http://www.youtube.com/watch?v=sAQDVAtAiik

http://www.youtube.com/watch?v=3qa8mUWBXyk

βέβαια στο υποβρύχιο η sony δεν λέει τίποτα.....

α, υπάρχει και αυτό..... http://www.youtube.com/watch?v=J7koehRPuAY
    Τελευταία τροποποίηση από spyrakos35; 21/01/2013 στις 21:36.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Go Pro Hero 2 απο πού?
    από antsoar στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2011, 22:08
  2. Ερωτηση Για Fmf
    από bikersonly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 01:47

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα