Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 97

Θέμα: Κατάλληλο μηχανάκι

Νέο μέλος

Κατάλληλο μηχανάκι

Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στο forum και θα 'θελα τα φώτα σας...
    Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για το αν μπορώ να πάρω και τι μέχρι 500 ευρώ μεταχειρισμένο σε αξιόπιστο παπί ή scooter?
    Είμαι συνηθισμένος να οδηγώ beverly,innova crypton r και δεν ξέρω αν σε αυτά τα λεφτά μπορώ να βρω απροβλημάτιστο honda ή yamaha οπότε εσείς τι προτίνετε?
    Κάτι που δεν θα με στείλει στον άλλος κόσμο με τα κρατήματά του και δεν θα καίει πολύ... Περί των 100cc νομίζω είναι το ιδανικό....
    Το μηχανάκι θα χρησιμοποιηθεί για μέσα στην Αθήνα...

Δημητράκι καλώς ήρθες.. Μεταχειρισμένο παπάκι σε αυτά τα χρήματα κ τπτ άλλο.. Από scooter μακριά γτ θα είναι... Άσε που όπως και να το έχει ο άλλος το παπί με 120€ αλλάζεις κινητήρα οπότε τί συζητάμε... Τώρα από μoντέλα πετυχαίνεις νομίζω Kazer σε καλή κατάσταση καθώς και Astrea.. Για innova χλωμό. Τώρα αναφορικά με τα κρατήματα που λές.. Παπί παίρνεις.. αν έχεις σκοπό να πάς Επίδαυρο και χρειάζεσαι κρατήματα συμπλήρωσε κανένα νούμερο μπροστά και πάρε μηχανή, αλλιώς με ένα 70Ε το πολύ βάζεις καινούρια ελαστικά και ξέρεις ότι (εάν έχει φρένα) θα σταματήσεις.

Νέο μέλος
    Ναι εντάξει τα innova είναι πιο ακριβά... Όχι ότι το supra θα με χαλούσε... το σκέτο astrea δεν το ξέρω...
    Το θέμα είναι όμως ότι από pc ξέρω από μηχανάκια δεν έχω ιδέα... Μόνο να τα οδηγώ :P
    Ούτε να τα ελέγξω πόσο μάλλον να αλλάξω κινητήρα... Το μηχανάκι το θέλω απλά να κάνω τη δουλειά μου μέσα στην Αθήνα (Αγία Παρασκευή-Κέντρο) με σχετική ασφάλεια...
    Λεφτά δεν πολυ-υπάρχουν για αυτό δεν θα 'θελα... παρατράγουδα... Γενικά θα ήθελα μπροστά δισκόφρενο.... Μπορεί και να θέλω πολλά δεν ξέρω :P
    Γνωρίζετε πόσα είναι τα έξοδα μεταβίβασης και ασφάλειας περίπου?

Κανένα 100ρικο μια ετήσια ασφάλεια για να κάνεις την δουλειά σου.. Για μεταβίβαση νομίζω θές ένα 30ρι. Από εκεί κ πέρα το προβληματικό παπί στον κινητήρα συνήθως το καταλαβαίνεις μετά από μερικές βόλτες.. Πάρε κανένα γνωστό σου που να ασχολείται να το δεί κ αυτός.. Σε ενδιαφέρει να μην βλέπεις λάδια περιμετρικά του κινητήρα καθώς και στις μπουκάλες μπροστά (ελπίζω να τους έχουν μείνει). Να ξέρεις ότι η μπροστινή ανάρτηση δεν πρέπει να τερματίζει με όση προσπάθεια κ να κάνεις σταματημένος κ μόνος σου.. Υπολόγισε κ κανένα 50Ε για ένα service της προκοπής με αλλαγή τακάκια ή ότι άλλο (αν χρειάζεται αλυσίδα συνήθως το καταλαβαίνεις από τον δείκτη στο πίσω πιρούνι κ από το πόσο χαλαρή είναι). Άρα πέρα από τα έξοδα του παπιού μια 180ρα με το καλημέρα σας έτσι για να το καβαλήσεις όπως κατάλαβες..

Νέο μέλος
    Ωχ κατάλαβα.... και σιγά σιγά μάλλον θα εγκαταλείψω την ιδέα..
    Πάντως αν μπορείτε συνεχίστε να προτίνετε... κάπου διάφασα εδώ στο forum ότι καλό είναι και το modenas kriss...
    Είναι και το μόνο μαζί με το kzr που βρίσκω σε τέτοιες τιμές (-500)

στα 500 υπολογισε και τα μαζεματα που θα θελει και ασφαλειες και τα λοιπα....

Αν πρόκειται για την δουλειά σου πάρε ένα καινουριο με 1600€ (βάζοντας δόσεις) και την απόσβεση από την χρήση μηνιαίας κάρτας μετρό την κάνεις σε 3 χρόνια. Αυτό έκανα και εγώ προκειμένου να γλυτώσω και μερικά xlm από το μεγάλο μου.. Δες την τσέπη σου κ αποφασίζεις αλλά γενικά θέλει ψάξιμο η ιστορία.. Καλό και το kriss, κοίτα να αποφύγεις τα κινέζικα ακόμα κ αν είναι καινούρια. Εγώ έδωσα 1600€ αλλά επειδή πάνω στο χρόνο είχα ήδη κάνει 12000χλμ και με 2600€ πάλι άνετος θα ήμουν σε σχέση με άλλο μέσο εκτός των ΜΜΕ. Αν κάτι με 2 ρόδες είναι επένδυση τότε αυτό είναι το παπί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    σε θεμα ασφαλειας το χειροτερο διτροχο ειναι το παπι. ποσο μαλλον καποιο με 500€.

δεν πιστευω οτι θα κανεις τη δουλεια σου με 500€.

Παπι με σοβαρα κρατηματα και απλη αναρτηση δε νομιζω να υπαρχει. Στα 500€ παλι παπι με μοχλικο δεν παιρνεις.

Στο θεμα φρενο καλως ψαχνεις να χει δισκοφρενο μπροστα. Με ενα καλο τακακι στο 99% των περιπτωσεων ειανι καλυτερο απο ταμπουρο. .

Οπως σωστα σου ειπαν, αν εσυ δεν ξερεις απο μηχανες και παπια παρε μαζι σου καποιον που ξερει. Αλλιως μαλλον θα σε πιασουν κοτσο..

Εστω λοιπον οτι βρισκεις σχετικια καλο παπι με 500€. Ενα μικρο σερβις θα το θελει σιγουρα, οποτε 50-100€ ακομα για οτι σου ειπαν, μεταβιβαση και ασφαλεια αλλα 100.

Απο προστατευτικο εξοπλισμο εχεις τιποτα? Η θα πηγαινεις με δανεικο κρανος? Κρανος μπουφαν γαντια θεωρω την ελαχιστη προστασια για το οποιοδηποτε διτροχο, ειδικα στις λεωφορους που θες να κινηθεις.

Διπλωμα απο ποτε εχεις? πως και αποφασισες να παρεις τωρα?

Θα καταληξω στην αρχικη μου προταση, και θα πω οτι για λογους ασφαλειας αν δε μπορεις να διαθεσεις τα σωστα χρηματα , μαλλον ειναι πιο ασφαλες να μετακινεισαι με ΜΜΜ. Σιγουρα ειναι πιο χρονοβορα, ομως η μηνιαια καρτα κοστιζει σιγουρα πολυ φθηνοτερα απο το κοστος αγορασς και χρησης του διτροχου.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παλαιό μέλος
    Με 500 ευρω δεν αγοραζεις τιποτε με προδιαγραφες.
    Με 500 παιρνεις ενα παρταλι και πηγαινοερχεσε ,σιγα-σιγα, στη δουλεια σου μεσα στην πολη.

Και κινδυνεύεις και από τα δικά σου λάθη απειρίας αλλά κυρίως των άλλων καθημερινών να προσθέσω.
    Δυστυχώς φίλε μου θα διαπιστώσεις ότι για να ζήσεις (όχι πάρεις) μηχανάκι τα έξοδα είναι
    αρκετά περισσότερα από αυτά που φαντάζεσαι αρχικά. Αυτοί που ΔΕΝ μεγαλώσαμε με μηχανάκια
    (όπως και εγώ) το διαπιστώσαμε στο δρόμο και το πληρώνουμε καθημερινά.
    Αν γουστάρεις, σκέψου το και κάνε υπομονή να μπεις σωστά στο χώρο.
    Αν είναι μόνο για οικονομία, καλύτερα άφησέ το.

Φιλικά

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Αν γουστάρεις, σκέψου το και κάνε υπομονή να μπεις σωστά στο χώρο.
    Αν είναι μόνο για οικονομία, καλύτερα άφησέ το.
    αυτό ακριβώς

καλωσόρισες

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της angelosxf650
    ηθελα να πω οτι με 500 ευρο σημερα αγοραζεις οτι γουσταρεις φιλε μου και μην τους ακους...ψαξε την σωστη ευκαιρια και παρε κατι καλο μην ακους τους πλουσιους απο πανω.....
    δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαυτη!!!!!:a36:

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από angelosxf650 Προβολή μηνύματος
    ηθελα να πω οτι με 500 ευρο σημερα αγοραζεις οτι γουσταρεις φιλε μου και μην τους ακους...ψαξε την σωστη ευκαιρια και παρε κατι καλο μην ακους τους πλουσιους απο πανω.....

που είδες ήθελα να ξερα...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από angelosxf650 Προβολή μηνύματος
    ......και σου μενουν λεφτα για μια κουτα WD40......
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

πρώτη μου μηχανή ένα bandit400. το πήρα επειδή ήταν φτηνό, (1300€) την περίοδο των παχιών αγελάδων.

ό,τι λεφτά είχα και δεν είχα, πήγα και τα ακούμπησα, και υπογράψαμε και δυο γραμματιάκια για να πάρω το κλειδί στο χέρι... μεταβίβαση δώρο (του πωλητή) και βενζίνα για να το φέρω σπίτι τσοντάρανε οι φίλοι μου....

Μετά από 6 μήνες κατάλαβα ότι πρώτα έπρεπε να έχω μαζέψει λεφτα για
    1) δίπλωμα
    2) ασφάλεια
    3) κράνος
    4) μπουφαν
    5) λάστιχα
    6) σωστό σέρβις

και μετά να το αγοράσω, ή τουλάχιστον να μην το έχω καβαλήσει μέχρι να γίνουν τα παραπάνω.

Όλα αυτά τα κατάλαβα αφού έμπλεξα σε περιπέτειες και μου στοίχησαν εν τέλει σχεδόν τα διπλά λεφτά.

Σε αυτά που λέει λοιπόν ο nikos_abel από πάνω, συμφωνώ απολύτως, και αν πραγματικά θες να πάρεις μηχανάκι, δεν έχεισημασία τι θες να πάρεις, μάζεψε πρώτα τα λεφτά για όλα τα απαραίτητα συμπαρομαρτούντα...

Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2008, 01:37
  2. Τι μηχανακι εχει???Παμε στοιχημα???
    από life_dab στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2004, 18:53
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2004, 16:06
  4. Βοήθεια ρε! (νέο μηχανάκι!)
    από milaber στο forum Off topic