Η παρακατω εικονα ειναι ενα βουρτσακι τουαλετας για να καθαριζει ο παλιανθρωπας τα θεματα.
Η παρακατω εικονα ειναι ενα βουρτσακι τουαλετας για να καθαριζει ο παλιανθρωπας τα θεματα.
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 18/09/2014 στις 11:26.
+1 για τα υδροψυκτα που παρεχουν πιο ομιομορφη απαγωγη θερμοτητας και μικροτερο ευρος θερμοκρασιας επιτρεποντας στους κατασκευαστες μικροτερες ανοχες και πιο δυνατα μοτερ!!
+1 στα υδρόψυκτα γιατί κρατάνε σταθερή θερμοκρασία και δεν μου τσακίζουν τα λάδια !
Ωραίο θέμα αυτό. Η διαφορά με το ψυγείο λαδιού είναι;; Ενδιάμεση κατάσταση;
Καλα ειναι και τα υδροψυκτα μωρε..![]()
Παντως εγω εν ετει 2014 παλι αεροψυκτο πηρα!![]()
MADE IN JAPAN 日本製
θα είχες την καλοσύνη να αναλύσεις κάπου και τον τύπο...?
ΑΝ το σκέφτομαι σωστά ο τύπος θα πρέπει να καλύπτει, ή να περιλαμβάνει τις διαφορετικές ιδιότητες του κάθε υλικού ώστε όταν αλλάζει το οποιοδήποτε υλικό στο σύστημα (πχ υγρό ψυγείου), να μπορεί να αναπροσαρμοστεί το αποτέλεσμα που εκφράζει τη θερμική αγωγιμότητα, αλλά και τη μεταφορά της θερμότητας στο περιβάλλον...
επίσης εκεί που λες ότι απαιτούνται 12,4 m2 επιφάνεια ψυγείου μήπως έχεις κάνει λάθος, ή εννοείς την επιφάνεια η οποία περιπτύσσεται μέσα στις ψύκτρες δημιουργώντας τις κυψέλλες του ψυγείου...?
Αν αφησουμε την θεωρητικουρα εξω, τα ουσιαστικα πλεονεκτηματα του υδροψυκτου ειναι:
1) πιο αποτελεσματικη απομακρυνση θερμοτητας απο την κεφαλη του κινητηρα και
2) πιο ομοιομορφη κατανομη θερμοκρασιας
Το (1) εχει ως αποτελεσμα περισσοτερα αλογα και χαμηλοτερη καταναλωση και το (2) μικροτερα ποσοστα διαφορικων διαστολων (δηλαδη πιο ομοιομορφα κατανεμημενα θερμικα φορτια) => μεγαλυτερη αντοχη των μεταλικων μερων, δεν πιτσικαρουν και τα ρεστα....
Χαουεβερ, τα μη υγροψυκτα εχουν το καλο συνηθειο, αν κατι παει στραβα, να μη κολλανε γιατι ο κυλινδρος διαστελεται αρκετα περισσοτερο απο το πιστονι και εν γενη, ειναι πιο απλες καταστακευες.
Τα αερο-ελαιοψυκτα, ειναι οπως ειπες, μια ενδιαμεση κατασταση.
εντιτ....τωρα προσεξα πως εσυ ανοιξες το θεμα και δεν ρωτησες κατι οποτε ειμαι ακυρος![]()
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Για μισο γιατι ή εγω μπερδευομαι ή εσυ τα εγραψες αντιστροφα. Και εξηγουμαι...
Απο οσο ξερω η θερμοκρασια του λαδιου μεταβαλλεται πολυ πιο ευκολα σε σχεση με αυτη του νερου (για τον ιδιο ογκο και χρονο)
Ας παρουμε ως δεδομενα οτι μιλαμε για ιδιο ογκο (1 λιτρο) υγρων και για το ιδιο χρονικο διαστημα (1 λεπτο)
Οπως λες και εσυ, το λαδι χρειαζεται τη μιση περιπου ενεργεια - θερμοτητα (30β.) σε σχεση με το νερο (70β.) για να φτασουν στην ιδια θερμοκρασια
=> το λαδι προσλαμβανει και αποβαλλει θερμοτητα πολυ πιο ευκολα απο οτι το νερο
=> η θερμοκρασια του λαδιου μεταβαλλεται πιο ευκολα για αυτο και χρειαζομαστε ειτε μεγαλυτερη αντλια ειτε περισσοτερο ογκο υγρου αρα και μεγαλυτερο ψυγειο.
Δεν ειναι ετσι;![]()
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Ο σονικ δεν εχει ξεκαθαρισει σε ποιο αναγνωστικο κοινο απευθυνεται μου φαινεται. Του προτεινω ειτε να τα ξαναγραψει απλα και λιτα ειτε να παραπεμψει σε καποιο συγγραμμα.
Στην ερωτηση σου τωρα:
To Θεμα δεν ειναι ποιου υγρου η θερμοκρασια θα ανεβει πιο γρηγορα, αλλα το ποση θερμοτητα μπορει να απορροφησουν (και να αποβαλλουν) στην μοναδα του χρονου (ωστε μετα να την μεταφερουν εκτος κινητηρα). Οποτε ξανακοιτα την απο πανω παραγραφο με αυτο υπ'οψιν.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Ετσι ναι, 1L. νερο θα απορροφησει περισσοτερη θερμοτητα (κρατωντας χαμηλωτερη θερμοκρασια) απο 1L. λαδι στο ιδιο χρονικο διαστημα.
Αλλα μου φαινεται οτι ο σονικ δε μας το παρουσιαζει απο αυτη τη σκοπια οποτε και παλι το παρακατω μου φαινεται λαθος "το λαδι θελει ΠΟΛΥ περισσοτερη ωρα και για να παραλαβει θερμοτητα [...] Δλδ 2,32 φορες πιο δύσκολα."
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Το λάδι δεν αποβάλλει τη θερμοτητα τόσο γρήγορα, οπότε αν υποθέσουμε οτι μπαίνει στο ψυγείο 110 βαθμούς και βγαίνει 90, αποβάλλει 2καικατι φορές λιγότερη θερμοτητα απο νερό στις ίδιες θερμοκρασίες.
Θεωρητικά λοιπόν, ενω το λάδι να απορροφησει γρηγορότερα την θερμοτητα, για να ψύξει το ίδιο θέλει 2,3 φορές μεγαλυτερο ψυγείο;
Αυτό που δεν λαμβανεις υπ' οψη βέβαια είναι η συμβολή του αέρα στα ελαιοψυκτα, δεν υπάρχει υποχρέωση απαγωγής των ίδιων ποσών θερμότητας λόγω της σχεδιασης με ψυκτρες που στα υδροψυκτα λείπουν.
Λεξη 'ψυκτρα' δεν υπαρχει, ψυγειο ειναι ο ορος![]()
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.