Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: Ιξώδες ATF

Ιξώδες ATF

Ερώτηση: Στο manual για Honda XR 250,στο τμήμα που αναφέρεται στο πηρούνι,αντί για κάποιο συγκεκριμένου ιξώδους λάδι,προτείνει να βάλω ATF,δηλαδή λάδι για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
    Δεν λέει όμως κάποιο συγκεκριμένο,απλά ATF αναφέρει.Εγω θα προτιμούσα να βάλω κανονικό λάδι αναρτήσεων αντι για αυτό,αλλά πως θα επιλέξω το σωστό ιξώδες;

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Takata Dome Προβολή μηνύματος
    Ερώτηση: Στο manual για Honda XR 250,στο τμήμα που αναφέρεται στο πηρούνι,αντί για κάποιο συγκεκριμένου ιξώδους λάδι,προτείνει να βάλω ATF,δηλαδή λάδι για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
    Δεν λέει όμως κάποιο συγκεκριμένο,απλά ATF αναφέρει.Εγω θα προτιμούσα να βάλω κανονικό λάδι αναρτήσεων αντι για αυτό,αλλά πως θα επιλέξω το σωστό ιξώδες;
    Ψαξε να δεις τι ιξωδες εχει το ATF και επελεξε το ιδιο. Αν και πιστευω οτι για να το λεει η χοντα κατι θα ξερει. Γενικα και χωρις να το εχω δοκιμασει, εχω διαβασει οτι δουλευει πολυ καλα για τετοια χρηση το ATF.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Κινείται γενικά ανάμεσα στο 5W-10W.Δεν ξέρω αν θέλω να βάλω ATF,γιατι διαβάζω οτι γενικά είναι σχεδιασμένο να αποδίδει σε υψηλές θερμοκρασίες,και όταν είναι κρυο δεν αποδίδει το ίδιο καλά με ένα λάδι αναρτήσεων.Μπορεί και να το επιλέξω,θα δούμε..

Κινείται γενικά ανάμεσα στο 5W-10W.Δεν ξέρω αν θέλω να βάλω ATF,γιατι διαβάζω οτι γενικά είναι σχεδιασμένο να αποδίδει σε υψηλές θερμοκρασίες,και όταν είναι κρυο δεν αποδίδει το ίδιο καλά με ένα λάδι αναρτήσεων.Μπορεί και να το επιλέξω,θα δούμε..
    Με δεδομενη την ευκολια με την οποια αλλαζεις λαδι στα πηρουνια του XR γιατι δεν βαζεις ενα 5ρι πρωτα και βλεπεις?

Θα βάλω ένα ATF κοντά στο 7.5 μάλλον

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της daculas
    Automatic Transmision Fluid δλδ λάδι για αυτόματες μεταδόσεις. Συνήθως έχει κόκκινο χρώμα και δεν υπάρχει σε διάφορα ιξώδη

Το γνωρίζω,αλλα αυτό ισχύει θεωρητικά.Πρακτικά ανάμεσα στους διάφορους κατασκευαστές,υπάρχουν διαφορές στο ιξώδες που δηλώνουν και σε αυτό που πραγματικά είναι.Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα βάλω...

Το γνωρίζω,αλλα αυτό ισχύει θεωρητικά.Πρακτικά ανάμεσα στους διάφορους κατασκευαστές,υπάρχουν διαφορές στο ιξώδες που δηλώνουν και σε αυτό που πραγματικά είναι.Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα βάλω...
    Πολυ το βασανιζεις συντροφε και με τροπο που δεν καταληγει πουθενα, καθ'οτι αν δεν δοκιμασεις εστω κατι, δεν θα ξερεις.

Παρόμοια θέματα

1. Ιξώδες λαδιού για CBF-1000
    από taxidriver109 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2008, 14:36
  2. ιξωδες λαδιου και καταναλωση.
    από panavour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2008, 21:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα