Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 34

Θέμα: 950 Adventure - Πηνίο ή ανορθωτής

950 Adventure - Πηνίο ή ανορθωτής

Εχει τοποθετηθεί καινούργια μπαταρία Bosch πριν 3 εβδομάδες.
    Μαζί έγιναν και 2 αλλαγές , 1 αλλάχτηκαν οι λάμπες με μπλέ χρώματος (φωτίζουν άσπρο χρώμα) τύπου xenon και 2 τοποθετήθηκε αναπτήρας αυτοκινήτου για να εχω
    και εγω ρεύμα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η μηχανή κάνει ταξίδι 300+χλμ μονομιάς με τα φώτα ανοιχτά σε όλη τη διαδρομή.Πάω να βάλω μπροστά , τίποτα!!Εχω κανονικά ενδείξεις στο καντράν αλλα να μη γυρνάει η μίζα και οταν πατούσα το start οι ενδείξεις σβήνανε... Λέω μπαταρία φίλε μου...Βγάζουμε σχεδόν τελείως την παροχή ρεύματος αυτοκινήτου για προλήπτικούς δικούς μου λόγους , βάζουμε καλώδια και παίρνει μπροστά η μοτο.
    Σβήνω τα φώτα και οδηγάω περίπου αλλα 30χλμ.
    Η μηχανή έκανε γύρω στα 2000χλμ απο εκείνη τη στιγμή (εχω να γράψω στα ταξιδιωτικά αλλα οταν μαζευτεί το υλικό) χωρίς κανένα πρόβλημα...
    Στο γυρισμό εκανα 400χλμ με 2 στάσεις για βενζίνη με αναμένα φώτα σε όλη τη διαδρομή και στο πλοίο πια οταν έφτασα η μηχανή πήρε μπροστά ψόφια....

Σήμερα που μιλάμε η μπαταρία εχει ξαναφορτιστεί και αυτη τη στιγμή λειτουργεί κανονικά...
    Όποιος εχει καμιά ιδέα για το τι στο δι@ολο μπορεί να συμβαίνει παρακαλώ ας μου πει και εμένα να ηρεμήσω λίγο.
    :ZZZ:

ΥΓ.Κάποιοι μου είπαν για ανορθωτή ή το δυναμό σου δε φορτίζει...
    Σημείωση , εκανα 2000+χλμ ταξίδι με stop&go μπόλικα.....

Εμένα πάντως απο ανορθωτή μου έκανε κάποια στιγμή παρόμοιες βλακείες. Δεν χάνεις τίποτα να τον μετρήσει για καλό και για κακό, κρίμα είναι να ταλαιπωρείς καινούρια μπαταρία.
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Έχεις ενα point για την ταλαιπωρία της καινούργιας μπαταρίας.Ο ανορθωτής εχει την ικανότητα να κόψει εντολή φόρτισης απο το δυναμό-πηνίο?

Όσο γνωρίζω απο αστροφυσική αλλο τόσο γνωρίζω απο ηλεκτρικά....

αν δεν πας να μετρήσεις Ο,ΤΙ και να σου πούμε από εδώ θα είναι [FONT=Lucida Console]μαντης κάλχας ρεισινγκ[/FONT].....

με το μπαρδον δηλαδής.....

η ανορθωτης η δυναμο.δεν φορτιζεται σωστα η μπαταρια σου.επειγοντως σε μαστορα για μετρημα και αλλαγη ενα απο τα 2 γιατι θα ξαναμεινεις
    Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙ ΕΞΩ!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ktm.Prestige Προβολή μηνύματος
    Όσο γνωρίζω απο αστροφυσική αλλο τόσο γνωρίζω απο ηλεκτρικά....
    Πάρε μια ιδέα..

http://www.ktm950.info/how/Electrica...ical_shop.html
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Ρε Σπυράκο , κακό είναι που ρωτάμε δηλαδής?
    Εννοείται οτι θα πάω να το μετρήσω αλλα θελω να εχω και μια εικόνα απο ανθρώπους πιο έμπειρους απο εμένα που ίσως εχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με εμένα.

Με το μπαρδόν φυσικά....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    αν δεν πας να μετρήσεις Ο,ΤΙ και να σου πούμε από εδώ θα είναι [FONT=Lucida Console]μαντης κάλχας ρεισινγκ[/FONT].....

με το μπαρδον δηλαδής.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mariner Προβολή μηνύματος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ktm.Prestige Προβολή μηνύματος
    Ρε Σπυράκο , κακό είναι που ρωτάμε δηλαδής?
    Εννοείται οτι θα πάω να το μετρήσω αλλα θελω να εχω και μια εικόνα απο ανθρώπους πιο έμπειρους απο εμένα που ίσως εχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με εμένα.

Με το μπαρδόν φυσικά....
    όχι βέβαια προς θεού, αλλά το ίδιο πρόβλημα μπορεί να έχει διαφορετικές αιτίες...

εμένα ήταν πηνία, του άλλου ανορθωτής, εσένα κάποια ίσως ασφάλεια, του δίπλα καλωδίωση, του παραπέρα μπαταρία.....

σε αυτό το πλαίσιο σου απάντησα και όχι στο πονηρίδης πολυξερίδης κλπ.....

Καλό θα ήταν να δεις αν έχεις βάλει τη πρίζα του αναπτήρα κατευθείαν στο ρεύμα ή όχι.
    Εννοείται πως δε πρέπει, αλλιώς θα έχεις μια μικρή διαρροή.
    Αν και δε θα είναι τόσο μεγάλη.

Διάβασε, πάντως το από πάνω link και αν δε βγάλεις άκρη, κατευθείαν σε ηλεκτρολόγο.
    make love not work

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Το πιθανοτερο να ειναι ανορθωτης. Οταν ζεσταινεται πολυ τα παιζει και εκει που ειναι στα δικα μας δεν ψυχεται καλα. Δεν ειναι απαραιτητο ομως (ακομα και να φταιει ο ανορθωτης) να εχει χαλασει. Ειχα παρομοιο θεμα πριν κανα χρονο, τον αλλαξα θεση και ολα καλα μεχρι τωρα.
    Σε ενα 990 φιλου ανοιξα μια τρυπα περιπου 3-4εκ στην ποδια του κινητηρα εκει που ειναι τοποθετημενος και εβαλα απο μια παλια μηχανη ενα snorkel εισοδου αερα στο φιλτροκουτι 90 μοιρων ωστε να παρεχει κρυο αερα πανω του. Οι γριλιες που εχει η ποδια δεν αρκουν για το ελληνικο καλοκαιρι.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Έφτασε στ'αφτιά μου μια παρατήρηση από χρήστη και πρώην μηχανικό ΚΤΜ LC8.
    Δε ξέρω αν έχει ξαναγραφεί, αλλά το εναποθέτω.
    Μερικές φορές αν και στιγμιαία ελέγχοντας, ο ανορθωτής δείχνει ΟΚ, στο δρόμο μπορεί να μη δουλέψει σωστά για σχετικό χρονικό διάστημα και να οδηγήσει τη μπαταρία σε πρόωρη γήρανση!
    Έχω προμηθευτεί Βολτόμετρο (όχι και πολύ ακριβείας) που θα μπεί πάνω απ'τα όργανα και θα διαβάζει τη τάση καθ'όλη τη διάρκεια των διαδρομών.
    Όταν θα έχω ασφαλή ευρήματα θα επανέλθω.

Γνωρίζω από παλιά ότι η θέση του ανορθωτή δεν ευνοούσε τη σωστή ψύξη τους συγκεκρμμένα στα SMT.
    Aν ίσχυε και στα Adv (που έχω), τότε δε θα είχα πρόβλημα και το καλοκαίρι? Τώρα έχω μόνο στα πολλά κρύα.
    Εκτός κι αν πρόκειται για φαινόμενο με αυξητικά αποτελέσματα.
    make love not work

Δυστυχώς το δύσκολο με τα ηλεκτρικά είναι ότι και να το πας σε ηλεκτρολόγο, αν δε παρουσιάσει τη δυσλειτουργία εκεί επί τόπου, άκρη δύσκολα θα βγάλει. Έχω το ίδιο πρόβλημα, μένω από μπαταρία στα καλά καθούμενα, τη φορτίζω κρατάει για 1000 χλμ (με το κύκλωμα φόρτισης να δίνει τη σωστή τάση) και μετά πάλι τα ίδια. Και μένα Bosch είναι η μπαταρία. Πριν ψαχτείς για πηνία και ανορθωτές, δοκίμασε μια άλλη μπαταρία.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

χωμα λασπη και κακο Το avatar του/της indianos950
    Εγω που έβαλα μπαταρία την μέτρησα αμέσως μετα και έβγαζε στο ρελαντί 13,7 και στις 2000 στροφές 13,4 με σβυστα φώτα. Ομως το καλοκαίρι είχε καεί ο ανορθωτης και για μερικές μέρες στην υπερφορτωνε μέχρι να το βρω άναβε το λαμπάκι του abs στις ψηλές στροφές. Η μπαταρία ήταν γνήσια γιαπωνεζικη yuasa ytz14s ενός έτους. εχει συνδέσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πανω στην μπαταρία την μικρή σκάλα φώτων με ρελε ομως. Πιστεύω καποια διαρροή θα εχει και αυτο

Η διαρροή μπορεί να βρεθεί εύκολα, με σβηστή τη μοτοσυκλέτα και τον κεντρικό διακόπτη του κλειδιού στο OFF, αποσυνδέουμε τον θετικό πόλο της μπαταρίας και παρεμβάλουμε ένα μιλλιαμπερόμετρο συνεχούς.. Η ένδειξη του οργάνου θα πρέπει να είναι μηδενική, αλλιώς κάπου υπάρχει διαρροή και μας αδειάζει την μπαταρία μερικώς ή ολικώς.
    Το παραπάνω αφορά οποιαδήποτε υποψία στατικής διαρροής.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 950 Adventure Photos
    από Nik0s στο forum KTM
    Απαντήσεις: 76
    Τελευταίο μήνυμα: 31/07/2008, 08:39
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2006, 09:51
  3. 950 Adventure για 5.200 στο ebay...
    από Nik0s στο forum KTM
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 21/09/2006, 10:39