Και ξαφνικά στα καλά καθούμενα εκεί που κατεβαίνω την Τατοΐου με το ΧΤ και πάω να κουμπώσω την τετάρτη στο κιβώτιο αισθάνομαι να σφίγγει ο λεβιές και να μην μπαίνουν οι ταχύτητες και ακούω ένα μεταλλικό θόρυβο . Σημειωτέον δεν το σκίζω δεν το σπάω απλά το προσέχω
Σταματάω στην άκρη και προσπαθώ να βάλω νεκρά ..δεν έμπαινε αλλά και δεν ξεκούμπωνε η ταχύτητα . Με τα πολλά κλείνω κινητήρα βάζω με ζόρι τη νεκρά ξαναβάζω μπροστά κουμπώνουν οι ταχύτητες . Φτάνω στην εργασία μου χωρίς πρόβλημα ( 12 χιλιόμετρα διαδρομή ακόμα έκανα μέσω Αχαρνών ,φανάρια ξεκίνα σταμάτα κ.λ.π ). Την παρκάρω και την αφήνω για μισή ώρα . Την ξαναβάζω μπροστά και όσο ήταν στο σταντ πλάγια άκουγα μεταλλικό θόρυβο που μόλις την έφερνα σε όρθια θέση σταμάταγε . Την καβαλάω και την πάω συνεργείο ( 3 χιλιόμετρα διαδρομή ) . Την αφήνω , την ανοίγουν και τι να δούμε.... μεγάλα κομμάτια μετάλλου ανάμεσα στα γρανάζια .
Πρόχειρο συμπέρασμα... μάλλον έσπασε γρανάζι και μου λέει ο μάστορας πως ήμουν τυχερός που δεν φράκαρε κανένα στρόφαλο και να κόλλαγε ο τροχός . Το παράξενο όμως είναι πως ο μάστορας μου είπε πως έτσι ξαφνικά άλλο ένα χτ660 του ήρθε με παρόμοιο πρόβλημα. Λόγω ότι η επισκευή κόστιζε αρκετά
το πήρα με οδική . Υπόψιν πως το ΧΤ το έχω σε άριστη κατάσταση και συντήρηση. Ένας άλλος μάστορας που ήξερα μου είπε τιμή 500 για εργασία και ανταλλακτικά
που περιλαμβάνουν κατέβασμα λύσιμο κινητήρα , αλλαγή γρανάζι ( αν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα) ελατήρια στο πιστόνι γυάλισμα χιτώνιο βαλβίδες λάδια φίλτρα παραφλού φλάντζες
Όμως το πιο παράξενο είναι πως στο πάγκο του μοστράριζε λυμένος κινητήρας από άλλο χτ660 με παρόμοια βλάβη και το πιο παράξενο πως 2 εβδομάδες πριν άλλο χτ660 είχε περάσει από τα χέρια του πάλι με σπάσιμο από γρανάζι ...
Το δικό μου είναι μοντέλο του 2004 το άλλο που είδα πού νεώτερο .. Δεν είναι πολύ παράξενο για να είναι απλή σύμπτωση;
![]()