Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 22

Θέμα: ξερει κανεις??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider

ξερει κανεις??

παιδια καλησπερα,
    οπως εχω δει εδω μεσα εχουμε επαγγελματιες ολων των ειδων οποτε καποιος μηχανολογος η σχετικος με το θεμα αλλα και οποιος αλλος μπορει να μου απαντησει σε μια ερωτηση που εχω θα ειναι καλοδεχουμενος!
    εχουμε και λεμε λοιπον μια πλαστικη δεξαμενη εξωτερικου χωρου μαυρη 10 κυβικων,αυτη λοιπον με νερο που ανακυκλωνεται περιπου ανα 7 ωρες το καλοκαιρι με τις θερμοκρασιες που εχουμε στην ελλαδα τι θερμοκρασια μπορει να φτασει το νερο μεσα της?να πως ειναι ακαλυπτη η δεξαμενη!το ρωταω γιατι το νερο που μπορω να χρησιμοποιησω μετα δεν πρεπει να υπερβαινει τους 45 βαθμους!
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterbmwrider Προβολή μηνύματος
    παιδια καλησπερα,
    οπως εχω δει εδω μεσα εχουμε επαγγελματιες ολων των ειδων οποτε καποιος μηχανολογος η σχετικος με το θεμα αλλα και οποιος αλλος μπορει να μου απαντησει σε μια ερωτηση που εχω θα ειναι καλοδεχουμενος!
    εχουμε και λεμε λοιπον μια πλαστικη δεξαμενη εξωτερικου χωρου μαυρη 10 κυβικων,αυτη λοιπον με νερο που ανακυκλωνεται περιπου ανα 7 ωρες το καλοκαιρι με τις θερμοκρασιες που εχουμε στην ελλαδα τι θερμοκρασια μπορει να φτασει το νερο μεσα της?να πως ειναι ακαλυπτη η δεξαμενη!το ρωταω γιατι το νερο που μπορω να χρησιμοποιησω μετα δεν πρεπει να υπερβαινει τους 45 βαθμους!
    Χωρις να ειμαι ειδικος,
    πολυ φοβαμαι οτι τις ζεστες μερες του καλοκαιριου θα εχεις προβλημα.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

και εγω αυτο φοβαμαι ρε γμτ...

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Δεν γνωριζω αν θα εχεις σιγουρα προβλημα μιας και πρωτον δεν ειμαι ειδικος, δευτερον εξαρταται απο πολλες παραμετρους η θερμοκρασια που θα μπορουσε να αναπτυχθει.
    Αυτο που θα προτεινα και σιγουρα θα περιοριζε το φαινομενο ειναι να τη βαψεις ασπρη γυαλιστερη και να την εχεις ανοιχτη ωστε να αεριζεται. Αλλη λυση αλλα πιο ακριβη ειναι να την καλυψεις με ανακλαστικα φυλλα αλουμινιου.
    MADE IN JAPAN 日本製

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Δεν γνωριζω αν θα εχεις σιγουρα προβλημα μιας και πρωτον δεν ειμαι ειδικος, δευτερον εξαρταται απο πολλες παραμετρους η θερμοκρασια που θα μπορουσε να αναπτυχθει.
    Αυτο που θα προτεινα και σιγουρα θα περιοριζε το φαινομενο ειναι να τη βαψεις ασπρη γυαλιστερη και να την εχεις ανοιχτη ωστε να αεριζεται. Αλλη λυση αλλα πιο ακριβη ειναι να την καλυψεις με ανακλαστικα φυλλα αλουμινιου.
    Ή με αυτα που βαζουν στα παρμπριζ των αυτοκινητων.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

Παλαιό μέλος
    Αν σκεφτείς ότι το καλοκαίρι η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40οC υπό σκιά (στα πεδινά τουλάχιστον), τότε εύκολα καταλαβαίνεις ότι μάλλον η εκτεθιμένη, μαύρη δεξαμενή θα περνάει τους 45οC στο εσωτερικό της. Αυτό για κάποιες ώρες και μόνο καλοκαίρι.
    Επίσης η ανακύκλωση του νερού θα μειώνει το πρόβλημα, αλλά μόνο με μετρήσεις θα ξέρεις ακριβώς τι γίνεται.
    Δύο τρόποι για να βελτιώσεις την κατάσταση είναι να βάψεις τη δεξαμενή άσπρη και αν δεν επαρκεί αυτό να της φτιάξεις ένα στέγαστρο.

Edit : Ο Bob είναι πιο γρήγορος, με πρόλαβε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    προχωρα αφοβα
    αν υποθεσουμε οτι το νερο μπαινει στους 20 μεχρι τους 45 θελει +25
    1gr νερο για 1 βαθμο θελει 4,18Joule
    10τονοι για 25 βαθμους θελουν 1045000ΚJ δηλ 290kwh δηλ 41kw επι 7 ωρες μεχρι να ανακυκλωθει δηλ 10 αντιστασεις ηλιακου να δουλευουν 7 ωρες ασταματητα
    δεν νομιζω οτι ο αερας του περιβαλλοντος με αγωγη και ο ηλιος με ακτινοβολια μπορουν να δωσουν τετοια θερμικη ισχυ

το στεγαστρο και η σκια του θα το μειωσει λετε?το να βαφτει λευκο ειναι το πιο απλο,γρηγορο και οικονομικο αλλα ειμαστε σιγουροι πως θα ειναι καλυτερα τα πραγματα?και σιγουρα ανοιχτη η δεξαμενη να περνει αερα!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    προχωρα αφοβα
    αν υποθεσουμε οτι το νερο μπαινει στους 20 μεχρι τους 45 θελει +25
    1gr νερο για 1 βαθμο θελει 4,18Joule
    10τονοι για 25 βαθμους θελουν 1045000ΚJ δηλ 290kwh δηπλ 41kw επι 7 ωρες μεχρι να ανακυκλωθει δηλ 10 αντιστασεις ηλιακου να δουλευουν 7 ωρες ασταματητα
    δεν νομιζω οτι ο αερας του περιβαλλοντος με αγωγη και ο ηλιος με ακτινοβολια μπορουν να δωσουν τετοια θερμικη ισχυ
    ευχαριστω για την αναλυση αλλα το κιτρινακι μας εβγαλε τα ματια!

μαρκαρισμα με αριστερο κλικ

κοιτα να κανουμε μια υποθεση εργασιας,εαν το γεμισμα μεχρι την ανακυκλωση μας πεσει τις ωρες 12-7 του καλοκαιριου με μεση εξωτερικη θερμικρασια 35-36 βαθμους και συνεχη ακτινοβολια ηλιου το νερο μεσα δεν θα ´βρασει'?

Παλαιό μέλος
    Επίσης, ακόμη και τα σημεία από τα οποία θα τραβάς νερό και θα την γεμίζεις έχουν σημασία. Εάν, ας πούμε γεμίζει από πάνω με δροσερό νερό και αδειάζει από κάτω, που είναι και το ποιο λογικό, ίσως να μην προλαβαίνει να αναπτύξει την επίφοβη θερμοκρασία. Ειδικά αν "δουλεύει" συνέχεια.

Η δεξαμενή υπάρχει εγκατεστημένη ή όχι; Αν υπάρχει κάνε κάποιες μετρήσεις μία μέρα με ηλιοφάνεια και δες διαφορά θερμοκρασίας περιβάλλοντος, επιφάνειας δεξαμενής και νερού (ψηλά και χαμηλά).

ειναι μεγαλη η μαζα του νερου σε σχεση με τη θερμοτητα που αποδιδουν τα τοιχωματα
    ακομα και χωρις ανακυκλωση θελει μερες για να φτασει εστω τη θερμοκρασια του περιβαλλοντος

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Το λοιπον, συμφωνω με τον toyar.
    Παρε και ενα αλουμινιοχρωμα ανακλαστικο-μονωτικο απο καποιο χρωματοπωλειο και ενα primer για να μπορει να περαστει πανω σε πλαστικο και θα εισαι σιγουρα οκ.
    MADE IN JAPAN 日本製

οχι δεν ειναι εγκατεστημενη η δεξαμενη και ειμαι στη διαδικασια να δω αν τελικα μπορει να γινει αυτο που θελω και πως!
    θεωρουμε λοιπον πως τα 10 κυβικα ως πολυ μεγαλη ποσοτητα νερου και σχεδον αδυνατο στη διαρκεια μιας ζεστης καλοκαιρινης μερας να φταει εστω την θερμοκρασια περιβαλλοντος!με βολευει αυτο!
    αλλα ειμαστε εντελως σιγουροι ε...??

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ξερει κανεις να ρυθμιζει αναρτησεις για yzf r6 2003???
    από alfa156 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2004, 19:15
  2. Mήπως ξέρει κανείς.......
    από ctpanoramix στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2004, 10:25
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2004, 05:42
  4. Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται ....
    από ctpanoramix στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7