Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: Θέματα ανόρθωσης-μπαταρίας ΤΕΛΟΣ

Θέματα ανόρθωσης-μπαταρίας ΤΕΛΟΣ

1-Βολτόμετρο αγορασμένο για λίγα ευρώ. (το συγκεκριμένο από εδώ >>> http://www.car.gr/parts/view/3155703/ υπάρχουν βέβαια πολλές επιλογές για τα γούστα του καθενός στο εμπόριο)

2-Αδιαβροχοποίηση με εποξική κόλλα και στερέωση στο ταχύμετρο.

3-Σύνδεση στο κύκλωμα ώστε να ανάβει στο κλειδί στο ΟΝ. (στο συγκεκριμένο, πήρε τάση από το φις που έφερνε τροφοδοσία στο κύκλωμα του κόφτη στο ταχύμετρο, που μας έχει αφήσει χρόνους εδώ και πολύ καιρό, οπότε αφού υπήρχε το φις έτοιμο...)

4-Τοποθέτηση όλων, δοκιμή, έτοιμο, μεγειά και να προσέχω να μην τρέχω.

http://img43.imageshack.us/img43/7673/imag0783small.jpg

Με το βολτόμετρο μπορώ να ελέγχω κάθε ώρα και στιγμή σε τι κατάσταση απόδοσης είναι η μπαταρία και το κύκλωμα φόρτισης. Τώρα πια, αν κάτι χαλάσει, θα φανεί ΑΜΕΣΑ και θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Η μπαταρία πρέπει να είναι στο 12.+ και όσο λειτουργεί το μοτέρ, να πηγαίνει 13+ , 14+. Επίσης στην μιζιά, μεγάλες βουτιές κάτω από 9 δείχνουν λειψό φορτίο μπαταρίας. Μόλις παρατηρηθεί απόκλιση από αυτά, ψάξιμο, και γλυτώνουμε μεγαλύτερη ζημειά.

Δυσάρεστες εκπλήξεις τέλος. Κακώς δεν έχουν όλες οι μοτό από το εργοστάσιο όργανο τάσης συστήματος. Σας το προτείνω.

μπήκα στην μπρίζα.....

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Πολυμήχανος Προβολή μηνύματος
    Κακώς δεν έχουν όλες οι μοτό από το εργοστάσιο όργανο τάσης συστήματος.
    oi HONDA δηλ. ?
    Accipere quam facere praestat injuriam

Χρηστος Το avatar του/της sv9cvk
    ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
    CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
    , Vespa GT200 TS50W

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Είναι αδιάβροχο?? Πως το συνδέεις ???

I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Είναι 100% αποτελεσματικό σαν πρόληψη, και για αυτό το λόγο, εμένα μου φτάνει, για αυτό το λόγο και μπήκε. Με το που θα δω κάποια τάση όχι σωστή, θα το ψάξω, και έτσι δεν θα μείνω από ρεύμα νύχτα κάπου μεταξύ μπράλλου-λειβαδιάς, γιατί είχε κανά τρίμηνο που έχανε η ανόρθωση και δεν το είχα καταλάβει και βρήκε να πεθάνει τελείως εκεί.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Πολυμήχανος Προβολή μηνύματος
    Είναι 100% αποτελεσματικό σαν πρόληψη, και για αυτό το λόγο, εμένα μου φτάνει, για αυτό το λόγο και μπήκε. Με το που θα δω κάποια τάση όχι σωστή, θα το ψάξω, και έτσι δεν θα μείνω από ρεύμα νύχτα κάπου μεταξύ μπράλλου-λειβαδιάς, γιατί είχε κανά τρίμηνο που έχανε η ανόρθωση και δεν το είχα καταλάβει και βρήκε να πεθάνει τελείως εκεί.
    Δλδ εσύ κας και κοιτάς τα μπλιμπλίκια;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Aυτό έχω και γω . Απλά πράγματα

όσο φωτίζει πράσινο είσαι καλά ,
    άμα κοκκινήσει , δεξιά , τσιγάρο , εφημεριδούλα και σταυρόλεξο μέχρι να έρθει η οδική !!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Έτοιμες λύσεις από την ΓάμαΤρόνικς λοιπόν...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Και προφανώς, επειδή δεν εμπιστεύεσαι το παπάριασμα στα @@ σου, σκέφτεσαι να βάλεις και ένα Ice Warning LED indicator alarm light low temperature F..
    Όχι ρε, στο κομοδίνο διπλα στο κρεββάτι του το έχει να βλέπει την εξωτερική θερμοκρασία να δει αν θα ξυπνήσει να καβαλήσει στον άνεμο...

Επί της συγκεκριμένης εφαρμογής, να συμπληρώσω ότι η αρχική ιδέα ήταν, να είναι ενσωματωμένο, μέσα από το τζαμάκι, αλλά ατύχησε, διότι πίσω από την μαύρη πλάκα του κοντέρ, έχει σχεδόν παντού μηχανισμό, και ακόμη κι αν κόψω την πλάκα για να φυτέψω το βολτόμετρο, έβρησκε μετά στον μηχανισμό απο πίσω.

Μάλιστα δοκιμάζοντάς το αυτό, χάλασα την πλάκα από ένα άλλο κοντέρ ''κασκαντέρ'' μέχρι να καταλήξω ότι στο συγκεκριμένο δεν γίνεται.

μελος Το avatar του/της mikepap
    γεια σας παιδια,να ρωτησω εαν μαζι με το βολτομετρο ειναι σωστο να τοποθετηθει κ ρελες;εχω βρει αυτο http://www.motoraid.eu/koso-multifunction-meter
    αν δειτε αντρα σε μπαλκονι,να ποτιζει γλαστρες,προφανως τα φυτα καπνιζονται.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Manalishi Προβολή μηνύματος
    Είναι αδιάβροχο?? Πως το συνδέεις ???

το συγκεκριμένο είναι μια οθόνη και μια πλακετούλα, δεν έχει καν εξωτερικό κουτάκι.

Για να το αδιαβροχοποιήσω εγώ, το ''εβαψα'' με ένα στρώμα εποξικής κόλλας, με την ίδια κόλλα κολλήθηκε και στο ταχύμετρο.

Σήμα έγραψα που παίρνει, φυσικά ανά περίπτωση μοτοσυκλέτας, βρήσκεις κάπου που φέρνει 12V στην πλεξούδα των οργάνων μόλις πας το κλειδί στο ΟΝ, και το συνδέεις εκεί. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Ωραίο και αυτό, και πολύ πιο διακριτικό αν κάποιος ενδιαφέρεται να μην αλλάξει πολύ την εικόνα στα όργανα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikepap Προβολή μηνύματος
    γεια σας παιδια,να ρωτησω εαν μαζι με το βολτομετρο ειναι σωστο να τοποθετηθει κ ρελες;εχω βρει αυτο http://www.motoraid.eu/koso-multifunction-meter
    To είχα δει και αυτό, αλλά ήταν ακριβούτσικο και ''παραπάνω'' από όσο ήθελα εγώ για τα γούστα μου.

Ρελέ βάζουμε όταν τροφοδοτούμε κάτι με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, στο οργανάκι που καίει κάτι εκατομυριοστά του Watt γιατί να βάλεις ρελέ; Δεν χρειάζεται, απλά συνδέεις κάπου, που δεν έχει τάση όταν το κλειδί είναι στο OFF.
    Τελευταία τροποποίηση από Πολυμήχανος; 20/02/2013 στις 15:03.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Έχω βάλει αυτό στο πλαϊνό εμπρόσθιο φαίρινγκ το οποίο (υποτίθεται) είναι και αδιάβροχο και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανησυχία για αδριαβροχοποίηση.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	$(KGrHqN,!nME9g,LOwLEBPs6vwsg2w~~60_12.JPG 
Προβολές:	356 
Μέγεθος:	94,1 KB 
ID:	282701

στο μέλλον και φωτό και βίντεο αν ενδιαφέρεται κανείς για την τοποθέτηση.

Μετρώντας με πολύμετρο ακριβείας στα ίδια άκρα διαπίστωσα μεγάλες διαφορές, απλώς με βοηθάει -όπως λες και συ- να βλέπω τυχόν απότομες ανησυχητικές αλλαγές στις ενδείξεις που θα μου χτυπήσει το καμπανάκι σε ανορθωτή και ειδικότερα σε ταξίδι και όχι να μάθω την πραγματική τάση. Υπάρχουν και ακριβότερα βολτόμετρα έως πολύ ακριβά αλλά η διαφορά δυναμικού παραμένει απλά μια ένδειξη και όχι διάγνωση.

Για να βάλω αμπερόμετρο ξεκίνησα να διαβάζω, αλλά μάλλον ....πρέπει να διαβάσω πολύ.

Αυτά βέβαια που κάνουμε εμείς είναι φτηνιάρικοι ερασιτεχνισμοί που καλύπτουν την έλλειψη βαθύτερης γνώσης και επαγγελματικά μιλώντας ο OldMan έχει απόλυτο δίκιο σε όσα αναφέρει, δυστυχώς πρέπει να συνυπάρχει και με ημιμαθείς και τσαπατσούληδες σαν και μένα και σένα.

Υ.Γ. Με προσωπικό κριτήριο ότι το μπλε ταιριάζει με το μπλε του καντράν του Capo, ποιός είμαι εγώ που θα απαντήσω στον OldMan. Εύχομαι τουλάχιστον απ τη στιγμή που τρύπησα πλαστικό και το έβαλα να μου δώσει τουλάχιστον ένα early warning.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 174
    Τελευταίο μήνυμα: 15/10/2005, 21:45
  2. Και Τελοσ Εκλεισε Και Η Ταβερνα!!!
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2005, 22:01
  3. θεματα ασφαλειας
    από siokatas στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2005, 22:20