Γεια σας, ειμαι κατοχος ενος TDM 900A 2006 τον τελευταιο χρόνο και σκεφτομαι να επέμβω στο μπροστινό. Εχει κανει αλλαγη λαδιου(10αρι)-τσιμουχων στα 20,000km πριν 4 χρόνια απο τον 1ο ιδιοκτήτη. Εγω το πηρα με 36.000 απο 2ο ιδιοκτητη. Τώρα στα 43.000 θέλει φρεσκο λαδι γιατι θα εχει γινει νερο! Θελω να ρωτησω αν αξιζει να αλλαξω και ελατηρια και να βαλω HYPERPRO που ειναι προοδευτικά. Τώρα είναι προφορτισμενο απο τον 2ο ιδιοκτητη γιατι οπως μου είπε "βαρκαρει" με τη μαμα ρυθμιση. Το θεμα είναι οτι τωρα μπορει να μην πλεει αλλα κοπανάει αν πηγαινεις με πανω απο 60-70 στους καροδρομους που εχουμε και την ακουω αρκετα στους αγκωνες.. Αν βαλω τα HYPERPRO που είναι προοδευτικα + το 15αρι λαδι που δινει θα εχω ανεση εκτος των κρατηματων και της στιβαροτητας που είναι δεδομενα? Η αλλη επιλογη που σκεφτομαι, ειναι να αλλάξω μόνο λαδι σε πιο χοντρο απο το 10αρι που λεει η yamaha, δηλαδη 15αρι ωστε να σφιξει λιγο και να μπορω να βγαλω λιγη προφορτιση. Τα χρηματα για την πρωτη επιλογη ειμαι διατεθημενος να τα δωσω απλως φοβαμαι μηπως γινει αβολη η οδηγηση με τις κακοτεχνιες του δρομου, απογοητευτω και γυρισω παλι στα μαμισια γραμμικα. Δηλαδη παω για μαλλι και βγω κουρεμενος! Το βαρος μου ειναι 90kg. Εχει βαλει καποιος μονο πιο χοντρο λαδι και υστερα να εχει αλλαξει και ελατηρια σε προοδευτικα να μου πει τη γνωμη του?
Περιμένω τη γνωμη και τη βοηθεια σας