Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: CBF 125 τρακάρισμα (Κόστος ανταλλακτικών?)

Μέλος Το avatar του/της kiiraklis94

CBF 125 τρακάρισμα (Κόστος ανταλλακτικών?)

Καλησπέρα παιδιά.

Αγόρασα ένα καινούργιο CBF 125 ως πρώτο μου μηχανάκι πρίν 3 μήνες περίπου.

Και όπως ήταν αναμενόμενο έφαγα την πρώτη μου τούμπα. Ήμουν σε έναν δρόμο (Αγίας Βαρβάρας και Σαλαμίνος ήταν νομίζω) και πήγα να σταματήσω σε ένα στοπ. Στον δρόμο είχε χαλίκια όμως λόγω έργων στα πεζοδρόμια, και με το που πάτησα το φρένο, γλίστρησε η μηχανή και έπεσα στα δεξιά, με την μηχανή πάνω στο πόδι μου. Ηλίθιο πέσιμο μιας και πήγαινα αρκετά αργά κτλ. Έσπασα τον αστράγαλό μου και πλέον είμαι μισός robocop με μία λάμα και 6 βίδες μέσα. Είχε βγει και ο όμως αλλά τώρα γενικά όλα καλά. Το πόδι είναι λίγο πρησμένο ακόμα και έχω ανοιχτή πληγή από χειρουργίο αλλά όλα καλά τελικά.

Στην αρχή μπορώ να πω πως φοβήθηκα και έλεγα να την πουλήσω όπως είναι για να πάρω αυτοκίνητο, αλλά άλλαξα γνώμη όταν μετά από μία εβδομάδα από το ατύχημα άρχισε να μου λείπει η οδήγησή της.

Η ερώτησή μου έχει να κάνει με την ζημιά της μηχανής.

Καθώς έπεσα στα δεξιά έσπασε το μπροστινό δεξί φλασάκι. Εχει επίσης γρατζουνιά στο μπροστινό fairing, στο σημείο που είναι το αυτοκόλλητο της Honda. Το πίσω πλαστικό, κάτω από την θέση του συνοδηγού φαίνεται να έχει ξεκουμπώσει και δεν βλέπω αν έχει σπάσει τίποτα μέσα (τα στηρίγματα όπου είναι οι βίδες πχ κτλ). Παίζει να έχει στραβώσει και ελάχιστα το τιμόνι, αλλά δεν το βλέπω. Ο φίλος μου που την έφερε σπίτι, μου είπε πως ένιωθε περίεργα όταν οδηγούσε οπότε θα δούμε.

Ξέρετε περίπου τιμές για τα ανταλλακτικά αυτά. Δηλαδή fairings (μπρος - πίσω), φλασάκι, και τιμόνι? Αν όχι, ξέρετε που θα βρω αυτές τις τιμές (όχι μεταχειρισμένα, τιμές Honda δλδ)?

Τα fairings είναι ευτυχώς ξεχωριστά κομμάτια και δεν χρειάζεται να φύγει όλη η μάσκα πχ. Είναι βασικά μόνο αυτό το κομμάτι:

http://i.ebayimg.com/t/Genuine-Honda...g1!~~60_35.JPG

και αυτό (μαζί με το από κάτω κομμάτι):

http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225...gWx98hUtAQ.jpg

Ευχαριστώ προαιρετικά.

EDIT: Το τιμόνι πλέον δεν κλειδώνει όταν το πάω τέρμα δεξιά. Πριν το ατύχημα κλείδωνε κανονικά, και τώρα το κλειδί σταματάει ανάμεσα στο Off και στο Lock και δεν πάει άλλο. Στα αριστερά κλειδώνει κανονικά. Λέτε να είναι στραβωμένο το τιμόνι και γι'αυτό?
    Τελευταία τροποποίηση από kiiraklis94; 14/01/2014 στις 21:39.

όταν πρωτοπήρα μηχανάκι (τότε που είχα και μαλλιά) σε κάθε υποψία γρατζουνιάς πήγαινα και αλλαζα πλαστικά....

σήμερα πολύ απλά λέω οτι "ήμουν μαλάκας" καθώς αντικειμενικά έδινα τσάμπα λ7....

φτιάξε το τιμόνι σου (ή ότι μπορεί να είναι αυτό), το φλάς (αν βρεις πάρε μεταχειρισμένο), και εφόσον δεν έχεις σπασίματα αγνόησε τις γρατζουνιές....

αν πάλι έχεις σπασίματα, κοιτα πόσο κοστίζει η επισκευή/βαφή τους (εδώ θα σου συστήσουν πολλούς και καλούς μαστόρους), κοίτα πόσο έχουν καινούργια και ότι σε συμφέρει κάνε.....

δική μου άποψη, εσύ μπορείς κάλλιστα να με γράψεις στα τσέκια σου και να κάνεις ότι γουστάρεις.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    όταν πρωτοπήρα μηχανάκι (τότε που είχα και μαλλιά) σε κάθε υποψία γρατζουνιάς πήγαινα και αλλαζα πλαστικά....

σήμερα πολύ απλά λέω οτι "ήμουν μαλάκας" καθώς αντικειμενικά έδινα τσάμπα λ7....

φτιάξε το τιμόνι σου (ή ότι μπορεί να είναι αυτό), το φλάς (αν βρεις πάρε μεταχειρισμένο), και εφόσον δεν έχεις σπασίματα αγνόησε τις γρατζουνιές....

αν πάλι έχεις σπασίματα, κοιτα πόσο κοστίζει η επισκευή/βαφή τους (εδώ θα σου συστήσουν πολλούς και καλούς μαστόρους), κοίτα πόσο έχουν καινούργια και ότι σε συμφέρει κάνε.....

δική μου άποψη, εσύ μπορείς κάλλιστα να με γράψεις στα τσέκια σου και να κάνεις ότι γουστάρεις.....
    +1000

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Περαστικά σου φίλε και αγύριστα, που λες οι ζημίες σου ευτηχώς δν έχουν να κάνουν με μηχανικά μέρη οπότε όπως λεει και ο Σπυρίδων απο πάνω καλό ειναι να κοιτάξεις για μεταχειρισμένα αρχικά σε κανα car.gr και στη συνέχεια για ιμιτασιόν μιας και αυθεντικά βαράνε κάργα. Μπορείς να πας στον Τόγελο που ειναι στο τέρμα της Λιοσίων μιας και έχει
    τα πάντα για honda αλλα δε ξέρω αμα θα σου βρει ιμιτασιόν. Για το φερινγκ θα σου έλεγα να μη πας να βάλεις επώνυμο (Givi,kappa..) αλλά να ψάξεις για μαγαζιά που φτίαχνουν ζελατίνες μιας και η μηχανή σου δν θα έχει πολλες απαιτήσεις απο ένα λιγότερο στιβαρό φερινγκ. Το τιμόνι κοίτα μήπως μπορείς να το ισιώσεις αμα ειναι ελαφρύ το στράβωμα του..αυτά φίλος και πάλι περαστικά
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος

Thx φίλε μου αλλά που μπορώ να βρω online ιμιτασιόν γιατί στο car.gr δεν έχει ό,τι χρειάζομαι.

Και ξέρει κανείς γιατί δεν κλειδώνει το τιμόνι στα δεξιά?
    Τελευταία τροποποίηση από kiiraklis94; 15/01/2014 στις 00:11.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kiiraklis94 Προβολή μηνύματος
    Και ξέρει κανείς γιατί δεν κλειδώνει το τιμόνι στα δεξιά?

αποκλειεται, ξαναπροσπαθησε..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος

αποκλειεται, ξαναπροσπαθησε..
    Ξαναδοκίμασα σήμερα και τελικά όλα καλά... απλά το πήγαινα τέρμα δεξιά και ήθελε ένα τσακ πιο πριν. Το είχα κλειδώσει τόσες φορές και 1 μήνα έχω να το οδηγήσω και ξέχασα πως κλειδώνει xD

Επίσης κούμπωσα το πίσω κομμάτι (ουρά δεξιά) εντελώς αλλά κουνιέται λίγο. Μάλλον δεν θα χρειαστεί να το αλλάξω τελικά.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kiiraklis94 Προβολή μηνύματος
    Ξαναδοκίμασα σήμερα και τελικά όλα καλά... απλά το πήγαινα τέρμα δεξιά και ήθελε ένα τσακ πιο πριν.
    μηπως εννοεις αριστερα;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    μηπως εννοεις αριστερα;
    Αριστερά κλειδώνει κανονικά και δεξιά τελικά.

Ήταν καθαρά δικιά μου βλακεία. Όλα καλά πλέον.

καλα με χτυπημενο ποδι κανεις δοκιμες στο μηχανακι αν κλειδωνει κτλ???με τις πατεριτσες??

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    καλα με χτυπημενο ποδι κανεις δοκιμες στο μηχανακι αν κλειδωνει κτλ???με τις πατεριτσες??
    Hahahaha. xD

Έχει περάσει ένας μήνας απο το χειρουργίο, και πλέον μπορώ να περπατάω (σχεδόν) κανονικά χωρίς πατερίτσες. xD

Ανεβαίνω και πάνω στην μηχανή δηλαδή. Μπορώ να οδηγήσω κιόλας αλλά δεν το επιχειρώ ακόμα. Προς το παρών απλά την βάζω λίγο μπρος για να κυκλοφορούν τα λάδια και για να μην πέσει η μπαταρία (και για να ακούω το όμορφό της γρρρ xD).

σωραιος...περαστικα λοιπον,και να καβαλησεις μονο οταν εισαι σιγουρος οτι εισαι ο.κ..

και ποτε ξανα ατυχιες..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    σωραιος...περαστικα λοιπον,και να καβαλησεις μονο οταν εισαι σιγουρος οτι εισαι ο.κ..

και ποτε ξανα ατυχιες..
    Να σαι καλά φίλε μου xD

Παρόμοια θέματα

1. Φωτογραφίες των CBF 125 - 250
    από Alchimistis στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 286
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2011, 21:28
  2. CBF-125: Γνώμες;
    από cbfaki στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2009, 13:48
  3. CBF-250 vs CBF-125 2009