Κατ'αρχας χρονια πολλα σε ολους!
Ηθελα να θιξω το συγκεκριμενο ζητημα καθως ειναι κατι που συνανταω ολο και περισσοτερο τον τελευταιο καιρο με αποκορυφωμα αυτες τις γιορτες. Να εξηγηθω:
Αναφερομαι στην κατακορυφη πτωση της ποιοτητας εξυπηρετησης που παρεχεται σε μαγαζια απο πωλητες/πωλητριες. Και αναφερομαι κυριως στο θεμα των γνωσεων που εχει ο πωλητης στο αντικειμενο που δουλευει και δευτερευοντως στη διαθεση που εχει να εξυπηρετησει. Η κατασταση πλεον ειναι απελπιστικη. Παλιοτερα εμπαινες σε ενα μαγαζι και ρωτουσες τον πωλητη να σε βοηθησει με την αγορα που θες να κανεις (ως πιο σχετικος με το αντικειμενο). Αυτο πιστευω πως πλεον δεν ισχυει. Εχω παψει να ρωταω τους ανθρωπους που βρισκονται στα μαγαζια για ο,τι μπορει να θελω να μαθω σχετικα με τα προϊοντα που πουλανε καθως ή δε θα ξερουν και θα μου πουν "δεν ξερω" ή ακομα χειροτερα θα αρχισουν τους αυτοσχεδιασμους προσπαθωντας να καλυψουν την αγνοια τους με αποτελεσμα τελικα να χειροτερευουν την κατασταση. Τις τελευταιες μερες μου εχει συμβει αρκετες φορες ενω ειμαι σε ενα μαγαζι, να ψωνιζω λες και κανω e-shopping (δλδ να εμπιστευομαι το ιντερνετ του κινητου μου για να παρω την οποια πληροφορια με ενδιαφερει).
Πιστευω πως σε μεγαλο βαθμο αιτια ειναι ο νομος που επιτρεπει στους εργοδοτες να πληρωνουν χαμηλοτερο μισθο σε οσους ειναι κατω των 25 ετων. Τα περισσοτερα μαγαζια πλεον προτιμανε νεους πωλητες με αποτελεσμα τα παιδια να μην εχουν την απαιτουμενη πειρα στο αντικειμενο που δουλευουν. Απο την αλλη και να ξερουν κατι, ισως η εξυπηρετηση που θα σου παρεχουν να ειναι αντιστοιχη των €10 μεροκαματο που θα παρουν στο τελος της μερας. Και οσο πιο περιπλοκο το αντικειμενο που πουλιεται τοσο πιο τραγικα τα πραγματα.
Μηπως φταιμε κι εμεις οι καταναλωτες που μπορει να τους ζαλιζουμε τα @@ δεκα ατομα ρωτωντας πραγματα ενω τελικα μονο ο ενας θα αφησει οντως τα λεφτακια του στο ταμειο; Τι να πω, δεν ξερω. Το θεμα ειναι πως η κατασταση με οδηγει ολο και περισσοτερο στο να κανω τις αγορες μου ηλεκτρονικα αφου και τις φορες που δινω την ευκαιρια στα φυσικα μαγαζια να κερδισουν τα χρηματα μου, το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο...
Τι λετε κι εσεις;