Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: Ασφαλιση αυτοκινητου

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous

Ασφαλιση αυτοκινητου

Επειδη εχω μπερδευτει λιγο με το τι ισχυει και τι οχι οποιος γνωριζει ας βοηθησει. Σε περιπτωση που ενα οχημα, συγκεκριμενα αυτοκινητο, μεινει ανασφαλιστο για 2-3 μηνες (εννοειτε χωρις να κινειται) χωρις ομως να εχουν παραδοθει οι πινακιδες θα υπαρξει προβλημα;
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

Banned
    Νομιζω οτι λενε οτι μετα τους 2 μηνες εχει προστιμο...

Αν και το πιο πιθανο ειναι οτι δεν εχει ΠΟΤΕ προστιμο...

Σαρδαναπαλος Το avatar του/της sotostzav
    Προς το παρων δεν υπαρχει κανενα θεμα.Το μονο σιγουρο παντως ειναι πως εαν εφαρμοστει ποτε η διασταυρωση στοιχειων μεταξυ υπουργειου συγκοινωνιων και ασφαλιστικων εταιρειων,θα στειλουν μπιλιετακια τα οποια θα σου δινουν ενα περιθωριο 15 ημερων περιπου ειτε για να ασφαλισεις το οχημα,ειτε για να παραδοσεις πινακιδες.Αυτη ειναι και η επισημη πληροφορηση που υπαρχει αυτη τη στιγμη μεσω των ασφαλιστικων τουλαχιστον....
    Here I am,on the road again.......

Δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία , όλα είναι ράδιο αρβύλα .

Το μόνο επίσημο είναι ο νόμος που έχει ψηφιστεί ήδη από πέρσι και λέει πως αν το όχημα είναι ανασφάλιστο έστω και μία ημέρα , σου έρχεται το μπιλιετάκι το πληρώνεις στην εφορία και είτε το ασφαλίζεις είτε καταθέτεις πινακίδα .

Σενάριο , έρχεται μπιλιετάκι , πάμε κάνουμε ασφάλεια κατόπιν και μας σβήνουν το πρόστιμο δεν έπαιξε ποτέ .

Το πότε θα εφαρμοστεί , και αν είναι άγνωστο .

Επίσης από τις 5/05/2014 ισχύει ότι πλέον οι ασφάλειες δεν έχουν το μήνα περιθώριο που είχαν . Δλδ λήγει το συμβόλαιο σου στις 07/06 .....εεεεε, στις 07/06 μετά της 12 το μεσημέρι έχει ακυρωθεί και είσαι ανασφάλιστος με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό σε συνδυασμό με το παραπάνω project που παίζει από πέρσυ .

Αυτό βέβαια , επίσης είναι κάτι που ούτε οι ίδιες οι ασφαλιστικές δεν ξέρουν πως θα το εφαρμόσουν . Άλλες το εφαρμόζουν ήδη , άλλες συνεχίζουν να κρατάνε τα συμβόλαια ανοιχτά ....κτλ

Βέβαια , ξαναλέω ο νόμος υπάρχει και σύμφωνα με αυτόν έχει ισχύει από τις 05/05/2014 .
    Τώρα αν θα εφαρμοστεί και αυτό , άγνωστο .

Μεγάλα παιδιά είμαστε , ο καθένας κάνει ότι νομίζει και όπως νομίζει .

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Ασφαλίζεις κανονικά χωρίς πρόστιμο.
    Ασφάλισα το δικό μου που ήταν παρατημένο 1.5 χρόνο χωρίς ασφάλεια και χωρίς να έχω καταθέσει πινακίδες.
    Αυτό που δεν ισχύει όπως είπε ο φίλος απο πάνω δεν ισχύει το να είσαι ασφαλισμένος για ένα μήνα αφού λήξει η ασφάλισή σου.

Η ασφάλιση και το πρόστιμο δεν έχουν σχέση. Φυσικά και ασφαλίζεις ότι θέλεις, το πρόστημο θα έρθει (αν έρθει) από την εφορία. Δεν θα εισπράττει η ασφαλιστική το πρόστιμο του ανασφάλιστου. Προς το παρόν πρόστιμα δεν έχουν επιβληθεί. Μπορούνε όμως ανα πάσα στιγμή να επιβάλλουν και αναδρομικά (όπως έχει γίνει και για άλλα στο παρελθόν)
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από infidel Προβολή μηνύματος
    Η ασφάλιση και το πρόστιμο δεν έχουν σχέση. Φυσικά και ασφαλίζεις ότι θέλεις, το πρόστημο θα έρθει (αν έρθει) από την εφορία. Δεν θα εισπράττει η ασφαλιστική το πρόστιμο του ανασφάλιστου. Προς το παρόν πρόστιμα δεν έχουν επιβληθεί. Μπορούνε όμως ανα πάσα στιγμή να επιβάλλουν και αναδρομικά (όπως έχει γίνει και για άλλα στο παρελθόν)
    Δηλαδή έχω ενα αμάξι, το χω κλειδωμένο και δεν το κινώ γιατί έτσι απλά δεν θέλω να το κινήσω, δεν μου έχει επιβληθεί πρόστιμο απο τροχαία οτι είμαι ανασφάλιστος ή ατύχημα ή, ή, ή, ή, πληρώνω τα τέλη του αλλά δεν το χω ασφαλισμένο....
    Είμαι παράνομος?
    Σκέψου το λίγο πριν πεις ναι....

Ναι είσαι παράνομος , αν δεν έχεις καταθέσει πινακίδες γιατί έτσι είναι ο (νέος ) νόμος .....

μην το κουράζουμε με τις λέξεις .

Είπαμε ο καθένας κάνει όπως νομίζει .

Διστυχώς ναι. Και για να σε προλάβω, εγώ το παπί που το έχω στο χωριο και το κουνάω 2 βδομάδες το καλοκαίρι, ενώ είχα πληρωμένα τα τέλη του 14 πήγα και παρέδωσα πινακίδα.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Δηλαδη απ' οτι καταλαβα υπαρχει μια πιθανοτητα να φαμε π@π@ρ@ ακομη και αναδρομικα.
    Αν ομως ισχυει 1ον οτι υπαρχει ενα περιθωριο δυο μηνων οπου μπορεις να το εχεις ανασφαλιστο και 2ον οτι ακομη και αν σου στειλουν το μπιλετακι εχεις 15 μερες να το ασφαλισεις ή να παραδωσεις πινακεις τοτε βολευομαι.

Παντως η αλλαγη που εγινε στις ασφαλιστηκες οπου πλεον δεν ιχυει ο ενας μηνας μετα τη ληξη του συμβολαιου νομιζω οτι τηρειται απο τις περισσοτερες -αν οχι ολες- ασφαλιστηκες και μου το ειπαν και στο τηλ. 2 διαφορετικες εταιριες.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

Για το αναδρομικά είναι ίσος λίγο παρατραβηγμένο. Αλλα αν έρθει το πρόστημο δεν θα μπορείς να το αποφύγεις, ΚΑΙ θα το πληρώσεις ΚΑΙ θα πρέπει να το ασφαλήσεις (ή να παραδώσεις πινακίδες) αλλιώς όλλοι θα περιμένουν να τους έρθει πρώτα για να πανε να το ασφαλίσουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ο νομος λεει πως οτι εχει πινακιδες πανω θελει ασφαλεια ακομα κι αν ειναι τροπετο οποτε αν δεν υπαρχει ασφαλιστηριο με την πινακιδα τρως προστιμο
    μολις τους λειψουν λεφτα θα το εφαρμοσουν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    μολις τους λειψουν λεφτα θα το εφαρμοσουν
    Και θα τους λείψουν πολύ γρήγορα... Με την εισπραξιμότητα των φόρων να μειώνεται διαρκώς και με επιταχυνόμενους ρυθμούς, τα ποσά που αναμένουν να εισπράξουν από φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ τους αμέσως επόμενους μήνες θα αποδειχθούν "νάχαμε να λέγαμε"... Τότε θα βγάλουν από την φαρέτρα όλα τα βέλη...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    εκαστος στο ειδος του και ο λουμιδης στους καφεδες.

ο sotostzav ειπε κατι και το ειπε γνωριζοντας καλυτερα απο τους αλλους μια και ειναι η δουλεια του.

οποτε μπροστα στη γνωμη του (εκ της γνωσης) ολες οι αλλες ειναι απλα αποψεις.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Ναι οκ ,

θα στείλει πρόστιμα σε παράβολο του ελληνικού δημοσίου ( αν το στείλει ποτέ ) , και θα πηγαίνεις με το ασφαλιστήριο και θα το ακυρώνεις .

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μανέτα φρένου vs Καθρέπτης αυτοκινήτου
    από Alexander στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 85
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2014, 19:47
  2. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2014, 14:41
  3. Βοηθεια για αγορα αυτοκινητου...
    από Koufalonix στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2005, 12:50