Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 70

Θέμα: xt660r ξαφνική βλάβη προσέξτε ..

xt660r ξαφνική βλάβη προσέξτε ..

Και ξαφνικά στα καλά καθούμενα εκεί που κατεβαίνω την Τατοΐου με το ΧΤ και πάω να κουμπώσω την τετάρτη στο κιβώτιο αισθάνομαι να σφίγγει ο λεβιές και να μην μπαίνουν οι ταχύτητες και ακούω ένα μεταλλικό θόρυβο . Σημειωτέον δεν το σκίζω δεν το σπάω απλά το προσέχω Σταματάω στην άκρη και προσπαθώ να βάλω νεκρά ..δεν έμπαινε αλλά και δεν ξεκούμπωνε η ταχύτητα . Με τα πολλά κλείνω κινητήρα βάζω με ζόρι τη νεκρά ξαναβάζω μπροστά κουμπώνουν οι ταχύτητες . Φτάνω στην εργασία μου χωρίς πρόβλημα ( 12 χιλιόμετρα διαδρομή ακόμα έκανα μέσω Αχαρνών ,φανάρια ξεκίνα σταμάτα κ.λ.π ). Την παρκάρω και την αφήνω για μισή ώρα . Την ξαναβάζω μπροστά και όσο ήταν στο σταντ πλάγια άκουγα μεταλλικό θόρυβο που μόλις την έφερνα σε όρθια θέση σταμάταγε . Την καβαλάω και την πάω συνεργείο ( 3 χιλιόμετρα διαδρομή ) . Την αφήνω , την ανοίγουν και τι να δούμε.... μεγάλα κομμάτια μετάλλου ανάμεσα στα γρανάζια .
    Πρόχειρο συμπέρασμα... μάλλον έσπασε γρανάζι και μου λέει ο μάστορας πως ήμουν τυχερός που δεν φράκαρε κανένα στρόφαλο και να κόλλαγε ο τροχός . Το παράξενο όμως είναι πως ο μάστορας μου είπε πως έτσι ξαφνικά άλλο ένα χτ660 του ήρθε με παρόμοιο πρόβλημα . Λόγω ότι η επισκευή κόστιζε αρκετά το πήρα με οδική . Υπόψιν πως το ΧΤ το έχω σε άριστη κατάσταση και συντήρηση. Ένας άλλος μάστορας που ήξερα μου είπε τιμή 500 για εργασία και ανταλλακτικά που περιλαμβάνουν κατέβασμα λύσιμο κινητήρα , αλλαγή γρανάζι ( αν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα) ελατήρια στο πιστόνι γυάλισμα χιτώνιο βαλβίδες λάδια φίλτρα παραφλού φλάντζες Όμως το πιο παράξενο είναι πως στο πάγκο του μοστράριζε λυμένος κινητήρας από άλλο χτ660 με παρόμοια βλάβη και το πιο παράξενο πως 2 εβδομάδες πριν άλλο χτ660 είχε περάσει από τα χέρια του πάλι με σπάσιμο από γρανάζι ... Το δικό μου είναι μοντέλο του 2004 το άλλο που είδα πού νεώτερο .. Δεν είναι πολύ παράξενο για να είναι απλή σύμπτωση;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αυτά περί γιαπωνέζικης ποιότητας κατασκευής και πως η οδική βοήθεια είναι προνόμιο "ευγενών" ευρωπαϊκών μοτοσυκλετών... Υποθέτω πως δεν έχει παίξει κάποια ανάκληση που να μην την ξέρεις εσύ ή τα μαστόρια ε;

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Αυτά περί γιαπωνέζικης ποιότητας κατασκευής και πως η οδική βοήθεια είναι προνόμιο "ευγενών" ευρωπαϊκών μοτοσυκλετών... Υποθέτω πως δεν έχει παίξει κάποια ανάκληση που να μην την ξέρεις εσύ ή τα μαστόρια ε;
    Το μοτερ ειναι ιταλικό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Το μοτερ ειναι ιταλικό
    Θα βγάζαμε ευκολότερα άκρη αν βρίσκαμε τι είναι Γιαπωνέζικο.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Έχω ξαναδιαβάσει σε ξένο φόρουμ κάτι σχετικό.
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Θα βγάζαμε ευκολότερα άκρη αν βρίσκαμε τι είναι Γιαπωνέζικο.
    Ξέρω , ξέρω, να πωωωω;

Το σηματάκι

Δυο φορές έφτασα στο τσακ να το πάρω. Και τις δυο με σταμάτησαν οι παθόντες. Όχι ένα πρόβλημα, ΄πολλά: TPS, σέλα, αλυσίδα τελικής μετάδοσης, πλαστικά...και τώρα αυτό. Ιταλικό 100%

Στπ εργοστάσιο της ΜΒΚ στη Γαλλία δε φτιάχνονται δαύτα; Η διαφήμιση πάντως τότε το 2004 έλεγε η γιαπωνέζικη μοτοσυκλέτα για την οποία η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί...

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Το ''made in Japan'' πεθανε,στην πλειονοτητα των κατασκευων.Ειτε αμαξια ειτε μοτοσυκλετες.

kaps ποσα χιλιομετρα εχει το χτρ σου??

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yiannis172 Προβολή μηνύματος
    Το ''made in Japan'' πεθανε,στην πλειονοτητα των κατασκευων.Ειτε αμαξια ειτε μοτοσυκλετες.
    Δεν ξέρω εάν πέθανε ή όχι, αφού δεν έχω κρύψει ότι ποτέ δεν ήμουν φαν των κατασκευών της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, ιδιαίτερα στα 4τροχα, το θέμα είναι πως πλασσάρεται εκεί έξω. Πριν λίγα χρόνια είχα πάει με ενδιαφερόμενο σε αντιπροσωπεία της Suzuki που οι πωλητές ορκίζονταν στην ποιότητα της εταιρείας και επέμεναν στο ότι είναι τα μόνα δίτροχα που όλη η γκάμα κατασκευαζόταν εξ' ολοκλήρου στην Ιαπωνία. Το παπί που επέλεξε ο ενδιαφερόμενος και πλασσαρίστηκε ως "το μοναδικό παπί της αγοράς made in Japan" από ποιότητα και από βλάβες
    Για το ΧΤ το έχω αναφέρει και παλαιότερα, το πουλημένο ΜΟΤΟ όταν το παρουσίαζε -ή μάλλον το διαφήμιζε, γιατί πληρωμένη καταχώρηση ήταν και όχι παρουσίαση μοντέλου- το εμφάνιζε σχεδόν ως το υπέρτατο τεχνολογικό μονοκύλινδρο δημιούργημα που είχε κατασκευαστεί ποτέ από καταβολής ανθρωπότητας

Das Stimmt "Aufgebracht" das machine είναι μεν από την MBK αλλά πλέον το διαπίστωσα πως είναι ιταλικό αν και παλιότερα είχα το DT200R με κινητήρα minarelli που έβγαλε απροβλημάτιστα πολλά χιλιόμετρα χωρίς να ανοιχτεί το μοτέρ ..δίχρονο βέβαια όχι τετράχρονο αν και η βλάβη προήλθε από σαζμάν . Πάντως το υελικό πόρισμα του μάστορα είναι πως έσπασε το γρανάζι δευτέρας και πήρε σβάρνα τον επιλογέα ταχυτήτων . Μου κάνει εντύπωση πως με πήγε μέχρι τη δουλειά μου και το πήγα στο 1ο συνεργείο δουλεύοντας "κανονικά" έστω και με βλάβη . Τυχερός που δεν μου κόλλησε κανένα στρόφαλο . Ίσως να έχει μείνει λίγο Γιαπωνέζος μέσα του .

ρε παιδια να κανω μια ερωτηση???αν δεν κανω λαθος η yamaha ειχε βγαλει κ πιο παλια μοτερ 659 cc.....το yamaha xtz 660 tenere μοντελο 2001.!ειναι σιγουρα ιταλικο ή απλα <δενετε> στην ιταλια για πιο φθηνα εργατικα κ μεταφορικα????????ακυρο με το θεμα αλλα δεν ηξερα που να ρωτησω!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από platanos Προβολή μηνύματος
    ρε παιδια να κανω μια ερωτηση???αν δεν κανω λαθος η yamaha ειχε βγαλει κ πιο παλια μοτερ 659 cc.....το yamaha xtz 660 tenere μοντελο 2001.!ειναι σιγουρα ιταλικο ή απλα <δενετε> στην ιταλια για πιο φθηνα εργατικα κ μεταφορικα????????ακυρο με το θεμα αλλα δεν ηξερα που να ρωτησω!
    Το παλιό XTZ δεν εχει σχέση με το καινούριο.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ειναι γεγονός , το παλιό ΧΤΖ ουδεμία σχέση με το νέο .

Δεν μιλάμε πια για το TPS που το άλλαζαν στην εγγύηση αλλά για αστοχία υλικού στην καλύτερη, όσον αφορά το γρανάζι του κιβωτίου. Εύχομαι να το φτιάξεις γρήγορα και ποτέ ξανά.

Στα γρήγορα βρήκα αυτά, ίσως σε βοηθήσουν:

http://www.xt660.com/showthread.php?t=17350
    http://www.xt660.com/showthread.php?t=17351
    http://www.obtrailriders.com/index.p...d=18&id=131163
    Τελευταία τροποποίηση από notakos600; 05/02/2014 στις 05:59.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha Xt660x ή Xt660r
    από Πατρινός στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2005, 02:30
  2. ακόμα μια βλάβη ...λύθηκε
    από free rider στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2005, 22:42
  3. Εντυπώσεις απο XT660R ?
    από cbanthropos στο forum Off topic