Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 54

Θέμα: Θερμοκρασία ψυκτικού υγρού

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Stefanos73

Θερμοκρασία ψυκτικού υγρού

Καλησπέρα. Πριν από μερικές ημέρες πήγα τη μηχανή για service, σε συνεργείο της Suzuki. Μιας και επρόκειτο για το service που γινόταν στα δύο χρόνια, ζήτησα να αλλαχτούν και τα διάφορα υγρά (φρένων, συμπλέκτη και ψυγείου). Μέχρι να γυρίσω σπίτι, άναψε το λαμπάκι της θερμοκρασίας. Αφού κρύωσε λίγο η μηχανή, επέστρεψα στο συνεργείο. Εκεί, ανακάλυψαν, ότι είχε "μπλοκάρει" η αντλία νερού από κάποια φυσαλίδα. Κοινώς είχαν αλλάξει το ψυκτικό, χωρίς να κάνουν επιμελώς εξαέρωση. Η ερώτηση είναι: ανησυχώ λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας;

Παλαιό μέλος
    Μετά απο αυτό παρατήρησες αλλαγή στην συμπεριφορά -απόδοση της μηχανης?? αν το πρόλαβες πιθανόν να μην είναι σοβαρό, αλλά ψαξτο, αφου αναφέρεσαι σε συνεργείο (εξουσιοδοτημένο?) μπορείς να διεκδικήσεις ακόμη και αντικατάσταση μοτερ...μην τους αφήσεις! τώρα που είναι ζεστό!

Δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό στη μηχανή. Την άλλη μέρα, έλεγξα μόνος μου τη στάθμη του ψυκτικού. Καθημερινά ελέγχω και τα λάδια, όπως φαίνονται μέσα από το "ματάκι". Επίσης δεν παρατήρησα καμιά αλλαγή στην όψη τους. Δεν ξέρω αν πρέπει να ελέγχω και κάτι άλλο. Σίγουρα αυτό το εξουσιοδοτημένο θα με ξεχάσει!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Stefanos73 Προβολή μηνύματος
    Εκεί, ανακάλυψαν, ότι είχε "μπλοκάρει" η αντλία νερού από κάποια φυσαλίδα.
    +

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Stefanos73 Προβολή μηνύματος
    Σίγουρα αυτό το εξουσιοδοτημένο θα με ξεχάσει
    και σωστά θα κάνεις.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Δεδομένου ότι ο κινητήρας δεν δούλεψε υπό πίεση καθόλου, είναι πιθανό να την έχω "πατήσει";

Ε μάλλον απίθανο.

Και την προσέχω σαν τα μάτια μου. Αν το είχα κάνει μόνος μου θα ήταν καλύτερα. Αν είναι έτσι οι μάστορες ας ελπίσουμε να μην μας βρει κανένα κακό, γιατί δεν θα ξέρω που να την πάω.

Παλαιό μέλος
    δυστυχώς οι ζημιές απο θερμοκασία πολλές φορές είναι ύπουλες. Τη μια φαίνονται καλά και μετά απο αρκετά χιλιόμετρα παίρνεις την μπιέλα στο χέρι..

επίσις δυστυχώς, ποτε δεν θα το μάθεις...
    Τελευταία τροποποίηση από duke200; 30/11/2015 στις 11:36.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εφοσον ειναι εξουσιοδοτημενο ζητα αμεσα να κανουν μπροστα σου τεστ στεγανοτητας φλατζας κεφαλης

Και πως γίνεται;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ξερουν αυτοι.......

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    ξερουν αυτοι.......
    Are u sure?

πουτσ@@@@@@@@@

Όσο ήξεραν να αντικαταστήσουν και το ψυκτικό υγρό... Το ζήτημα είναι να μπορώ να παρακολουθήσω κι εγώ. Ήδη μου έχουν πει: "εντάξει, όλα καλά. Δεν έγινε και τίποτα". Τους εμπιστεύεσαι αν δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενά τους; Πάντως, για κάθε ενδεχόμενο, πήρα και στη Suzuki για να δω αν μπορώ να έχω κάποια οδηγία από το τεχνικό τμήμα. Αν υπάρχει κάποια αρχική βλάβη, που να μπορεί να επιβεβαιωθεί, καλύτερα να την διορθώσω άμεσα παρά όταν τα πράγματα θα έχουν γίνει χειρότερα.
    Τελευταία τροποποίηση από Stefanos73; 30/11/2015 στις 07:53. Αιτία: Συμπληρωματικές πληροφορίες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leftos
    Τηλεφωνο στα κεντρικα της suzuki και αναφερε ακριβως οτι εγινε με ονοματα.
    Ρωτησε που μπορεις να πας να ελεγξουν το μηχανακι γιατι πια εκει δεν εχεις εμπιστοσυνη.
    Και φυσικα κραξιμο και σε αυτους γιατι δεν ενημερωνουν / ελεγχουν τους μηχανικους αλλα και για τους μηχανικους...
    LIVE FREEEEE!!!!!

Παλαιό μέλος
    βασικά το μόνο που μπορεις να δεις συντομα και στην αντιπροσωπεία που το πήγες, είναι αν έχει ραγίσει ή πετσικάρει καμια κεφαλή. Συμπώματα (που αναμένονται να παρουσιαστούν σύντομα, αν έχει γίνει τέτοια ζημιά) είναι η στεγανότητα της φλάντζας, δηλαδή να βλέπεις πχ σταδιακή απώλεια παραφλού, "γαλα" στα λάδια, πεσμένη κομπρεσσιόν, άσπρο καπνό στην εξάτμιση όταν είναι ζεστό, λάδια στο μπουζί, κλπ.

Η κεφαλή είναι και η πιο ευπαθής σε θερμοκρασίες.

Για πιστόνι και (λιγότερο) στρόφαλο, δεν μπορείς να κάνεις κάποιον έλεγχο και δεν θα το δεχτούν κι όλας.

Πάλεψε όμως για τον έλεγχο στεγανότητας που πολύ ωραία είπε ο Toyar, εννοείται χωρίς να πληρώσεις δραχμή. Εξήγησε τους ευγενικά ότι δεν πρέπει να επωμιστείς μελλοντικές ζημιές στην κεφαλή, εξ αιτίας υπαιτιότητας του συνεργείου. Αν σε γραψουν στα τέτοια τους, επικοινώνησε με την κεντρική αντιπροσωπεία, και αν και αυτοί σε γράψουν, με τα κεντρικά για την Ανατολική Ευρώπη.

στο μεταξύ παρακολούθα τακτικά την στάθμη του παραφλού σου, το χρώμα των λαδιών σου και μπορεις να πας σε κάποιο άλλο συνεργείο να κάνει ένα έλεγχο κομπρεσιον , με χαμηλό κόστος, αρκεί το συνεργείο να ξέρει τις τιμές αναφοράς του μοτέρ σου.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΑΛΛΑΓΗ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΕ CΒ400 ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ
    από H0NDAKIAS στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2014, 09:12
  2. Απώλεια ψυκτικού υγρού. Πόθεν?
    από npat στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 82
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2008, 13:59
  3. θερμοκρασία ψυκτικού υγρού
    από bartenderas στο forum Honda CB series