Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: Τουφεκιά από εξάτμιση

Παλαιό μέλος

Τουφεκιά από εξάτμιση

Αφού λύθηκε ως δια μαγείας το πρόβλημα που είχα με την διαρροή λαδιού από την βίδα εξαέρωσης του φίλτρου λαδιούΕμφανίστηκε άλλο πρόβλημα. Όταν κλείνω το γκάζι και πέφτουν οι στροφές η εξάτμιση κάνει κάτι σκασιματα σαν τουφεκιές. Δεν είναι τα κλασικά σκασίματα που κάνει συνήθως μιας και έχει ολόσωμη το μηχανάκι, είναι σαν πυροβολισμός, επίσης μερικές φορές κομπιάζει στο άνοιγμα του γκαζιού. Επειδή ήμουν εκτός Αθηνών λέω θα φταίει η βενζίνη, αλλά σήμερα που γύρισα και γέμισα από το βενζινάδικο που βάζω πάντα συνεχίζει και το κάνει. Να σημειώσω πως όταν έχω ανοιχτό το τσοκ είναι όλα καλά, ούτε κομπιάσματα κάνει. Τί μπορεί να είναι? Ας δώσουν τα φώτα τους οι πιο έμπειροι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Οταν λες τουφεκια εννοεις σαν ΜΠΑΜ μια εδω, ΜΠΑΜ μια εκει, η σαν κατα ριπας??
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος
    Ένα μπαμ δυνατό (αλλά πολύ δυνατό) μια φορά όταν πέσουν οι στροφές κάτω 2-2500...

Παλαιό μέλος
    Ισως κανενα φιλτρο βενζινης να θελει αλλαγη.

Παλαιό μέλος
    Διάβαζα εδώ στο φόρουμ σε παρόμοιες καταστάσεις κάτι για ρύθμιση βαλβίδων κλπ. Μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο? Συγνώμη αν ρωτάω βλ@κειες αλλα είναι η πρώτη μου μηχανή και μπορώ να πω πως είμαι ψιλοάσχετος ακόμα... Προσπαθώ να διαβάζω από παρόμοια θέματα για να μαθαίνω

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Το ποιο πιθανό είναι να τραβάει αέρα η εξάτμιση, είτε από το ζουάν στην ένωση των λαιμων με το τελικό, είτε από κάποια τρύπα που υπάρχει.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Θα το κοιτάξω αν και μου φαίνεται πολύ περίεργο που άρχισε όλο αυτο ξαφνικά... Αλλά σκέφτομαι ότι αν ήταν εξάτμιση δεν θα μου το έκανε κι όταν είχα τσο ανοιχτό..? Με τσοκ ανοιχτό είναι όλα καλά, γι αυτο υποψιάζομαι φτωχό μίγμα. Μπορεί να λέω και χαζομάρες δεν ξέρω!!!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Εκτος κι αν το μηχανακι το πηρες απο κρητη...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Εκτος κι αν το μηχανακι το πηρες απο κρητη...
    :rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Παλαιό μέλος
    Αν το είχα πάρει από Κρητη θα το δικαιολογουσα κι εγώ οπότε δεν θα ρωταγα χαχαχα

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Eιχα και γω το ιδιο θεμα στο ΧΤ μου και χρειαστηκε να ρυθμισω το βιδακι του ρελαντι στο κατω μερος του carb απο τη δεξια μερια. Αφου κοιταξεις βεβαια αν τραβαει αερα η εξατμιση η απο την υποδοχη των carbs.
    Ο τροπος για να ρυθμισεις το ρελαντι ειναι ο εξης: Ζεστενεις καλα το μοτερ, βιδωνεις το βιδακι του carb μεχρι να κανει το μηχανακι να ειναι ετοιμο να σβησει και μετα αρχιζεις να το ξεβιδωνεις μεχρι να κανει το ιδιο ξανα μετρωντας ποσες βολτες εχει κανει. (πολυ αργα και προσεκτικα). Θα χρειαστεις μονο τη μυτη απο ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΙΣΙΟ κατσαβιδι και βαλε και ενα κομματι χαρτονι απο τη μερια του κυλινδρου για να μην καεις.
    Εγω ειχα προβλημα με σκορτσαρισματα μεχρι τισ 3000 στροφες και σκασιματα στην εξατμιση στο κλεισιμο του γκαζιου.

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστώ φίλε να ´σαι καλά... Θα το κοιτάξω αύριο πρωί πρωί να ναι μέρα!!!

Παλαιό μέλος
    Να ρωτήσω και κάτι άλλο, αφού κάνω αυτά που είπες μετά που το ξαναβιδωνω καθόλου ή το αφήνω εκεί?

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Θα το ξαναβιδωσεις, ετσι ωστε να ειναι στη μεση των δυο σημειων. Αν σου ξεβιδωθει το βιδακι βεβαιωσου οτι δεν θα χασεις το ελατηριακι και θα πρεπει να βγαλεις το carb για να το ξαναβιδωσεις. Αν και δε νομιζω οτι θα χρειαστει να το ξεβιδωσεις τοσο πολυ. Βεβαιωσου πριν το πειραξεις οτι σιγουρα δεν σου τραβαει αερα απο καπου αλλου. Γιατι ανοιγοντας το choke κλεινεις τον αερα. Αρα απο καπου μπαινει. Το βιδακι του ρελαντι ειναι το τελευταιο βημα.

Παλαιό μέλος
    Φίλε σ ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σου. Μόλις τώρα πήγα μια μικρή βόλτα με το μηχανάκι και είδα ότι χάνει η εξατμιση αρκετά σε ένα σημείο που ενώνεται ο μεσαίος σωλήνας με το χταπόδι( αν το λέω καλά συνηθισμένος από το αυτοκίνητο). Εκεί έχει μια αρκετά μεγάλη σχισμη. Τί κάνω ξέρετε? λογικά πρέπει να πάω σε εξατμισά, αλλά διορθώνεται αυτό ή θέλω λαιμους καινούργιους?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μαυρος καπνος απο εξατμιση
    από OrionV στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2012, 16:22
  2. καπνος απο εξατμιση
    από ftsmf στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 23/06/2009, 16:28
  3. ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΕΞΑΤΜΙΣΗ
    από apsogos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2008, 14:27
  4. Εξατμιση για R1 2004 - 2005 απο Ebay
    από anco στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2005, 21:03

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ