Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 43

Θέμα: Πρέπει να κάνω την χάρη στον 15χρονο εαυτό μου

Νέο μέλος

Πρέπει να κάνω την χάρη στον 15χρονο εαυτό μου

Καλησπέρα σας.

Άλλο ένα απο τα κλασσικά "τι να αγοράσω" τόπικ, αλλά αυτή τη φορά δεν θέλω απλά να μου πείτε τη γνώμη σας πάνω στα διάφορα μοντέλα, αλλα να σκεφτούμε λίγο τις επιλογές που υπάρχουν πάνω στην κατηγορία που θέλω

Απο 15 χρονών παιδάκι, διαβάζοντας περιοδικά, και γεμίζοντας το δωμάτιό μου με αφίσες, έλεγα οτι "όταν μεγαλώσω" θέλω μια μηχανή. Θυμάμαι απο παλιά να λέω οτι δεν θέλω ακριβά αυτοκίνητα, ακριβά σπίτια, πισίνες, και άλλα μεγαλεία. Το μόνο που ήθελα πάντα στη ζωή μου, ήταν ένα απο τα τέσσερα, γιαπωνέζικα supersport 600άρια. Με extra αγάπη στο gsxr, έλεγα οτι "όταν θα μεγαλώσω" θα το κάνω το βήμα

Τα χρόνια πέρασαν, και έφτασα τα 30 και ποτέ δεν έκανα αυτό που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου.

Σκέφτομαι αν και αργά, να κάνω τώρα το μεγάλο βήμα, γιατι αν δε το κάνω τώρα, δεν θα το κάνω ποτέ. Και τα χρόνια απο δω και πέρα θα περνάνε γρήγορα... και βαρετά....

Βέβαια άλλαξα κατηγορία, γιατι τα supersport δεν είναι άνετα στην πόλη, δεν είναι άνετα στο ταξίδι, και κυρίως το 30χρονο μυαλό μου έχει πήξει αρκετά ώστε να ξέρω οτι δεν είναι για αρχάριο.

Εξάλλου αν δεν το βάλεις στην πίστα, ποτέ δε θα καταφέρεις να αξιοποιήσεις πάνω απο το 50% των δυνατοτήτων τους. Είναι σαν να παίρνεις τετραπύρηνο υπολογιστή για να μπαίνεις στο facebook.
    (Αλλα και στην πίστα να το βάλω εδώ που τα λέμε, πολύ αμφιβάλω αν θα καταφέρω να αξιοποιήσω πάνω απο το 50% των δυνατοτήτων του...)

Αν και άλλαξα κατηγορία σε ένα πράγμα δεν θέλω να χαλάσω το χατήρι στο 15χρονο εαυτό μου. θέλω το μηχανάκι μου να είναι τετρακύλινδρο. Δεν ξέρω γιατι. Μ'αρέσει ο ήχος τους βρε αδερφέ, πως το λένε!

Με λύπη όμως διαπιστώνω οτι αυτή η κατηγορία, Δηλαδή sport μηχανάκι που να μην είναι στημένο μόνο για πίστα, δεν έχει πολλές επιλογές. Ελπίζω να κάνω λάθος.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατι όλα είναι γυμνά. Δεν βρίσκω νόημα ύπαρξης ενός εντελώς γυμνού, εφόσον στη σκέψη μόνο του να βγεις απο την πόλη, θα σε πονέσει ο λαιμός σου, και εμφανισιακά, προσωπικά πιστεύω οτι όλα χάνουν.

Εξάλλου στο ντυμένο κάθεσαι "μέσα" στη μηχανή. Ενώ στο γυμνό κάθεσαι πάνω της. Σου δίνει την αίσθηση οτι είναι πιο "μηχανάκι".

Πόσα ταξίδια θα κάνω? Όταν την πρωτοπάρω σίγουρα πολλά, τον πρώτο, άντε και τον δεύτερο χρόνο σίγουρα. Κάποτε πιστεύω θα το βαρεθώ και θα μείνει για αστικές μετακινήσεις. Αλλα και πάλι την ζελατίνα την θέλω για να μπορώ να σκέφτομαι την κάθε εξόρμηση με τη παρέα χωρίς να λέω "ωχ τη ταλαιπώρια θα τραβήξω πάλι σήμερα"

Ας πάμε να δούμε τις επιλογές. Δια τις ατόπου απαγωγής, αφήνουμε τα ευρωπαϊικά λόγω τιμής. Δεν θα έδινα ποτέ διπλάσια λεφτά για κάτι που είναι χειρότερο κατασκευαστικά

Απο τα γιαπωνέζικα, η kawasaki επιμένει σε δικύλινδρα. Το Z750 είναι άλλη κατηγορία απο το 600 που ψάχνω, Συν ότι είναι γυμνό, συν ότι είναι κατάλληλο για πιο κοντούς και αδύνατους από εμένα.

Η honda έχει το cbf, και το γυμνό hornet.

Η suzuki το πολύ καλό gsr (το έχω ερωτευτεί αυτό το μηχανάκι. Μακάρι να μην ήταν τόσο γυμνό και τόσο... άσχημο!) και το bandit που δεν έχω ακούσει τα καλύτερα.

Και τέλος η μόνη εταιρία που μου ταιριάζει, η yamaha με το fazer s2 και το xj6 το ντυμένο.

Άρα έχουμε cbf, fazer, xj6. Χμμμμ.... μόνο τρία μηχανάκια?

Να σας πω και την εμπειρία μου πάνω στις μηχανές. Έχω οδηγήσει πολλά παπάκια και σκουτεράκια πιτσιρικάς αλλα ποτέ δεν είχα δικό μου ωστε να μου δώσει μακροχρόνια εμπειρία. Και μετά απο πολλά χρόνια αποχής, οδήγησα φέτος το cbf κολλητού μου, και ομολογώ οτι μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο απο οτι περίμενα γιατι μέσα στο μυαλό μου το είχα θεοποιήσει. Το έβλεπα απο μακρυά και το φοβόμουνα. Μεγάλο βάρος, απότομο γκάζι, πολλά άλογα, σκοτώστρα.. Τελικά τίποτα απο αυτά δεν είναι. Με λίγο προσοχή στο γκάζι και να ξέρεις οτι δεν οδηγάς σκούτερ, και όλα συνηθίζονται σε λίγες μέρες. Και μετά απο αυτό, έβγαλα δίπλωμα με super tenere 750. Ξέρω οτι είναι γελοίο για εκπαιδευτικό, ειδικά για εμένα που είμαι 1.80 και πάλι δεν έφτανα να πατήσω κάτω, αλλα αν και σαφώς πιο δύσκολο μηχανάκι απο το cbf, κατάφερα εύκολα να του πάρω τον αέρα. Επιστρέφοντας στο cbf περιτό να σας πώ οτι μου φάνηκε πατίνι..

Το cbf 78 νομίζω άλογα. Λίγα αλλα το μηχανάκι έχει πολύ νεύρο. Ροπή απο το μηδέν. Ξεκινάει μόνο με άφημα συμπλέκτη, σπινιάρει με τρίτη.

Τα yamaha δεν τα έχω οδηγήσει, αλλα το xj6 λένε οτι είναι ψόφιο και το fazer όλοι λένε για την περιβόητη τρύπα σις 5k στροφές. Άλλοι δεν τη καταλαβαίνουν καν και άλλοι λένε οτι είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα στο κόσμο. Τι να πιστέψεις? Όσο για τα άλογα, τι να τα κάνω τα 100 άλογα αν πρέπει να κάνω dragster για να τα φτάσω?

Όσο για το xj6 πόσο ψόφιο είναι? Εγώ πόσο γκάζι χρειάζομαι? Σίγουρα δεν θέλω απο την πρώτη μέρα να κάνω κόντρες, Αλλα πάλι δεν θέλω μετα απο 6 μήνες που θα το έχω μάθει και θα το έχω συνηθίσει το μηχανάκι, να το έχω κιόλας βαρεθεί.

Ευχαρίστως αν κάτι μου διαφεύγει να μου προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο, ή να μου βρείτε κάποιο δυνατό επιχείρημα για να κάνω την υπέρβαση και να πάρω δικύλινδρο, ή ολόγυμνο.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Γιάννης, Βόλος

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Πλάκα κάνεις Παρασκευή μεσημέρι, εεεε...???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    1.ξεχνας το kawasaki z750S
    2.ναι αυτα τα 4-5 ειναι στην κατηγορια που ψαχνεις
    3.το cbf ειναι ηπιο με τα 78 αλογα
    4.το φαζερ εχει αυτην την περιβοητη τρυπα (η οποια ομως ειναι ιδανικη για εντος πολης οδηγηση αφου το μηχανακι δεν ειναι νευρικο). βεβαια οταν ξαναβγεις στις 7.500 στροφες και εφοσον κρατησεις το γκαζι ανοιχτο περιμενε να δεις το χριστο πεζοναυτη (για τα δεδομενα των 600 παντα).
    5.η σουζι εχει τον ληστη ο οποιος ειναι τιμιος αλλα βαρυς και αντι για εξατμιση αποφασισανε να του βαλουνε θερμοσιφωνα (δεν ξερω τον λογο).

ετσι οπως σε κοβω θα ελεγα οτι μαλλον πας πρωτα για το καβασακι, μετα για το μπαντιτ, μετα για το φειζερ και μετα για το cbf (με το οποιο θα παθεις αυτο ακριβως που φοβασαι.δλδ θα βαρεθεις συντομα).το gsr, το xj6 και το χορνετ τα αφηνω απ' εξω γιατι ειναι γυμνα.

υπαρχει βεβαια και το sv650s που ειναι 2κυλινδρο αλλα προσωπικα δεν θα εμπλεκα με αυτο.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	132985394688.jpg 
Προβολές:	333 
Μέγεθος:	102,2 KB 
ID:	299236

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος

Όνομα:	132985394688.jpg 
Προβολές:	333 
Μέγεθος:	102,2 KB 
ID:	299236
    Με τι ποσοστό είσαι εσύ;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από UltiMo_ Προβολή μηνύματος

Με λύπη όμως διαπιστώνω οτι αυτή η κατηγορία, Δηλαδή sport μηχανάκι που να μην είναι στημένο μόνο για πίστα, δεν έχει πολλές επιλογές. Ελπίζω να κάνω λάθος.

Μιλάμε αποκλειστικά για καινουρια?

Διαφορετικά δες

Όνομα:	honda__cbr600f_super_neat_must_watch_2006_1_lgw.jpg 
Προβολές:	330 
Μέγεθος:	81,1 KB 
ID:	299238

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Με τι ποσοστό είσαι εσύ;
    Έψαχνα απλά κάτι έξτρα από αυτά που ήδη έχουν γραφεί.

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος

Διαφορετικά δες

Είναι αυτό που θές, αυτό περιγράφεις, αυτό να πάρεις!
    WHO RUNS THE SHOW

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος

Διαφορετικά δες

Τρομερό το cbr!!!Ευκολοδήγητο,καλη θέση οδήγησης(οχι πολυ σκυφτή),φορτώνεται για εκδρομή και θα σου κάνει και τα γούστα.
    Τώρα σε σχέση με τα υπόλοιπα το gsr το ξεχνας αν δε γουστάρεις "ταλαιπωρία" καθως μετά τα 140 (προσωπική γνώμη) είναι κουραστικό και δε μπορεις σε μακρινά ταξίδια να κρατήσεις μουαγεν.
    Το Bandit (εγω είχα το παλίο,το καρμπυρατεράτο) είναι ΤΙΜΙΟ.Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.Εμενα προσωπικά υπήρχαν φάσεις και δρόμοι που το μηχανάκι με καυλωνε!!!Αν το πιέσεις αρκετά,θα σου δείξει τις αδυναμίες του πλαισίου και οτι δεν είναι σχεδιασμένο για τόσο γρήγορο ρυθμό αλλα κατα τα άλλα είναι σκύλος μαυρος.Για να σου δώσω ένα παράδειγμα,απο Σπάρτη - Αθήνα,φορτωμένος,δικάβαλος και με πλευρικό αέρα ερχόμουνα 160-170 Ξ Ε Κ Ο Υ Ρ Α Σ Τ Α
    Για τα υπόλοιπα δεν έχω γνώμη αν και το cbf με ψήνει.

ΥΓ.Personal favorite cbr1100xx
    Φέρτε μου χιλιόμετρα....
    Τα σκούτερ και τα παπια δεν ειναι μηχανές και δεν είναι τρου αντβεντσουρ Taisteal™

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Suzuki GSX 650 F

Μειον του, βαρυτερο απο το ανταγωνισμο αλλα με 1,80 που εισαι δεν θα'χεις προβλημα.

παρε και μια γιατι γουσταρεις τετρακυλινδρα
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    ισως και ενα VFR.
    Quod me nutrit... me destruit.....

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Προσθεσε στη λιστα fazer800 & tdm

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    πας για fazer...
    καλο, χρυσο το cbr αλλα δεν κανει για πολη..αργα ή γρηγορα θα σε κουρασουν τα clip ons και η θεση οδηγησης...
    ουσιαστικα αυτο που θελεις ειναι ενα μηχανακι τετρακυλινδρο all around με fairing...
    επειδη λοιπον το cbf ονοφερνει, και το fazer στριτοφερνει, πας στεγνα για fazer...
    αν σκεφτεις οτι τα fazer 600 φορανε μοτερ r6 detuned, εχεις τον απολυτο συνδυασμο με μοτερ αυτο που γουσταρεις (τετρακυλινδρο επιδοσεων) και θεση οδηγησης ανθρωπινη που κανει και για ταξιδια (χωρις να σε χτυπαει ο αερας)...

Παλαιό μέλος
    Οτι και να αποφασισεις απο αυτα που σου προτειναν τα παιδια ειναι τελειο γι'αυτο που θελεις.Ενας ομως σου μιλησε για τη μηχανη που αν δεν την παρεις θα το μετανειωνεις ολη σου τη ζωη.

Όνομα:	3.jpg 
Προβολές:	287 
Μέγεθος:	80,4 KB 
ID:	299245

Kαινουργιο η μεταχειρισμενο δεν εχει καμμια σημασια.Δεν παθαινει (σχεδον)τιποτε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    TDM 900

Όνομα:	900 in pista 2.jpg 
Προβολές:	278 
Μέγεθος:	94,4 KB 
ID:	299248

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οι πραγματικοί εντουράδες πρέπει να χαίρονται την φύση
    από intruder στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 78
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2011, 14:44
  2. Να κάνω την ανταλαγή???
    από kostasmms στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2009, 23:17
  3. Πως να κάνω διακοπή συμβολαίου με την ΤΙΜ; Help!!!
    από villy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2006, 12:13
  4. Τι πρεπει να κανω για.....
    από emankov στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2006, 09:12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας