Ψάχνω για 690 Enduro 2009,
Τι θα έπρεπε να προσέξω?
Το έχει κάποιος από εδώ? Εντυπώσεις?
Κάτι άκουσα ότι δεν φορτώνετε εύκολα, κάτι με το υποπλαίσιο ότι κόβετε
Ευχαριστώ
κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3567432/
Ψάχνω για 690 Enduro 2009,
Τι θα έπρεπε να προσέξω?
Το έχει κάποιος από εδώ? Εντυπώσεις?
Κάτι άκουσα ότι δεν φορτώνετε εύκολα, κάτι με το υποπλαίσιο ότι κόβετε
Ευχαριστώ
κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3567432/
Travel, Grow, Share
αυτος στην αγγελια ειδες με τι το ανταλλασει?
κατι παραπανω θα ξερει...λεω γω![]()
Το πρόβλημα που έβγαζαν τα πρώτα μοντέλα (δεν είμαι σίγουρος εαν η ΚΤΜ το έχει διορθώσει ) ήταν οτι κοβόντουσαν οι βίδες που συγκρατούσαν το ρεζερβουάρ/υποπλαίσιο ( στα 690 enduro και SMC το υποπλαίσιο είναι και ρεζερβουάρ)
υπο συνθήκες extreme φορτώματος σε συνδυασμό με κακοτράχαλο τεραίν.
Λύση υπάρχει αλλάζοντας τις εν λόγω βίδες με ενισχυμένες απο εδώ
Το 990 γιατί το αποχωρίζεσαι ?
there's no such thing as impossible
νομιζω αυτο το μηχανακι εχει ο λευτερακης.στειλε μηνυμα στον lef99,σως σου δωσει καποιες πληροφοριες...
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Μέχρι και το 08 τα έφτηνε στάνταρ η αντλία βενζίνης. για 09 δεν το έχω ακούσει βέβαια.
Ας καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου ως κάτοχος ενός 690 Enduro '08 τα τελευταία 2,5+ χρόνια...
Αγόρασα το μηχανάκι μεταχειρισμένο τον Οκτ του 10 (μοντέλο 08, καθώς το 09 παράχθηκαν μόνο τα Enduro R) με 7500χλμ και αυτή τη στιγμή έχω 43000χλμ, εκ των οποίων πολλές εντουράδες εντός Ελλάδας και ένα ταξίδι 10000χλμ περίπου στην Αφρική. Το τελευταίο ήταν και ένα γερό crash-test που κατέδειξε κάποιες αδυναμίες της μηχανής....
Έχουμε και λέμε... Στα 14000χλμ περίπου τα παιξε η κάτω τρόμπα του υδραυλικού συμπλέκτη (εγγενής αδυναμία του 690 κατά τον μηχανικό μου). Επίσης, στη μέση του προαναφερθέντος ταξιδιωτικού, κατέρρευσε το υποπλαίσιο-ρεζερβουάρ επειδή κόπηκαν οι δυο πάνω βίδες που το συγκρατούν στο κυρίως πλαίσιο. Η λύση είναι οι ενισχυμένες βίδες της Rally-Raid Products, που ανάφερε κάποιος φίλος παραπάνω, τις οποίες είχα μαζί μου καλού-κακού (αλλα δεν τις τοποθέτησα από την αρχή ο μλκς!), τις αντικατέστησα και τέλος καλό όλα καλά. Προσοχή όμως... η παραπάνω βλάβη συνέβη σε ιδιαίτερες συνθήκες φορτώματος και δύσκολου τεραίν (άμμος) και δεν θα έλεγα οτι είναι αντιπροσωπευτική για το 690, καθώς εκτός από την δική μου περίπτωση και κάποια παλικάρια του advrider σε RTW ταξίδια δεν έχω ακούσει ανάλογη περίπτωση τουλάχιστον άλλου... ελληνικού 690. Μπορεί να κάνω και λάθος... Θέλω να πω ότι το γεγονός οτι το 690 δεν έχει κλασσικό υποπλαίσιο δεν σημαίνει ότι θα καταφέρεις σώνει και καλά να το σπάσεις... Απ' την άλλη, αυτο ακριβώς συνεπάγεται και το κυριότερο πλεονέκτημα της μηχανής, δηλαδή το χαμηλό της βάρος (138kg) για 55-57 άλογα στον τροχό! Τέλος, στα 24000χλμ με τον επαναπατρισμό της μηχανής, παρέδωσε πνεύμα η αντλία καυσίμου. Ερωτηματικό παραμένει αν η βλάβη οφείλεται σε αστοχία ή στις χείριστης ποιότητας βενζίνες που... έπινε τον τελευταίο καιρό!
Γενικά μπορώ να πω οτι είμαι ευχαριστημένος απο το μηχανάκι μου... Είναι πανάλαφρο, δυνατό, με πολύ καλές αναρτήσεις (αν και λίγο σκληρές), οικονομικότατο και εύκολο στη συντήρηση. Στην πόλη είναι ποδήλατο, στον επαρχιακό παιχνίδι, στο χώμα πάει αέρα (πιο κοντά σε καθαρόαιμο σε αίσθηση παρά σε on-off όπου υποτίθεται οτι ανήκει) και στο ταξίδι ανεκτό με κάποιους συμβιβασμούς: Σκληρή σέλα (φτιάχνεται...), μουγιέν 120-130 (μέχρις αυτές τις ταχύτητες το extra ζελατινάκι κάνει δουλειά) και με πλαινά κάγκελα, της Touratech υπερέχουν αυτών της KTM λόγω καλύτερης στήριξης, φορτώνεται μια χαρά (πέρσι με αλουμινένιες βαλίτσες Touratech 29/35 έναν μικρό σάκο πίσω έκανα δικάβαλος 10ημερο τουρ ανα την Ελλάδα!).
Δεν έχω μετανιώσει μέχρι σήμερα που άλλαξα το 990 μου (δεδομένης βέβαια και της κρίσης...) με το 690 καθώς ήταν μια συνειδητή επιλογή. Είναι ένα σαφώς πιο εξειδικευμένο μηχανάκι με σαφή προτερήματα, απαιτεί όμως και συγκεριμένους συμβιβασμούς! Η επιλογή δική σου....
Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν υπάρχει καμιά αλλη απορία, εδώ είμαστε...
Xαλια μηχανακι,μην το παρεις!
Δεν εχει γκαζι,καιει παρα πολυ,ζυγιζει εναν τοννο
Ουτε στριβει στην ασφαλτο,ουτε παει στο χωμα,τιποτα δεν κανει καλα αυτο το μηχανακι
Κι ειναι και ασχημο!
![]()
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
τι μου θύμισες τώρα..
http://www.youtube.com/watch?v=PQKn4JsmTjc
![]()
[font=courier]"Its going to be a hell of a ride.!"[/font]
My Dirty Blog!!
^-^-^-^-^-^-^ جسارة أن يركب
Athenians Enduro Lovers
Γιούπι!!...ο δικός μας 6ήρεμος..
Η 5ήμερη στη Πίνδο!!!!!
Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ!μπρρρρ
[color=light blue][font=courier]Jolly Rider[/color][/font]
Κατατοπιστικός όπως πάντα ο Άλεξ!Δημοσιεύθηκε αρχικά από Juohmaru!
Λοιπόν...
ΟΛΑ τα ΑΠΛΑ 690 Enduro είναι μοντέλα του 2008. Τότε εισήχθησαν στην Ελλάδα από την ελληνική ΚΤΜ και επειδή το μοντέλο δεν πήγε καλά εμπορικά... τους ξένειναν!! Δεν είναι τυχαίο που πριν λίγο καιρό (και ίσως ακόμη...) πουλιούνταν ολοκαίνουρια 690 Enduro προς 5.990€ !!!!! Φαντάσου αυτό τη επίπτωση έχει στην τιμή των μεταχειρισμένων...
Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Enduro R που παρουσιάστηκε ένα χρόνο αργότερα και ήρθε στην Ελλάδα ως μοντέλο 2009. Τις διαφορές τους λίγο-πολύ θα τις ξέρεις: Το R είχε μικρότερο οργανάκι, προβολέα, μάσκα και φτερό (από τα καθαρόαιμα EXC της εταιρείας), διαφορετικούς χρωματισμούς (πορτοκαλί πλαίσιο κλπ) και +25mm διαδρομής στις αναρτήσεις μπρος-πίσω (250mm για το απλο, 275mm για το R). Ο κινητήρας ήταν ο ίδιος προφανώς στα 654cc με 63 ονομαστικούς ίππους (γύρω στους 55 στον τροχό).
Εννοείται ότι ο χαρακτηρισμός "Μοντέλο τάδε" αφορά στην παραγωγή των μοτο από το εργοστάσιο της ΚΤΜ στην Αυστρία και όχι πότε εισήχθησαν στην Ελλάδα (καλά δεν μιλάμε για την ημερομηνία της πρώτης άδειας...). Αν δηλαδή πχ εισαχθεί ένα απλό 690 Enduro στην Ελλάδα το 2010 (που δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση αφού ακόμα απούλητα έχουν) πάλι μοντέλο του 2008 είναι καθώς τότε παρήχθηκε από το εργοστάσιο (το μανιουάλ του γράφει "Μοντέλο 2008"). Οπότε μην κοιτάς πως πλασάρουν τα μοντέλα στις αγγελίες του car.gr....
Πραγματική ανανέωση του μοντέλου έγινε πέρσι (μοντέλα 2012). Πλέον υπάρχει μόνο σαν Enduro R με τα αντίστοιχα χρώματα και κινητήρα στα 690cc με 67 ίππους. Απέκτησε κανονικό όργανο, προβολέα και αναρτήσεις όπως του απλού Enduro (250mm διαδρομής έναντι 275mm του παλιού R).
Τέλος, επειδή ρώτησες... οχι δεν άλλαξα σέλα. Είχα προμηθευτεί ένα μαξιλαράκι αέρος (AirHawk) για το ταξίδι, το οποίο και μου έκλεψαν στο πρώτο μισό, οπότε συνέχισα χωρίς και αποδείχθηκα... σιδεροκώλης!!! Καποια στιγμή όταν θα χρειαστεί να την φτιάξω μπορεί να προσθέσω λίγο αφρώδες. Πάντως και έτοιμες λύσεις υπάρχουν, όπως η gel σέλα που έχει η ΚΤΜ στα powerparts για το 690...
Και πάλι εδώ είμαστε....