Λίγο η γλίτσα του πρωινού ψιλόβροχου, λίγο ότι καθυστέρησα να ξεκινήσω για δουλειά είχε ένα άγχος το πρωινό μου... Όμως είχα προγραμματίσει πριν πάω για δουλειά να περάσω από το μαγαζί που αγοράζω εργαλεία και τον έχω προτιμήσει πολλές φορές, να αγοράσω κάτι μικρής αξίας... (ένα επιτοίχιο γραμματοκιβώτιο των 10 ευρώ).
Μετά τη σχετική καλημέρα, τον ρωτάω αν το έχει και μου λέει να δει αν έχει βγει σε κάποιο φυλλάδιο προσφορών από αυτά που στέλνουν στους εργαλειάδες οι εταιρίες. Πράγματι, υπήρχε στο φυλλάδιο αλλά δεν το χε στο μαγαζί. Κάνει και το σχετικό τηλεφώνημα στην εταιρία για να δει διαθεσιμότητα, και ήταν όλα οκ.
ωραία μου λέει αν θες περιμένεις και στο φέρνουν σε 10 λεπτά εδώ, από τις αποθήκες του εισαγωγέα. Του λέω βιάζομαι για δουλειά, φερτο και περνάω αύριο ίδια ώρα να το πάρω. Οκ μου λέει μου αφήνεις 10 ευρώ...
εντωμεταξύ εγώ φοράω μπουφαν καλοκαιρινό μηχανής, στριμωγμένο με το αδιάβροχο από πάνω, και τσάντα ώμου στην πλάτη όπου και βρίσκεται το πορτοφόλι, μια αληθινή οδύσεια για να τα βάλεις και να τα βγάλεις όλα αυτά... τον κοιτάω με φάτσα ικεσίας και του λέω "σε πειράζει μη βγάζω τώρα πορτοφόλι, σε πληρώνω αύριο που θα το φέρεις". Μου απαντάει ότι το αγοράζει κι αυτός και πρέπει να έχει τα λεφτά, και τη στιγμή που κατεβάζω τσάντα και κάνω να πιάσω το πορτοφόλι λέει και το απίστευτο, "άσε που μου την "έκαναν" δυο τρεις φορές και την πλήρωσα" εγώ... κι εκεί μου γυρίζει το μάτι!!!! του λέω, για 10 ευρώ μιλάμε? μου απαντάει "εδώ είμαστε επιχείρηση τι 10 τι 100"
Α καλά... βάζω ξανά μέσα το πορτοφόλι, ξανάμανα την τσάντα στον ώμο, καβάλα κι έφυγα....
Ανασύνταξη:
-Είσαι έμπορος, και πουλάς κάτι το οποίο δεν το έχεις στο μαγαζί σου αλλά το δείχνεις από φυλλάδιο. Σου ρχεται ο πελάτης που έχει ξαναγοράσει άλλες δεξερωπόσες φορές να αγοράσει.
-Του ζητάς τα λεφτά ΤΟΥ για να αγοράσεις κάτι το οποίο θα του το πουλήσεις μετά????? ωραιος....
-Και μέσα σε όλα του λές ότι μου την έχουν "κάνει" δυο τρεις φορές οπότε σας παίρνει όλους η μπάλα ακόμα κι εσένα που έχεις αφήσει χιλιάρικα εδώ μέσα, γιατί μπορεί να μου την κάνεις για 10 ευρώ... ευχαριστώ για την προσβολή...
-Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι πριν φτάσω σε σένα, και παρ' όλο που βιαζόμουν πέρασα από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς και βρήκα το περί ου ο λόγος γραμματοκιβώτιο στο μαγαζί, και το άφησα για να έρθω να ψωνίσω από σένα... μάντεψε που θα καταλήξω...
Δεν πειράζει όμως, όπως είπα πέρασα, σου αφήνω την καλημέρα μου και μια μαύρη πέτρα πίσω...