Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 43

Θέμα: Παραπάνω λάδια στον κινητήρα

Παλαιό μέλος

Παραπάνω λάδια στον κινητήρα

Γεια σε όλους,

έχω μια απορία σχετικά με ένα virago που έχω. Είχα πάει να κάνω σέρβις στη μηχανή.
    Το παλικάρι άλλαξε φυσικά και λάδια στη μηχανή. Μου είπε οτι έβαλε περίπου 3.4 lt (κάπου εκεί, xv 535).

Απο όταν το πήρα λοιπόν τσούλησε κομπλέ μετα απο λίγο άρχισε κάτι περίεργα. Μου έκαψε το μπουζί 1-2 φορές
    έβγαζε και ντουμάνια άσπρα πρός σκούρα απο πίσω... έκαιγε λάδια, και λέω αυτό ήταν, πάει η μηχανή. Αφού όμως συνεχίστηκε αυτο το πράγμα για καμιά βδομάδα, τώρα έχει πλέον σταματήσει, και έχω την εξής απορία.

Κατέβασα απο το ιντερνετ το manual της μηχανής μου και το διάβασα (συγκεκριμένα μοντέλο 1991) και κατέληξα στο
    οτι η μηχανή χωράει 3.2 λιτρα λάδι στον κινητήρα. Μπορεί όλο αυτό το πράγμα με τα μπουζί τα ντουμάνια κλπ να έγινε επειδή το παλικάρι έβαλε παραπάνω λάδια στη μηχανή και τωρα να έχει πέσει στα κανονικά του?να έκαψε δηλαδη τα παραπανίσια?

Αν λέω πατάτες συγχωρέστε με.
    Ευχαριστώ
    Τελευταία τροποποίηση από lio1991; 11/02/2014 στις 17:40.

Μακρύ μέλος... Το avatar του/της IRA57
    Μια χαρα τα λες.
    Αυτο εγινε.
    Ελεγξε αν εχει ακομα παραπανω απο το μεγιστο και αν χρειαστει βγαλε λιγο με μια συριγγα.

Προσεξε μην ξαναγινει μονο γιατι ειναι χειροτερα να εχει περισσοτερα παρα λιγοτερα λαδια.
    Αν δεν εχεις προσεξει διαρροη ,στην επομενη αλλαγη βαλε μεχρι τη μεση μεταξυ ''ανωτατου-κατωτερου'' επιπεδου.

Παλαιό μέλος
    Αντι να παιδευεσε με τη συριγγα,πηγαινε μια ωβολτα απο το συνεργειο.Πες του να στα βγαλει και να ξαναβαλει την κανονικη ποσοτητα.Σου αλλαξε φιλτρο?Μηπως εκει μπερδευτηκε,αν δεν ξερω αν τα 200 παραπανω μπορει να κανουνε τοση ζημια.

Παλαιό μέλος
    Μου άλλαξε και φίλτρο ναι. Δεν ξέρω αν όντως φταίγανε αυτά τα παραπάνω 200ml αλλα θέλω να πιστεύω πως αυτό φταίει γιατί αλλιώς
    μάλλον το μοτεράκι θα έχει θέματα.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Δεν είναι υπερβολικά περισσότερα τα 200 ml σε 3,2 L ( είναι μόλις +6%) ειδικά αν άλλαξε και φίλτρο. Αναζήτησε αλλού το πρόβλημα και όχι στην παραπανίσια ποσότητα λαδιού.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι υπερβολικά περισσότερα τα 200 ml σε 3,2 L ( είναι μόλις +6%) ειδικά αν άλλαξε και φίλτρο. Αναζήτησε αλλού το πρόβλημα και όχι στην παραπανίσια ποσότητα λαδιού.

Αυτο που περιεγραψε ειναι κλασσικη περιπτωση...
    επισης ειπε οτι εβαλε 3,4 αλλα αν εβγαλε π.χ.3 ή λιγοτερα τοτε δεν εβαλε 200μλ παραπανω αλλα ισως και 400μλ παραπανω.
    Εγω στο δικο μου παντα μετραω και ποσο βγαζω για να ειμαι σιγουρος.

Παλαιό μέλος
    Λογω το οτι η μηχανη ειναι αρκετα μεγαλη σε ηλικια υπαρχει παντα η πιθανοτητα να εχουν θεμα τα εσωτερικα του κινητηρα, κυλινδοπιστονα κλπ.
    Πολυ πιθανο οντως να χρειαζεται και ρεκτιφιε η μηχανη. Ελπιζω να μην χρειαστει. Τωρα για τα λιτρα λαδιου που εβαλε το παλικαρι δεν ξερω ποσα ακριβως ηταν, για αυτο ειπα περιπου 3.4, ουτε αυτος θυμοταν καλα καλα. Εκει ειναι που κολαω και εγω και πιστευω οτι μπορει να εχει βαλει και παραπανω.

αν ηταν κατι αλλο δεν θα σταματαγε...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αχ αυτά τα συνεργεία... Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα να κάνω service το καινούριο κουτί και πληροφορήθηκα ότι παίρνει 4,8lt λάδι αν και το manual αναφέρει πως η χωρητικότητα είναι 4,3lt... Επέμεινα πως αφού έτσι γράφει το manual του κατασκευαστή δε μπορεί να έχει άλλη χωρητικότητα και η αποστομωτική απάντηση ήταν πως το βιβλιαράκι του κατασκευαστή γράφει κουταμάρες!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Αχ αυτά τα συνεργεία... Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα να κάνω service το καινούριο κουτί και πληροφορήθηκα ότι παίρνει 4,8lt λάδι αν και το manual αναφέρει πως η χωρητικότητα είναι 4,3lt... Επέμεινα πως αφού έτσι γράφει το manual του κατασκευαστή δε μπορεί να έχει άλλη χωρητικότητα και η αποστομωτική απάντηση ήταν πως το βιβλιαράκι του κατασκευαστή γράφει κουταμάρες!!!
    ενταξει δεν ειναι τοσο απολυτο αυτο...
    κανονικα πας με την σταθμη του δεικτη, εφοσον εχεις κανει την σωστη διαδικασια...(δλδ ζεστο)...

εμενα π.χ. στο XR μου λεει 1,6 λιτρο με αλλαγη φιλτρου και δεν του εχω βαλει ποτε κατω απο 2...και σαν ποσοστο ακομα ειναι πολυ (20%)...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    πήγα να κάνω service το καινούριο κουτί .......

το βιβλιαράκι του κατασκευαστή γράφει κουταμάρες!!!
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    στο XR μου λεει 1,6 λιτρο με αλλαγη φιλτρου και δεν του εχω βαλει ποτε κατω απο 2...και σαν ποσοστο ακομα ειναι πολυ (20%)...

δεν πιστευω να μετρατε τα εργαλεια σας στην ανηφορα;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    ενταξει δεν ειναι τοσο απολυτο αυτο...
    κανονικα πας με την σταθμη του δεικτη, εφοσον εχεις κανει την σωστη διαδικασια...(δλδ ζεστο)...

εμενα π.χ. στο XR μου λεει 1,6 λιτρο με αλλαγη φιλτρου και δεν του εχω βαλει ποτε κατω απο 2...και σαν ποσοστο ακομα ειναι πολυ (20%)...
    Τί να πω, δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής η μηχανολογία δεν είναι και το φόρτε μου, απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να παίρνει περισσότερο απ' όσο δίνει επίσημα ο κατασκευαστής. Στη μηχανή μου παίρνει ακριβώς όσο λάδι αναφέρει και το manual.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    με το φιλτρο ή χωρις? συνηθως υπαρχει υποσημειωση για την περιπτωση που αλλαζουμε και το φιλτρο μαζι
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Στον "βασιλια" αν βαλω ακριβως την ποσοτητα που αναφερει ο κατασκευαστης η σταθμη λαδιου στον δεικτη ειναι στο Min.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    δεν πιστευω να μετρατε τα εργαλεια σας στην ανηφορα;
    εγω το μετραω βαζοντας την μπροστα ροδα σ'ενα τοιχακι, περιπου 1 μετρο απο το εδαφος..τι δεν κανω καλα??

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΑΔΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ...!
    από AFROARGOS στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2013, 12:34
  2. ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΑΔΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
    από X_NR750 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2006, 12:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα